-
Καλησπέρα παίδες,
τον τελευταίο καιρό είμαι στην αναζητήση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και είμαι ανεμεσα σε δυο επιλογές... Giulietta ή A180;
Μοντέλα από το 2015 και μετά με λιγότερο από 90.000 χιλιόμετρα.
Κοιτάω πετρέλαιο κατά κύριο λόγο αλλά αν βρω και κάτι σε βενζίνη θα το χτυπήσω.
Η Giulietta πετρέλαιο βγαίνει στα 1.600cc 120 bhp, ενώ το Α180 1.461cc 106 bhp.
Στο Α180 κοιτάω πιο έντονα για βενζίνη καθώς ανεβαίνει στα 122 bhp.Έχετε κάποια εμπειρία από τα δυο αυτά αμάξια; Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις- γνώμες- κριτικές.
ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα παίδες,
τον τελευταίο καιρό είμαι στην αναζητήση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και είμαι ανεμεσα σε δυο επιλογές... Giulietta ή A180;
Μοντέλα από το 2015 και μετά με λιγότερο από 90.000 χιλιόμετρα.
Κοιτάω πετρέλαιο κατά κύριο λόγο αλλά αν βρω και κάτι σε βενζίνη θα το χτυπήσω.
Η Giulietta πετρέλαιο βγαίνει στα 1.600cc 120 bhp, ενώ το Α180 1.461cc 106 bhp.
Στο Α180 κοιτάω πιο έντονα για βενζίνη καθώς ανεβαίνει στα 122 bhp.Έχετε κάποια εμπειρία από τα δυο αυτά αμάξια; Καλοδεχούμενες όλες οι απόψεις- γνώμες- κριτικές.
ευχαριστώ!
-
Η Giulietta για την εποχή της ήταν εξαιρετικό αυτοκίνητο. Με την κυριολεκτική έννοια. Του τιμονιού, του στησίματος και της απόλαυσης.
Εξαρτάται ποια είναι τα γούστα σου και οι προτεραιότητές σου.
Ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, οι τιμές στις οποίες βρίσκεις μια καλή Giulietta, σου δίνουν πάρα πολλά για τα χρήματά σου.
Αν τώρα σου αρέσει περισσότερο η χλιδή και η άνεση, ίσως να προτιμήσεις την Mercedes. Πάντως οι Mercedes ξεκινούν να είναι πραγματικά αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, σε μοντέλα μεγαλύτερης αξίας. (αυτό είναι προσωπική άποψη)
-
Εξαρτάται τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο και ποιο σε καλύπτει περισσότερο. Με καθαρά αυτοκινητιστικά κριτήρια η Alfa είναι ένα συνολικά καλύτερο αυτοκίνητο. Η Α180 το μόνο που έχει από Mercedes είναι το όνομα.
-
Μπορεί σε κάποιους να είναι δυο τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά στα δικά μου είναι πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία. Αρχικά, πήγαινα για 116d αλλά η πίσω κίνηση με φοβίζει και το άφησα. Οι τιμές που βρίσκω την Giulietta δεν είναι και λίγα, γύρω στα 14.000 κυμαίνονται οι τιμές για τα χιλιόμετρα που ζητάω ενώ για Mercedes A180 ξεκινάνε από 16.000 και πάνω.
Γνωρίζω επίσης ότι ο κινητήρας της Ρένο ενώ είναι οικονομικός και αξιόπιστος χάνει πολύ σε γκάζι, Γι αυτό και για το Α180 κοιτάω βενζίνη έστω να κερδίζω κάτι σε γκάζι. -
Κανένα από τα δύο. Δε βλέπω τι ακριβώς σε ελκύει σε δαύτα. Πες μας τι κριτήρια έχεις, μήπως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
-
Giulietta και από εμένα. Τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δύο. Η Ιταλίδα είναι αμαξάρα, το άλλο είναι εντελώς αδιάφορο οδηγικά. Θεωρώ και τα δύο πανέμορφα μέσα έξω. Το μερσεντεδάκι είναι λίγο πιο χλιδάτο μέσα (κυρίως στα καθίσματα), ενώ η G είναι πιο σπορ.
-
Giulietta και από εμένα. Τα έχω οδηγήσει αρκετά και τα δύο. Η Ιταλίδα είναι αμαξάρα, το άλλο είναι εντελώς αδιάφορο οδηγικά. Θεωρώ και τα δύο πανέμορφα μέσα έξω. Το μερσεντεδάκι είναι λίγο πιο χλιδάτο μέσα (κυρίως στα καθίσματα), ενώ η G είναι πιο σπορ.
Μπορείς να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για τα δυο αυτοκίνητα, μιας που τα έχεις οδηγήσει.
-
Με ορους οδικης συμπεριφορας και εξω απο προκαταληψεις Τζουλιετα και με τα δυο χερια.
-
Στην 116d και την πίσω κίνηση τι σε φοβίζει;
Η Guiletta είναι καταπληκτικό hatchback, κατ' εμέ στο δίλημμά σου είναι μονόδρομος..!
-
Σεφιρομαν ποιά θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου? Εγώ πριν προτείνω κάτι θέλω να το ξέρω αυτό.
-
Καλημέρα, είμαι 27 εργένης και στην ουσία αυτό θα είναι το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο. Στην δουλειά που είμαι τώρα κάνω σίγουρα κάθε εβδομάδα 200 χιλιόμετρα σε εθνική συν ότι άλλες μετακινήσεις κάνω μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
κοιτάζω να πάρω ένα καλό αξιόπιστο νεανικό κ σχετικά γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο θα το κρατήσω τουλάχιστον μια 5ετια με 8ετια.
BMW 116d ήθελα εξ αρχής, απλά οι δικοί μου δεν θέλουνε πισωκίνητο, το εχουνε πάρει από φόβο ότι και καλά μια μέρα βροχερή η με πάγο στο δρόμο το αμαξι μπορεί να φύγει από την πόρεια του πιο εύκολα από ότι ένα με εμπρός κίνηση.
-
Δεν μπορώ να σκεφτώ μια χρήση στην οποία το Α180 θα ήταν καλύτερο. Σε σειρά Α έχω μπει μόνο ως συνοδηγός, στην Giulietta, έχω οδηγήσει και λίγο. Συγγενής πάντως που από Giulietta πέρασε μετά από 6 απροβλημάτιστα χρόνια σε σε Α200, απογοητεύτηκε. Καμία επαφή, το χαρακτηρίζει απλά ένα καλό αδιάφορο αυτοκίνητο και ελπίζει στον ερχομό της Τοnale.Την Giulietta κάποιες φορές την οδηγούσε για να την οδηγεί, τώρα απλά μετακινείτε απροβλημάτιστα. Δεν είναι κακό αυτοκίνητο απλώς είναι συγκρίσιμο με πολλά άλλα. Η Giulietta ήταν χαμόγελο, (και τα δύο βενζίνη).
-
Όσο σκέφτομαι οτντην έδιναν με 18-19.000 ευρώ ένα φεγγάρι, θα τρελαθώ
-
Όσο σκέφτομαι οτι την έδιναν με 18-19.000 ευρώ ένα φεγγάρι, θα τρελαθώ
Πριν τρελαθείς, σκέψου ότι την βενζίνη την έδιναν €16.000!!
https://www.drive.gr/news/agora/alfa-romeo-giulietta-diathesimi-me-ofelos-eos-eu3800
-
Γιατί να τρελαθείς;
τι θέλει να πει ο ποιητής; -
Που να φύγει η 116δd; Δεν φεύγει με τίποτα. Έχουν στο μυαλό τους πολύ παλιότερες εποχές. Με την ίδια λογική μην πάρεις ποτέ μεγάλο γερμανικό γιατί είναι πισωκίνητα. Δες και λίγο τους χώρους πριν αγοράσεις και το εσωτερικό. Κάποιο μπορεί να σου κάνει περισσότερο κλικ.
-
Αναμεσα σε αυτα τα 2 χωρις καν να το σκευτω δευτερόλεπτο Alfa romeo
Δεν υπαρχει γιατι. Τι να συγκρινουμε εμφανιση ταπεραμεντο οδηγική συμεριφορα.
Αντε γεια σε ολα. και ναι λειτουργω με το συναισθημα δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε αυτα τα 2 τουλαχιστον
-
Γιατί να τρελαθείς;
τι θέλει να πει ο ποιητής;Οτι με κόστος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης αγοραζες ένα ολοκληρωμένο c seg. Και πενταμορφή και πολύ καλό ως αυτοκινητο.
Καλα στα 16.000 ευρώ που λεει ο Φάνης θα μου στρίψει τελείως.
-
3 επιλογές είχα
BMW 116D
Mercedes A180
Alfa Romeo Giulietta
Το bmw και το Alfa είναι πιο σπορ και νεανικά αυτοκίνητα. To Mercedes είναι το αστέρι και είναι το old time classic που λέμε.
Σίγουρα κάθε ένα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, αυτό που με προβληματίζει στο Alfa Romeo είναι ότι το μοντέλο και η όλη όψη είναι η ίδια εδώ και 10+ χρόνια και το εσωτερικό του που είναι λίγο φτωχό.
Alfa Romeo Giulietta ή Mercedes- Benz A180