Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς
    • 1
    • 2
    • 211
    • 212
    • 213
    • 214
    • 215
    • 213 / 215
    Αντίλογος
    63
    4290
    82084
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • bekiaris
      bekiaris @criuser last edited by

@criuser said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:

Ελα όμως που δεν πούλησα ποτέ σε Ισραηλινούς και γενικά σε ξένους, αλλά έχω πουλήσει σε κάποιους πασόκους και κομμουνιστές που ήταν ξύστες και πήραν μεγάλο εφ΄ άΡπαξ και τεράστιες συντάξεις στα 50 τους, κάποιοι μάλιστα ήταν και συνδικαλιστές και διπλοί ξύστες.

εντάξει, το καταλάβαμε, το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι χωρίς ρίσκο πήραν σύνταξη στα 50 και καλούς μισθούς... αλλά αυτο δεν ειναι πρόβλημα της ΔΕΗ, ειναι πρόβλημα πολιτικό στην Ελλάδα, και εδώ θα πρέπει να αναλάβεις την προσωπική σου ευθύνη οπως και όλοι μας για τον τρόπο που ψηφίζαμε.

Εννοείται ότι όλα όσα αναφέρθηκαν περί της ΔΕΗ ότι τάχα σήμερα είναι πιο ακριβά από παλιά είναι ανακριβές αφού τότε πληρώναμε και δεν είχαμε ρεύμα.

και σήεμρα δεν έχουμε βιομηχανίες και εισάγουμε τα πάντα εξαιτίας του ακριβού ρεύματος, ενώ οι επιδωτήσεις του κράτους και της ΕΕ προς τις εταιρίες παραγωγής ρεύματος, που δήθεν σταμάτησαν, συνεχίζονται κανονικά...αλλά τώρα ειναι καλές!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        criuser Banned last edited by

Δηλαδή εμ έβλεπα τους άλλους να ξύνονται, να εκβιάζουν, να παίρνουν μίζες και να είναι ατιμώρητοι, επειδή ήταν πασοκ και αριστεροί που συγκυβερνούσαν και είχα εγώ ευθύνη που δεν τους ψήφιζα ?

Ωραίος είσαι.

Μάλλον η μόνη μου ευθύνη ήταν που δεν γούσταρα να είμαι λαμόγιο και έπρεπε να μπω σε δουλίτσες με το δημόσιο και να είμαι κομματόσκυλο. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ και είναι τίτλος τιμής για μένα, ότι δεν χρωστάω σε κανένα κερατά κομματικό.

Πόσοι μπορούν να το πουν αυτό ?

Λίγοι.

Το μόνο που έλεγαν τα λαμόγια ήταν δικαιολογίες.

Οτι τα έπαιρναν κυρίως από πλούσιους, ότι όλοι τα παίρνουν, ότι με τους μισθούς που τότε ήταν μισθάρες δεν βγαίνουν, ότι σπουδάζουν παιδιά στο εξωτερικό, ότι τους τα χρωστάμε και άλλα τέτοια.

Οπότε δεν πείθει το σκεπτικό σου.

Ασε τους αριστερούληδες να γίνονται γραφικοί με αστεία επιχειρήματα.

Εχουν συνηθίσει άλλωστε.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • L
          lap last edited by lap

Πότε πληρώναμε τη ΔΕΗ και δεν είχαμε ρεύμα;

Τι λαϊκισμός είναι αυτός;

Το ότι κατέβαζαν τον γενικό κάποιες φορές συνέβη και είναι κατακριτέο. Μέχρι εκεί.

Προφανώς σήμερα πληρώνουμε ακριβότερα το ρεύμα.

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να λέμε αισχρά ψεύδη ότι πληρώναμε και δεν είχαμε ρεύμα είναι λαϊκισμός. Είπαμε η γενιά των ελλήνων με αυτά τα μυαλά, πτώχευσαν τη χώρα. Και οι μεν και οι δε.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • C
            criuser Banned last edited by

Δεν θυμάμαι να μην πλήρωνα το ρεύμα όταν είχαν απεργία...

Αρα πλήρωνα και δεν είχα ρεύμα.

Για τα υπόλοιπα κάτι πρόσφατα...

Το 2021 ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε 7 μήνες να μου βάλει το ρεύμα στην οικοδομή, η ΕΥΔΑΠ 9 μήνες.

Πριν 2 χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ έκαναν 10 και 8 μήνες αντίστοιχα να βάλουν ένα επιπλέον ρολόι που χρειάστηκε σε παλαιά οικοδομή, λόγω διαχωρισμού ενός σπιτιού σε 2 μικρότερα για να βολευτεί το παιδί που έκανε οικογένεια.

• L
              lap last edited by lap

Α για τις επιχειρήσεις των εργολάβων μας λες με το 30-50% σε μαύρα και σακούλες. Γενικά μιλάω, όχι ειδικά.

Καλά τους έκαναν….και χειρότερα έπρεπε να τους κάνουν. Καμία συμπόνια

Οταν έκαναν απεργία εσύ είχες ρεύμα σπίτι ή όχι; Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και παροχή ή όχι;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

C 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • bekiaris
                bekiaris @criuser last edited by bekiaris

Δηλαδή εμ έβλεπα τους άλλους να ξύνονται, να εκβιάζουν, να παίρνουν μίζες και να είναι ατιμώρητοι, επειδή ήταν πασοκ και αριστεροί που συγκυβερνούσαν και είχα εγώ ευθύνη που δεν τους ψήφιζα ?

Ωραίος είσαι.

Μάλλον η μόνη μου ευθύνη ήταν που δεν γούσταρα να είμαι λαμόγιο και έπρεπε να μπω σε δουλίτσες με το δημόσιο και να είμαι κομματόσκυλο. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ και είναι τίτλος τιμής για μένα, ότι δεν χρωστάω σε κανένα κερατά κομματικό.

περιγράφεις την ελληνική κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα απο το 80 μεχρι το 10, διάφορες επαγγελματικές ομάδες απειλούσαν για να κερδίσουν, θες αυτους να τους πεις αγρότες, θες υπάλληλους της ΔΕΗ, θες υπάλληλους της Βουλής... στο ξαναείπα, αλλά δεν θες να το καταλάβεις, η ευθύνη βαραίνει τους ψηφοφόρους πασοκ ΝΔ, δεν βαραίνει τους βολευτές της Γενοπ κτλ, αυτοί απλά έκαναν την δουλειά τους. Εντωμεταξύ, για τους ημιυπαίθριους που έφτιαξαν ολοι οι κατασκευαστές στην Ελλάδα, δεν λες τιποτα, ελληνική πατέντα. για τα μαύρα που σου ειπε ο @lap, πάλι τίποτα. Να το πουμε απλά και γλυκά, ολοι στην Ελλάδα έτσι έζησαν, αυτοί είμαστε ως έλληνες, και οι κατασκευαστές δν ειναι τα καλά παιδάκια...

Επίσης, όταν σηκώνεις πολυκατοικίες, όταν βγάζεις κέρδος μια πολυκατοικία στις 3, μου κάνει εντύπωση κάποιος να ασχολείται με το εφάπαξ των Δεητζήδων, η το πότε πήραν σύνταξη, θα προτιμούσα να ασχολούμε με το που να επενδύσω τα κέρδη μου, και σε ποιο εξωτικό μέρος θα πάω διακοπές την γυναίκα μου.

κ για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, το ρεύμα ειναι κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα απαιτεί δημόσιο χαρακτήρα, οπως και το νερό, και το κράτος οφείλει με κάθε τρόπο να διασφαλισει το κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των αγαθών σε λογικές τιμές. Ο Φωτόπουλος κτλ, καλά να ειναι ο άνθρωπος, δνε με απασχολεί.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • C
                  criuser Banned @lap last edited by

@lap said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:

Α για τις επιχειρήσεις των εργολάβων μας λες με το 30-50% σε μαύρα και σακούλες. Γενικά μιλάω, όχι ειδικά.

Οταν έκαναν απεργία εσύ είχες ρεύμα σπίτι ή όχι; Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και παροχή ή όχι;

Κλασσικός βολεμένος πασόκος που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...

Δεν πείθεις ούτε τα κάρμινα μπουράνα...😊

L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • C
                    criuser Banned @bekiaris last edited by

@bekiaris said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:

Ωραίος είσαι.

περιγράφεις την ελληνική κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα απο το 80 μεχρι το 10, διάφορες επαγγελματικές ομάδες απειλούσαν για να κερδίσουν, θες αυτους να τους πεις αγρότες, θες υπάλληλους της ΔΕΗ, θες υπάλληλους της Βουλής... στο ξαναείπα, αλλά δεν θες να το καταλάβεις, η ευθύνη βαραίνει τους ψηφοφόρους πασοκ ΝΔ, δεν βαραίνει τους βολευτές της Γενοπ κτλ, αυτοί απλά έκαναν την δουλειά τους. Εντωμεταξύ, για τους ημιυπαίθριους που έφτιαξαν ολοι οι κατασκευαστές στην Ελλάδα, δεν λες τιποτα, ελληνική πατέντα. για τα μαύρα που σου ειπε ο @lap, πάλι τίποτα. Να το πουμε απλά και γλυκά, ολοι στην Ελλάδα έτσι έζησαν, αυτοί είμαστε ως έλληνες, και οι κατασκευαστές δν ειναι τα καλά παιδάκια...

Επίσης, όταν σηκώνεις πολυκατοικίες, όταν βγάζεις κέρδος μια πολυκατοικία στις 3, μου κάνει εντύπωση κάποιος να ασχολείται με το εφάπαξ των Δεητζήδων, η το πότε πήραν σύνταξη, θα προτιμούσα να ασχολούμε με το που να επενδύσω τα κέρδη μου, και σε ποιο εξωτικό μέρος θα πάω διακοπές την γυναίκα μου.

κ για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, το ρεύμα ειναι κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα απαιτεί δημόσιο χαρακτήρα, οπως και το νερό, και το κράτος οφείλει με κάθε τρόπο να διασφαλισει το κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των αγαθών σε λογικές τιμές. Ο Φωτόπουλος κτλ, καλά να ειναι ο άνθρωπος, δνε με απασχολεί.

Μία από τα ίδια με τον γύρο...

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • L
                      lap @criuser last edited by

@lap said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:

Κλασσικός βολεμένος πασόκος που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...

Δεν πείθεις ούτε τα κάρμινα μπουράνα...😊

Εχεις απίστευτο ταλέντο να πηγαίνεις σε όλα κουβά.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• bekiaris
                        bekiaris @criuser last edited by

Μία από τα ίδια με τον γύρο...

κάτι με ενώνει με τον @lap, ισως μας αρέσουν οι στροφές? η ελληνική πραγματικότητα δεν αλλάζει, οπως δεν την άλλαξε ο δήθεν μεταρυθμιστής Κυριάκος...οπως ξαναειπα, μας ενοχλούσαν τα χρήμτα του κράτους για υποστήριξη της ΔΕΗ, αλλά οι επιδοτήσεις ρεύματος που έγιναν απευθείας στους λογαριασμούς το 22, δεν μας ενόχλησαν... αυτά δεν ήταν λεφτά του κράτους!!! τα λεφτά ήρθαν απο τον Αρη? Η απόφαση για το Net billing καθυστέρησε (σκοπιμα) 2 χρόνια, ευτυχώς τώρα πριν τς εκλογές κάτι φαίνεται να κουνιέται, το ίδιο και οι μπαταρίες που ο Αδμηέ, έχει καθυστερήσει τουλάχιστον ένα χρόνο, για να κάνουν τα παιχνιδάκια τους με τις τιμές, τα οποία φυσικά θα συνεχίσουν να τα κάνουν καθώς ο αλγόριθμος της αγοράς εξισσορόπησης πρέπει να αλλάξει ριζικά με ειδική πρόβλεψη για μπαταρίες, όταν σε 1-2 χρόνια μπουν και άλλες μπαταρίες, κάτι ίσως μπορεί να γινει. Η δήθεν ομως ελεύθερη αγορά του Κυριάκου, γιατί δεν ανοίγει τις μπαταρίες και για τους ιδιώτες που έχουν φ/β πάνελ στην ταράτσα τους? φοβάται κάτι ο Στάσσης? εεεεε????? αλλά ειπαμε, ο Φωτόπουλος φταίει για την Σοβιετία, ο Κυριάκος έβαλε τις βάσεις για μια ελεύθερη αγορά, για ένα νέο μοντέλο που εστιάζει στις χαμηλές τιμές, στις βελτιωμένες παροχές και γρήγορη εξυπηρέτηση...δουλευόμαστε αντι να πουμε οτι το πλιάτσικο που έπεσε στην αγορά ρεύματος προς όφελος των 3-4 παραγωγών, δεν έχει προηγούμενο!

• S
                          spi_duster last edited by

Οσοι μιλανε για μαυρες σακουλες να θυμουνται πως την αρχη την εκαναν τα παμπερς. Διχως αυτα οι μαυρες σακουλες δε θα ειχαν μελλον. Οι εργολαβοι τη δουλιτσα τους παντα εκαναν οπως ολοι. Μετετρεψαν με την βοηθεια του επισημου κρατους καθε πολη σε ενα μορφωμα απο αθλιες πολυκατοικιες και με τα ρυμοτομικα σχεδια της αρπακτης εξαφανιστηκαν αλση, πλατειες , πεζοδρομοι και λοιποι κοινοχρηστοι χωροι για να στεγαστουν οι βολευτουληδες που απαρνηθηκαν την επαρχια και εκρυψαν την κακομοιρια τους σε μερικα τετραγωνικα. Αξιζε τετοια ασκημια που εχουν οι ελληνικες πολεις για χαρη της ανωνυμιας που οδήγησε στο "ξερεις ποιος ειμαι εγω;" Οχι φυσικα μα δε φταινε οι εργολαβοι. Φταιει μια ολοκληρη κοινωνια που ανηκει στη Δυση μα εχει λογικες και αξιες των αθλιων του Ουγκω. Τοστ ζαμπον και Bukowski μονο για τους θιγομενους.

....

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                          • bekiaris
                            bekiaris last edited by

Το ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας μετά το 2030-2035: Από τη «γέφυρα» του φυσικού αερίου στην αντλησιοταμίευση μεγάλης διάρκειας

Η αντλησιοταμίευση μεγάλης διάρκειας, ουσιαστικά συνιστά δύο μονάδες σε μία: «μονάδα βάσης» τις ώρες χαμηλής παραγωγής ΑΠΕ και «ελεγχόμενο φορτίο απορρόφησης» τις ώρες πλεονάσματος φωτοβολταϊκών παρέχοντας και άλλες υπηρεσίες, όπως εξισορρόπηση, επανεκκίνηση του συστήματος, κλπ. Παρακάτω παρουσιάζονται οι στόχοι διείσδυσης ΑΠΕ του ΕΣΕΚ του Δεκεμβρίου 2024 [1], η εμπειρία από άλλες χώρες και παρατίθενται τα βασικά επιχειρήματα υπέρ και κατά της συνεχιζόμενης επέκτασης του φυσικού αερίου, καθώς και τη συμπληρωματική προοπτική μονάδων αντλησιοταμίευσης πολύ μεγάλης διάρκειας αποθήκευσης, με βάση τον τελικό κυρωμένο ΕΣΕΚ [1] και τη λοιπή βιβλιογραφία που παρατίθεται. Τέλος παρουσιάζονται οι άμεσες προτεραιότητες πολιτικής που προκύπτουν.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                            • bekiaris
                              bekiaris last edited by

Οι ΑΠΕ κρατάνε χαμηλά τις τιμές – Στο 63% η συμμετοχή στο μίγμα

Στο 63,1% του μίγματος ηλεκτροπαραγωγής έφθασε τον Ιούνιο του 2026 η συμμετοχή των καθαρών πηγών, με τις ΑΠΕ και τα υδροηλεκτρικά να διατηρούν το ποσοστό πάνω από το 60% για πέμπτο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • S
                                spi_duster last edited by

Δεν ήταν δύσκολο. Πριν 15 χρόνια που ξεκίνησε η κρίση υπήρχαν 5πλασιες βιομηχανικές ανάγκες. Το πικ των απαιτήσεων του τότε είναι όνειρο εαρινής νυκτός σήμερα. Ευτυχώς βγήκαμε αλώβητοι. Φούρνοι εσπρεσσιερες κλιματιστικά και μερικά ηλεκτρικά αμαξάκια μόνο. Με τόσα ανεμογεννητριοδρομια και λίγο είναι. Έρχεται η ώρα του Υμηττού ή της Πεντέλης πρώτα. Όπως έχω πει ξανά είμαι υπέρμαχος των ΑΠΕ . Δεν αρκούν όμως για να καλύψουν τις ανάγκες μιας βιομηχανικής χώρας. Για την Γκρετσια μια χαρά είναι.

....

• bekiaris
                                  bekiaris last edited by

Αλέξης Τσίπρας: Εχουμε σχέδιο η ΔΕΗ να μειώσει τις τιμές του ρεύματος

Κανείς δε μιλάει για το τι συμβαίνει σήμερα με τη ΔΕΗ. Ότι καθοδηγεί το καρτέλ του ανταγωνισμού στην ακρίβεια. Ότι καλεί επενδυτές από το εξωτερικό διαφημίζοντας ότι για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες με την υψηλότερη τιμή στο κόστος ενέργειας για τον κατα

• bekiaris
                                    bekiaris last edited by

Με εντολή εισαγγελέα έρευνες της Πυροσβεστικής στα αιολικά πάρκα όλης της Ελλάδας

Στο μικροσκόπιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, μπαίνουν όλα τα αιολικά πάρκα, με εισαγγελική παραγγελία που εκδόθηκε με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, που επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική και για την οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ποινική διερεύνηση - αλλά και υπό το πρίσμα άλλων περιστατικών εκδήλωσης πυρκαγιών σε εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                    • T
                                      tgd last edited by

Και στον Κουβαρά η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια, λέει η πυροσβεστική. Και ο διαχειριστής δίκτυο μιλά για ανυπόστατες καταγγελίες.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • D
                                        dettol last edited by

https://www.kathimerini.gr/society/564391492/pyrkagies-choris-enochoys/

μας εχουν πρηξει τα προηγουμενα χρονια για οικοπεδοφαγους, εμπρηστες, ασυμμετρο πολεμο απο του γειτονες (αυτο νομιζω ηταν το μεγαλυτερο αριστουργημα που εχει ειπωθει για τις φωτιες) και ενα σωρο αλλα χαζα, ενω η πλειοψηφια των πυρκαγιων οφειλεται σε χαζομαρες (καινε σκουπιδια/χορτα ή κανουν εργασιες που προκαλουν σπιθες) ή στο δικτυο του δεδδηε.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                        • A d P
                                          A d P moderator last edited by A d P

ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΟ από Άνω Εύοσμο

Youtube Video

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                          • bekiaris
                                            bekiaris last edited by

μας έφταιγε ο Φωτόπουλος... τώρα που ιδιωτικοποιήθηκε, τώρα που πληρώνουμε το δίκτυο πολύ πιο ακριβά, γιατί δεν το αναβαθμίζουν και έχει καεί η μισή Ελλάδα?

Greece’s aging power grid blamed for catastrophic wildfires

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 211
                                            • 212
                                            • 213
                                            • 214
                                            • 215
                                            • 213 / 215
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ