-
Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι μεταξύ Aion UT 1ης έκδοσης και Geely TECH και σήμερα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και τα δύο.
Χρήση καθαρά αστική, 2ο αυτοκίνητο κυρίως για τη σύζυγο. 1o Tesla 3 highland.
Το Aion V δεν με κέρδισε ιδιαίτερα στην αστική οδήγηση. Συγκεκριμένα, μου φάνηκε ότι σπινιάρει αρκετά εύκολα ακόμη και στο Eco, ειδικά όταν πατήσεις λίγο πιο απότομα το γκάζι.
Αντίθετα, το Geely μου φάνηκε πολύ πιο χαλαρό και ομαλό στην απόδοση της ισχύος και γενικά πιο ήρεμο στην πόλη (μικροτερη ιπποδύναμη γαρ!).
Επειδή όμως ένα test drive δεν αρκεί για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, θα εκτιμούσα τη γνώμη όσων έχουν οδηγήσει κάποιο από αυτά. Τhx. -
Ο @fanis75 είναι κάτοχος του Aion V και ίσως έχει οδηγήσει και το EX5 όταν έψαχνε τι να πάρει.
Τώρα αν μιλάς για UT και Ε2, δεν ξέρω. -
@bmw7 said in Geely Forum:
Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι μεταξύ Aion UT 1ης έκδοσης και Geely TECH και σήμερα είχα την ευκαιρία να οδηγήσω και τα δύο.
Χρήση καθαρά αστική, 2ο αυτοκίνητο κυρίως για τη σύζυγο. 1o Tesla 3 highland.
Το Aion V δεν με κέρδισε ιδιαίτερα στην αστική οδήγηση. Συγκεκριμένα, μου φάνηκε ότι σπινιάρει αρκετά εύκολα ακόμη και στο Eco, ειδικά όταν πατήσεις λίγο πιο απότομα το γκάζι.
Αντίθετα, το Geely μου φάνηκε πολύ πιο χαλαρό και ομαλό στην απόδοση της ισχύος και γενικά πιο ήρεμο στην πόλη (μικροτερη ιπποδύναμη γαρ!).
Επειδή όμως ένα test drive δεν αρκεί για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, θα εκτιμούσα τη γνώμη όσων έχουν οδηγήσει κάποιο από αυτά. Τhx.Με μπερδεψες.
Ποιο οδηγησες το v η το ut;
Βεβαια το σπινιαρισμα το εχουν επισυμανει και reviewers του εξωτερικου, βεβαια το αμαξι φοραει και λαστιχα sun pso lee . -
AION UT. Έχει το πρακτικό πλεονέκτημα της μεγαλύτερης μπαταρίας και των ελαφρώς μεγαλύτερων διαστάσεων/χώρων.
EX2 → καλύτερη αρχιτεκτονική για οδήγηση (RWD) -
το v δεν εχει καμμια σχεση με το ut. Επομενως οτι συμπερασμα εβγαλες απο το V δεν μεταφερεται στο ut. Απο εκει και περα, εγω θα ελεγα να πας τη συζυγο να οδηγησει και τα δυο και τελικα θα επιλεξει αυτο που της αρεσει περισσοτερο εμφανισιακα

Για την αναγκη που θελετε να ικανοποιησετε και τα δυο ειναι μια χαρα. Το geely ισως να ειναι λιγο καλυτερο επειδη ειναι μικροτερο και πιο βολικο στην πολη. Δεν το εχω ψαξει, αλλα ισως "κοβει" περισσοτερο το τιμονι του geely, οπισθοκινητο γαρ.το βασικοτερο ομως, πηγαινε τη συζυγο να διαλεξει.
-
Ut εννοούσα. Γενικά τα FWD ηλεκτρικά έχουν ένα θέμα, γιατί η μεγάλη και άμεση ροπή στους εμπρός τροχούς μπορεί να προκαλέσει υποστροφή, ακόμη και με καλά ελαστικά.
-
@bmw7 said in Geely E2 ή GAC Aion UT:
AION UT. Έχει το πρακτικό πλεονέκτημα της μεγαλύτερης μπαταρίας και των ελαφρώς μεγαλύτερων διαστάσεων/χώρων.
EX2 → καλύτερη αρχιτεκτονική για οδήγηση (RWD)Εφόσον το θέλετε για δεύτερο, η μεγάλη μπαταρία είναι άχρηστο βάρος. Και αφού έχετε ως πρώτο m3, υποθέτω ότι έχετε δυνατότητα οικιακής φόρτισης.
Θα έλεγα να επικεντρωθείτε στους χώρους, τον εξοπλισμό, την εμφάνιση, εγγυήσεις και τιμές σέρβις, πάρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά. -
Στο ίδιο πνεύμα aion ut service /30000km ή 2 χρόνια.
Geely. ???? νομίζω είναι ανά χρόνο -
Geely: κάθε 12 μήνες ή 15.000 km, όποιο έρθει πρώτο.
AION UT έχει service στα 30.000 km ή 24 μήνες. ~230-250euro/1st service
Οικιακή φόρτιση υπάρχει, thats why second EV.. -
Geely γιατί είναι πιο μικρό σε διαστάσεις και έχει την κίνηση στους σωστούς τροχούς για ηλεκτρικό δηλαδή στους πίσω αντί τους μπροστά
Εξαιρετικό όμως και το aion UT που σε εμφάνιση μαρεσει πιο πολύ
Απλά το μέγεθος μετράει πολύ και μικρά δέχομαι μέχρι 4 μετρα . Ήδη το geely ξεπερνάει το ιδανικό για μικρό αλλά οκ
Όχημα που είναι δεύτερο πόλης δεν θα διάλεγα ποτέ κάτι μεγαλύτερο από 4 μετρα που είναι το όριο μου . Χάνει το νόημα του αν δεν μπορεί να παρκάρει παντού. Ήδη το yudo bsuv που έχω είναι στο όριο να βρίσκω πάρκινγκ 4 μετρα
Τα leapmotor t03, Hyundai inster και τώρα το twingo , pixo μου φαίνονται πολύ πιο ιδανικά μεγέθη 3,6 -3,8
Ήταν και το surf στα 4 που το νέο λέει θα μεγαλώσει και άλλο και τώρα αυτά είναι ακόμα μεγαλύτερα.
Τι να πω, μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος αλλά τούτα αρχίζουν και μου φαίνονται ότι δεν είναι διαστάσεις πόλης αυτά τα αυτοκίνητα και σιγά σιγά ακροβατούν στην επόμενη κατηγορία μην πω την έφτασαν κιόλας
-
ομως ολα κατω απο 4 μετρα χωρανε μονο 4 επιβατες, ενω αυτα που κοιταζει ειναι 5 επιβατων. Απο μενα το AION UT ειναι πιο ολοκληρωμενο μολις 13,5 εκατοστα μεγαλυτερο και οσο πιο μεγαλη μπαταρια τοσο πιο λιγο θα φορτιζει και τοσο πιο λιγο θα του καταλαμβανει το parking με το φορτιστη και τοσο μεγαλυτερη μεταπωληση θα εχει. Δε θα τον νοιαζει να χασει και λιγο η μπαταρια μετα απο χρονια, οπως δε θα νοιαζει και τον επομενο κατοχο. Ασε που εχουν τα δυο που ψαχνει LFP μπαταρια με υδροψυξη που δειχνει οτι θα κρατησουν για παντα. Το ΑΙΟΝ εχει τετοια τιμη γιατι κατασκευαζεται Ευρωπη και εχει μικροτερη φορολογια! Αν εχει το ΑΙΟΝ UT καμερα 360 τοτε μια χαρα χωραει παντου, σε συγκριση με ενα 3,8 μετρα που δεν εχει καμερες παντου
Στο σπίτι όμως το UT είναι αρκετά καλύτερο στη φορτιση (και στη γρηγορη φορτιση υπερτερει)
Εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια που θεωρώ σημαντική.
Το UT παίρνει 11 kW AC.
Το E2 παίρνει 6,6 kW AC. -
Και για να κανω την συζητηση ακομα πιο μπερδεγουει, e2,ut η leapmotor b03x;
Ολα κυμαίνονται στο ιδιο ευρος τιμης. -
@teo-mak said in Geely E2 ή GAC Aion UT:
Ολα κυμαίνονται στο ιδιο ευρος τιμης.Renault Twingo.

-
@katafractos17 said in Geely E2 ή GAC Aion UT:

No watercooled batterie kardia moy.
-
Geely E2 Tech Leapmotor B03X Life Max AION UT Premium
Τιμή €18.990 €22.490 €22.400
Μπαταρία 47,1 kWh 53 kWh LFP 60 kWh LFP
WLTP 345 km 382 km 430 km
Ισχύς 116 PS 197 PS 204 PS
Κίνηση RWD RWD* FWD
DC 80 kW 133 kW 87 kW
AC 6,6 kW 11 kW 11 kW
30–80% DC ~23 min 16 min ~24 min
Μήκος ~4,14 m 4,27 m 4,27 m
Cιrus speaking: Το B03X και το AION είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και λιγότερο βολικά για τη Θεσσαλονίκη.
Η φόρτιση θα γίνεται το βράδυ στο parking, οπότε τα 6,6 kW του Geely δεν αποτελούν πρόβλημα.
Η Geely έχει καλύτερη αντιπροσωπεία. Με τη Leapmotor δεν έχω προσωπική εμπειρία από την αντιπροσωπεία.
Ο Antonn σωστά επισημαίνει ότι η μεγαλύτερη μπαταρία είναι πιο future-proof. -
-
@katafractos17 said in Geely E2 ή GAC Aion UT:

No watercooled batterie kardia moy.
Τι να την κάνεις την υδρόψυξη;
Να σου τρυπήσει, να τρέξουν νερά και να σου βραχυκυκλώσουν τη μπαταρία;
-
Πληροφοριακά το Dolphin surf έρχεται πια και με 5 θέσεις.
-
Για καθαρά αστική χρήση μια χαρά μου φαίνεται το Geely.
Και εμένα μου άφησε πολύ θετική εντύπωση η αντιπροσωπεία της Geely. Δε γνωρίζω βέβαια τι παίζει με τις αντιπροσωπείες των Aion και Leapmotor στην Θεσσαλονίκη.
-
Το Geely ηρθε σε καταπληκτικη τιμη κανενα απο τα αλλα μικρα δεν αξιζει την διαφορα τιμης που ειναι πανω απο 3 χιλιαρικα.
Και αν στην πορεια δεν της αρεσει (ή δει κατι που της αρεσει περισσοτερο) το δινεις ευκολα χωρις μεγαλη χασουρα.
Geely E2 ή GAC Aion UT