-

Είστε κι εσείς τίποτα φυσιολογικοί άνθρωποι που δεν κοιτάνε τα λάστιχα των άλλων αυτοκινήτων ;
Δεν μπορούσα να μην τραβήξω φωτογραφίες. Μισελέν 41/2023 dot λογικά το σκίζει εκτός δρόμου ή σε τσιμεντόδρομο και ανηφόρες γιατί στους πίσω τροχούς ήταν ΟΚ (leasing πινακίδες). -
Καδένα ή ιμάντας χρονισμού; Ποιο σύστημα είναι τελικά καλύτερο;
Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που απασχολούν οδηγούς και υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες.
Στο σημερινό βίντεο του CarStories, εξετάζουμε την ιστορία, τη λειτουργία και τις βασικές διαφορές ανάμεσα στην καδένα και τον ιμάντα χρονισμού, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε λύσης, χωρίς υπερβολές και χωρίς να υιοθετούμε μύθους ή στερεότυπα -
Η μυρωδιά βενζίνης μέσα ή γύρω από το αυτοκίνητο δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοείται.
Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε τις πιο συχνές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν έντονη μυρωδιά βενζίνης. -
-
Για μηχανή. Αν η μπαταρία είναι εντελώς τέζα. Τπτ μηδέν. Πατάω φλας και αν πατήσω και φρένο το φλας κοκκαλώνει. Καλά για μιζιά το ξεχνάω.
Μπορεί να μου κάψει την ηλεκτρονική; Κάτι τέτοια παλιά είχα ακούσει. Θα την αλλάξω αύριο αλλά έχω απορία. -
@sarantism said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Για μηχανή. Αν η μπαταρία είναι εντελώς τέζα. Τπτ μηδέν. Πατάω φλας και αν πατήσω και φρένο το φλας κοκκαλώνει. Καλά για μιζιά το ξεχνάω.
Μπορεί να μου κάψει την ηλεκτρονική; Κάτι τέτοια παλιά είχα ακούσει. Θα την αλλάξω αύριο αλλά έχω απορία.Στις μηχανες η μπαταρια ειναι ο σταθεροποιητης τασης, με χαλασμενη μπαταρια ουτε διακοπτη μην ανοιγεις που λεει ο λογος.
-
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μπορεί να μου κάψει την ηλεκτρονική; Κάτι τέτοια παλιά είχα ακούσει. Θα την αλλάξω αύριο αλλά έχω απορία.Στις μηχανες η μπαταρια ειναι ο σταθεροποιητης τασης, με χαλασμενη μπαταρια ουτε διακοπτη μην ανοιγεις που λεει ο λογος.
Κατάλαβα.....Σφαίρα για αλλαγή. Ηλία ανοικτού τύπου μπαταρία σου βάζει ο μάστορας υγρά και στη συνδέει και φεύγεις ή πρώτα την φορτίζει και μετά την βάζει στη μηχανή;
-
Κατάλαβα.....Σφαίρα για αλλαγή. Ηλία ανοικτού τύπου μπαταρία σου βάζει ο μάστορας υγρά και στη συνδέει και φεύγεις ή πρώτα την φορτίζει και μετά την βάζει στη μηχανή;
Μολις βαλει υγρα σε κανα 10λεπτο (για να πεσει λιγο η θερμοκρασια της) βαζεις μπροστα, κανεις μια βολτα του μισαωρου και ειναι ετοιμη.
Οι περισσοτεροι δεν τη φορτιζουμε γιατι ηδη εχει ανεβασει θερμοκρασια.
Μη βαλεις καμια λιθιου πανω. -
Μολις βαλει υγρα σε κανα 10λεπτο (για να πεσει λιγο η θερμοκρασια της) βαζεις μπροστα, κανεις μια βολτα του μισαωρου και ειναι ετοιμη.
Οι περισσοτεροι δεν τη φορτιζουμε γιατι ηδη εχει ανεβασει θερμοκρασια.
Μη βαλεις καμια λιθιου πανω.Λιθίου φίλος μου μου είπε έχουν θέματα με φωτιές που παίρνουν. Δεν ξέρω. Και εκείνος μου είπε να μην βάλω.
Όπως τα είπες έγινε η δουλειά. Έβαλα GS που ο μάστορας μου είπε πως έχουν εγγύηση μόνον αν βάλεις τα υγρά της. Έρχεται με τα δικά της υγρά.
Τα έβαλε. Έβαλε και την μπαταρία. Όπως είπες. Κάντο μια βόλτα έτσι για κανένα 20λεπτο και είσαι αρχηγός. Για την ιστορία για CryptonFX135 30 ευρώ. FX είναι το Suzuki. Συνέχεια το κάνω το λάθος και καμιά μέρα θα κάνω καμιά παραγγελία σαν FX και θα μου έρθουν για Suzuki. Crypton X 135. Δεν πήρε εργατικά.
Όταν μου το επιβεβαιωσες Ηλία πως με τα ρεύματα η μπαταρία παίζει ρόλο σταθεροποιητή σου είπα.
Έχω φύγει. Μην κλαίω για 30 ευρώ και 40 ευρώ και 80 ευρώ ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα. Θα πρέπει να είμαι μεγάλος κόπανος. -
Το φίλτρο μικροσωματιδίων (DPF) είναι ίσως το πιο ''παρεξηγημένο'' εξάρτημα των σύγχρονων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Άλλοι το θεωρούν αναλώσιμο, άλλοι πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει πρόβλημα, ενώ δεν λείπουν και οι μύθοι γύρω από τη λειτουργία και τη συντήρησή του.
Στο σημερινό βίντεο του CarStories εξετάζουμε τι είναι πραγματικά το DPF, γιατί δημιουργήθηκε, πώς λειτουργεί, τι είναι η αναγέννηση, γιατί βουλώνει, πότε μπορεί να καθαριστεί και ποια λάθη οδηγούν συχνότερα σε προβλήματα -
Δυο πραγματα χθες
Μου εκανε παλαβα το παραθυρο του οδηγου .Εκανα αρχικοποιηση τιποτα . Εβγαλα το χειριστηριο κατ αρχας σπρει επαφων και βαλσιμο βαλσιμο τα κλιπς αρκετες φορες τιποτα . Διαλλυση ολου λοιπον και καθαρισμα πλακετας με οινοπνευμα , μιας και κανα 15αρι για ισοπροπολικη αλκοολη δεν δινω . Παραδοξως δουλεψε .
40 μεταχειρο
απο 60 εως 120 αφτερμαρκετ
γνησιο δεν ρωτησα
22 απο temu με μεταφορικα
απο 10 ε στο alliexpress , xιλιαδες αλλά με μεταφορικα φορους γυρω στα 20 με 22 .
Λεω να παρω κανα 2 ναχω .
Κλιπσακι ηλεκτρικο με 3 καλωδιακια . Δεν μπαινει χερι η κατσαβιδι στιν πλευρα που ηταν το κουμπωτηρι , επρεπε να χαλασω να κανω γωνια σε κατσαβιδακι ωρολογοποιου , αφου εριξα ενα γεναιο βρισιδι στους γαλλους . -
@otso said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
ισοπροπολικη αλκοολη
https://www.skroutz.gr/s/36409908/Termopasty-Sprei-Ilektrikon-Epafon-500ml-AGT-252.html
-
Δυο πραγματα χθες
Μου εκανε παλαβα το παραθυρο του οδηγου .Εκανα αρχικοποιηση τιποτα . Εβγαλα το χειριστηριο κατ αρχας σπρει επαφων και βαλσιμο βαλσιμο τα κλιπς αρκετες φορες τιποτα . Διαλλυση ολου λοιπον και καθαρισμα πλακετας με οινοπνευμα , μιας και κανα 15αρι για ισοπροπολικη αλκοολη δεν δινω . Παραδοξως δουλεψε .
40 μεταχειρο
γνησιο δεν ρωτησα
απο 10 ε στο alliexpress , xιλιαδες αλλά με μεταφορικα φορους γυρω στα 20 με 22 .
Κλιπσακι ηλεκτρικο με 3 καλωδιακια . Δεν μπαινει χερι η κατσαβιδι στιν πλευρα που ηταν το κουμπωτηρι , επρεπε να χαλασω να κανω γωνια σε κατσαβιδακι ωρολογοποιου , αφου εριξα ενα γεναιο βρισιδι στους γαλλους .Είδες πόσο προωθεί την εφευρετικότητα η γαλλική μηχανολογία ?....

-
μιας και κανα 15αρι για ισοπροπολικη αλκοολη δεν δινω .
πάρε πάντως κανένα λιτρο να έχεις γιατί το άλλο αφήνει πίσω, δεν είναι τόσο καλό για ηλεκτρονικά.
Για τον διακόπτη δεν θα έχεις θέμα.ή πάρε ένα wd40 contact cleaner που μαμάει και κάνει για τα πάντα (κ για λάδι για την παραλία αν θες).
-
Δυο πραγματα χθες
40 μεταχειρο
γνησιο δεν ρωτησα
Κλιπσακι ηλεκτρικο με 3 καλωδιακια . Δεν μπαινει χερι η κατσαβιδι στιν πλευρα που ηταν το κουμπωτηρι , επρεπε να χαλασω να κανω γωνια σε κατσαβιδακι ωρολογοποιου , αφου εριξα ενα γεναιο βρισιδι στους γαλλους .Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι σίγουρα τα γνήσια είναι πιο ακριβά από τα aftermarket. Έλα όμως που έχουν ακριβύνει τα aftermarket πια τόσο πολύ που σε μερικά ανταλλακτικά πλησιάζουν την τιμή του original.
Βέβαια εξαρτάται από που θα παραγγείλεις το original γιατί οι αντιπροσωπείες βαράνε στο κεφάλι μέχρι και 2 ή και 3 φορές από ότι να το παραγγείλεις από τον προμηθευτή μόνος σου. Αν έχεις κωδικό ανταλλακτικού μπορείς να παίξεις μπάλα μόνος σου από το σπίτι σου και να δεις τι παίζει χωρίς να χρειάζεται να ρωτάς μάστορες δεξιά και αριστερά.
-
@jousis said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
μιας και κανα 15αρι για ισοπροπολικη αλκοολη δεν δινω .
πάρε πάντως κανένα λιτρο να έχεις γιατί το άλλο αφήνει πίσω, δεν είναι τόσο καλό για ηλεκτρονικά.
Για τον διακόπτη δεν θα έχεις θέμα.ή πάρε ένα wd40 contact cleaner που μαμάει και κάνει για τα πάντα (κ για λάδι για την παραλία αν θες).
Τι να το κανω ρε συ 1 λιτρο ; εκτος αν το αραιωσω για καθαρισμο τζαμιων αυτοκινητου και καθαρισμο εσωτερικου , αλλιως ποσες πλακετες θα αναγκαστω να καθαρισω ; εδω βαριεμαι να ανοιξω το tv control , αυτο που δεν εχω ειναι dielectric silicone grease θαθελα ενα μικρο σωληναριο .
Τι παραπανω εχει το wd40 contact cleaner απο το δικο μου δεν καταλαβα .
Για την παραλια παρε το μπουκαλι με ελαιολαδο που σου δινουν οι αλβανοι (που καλλιεργουν τα λιοδεντρα του παππου σου στο χωριο και σου λενε παλι φετος δεν βγαλανε τιποτα ) -
@nikonino said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Δυο πραγματα χθες
40 μεταχειρο
γνησιο δεν ρωτησα
Κλιπσακι ηλεκτρικο με 3 καλωδιακια . Δεν μπαινει χερι η κατσαβιδι στιν πλευρα που ηταν το κουμπωτηρι , επρεπε να χαλασω να κανω γωνια σε κατσαβιδακι ωρολογοποιου , αφου εριξα ενα γεναιο βρισιδι στους γαλλους .Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι σίγουρα τα γνήσια είναι πιο ακριβά από τα aftermarket. Έλα όμως που έχουν ακριβύνει τα aftermarket πια τόσο πολύ που σε μερικά ανταλλακτικά πλησιάζουν την τιμή του original.
Βέβαια εξαρτάται από που θα παραγγείλεις το original γιατί οι αντιπροσωπείες βαράνε στο κεφάλι μέχρι και 2 ή και 3 φορές από ότι να το παραγγείλεις από τον προμηθευτή μόνος σου. Αν έχεις κωδικό ανταλλακτικού μπορείς να παίξεις μπάλα μόνος σου από το σπίτι σου και να δεις τι παίζει χωρίς να χρειάζεται να ρωτάς μάστορες δεξιά και αριστερά.
Προφανως εχω κωδικο ανταλλακτικου μιας και εχω και οχι μονο για το αυτοκινητο τα μανιουαλ μηχανικου . Απο εξωτερικο 80 ε ειχε το γνησιο , αλλά ακριβα μεταφορικα . Ειναι δε τοσο διαδεδομενο μιας και ειναι σε ολα τα πεζω και σιτροεν που τα βρισκεις παντου φτηνα , εκτος απο ελλαδα που ειναι πανακριβα πια τα παντα . Μου αρεσει που στην ευρωπη υπαρχουν μαγαζια που πουλανε οριτζιναλ εκτος αντιπροσωπειων ειδικα στις πρωην ανατολικες χωρες . Εκει παιζει και πολυ πατεντα και do it your self .
-
Τι παραπανω εχει το wd40 contact cleaner απο το δικο μου δεν καταλαβα .
ipa δεν θες, wd40 δεν θες, καθάρισέ το με σάλιο και την φανέλα.
Δεν ξέρω όλα τα contact cleaner της αγοράς, απλά σου είπα οτι υπάρχει να το ξέρεις. Είναι πολύ καλό.αυτο που δεν εχω ειναι dielectric silicone grease θαθελα ενα μικρο σωληναριο .
εγώ θα 'θελα ενα κουβα τωρα που το λες γιατι βλεπω κατι καλωδια μπροστα στο ρενό και αγχώνομαι. Αλλά δεν ξέρω αν 'κανει' να ασχοληθώ.

Διάφορες Τεχνικές απορίες..........