-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Στο 225 αναφέρομαι κι εγώ. Δεν έχω δει ποτέ διψήφιο νούμερο κατανάλωσης σε 38.000χλμ που του χω κανει. Βασικά δε νομίζω οτι έχω δει ποτέ πάνω απο 8λτ. Εχω βάλει στο σχετικό νήμα συγκεκριμένες διαδρομές.
Δεν αμφιβάλω γιατί το είχε νοικιάσει φίλος ( δεν οδηγούσα εγώ ) μπορεί να ήταν και ταλαιπωρημένο αλλά γενικά η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή.
Σίγουρα ειναι ένα από τα καλύτερα PHEV -
-
Eιχε ακουστεί ότι το είχαν καταργήσει
-
@a-d-p said in Cupra Formentor:
Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Cupra Formentor VZ5 των 390 ίππων (+τιμή)
Ποιο Coupra και ποια Coupra; Coupra η Seat δεν είχε ονομάσει μοντέλα της; Κάποιες εκδόσεις στο Leon;
Υπάρχει και εταιρία Coupra; Από που είναι; Κίνα;
Τι γίνεται ρε γμτ.....Χάνεσαι.... -
Το ονομα cupra ξεκινησε να μπαινει στα οχηματα της seat τα οποια αναλαμβανε το αγωνιστικό της τμημα να βελτιώσει. Πριν λιγα χρονια το αγωνιστικο τμημα αποσχιστηκε απο την μαμα εταιρεια και αποτελεσε ξεχωριστή οικονομική οντότητα. Τώρα εμφανιζεται ως ο βελτιωτικος οικος των οχημάτων της seat που επισης φτιαχνει τα δικα του οχηματα. Ετσι υπαρχει το cupra formentor ως καθαρα δικο της δημιουργημα και το leon cupra ως βελτιωμενο όχημα της seat απο την cupra.
-
Μετα 2 + μηνες με το formentor έχω να πω αρκετά πραγματα. Εχω ήδη περιπου 5000 χλμ με το phev των 204 ιππων και το σίγουρο είναι πως με έχει βολέψει αρκετά καλά. Στην αρχή δε μου αρεσε καθολου μιας και δεν εχει τα όμορφα στοιχεία της gla ή του ασσου ή του ντάστερ. Ομως η συμβιωση μαζι του, μου εχει βγαλει μια συμπαθεια - εκτιμηση στο οχημα αυτό που ισως ευννοειται και απο τα γεγονοτα στον Περσικο. Δεν ειναι δα και λιγο να γραψεις 5000 χλμ με 2,5 γεμισματα. Τεσπά θα γραψω καποια στιγμη αναλυτικά για δαυτο. Το σιγουρο παντως ειναι ενα . Στα ματια μου είναι το πιο καγκούρικο όχημα που έχει βγει έβερ απο την παραγωγή .

-
@spi_duster said in Cupra Formentor:
Μετα 2 + μηνες με το formentor έχω να πω αρκετά πραγματα. Εχω ήδη περιπου 5000 χλμ με το phev των 204 ιππων και το σίγουρο είναι πως με έχει βολέψει αρκετά καλά. Στην αρχή δε μου αρεσε καθολου μιας και δεν εχει τα όμορφα στοιχεία της gla ή του ασσου ή του ντάστερ. Ομως η συμβιωση μαζι του, μου εχει βγαλει μια συμπαθεια - εκτιμηση στο οχημα αυτό που ισως ευννοειται και απο τα γεγονοτα στον Περσικο. Δεν ειναι δα και λιγο να γραψεις 5000 χλμ με 2,5 γεμισματα. Τεσπά θα γραψω καποια στιγμη αναλυτικά για δαυτο. Το σιγουρο παντως ειναι ενα . Στα ματια μου είναι το πιο καγκούρικο όχημα που έχει βγει έβερ απο την παραγωγή .

Εδώ το είδα https://www.seat.gr/company/news/cars/cupra-formentor-reveal.
Αν είναι αυτό είναι πολύ όμορφο εξωτερικά. Αλλά και εσωτερικά μου αρέσει που έχει το κλασικό καντράν εντάξει με ψηφιακή οθόνη αλλά δε με χαλάει. Εκείνο που με χαλάει είναι να μην έχει καντράν.
Αυτό το συνάντησα στο Yaris Mk1 και αν δεν το πήρα ήταν παντελώς για αυτό τον λόγο. Επίσης μου φαίνεται το τελευταίο Nissan Primera είχε βγει και εκείνο χωρίς το καντράν στη μέση.
Για εμένα αυτοκίνητο χωρίς καντράν μπροστά στον οδηγό.....δε μπορώ να το έχω. Δεν θα το συνηθίσω γιατί με ξέρω. Αν κάτι δε μου κάτσει από την αρχή δεν το θέλω. Με τπτ.
Όπως δε μου αρέσουν οι σημερινές μοτοσυκλέτες που δεν έχουν κοντέρ. Μπορεί να μην έχουν και στροφόμετρο.
Κάθομαι πολλές ώρες πίσω από μια οθόνη και όταν βγαίνω με το αυτοκίνητο χαλαρώνω όταν βλέπω το καντράν που ποτέ δεν το χορταίνω να το κοιτώ.
Είναι αγχολυτικό για εμένα.
Από μικρός και αργότερα όταν είχα αυτοκίνητο το καντράν ήταν ένα από τα στοιχεία που έδινα σημασία.
Τεσπα. Το αυτοκίνητο αυτό είναι ωραίο και είδα έχει πολύ καλά γκάζια.
Δεν μπορώ να πάρω 200 άλογα και να τα έχω να βόσκουν. Δεν είμαι τέτοιος. Λόγω ΚΟΚ το κάνω. Ειδάλλως σε δρόμο καλό θα τα έβγαζα την ψυχή.
Και στις στροφές εννοείται. Που στις στροφές μπορώ ακόμα. Το συγκεκριμένο SUV ελπίζω να έχει το ανάλογο στήσιμο για στροφές. Ζάντες διάβασα 20άρες. Το προφίλ που είδα δεν ξέρω. 45άρι; Υπερβολικά για Ελλάδα χαμηλό.
Ωραίο μέσα και έγω αυτοκίνητο. Στο δρόμο το φαντάζομαι. Δεν ξέρω. -
Το ονομα cupra ξεκινησε να μπαινει στα οχηματα της seat τα οποια αναλαμβανε το αγωνιστικό της τμημα να βελτιώσει. Πριν λιγα χρονια το αγωνιστικο τμημα αποσχιστηκε απο την μαμα εταιρεια και αποτελεσε ξεχωριστή οικονομική οντότητα. Τώρα εμφανιζεται ως ο βελτιωτικος οικος των οχημάτων της seat που επισης φτιαχνει τα δικα του οχηματα. Ετσι υπαρχει το cupra formentor ως καθαρα δικο της δημιουργημα και το leon cupra ως βελτιωμενο όχημα της seat απο την cupra.
Και έχει ξεπεράσει την μητρική SEAT σε πωλήσεις, θα προσθέσω

-
@a-d-p said in Cupra Formentor:
Και έχει ξεπεράσει την μητρική SEAT σε πωλήσεις, θα προσθέσω

Φέτος συνέβη και όσο προσθέτει μοντέλα στη γκάμα η Cupra ενώ αφαιρεί η SEAT, είναι επόμενο.
Ένα μέρος των πωλήσεων των μοντέλων της SEAT μετράνε ως Cupra (πχ το Leon),
ενώ και από πλευράς γκάμας τα μοντέλα της SEAT είναι λιγότερα σε αριθμό και μεγαλύτερα σε ηλικία.Ωστόσο η γκάμα της μιας δεν έχει φτιαχτεί για να ανταγωνιστεί την άλλη αλλά για να τη συμπληρώσει.
Υποτίθεται ότι το target group και ο χαρακτήρας είναι πιο upmarket στην Cupra και πιο νεανικός στη SEAT.
Με τον ίδιο τρόπο που το target group και ο χαρακτήρας είναι διαφορετικός ανάμεσα στη VW και στην Audi.
Ή με τον ίδιο τρόπο που το μελλοντικό ηλεκτρικό Golf 9 θα συμπληρώνεται από το θερμικό Golf 8,
και με τον ίδιο τρόπο το ηλεκτρικό Cupra Raval συμπληρώνεται από το θερμικό SEAT Ibiza λχ.Κι επειδή το κόστος τιμολόγησης/παραγωγής-περιθώριο κέρδους δεν επιτρέπει στο παρόν στάδιο τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της SEAT, ο εξηλεκτρισμός θα μετατοπιστεί προς το τέλος της δεκαετίας οπότε θα προκύψουν και οι επόμενες γενιές των μοντέλων της SEAT.
Είναι προφανές ότι οι όγκοι πωλήσεων της SEAT είναι απαραίτητοι για τις οικονομίες κλίμακας του VW Group και η τοποθέτηση της μάρκας εξυπηρετεί επίσης τα μερίδια που θέλει να καλύψει το γκρουπ.
Και είναι προφανές πως επειδή την περίοδο αυτή τα έξοδα κατευθύνονται στην εδραίωση της Cupra, θα ήταν δύσκολο για τη μητρική SEAT να κρατά δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη φορτσάροντας ταυτόχρονα εις διπλούν. -

Θα μπορούσες να αναφέρεις ποια ήταν τα αρχικά που δε σου άρεσαν μέχρι να το συνηθίσεις ειδικά σε σχέση με τον Ασσο, γιατί ενδιαφέρομαι κ εγώ για αυτή την μετάβαση, οπότε με ενδιαφέρει αρκετά αυτή η σύγκριση! Και γενικότερα κάποια σχόλια μιας που έχεις την εικόνα 5000 χλμ, αν έχεις λίγο χρόνο!
-
Ειλικρινα και ενδεικτικα το λεω. Σουβιζει μα δεν ειναι σουβ. Ειναι χαμηλο με αποτελεσμα να μη μπορει να παει περα απο εκει που θα παει και ενα μεσο στριταδικο. Στο χωμα καμια σχεση λοιπον με το νταστερ. Σε θεματα εργονομιας και χώρων απεχει απο την gla κατα πολυ ομως. Πχ η θεση που μπορεις να βαλεις ενα νερακι ή καφε ειναι πολυ πισω στην κεντρικη κονσολα. Μερκ και bmw τα εχουν σε ιδανικες θεσεις. Το πορτ μπαγκαζ γεμιζει με 2 , βαρια 3 σακβουαγιαζ. Πολυ μικρο για την κατηγορια που παιζει. Τελος στην οδηγηση. Πας ευκολα απο αυτο στον ασσο. Το αντιστροφο δεν... Καποια στιγμη θα τα γραψω καλυτερα.
-
Ειναι χαμηλο με αποτελεσμα να μη μπορει να παει περα απο εκει που θα παει και ενα μεσο στριταδικο.
Με αφορμή αυτό, ξέρουμε τι απόσταση έχει απο το έδαφος?
-
Ειλικρινα και ενδεικτικα το λεω. Σουβιζει μα δεν ειναι σουβ. Ειναι χαμηλο με αποτελεσμα να μη μπορει να παει περα απο εκει που θα παει και ενα μεσο στριταδικο. Στο χωμα καμια σχεση λοιπον με το νταστερ. Σε θεματα εργονομιας και χώρων απεχει απο την gla κατα πολυ ομως. Πχ η θεση που μπορεις να βαλεις ενα νερακι ή καφε ειναι πολυ πισω στην κεντρικη κονσολα. Μερκ και bmw τα εχουν σε ιδανικες θεσεις. Το πορτ μπαγκαζ γεμιζει με 2 , βαρια 3 σακβουαγιαζ. Πολυ μικρο για την κατηγορια που παιζει. Τελος στην οδηγηση. Πας ευκολα απο αυτο στον ασσο. Το αντιστροφο δεν... Καποια στιγμη θα τα γραψω καλυτερα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν την περίμενα έτσι βέβαια, ειδικά ως προς τον Ασσο γιατί από αυτόν προέρχομαι! Πίστευα ότι στο πάτημα στο δρόμο θα ήταν αρκετά παρεμφερές! Σίγουρα δε θα μοιάζει στην κατανάλωση, αν μιλάμε για το πλαγκιν που κοιτάω!
-
Ναι αλλά Σπύρο είναι ψηλό....Θα το βάλεις στις κούρσες; Δε γίνεται. Αυτό σε ύψος κοντά με το CHR είναι; Μπορεί να μην είναι Duster, όμως θα το βάλεις δίπλα στο Astra;
Στο χώμα με 20άρες ζάντες και 45άρι τόσο το κόβω από τη φωτογραφία λάστιχο τι να το βάλεις. Θα νιώθεις το πετραδάκι στη μέση σου.
Πόσο είναι το προφίλ των ελαστικών του; -
Το Formentor είναι αντίστοιχο της Χ2, όχι της σειράς 1. Για τη σειρά 1 το αντίστοιχο μοντέλο της Cupra είναι το Leon. Ως προς τη Χ1 αντίστοιχο είναι το Terramar. Το Formentor δεν είναι αυτοκίνητο για εκτός δρόμου περιπέτειες, το γράφει και στο βιβλίο οδηγιών...
-
@ilias78 said in Cupra Formentor:
Ειναι χαμηλο με αποτελεσμα να μη μπορει να παει περα απο εκει που θα παει και ενα μεσο στριταδικο.
Με αφορμή αυτό, ξέρουμε τι απόσταση έχει απο το έδαφος?
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αναφέρεται κάτι. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για 16,5cm στις βασικές εκδόσεις και 16,1 στις PHEV και VZ. Μπορεί και να μην ισχύουν.
-
Το διασκεδαστικό με αυτό το αμάξι είναι πως οποιος επιχειρεί να το προσδιορίσει , απλά αναφέρει "τι δεν είναι"
. Δεν ειναι hatch , δεν ειναι suv, δεν ειναι station, δεν ειναι τπτ γενικως. Εχει τη δικη του ταυτότητα και αυτό ειναι αρκετό για όποιον το γουστάρει. -
Crossover είναι η κατηγορία των ημίψηλων. Kia xceed , Audi Q2, Mercedes Benz gla κλπ. Δεν είναι μόνο του, υπάρχουν πολλά “υπερυψωμενα hatchback».
-
Το διασκεδαστικό με αυτό το αμάξι είναι πως οποιος επιχειρεί να το προσδιορίσει , απλά αναφέρει "τι δεν είναι"
. Δεν ειναι hatch , δεν ειναι suv, δεν ειναι station, δεν ειναι τπτ γενικως. Εχει τη δικη του ταυτότητα και αυτό ειναι αρκετό για όποιον το γουστάρει.@spi_duster said in Cupra Formentor:
. Δεν ειναι hatch , δεν ειναι suv, δεν ειναι station, δεν ειναι τπτ γενικως. Εχει τη δικη του ταυτότητα και αυτό ειναι αρκετό για όποιον το γουστάρει.Ο ορισμός του crossover είναι

-
η έκδοση black edition υφίσταται? ξερουμε τιμή κ ποίες ζάντες φοράει? στο site δεν βρίσκω κάτι κ το configurator δεν λειτουργεί.
Cupra Formentor