-
@limited_one said in VW T-Roc 2017 mk1:
@lap said in VW T-Roc 2017 mk1:
Δεν ειναι σκληρουτσικο το t roc?
Δεν είναι θέμα σκληρότητας. Είναι θέμα σωστού engineering από το κάθισμα, την τοποθέτηση του, την τοποθέτηση στα πετάλ, το τιμόνι (και αν μπορεί να ρυθμιστεί σωστα σε σχέση με την γωνία που θα πάρει το σώμα στο κάθισμα.
Και εγώ την Κυριακή που έκανα μεγάλες διαδρομές με το golf δεν ένιωσα πιάσιμο. Με άλλα αυτοκίνητα μετα το μισάωρο αρχίζω να έχω ενοχλήσεις.
Για το golf συμφωνώ, το θεωρώ εξαιρετικό.
Το άλλο είναι πιο σκληρό από το golf οπότε ίσως υπάρχει ένα placebo effect. Παρόλα αυτά το δέχομαι. Είναι καλοί σε αυτά οι Γερμανοί
-
Καλημερες ... ακομα ποναω απ το χτεσινο service στον Κοιλακο (δε θυμαμαι τη τελευταια φορα που ειχα κανει service σε επισημη αντιπροσωπεια) οποτε ας γραψω το πονο μου..
4ετια οποτε το μεγαλο service. 33.900 χλμ.
Φιλτρα: λαδιου, συστ. κλιματισμου, γυρης/σκονης και αερος (το τελευταιο κατοπιν δικης μου απαιτησης γιατι κανονικα λεει αλλαζεται στις 90Κ χλμ!! αν ειναι δυνατον..)
Λαδια castrol 0-20.
Μπουζι.
Συντηρηση ελεγχος απολυμανση A/C.
Αλλαγη υγρων φρενων.
Ταπες,φλαντζες διαφορα ψιλολοιδια.
Μπροστινα τακακια επρεπε να αλλαχτουν (εδω ειχε γελιο και δε ξερω αν εκανα καλα που δεχτηκα να γινει μεσα η αντικατασταση τελικα)
Τα παραπανω λοιπον και με εκπτωση 15% στη προνομιακη τιμη των.. 757 ευρω!
195 ευρω τα φοβερα τακακια που δε τριζουν.. με ενημερωσαν πως αν κανω εκτος την αλλαγη οτιδηποτε μπορει να συμβει και να αφορα φρεναρισμα δε θα με καλυψει η εγγυηση. Ακομα σκεφτομαι τι φοβερο μπορει να παει στραβα βαζοντας επωνυμα τακακια (ΑΤΕ, ferodo κλπ) και να εχεις προβλημα στα φρενα..Περαν τουτου εξαιρετικα ευγενικο προσωπικο, πολυ γρηγοροι αν και ειναι μερες που ηδη πολυς κοσμος λειπει και εχω διαβασει αρκετα καλα πραγματα για το συγκεκριμενο επισημο συνεργειο.
Με τις υγειες μας.. -
@underworld said in VW T-Roc 2017 mk1:
Καλημερες ... ακομα ποναω απ το χτεσινο service στον Κοιλακο (δε θυμαμαι τη τελευταια φορα που ειχα κανει service σε επισημη αντιπροσωπεια) οποτε ας γραψω το πονο μου..
Φιλτρα: λαδιου, συστ. κλιματισμου, γυρης/σκονης και αερος (το τελευταιο κατοπιν δικης μου απαιτησης γιατι κανονικα λεει αλλαζεται στις 90Κ χλμ!! αν ειναι δυνατον..)
Λαδια castrol 0-20.
Μπουζι.
Αλλαγη υγρων φρενων.
Μπροστινα τακακια επρεπε να αλλαχτουν (εδω ειχε γελιο και δε ξερω αν εκανα καλα που δεχτηκα να γινει μεσα η αντικατασταση τελικα)
195 ευρω τα φοβερα τακακια που δε τριζουν.. με ενημερωσαν πως αν κανω εκτος την αλλαγη οτιδηποτε μπορει να συμβει και να αφορα φρεναρισμα δε θα με καλυψει η εγγυηση. Ακομα σκεφτομαι τι φοβερο μπορει να παει στραβα βαζοντας επωνυμα τακακια (ΑΤΕ, ferodo κλπ) και να εχεις προβλημα στα φρενα..Περαν τουτου εξαιρετικα ευγενικο προσωπικο, πολυ γρηγοροι αν και ειναι μερες που ηδη πολυς κοσμος λειπει και εχω διαβασει αρκετα καλα πραγματα για το συγκεκριμενο επισημο συνεργειο.
Με τις υγειες μας..Είναι πράγματι μεγάλο το ποσό. Για να μειώσεις το κόστος θα μπορούσες να πας τα δικά σου αναλώσιμα, λάδια, φίλτρα, τακάκια κλπ. Νομίζω είχες γράψει ότι το δεν το δέχεται ο Κοιλάκος, στο Γρατσία για παράδειγμα που ρώτησα το δέχεται.
Αν σε παρηγορεί πάντως, η εμπειρία έχει δείξει ότι όποιος συντηρεί το vw του σε εξουσιοδοτημένο, πληρώνει κάτι παραπάνω, αλλά μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης βλάβης. Ειδικά τώρα που υπάρχει και bonus η επέκταση εγγύησης αξίζει ακόμα περισσότερο.
-
Εχεις πηγή από τη μελέτη αυτή που αναφέρει αυτήν την εμπειρία ;;;
Δηλαδή τι κάνουν στην αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο;;;;
-
Αν υπήρχε έγγραφη πηγή δεν θα ήταν εμπειρία αλλά καταγεγραμμένη γνώση. Ορεξάτο σε βρίσκω Παρασκευάτικα γύρε

-
Λαδια castrol 0-20.
Μπουζι.
Αλλαγη υγρων φρενων.
Με τις υγειες μας..Επειδή είμαστε κοντά στα χλμ, στην τριετία θυμάσαι τι αλλαγές έκαναν, γιατί εμένα μου είπε για αλλαγή υγρών φρένων στην τριετία, λάδια - φίλτρα και στο επόμενο (4ο) αλλαγή μπουζί.
-
Μα και σε μελέτες μπορούν να καταγραφουν ως ποιοτικό στοιχείο οι εμπειρίας πολλών. Μιλάμε για καταγραφή
Άρα η εμπειρία η δική σου και δύο τριών άλλων που πιθανόν γνωρίζεις είναι η πηγή σου.
Πιο λογικό μου ακούγεται να πεις με αυθεντικά ανταλλακτικά και αναλώσιμα.
-
@a-d-p said in VW T-Roc 2017 mk1:
Λαδια castrol 0-20.
Μπουζι.
Αλλαγη υγρων φρενων.
Με τις υγειες μας..Επειδή είμαστε κοντά στα χλμ, στην τριετία θυμάσαι τι αλλαγές έκαναν, γιατί εμένα μου είπε για αλλαγή υγρών φρένων στην τριετία, λάδια - φίλτρα και στο επόμενο (4ο) αλλαγή μπουζί.
Το αυτοκινητο το εχω απο τον Γεναρη. Το πηρα απο ιδιωτη. Περισυ ειχε κανει αν θυμαμαι καλα μονο λαδια και φιλτρο λαδιου. Θα το τσεκαρω ομως σε πρωτη ευκαιρια και θα επανελθω. Πριν 2 χρονια πρεπει να ειχε αλλαξει πισω τακακια αν επισης θυμαμαι καλα. Μου κανει εντυπωση το "φαγωμα" στα τακακια σε τοσο λιγα χλμ. γενικα.
@andya3 αν δεν ηταν η "Joy" προφανεστατα δε θα το πηγαινα στην αντιπροσωπεια. Γνωριζω εξαιρετικο (εξειδικευμενο) συνεργειο και παρολο που ειναι στο Κορωπι (νομιζω ξερετε ποιο εννοω) για μια φορα το χρονο θα το πηγαινα εκει και μονο εκει και τους θεωρω πιο καταρτισμενους απ οποιαδηποτε επισημη αντιπροσωπεια. Και βαζουν επισης μονο γνησια ανταλλακτικα. Εκει εγινε και ο ελεγχος του αυτοκινητου πριν το παρω.
Για τα δικα μου ανταλλακτικα δε τα δεχονται εφοσον αφορα επεκταση της εγγυησης και αυτο γινεται μονο με δικα τους. Αν ημουν στην επισημη 4ετια (σε μια βδομαδα πρακτικα τελειωνει) τοτε θα δεχοντουσαν δικα μου με δελτιο αποστολης κλπ. Δλδ μεχρι περισυ θα μπορουσα να παω δικα μου ανταλλακτικα. Μου κανει εντυπωση αν ο Γρατσιας και στην επεκταση δεχεται να φερουμε δικα μας. Αν ειναι επιβεβαιωμενο την επομενη φορα ας ανεβω Αγ. Παρασκευη καλυτερα και πινω ενα καφε που λεει ο λογος. -
@ilias-a said in VW T-Roc 2017 mk1:
Το αν θα πιαστεις ή οχι σε μια διαδρομη την ευθυνη κατα 85% τη φερει το καθισμα, αν δε διαθετει πολλαπλες ρυθμισεις θα πρεπει οποσδηποτε να ταιριαζει ανατομικα με το σωματοτυπο σου.
Επισης το μαλακο αφρωδες προκαλει μουδιασματα καθως πιεζει μονιμα τα ιδια αιμοφορα αγγεια και σταματαει την κυκλοφορια του αιματος, ενα σκληρο αφρολεξ μπορει στην αρχη να ειναι δυσαρεστο αλλα με τις ταλαντωσεις του οχηματος πιεζει συνεχεια σε διαφορετικα σημεια το σωμα οποτε δε σταματαει την κυκλοφορια του αιματος στα ιδια σημεια για μεγαλο χρονικο διαστημα.Σωστό ! Παίζει ρόλο και η γεωμετρία του καθίσματος. Προσωπικά απεχθάνομαι την όρθια θεση των suv και ψευτο suv
-
@a-d-p said in VW T-Roc 2017 mk1:
Λαδια castrol 0-20.
Μπουζι.
Αλλαγη υγρων φρενων.
Το αυτοκινητο το εχω απο τον Γεναρη. Το πηρα απο ιδιωτη. Περισυ ειχε κανει αν θυμαμαι καλα μονο λαδια και φιλτρο λαδιου. Θα το τσεκαρω ομως σε πρωτη ευκαιρια και θα επανελθω. Πριν 2 χρονια πρεπει να ειχε αλλαξει πισω τακακια αν επισης θυμαμαι καλα. Μου κανει εντυπωση το "φαγωμα" στα τακακια σε τοσο λιγα χλμ. γενικα.
@andya3 αν δεν ηταν η "Joy" προφανεστατα δε θα το πηγαινα στην αντιπροσωπεια. Γνωριζω εξαιρετικο (εξειδικευμενο) συνεργειο και παρολο που ειναι στο Κορωπι (νομιζω ξερετε ποιο εννοω) για μια φορα το χρονο θα το πηγαινα εκει και μονο εκει και τους θεωρω πιο καταρτισμενους απ οποιαδηποτε επισημη αντιπροσωπεια. Και βαζουν επισης μονο γνησια ανταλλακτικα. Εκει εγινε και ο ελεγχος του αυτοκινητου πριν το παρω.
Για τα δικα μου ανταλλακτικα δε τα δεχονται εφοσον αφορα επεκταση της εγγυησης και αυτο γινεται μονο με δικα τους. Αν ημουν στην επισημη 4ετια (σε μια βδομαδα πρακτικα τελειωνει) τοτε θα δεχοντουσαν δικα μου με δελτιο αποστολης κλπ. Δλδ μεχρι περισυ θα μπορουσα να παω δικα μου ανταλλακτικα. Μου κανει εντυπωση αν ο Γρατσιας και στην επεκταση δεχεται να φερουμε δικα μας. Αν ειναι επιβεβαιωμενο την επομενη φορα ας ανεβω Αγ. Παρασκευη καλυτερα και πινω ενα καφε που λεει ο λογος.Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα για το service 3ου έτους στο Γρατσία και πονηρεμένος από την απάντηση που ανέφερες ότι σου έδωσε ο Κοιλάκος, τους ρώτησα. Δέχονται να φέρεις δικά σου αναλώσιμα στα πλαίσια του joy χωρίς καμία επίπτωση στην εγγύηση. Ρώτα κι εσύ αν μπορέσεις να το διασταυρώσουμε.
Για το service του 4ου έτους, αντίστοιχο με το δικό σου, μου είπαν κόστος 570€ για λάδια, φίλτρα λαδιού-κλιματισμού και μπουζί. Του χρόνου που θα πάω για το service θα σκεφτώ αν αξίζει να φέρω δικά μου αναλώσιμα.
Μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση βλάβης στο joy την έγκριση επισκευής τη δίνει η Kosmocar, ούτε ο Γρατσίας, ούτε ο Κοιλάκος. Και το να φαίνεται στο ιστορικό service ότι έφερες δικά σου αναλώσιμα έχει ένα ρίσκο, τους δίνεις δικαιώματα αν θέλουν να αποφύγουν κάτι.
Την πιο αξιόπιστη απάντηση στο θέμα θα την πάρουμε από την Karenta Αργυρούπολης, που ουσιαστικά είναι η Kosmocar. Όταν με φέρει ο δρόμος μου θα ρωτήσω.
VW T-Roc 2017 mk1