-
Ξέρεις τι κάνεις….
-
Ακόμα και αυτοκίνητα με 400v μπορούν να φορτίζουν ασύλληπτα γρήγορα.
Εννοείται ότι βοηθάει η ύπαρξη φορτιστών με 500+ αμπερ και ψυχωμένα καλώδια (τα hyper handles που αναφέρει). Δεν ξέρω αν έχουμε τέτοια στην Ελλάδα. Ακόμα και στην Νορβηγία δεν έχει παντού.
Η συγκεκριμένη μπαταρία είναι πάντως πολύ ενδιαφέρουσα ενώ το συνολικό όχημα καλό. Το κακό είναι ότι πρέπει να πάρεις την μεγάλη μπαταρία (61kwh), οπότε ανεβαίνεις σε τιμή αλλά έχεις ποιοτικό όχημα, εξαιρετική φόρτιση και διαστάσεις που δεν ξεφεύγουν (4.43). -
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Δεν ξέρω αν έχουμε τέτοια στην Ελλάδα
Έχουμε 500Α, κάποια ανακοίνωση είχα δει.
Παραπάνω δεν ξέρω.Επίσης εσείς οι γρήγοροι, πιάνετε 400Α στο λιοπύρι συνεχόμενα;
Έχετε προσέξει ; -
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Δεν ξέρω αν έχουμε τέτοια στην Ελλάδα
Έχουμε 500Α, κάποια ανακοίνωση είχα δει.
Παραπάνω δεν ξέρω.Επίσης εσείς οι γρήγοροι, πιάνετε 400Α στο λιοπύρι συνεχόμενα;
Έχετε προσέξει ;Με «εσείς οι γρήγοροι» δεν αναφέρεσαι σε τεσλα. Έχουμε μείνει πίσω πλέον. Πάντως δεν έχω παρατηρήσει ποτέ να βρίσκομαι εκτός από αυτό που περιμένω από την καμπύλη φόρτισης βάσει Soc. Σε dc η μπαταρία (nmc) ανεβαίνει στους 55-58C
-
Μα τα αυτοκίνητα έχουν σούπερ ψήξη, δεν νομίζω να έχουν θέμα. (ec3 left the chat
)
Οι φορτιστές που έχουμε Ελλάδα χωρίς σκέπαστρα, μπορούν στους 40C υπο σκιά να δώσουν 400+ Α ;
Ψύχεται επαρκώς το καλώδιο ;Εγώ δεν μπορω να το ξέρω γιατί φορτίζω με πολύ λίγα για λίγη ώρα, δεν τους ζορίζω.
-
Γυρισα επειτα απο 31 ημερες στο e3008 για να δω τι εκανε με τη μπαταρια
Το αφησα εκει προς τα μεσα Ιουλη στο 47%...Παω κοντα, δεν αρχισε να μου κανει γελακια (φωτα καθρεπτες) ως συνηθως και αρχισαν να με ζωνουν τα φιδια... Λεω αντε μπας και ειναι σε κανα deep sleep ...
Καθομαι και παταω το On....47%

Πάει και αυτή η φοβία....
-
@kilomeater said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Το αφησα εκει προς τα μεσα Ιουλη στο 47%...Παω κοντα, δεν αρχισε να μου κανει γελακια (φωτα καθρεπτες) ως συνηθως και αρχισαν να με ζωνουν τα φιδια... Λεω αντε μπας και ειναι σε κανα deep sleep ...

Το Εντυπωσιακό φυσικά σε όλα τα παραπάνω δεν είναι το αυτοκίνητο αλλά η 31 ημέρες διακοπες!!
-
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
δεν αρχισε να μου κανει γελακια (φωτα καθρεπτες) ως συνηθως και αρχισαν να με
Το Εντυπωσιακό φυσικά σε όλα τα παραπάνω δεν είναι το αυτοκίνητο αλλά η 31 ημέρες διακοπες!!
ουτε εγω θα σου εκανα γελακια
-

Ενδιαφέρον. Πάντως δεν είναι λογικό να μην έχει χάσει ούτε 1% μετά από ένα μήνα. Γενικά όντως δεν χάνουν πολύ, εκτός αν είναι ενεργοποιημένο κάποιο σύστημα (πχ sentry), αλλά ΚΑΤΙ χάνουν.
-
Πάντως δεν το τσέκαρα από το app ούτε μια φορά όσο έλειπα . Είχα διαβάσει ιστορίες με κάτι Rivian που τα αφήνανε αεροδρόμιο δύο εβδομάδες και μετά γυρνάγανε να το βρούνε ψιλό άδειο , ίσως γιατί το τσεκάρανε συνέχεια και ξύπναγε ;; Ίσως όχι
Μετά που το πήρα για ψώνια έδειξε να πέφτει με φυσιολογικό ρυθμό η μπαταρία από το 47% δεν ήταν μούφα νούμερο
-
Πάντως δεν το τσέκαρα από το app ούτε μια φορά όσο έλειπα . Είχα διαβάσει ιστορίες με κάτι Rivian που τα αφήνανε αεροδρόμιο δύο εβδομάδες και μετά γυρνάγανε να το βρούνε ψιλό άδειο , ίσως γιατί το τσεκάρανε συνέχεια και ξύπναγε ;; Ίσως όχι
Μετά που το πήρα για ψώνια έδειξε να πέφτει με φυσιολογικό ρυθμό η μπαταρία από το 47% δεν ήταν μούφα νούμερο
Το δικό μου έχει χάσει 1% σε 8 ημέρες
-
@k-m said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Τα ξέχασα....χιουμοριστικό ήταν, δεν πιστεύω να παραξηγήθηκες!?!?
-
Το είχε ακριβώς στην μέση (
) που η πτώση τάσης είναι λίγο πιο αργή, το εσωτερικό στρες μικρό, κ δεν έδειξε τόσο μικρές καταναλώσεις.Αν το είχε στο 100% μπορεί να έβλεπε και 5% αν το είχε στο 80, 3%, ανάλογα κ τον BMS.
Όσο deep sleep και να είναι, καταναλώνει.
Επίσης οι NMC χάνουν έτσι κ αλλιώς και όσο πιο ζεστά τόσο πιο πολύ. -
Τα ξέχασα....χιουμοριστικό ήταν, δεν πιστεύω να παραξηγήθηκες!?!?
στο αρχικο πηγαινε. και το δικο μου χιουμοριστικό ηταν (ή προσπάθησα τουλαχιστον
)ουτε εγω θα του εκανα γελακια αν με ειχε παρατησει 31 ημερες.
ουτε σε εποχη ανδρεα τετοιες αδειες
-
αν πιασουν 2 ηλεκτρικα στην πυλωτή , τι θα γινει στην πολυκατοικία ?
-
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Το είχε ακριβώς στην μέση (
) που η πτώση τάσης είναι λίγο πιο αργή, το εσωτερικό στρες μικρό, κ δεν έδειξε τόσο μικρές καταναλώσεις.Αν το είχε στο 100% μπορεί να έβλεπε και 5% αν το είχε στο 80, 3%, ανάλογα κ τον BMS.
Όσο deep sleep και να είναι, καταναλώνει.
Επίσης οι NMC χάνουν έτσι κ αλλιώς και όσο πιο ζεστά τόσο πιο πολύ.Άκουσα τη σοφία του ίντερνετ που μου υπέδειξε γύρω στο 50% για μακροχρόνια στάση .
Το δικό μου νομίζω NMC έχει, στα κρύα το έχω δει να ζορίζεται με range στη ζέστη δε φαίνεται να πέφτει .
Σε κάθε περίπτωση στο πάρκινγκ έχει σταθερή θερμοκρασία -2 υπογείου όλο το 24ωρο
-
αν πιασουν 2 ηλεκτρικα στην πυλωτή , τι θα γινει στην πολυκατοικία ?
Τιποτα γιατι δεν θα πιάσουν

-
Σε κάθε περίπτωση στο πάρκινγκ έχει σταθερή θερμοκρασία -2 υπογείου όλο το 24ωρο
οι καλύτερες συνθήκες για διατήρηση αυτοκινήτων, μπαταριών, κρασιών και γέρων με μυοσκελετικά

Το ιστορικό στο βιντεο ποιο ειναι; Μοιάζει με μορις.
-
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων