-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πάσχα: Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων
αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ.,
Αυτό μου θύμισε παλιά γυρνούσα από Θεσσαλονίκη και ο πατέρας μου αισθάνθηκε αδιαθεσία, μου λέει δεν το πατας να φθάσουμε νωρίτερα;
Είχα καμιά 150χλμ προσηλωμένος μπροστά μου και αισθάνομαι δίπλα μου έξω από το αυτοκίνητο κάτι να μην πηγαίνει καλά, κοιτώ γρήγορα και ήταν ένας τροχονόμος μου έκανε σήμα να σταματήσω, έκανε και τον μπροστινό μου που και αυτός πήγαινε γρήγορα.
Έγραψε τον μπροστινό, ήρθε σε εμένα, διπλή γραμμή. Να ο πατέρας μου. Να καλούσατε ασθενοφόρο. Λες και το ασθενοφόρο ήταν στα 10 μέτρα να το σφυρίξω και να έρθει. Με τα πολλά μου λέει: δε γίνεται να κάνω τπτ, έγραψα και τον μπροστινό.....Ελάτε αύριο στον Α.Τ. Ασπροβάλτας θα πω τον διοικητή για την κλήση.
Τι καλός άνθρωπος λέω μέσα μου!!! Πολύ περίεργο!! Πήγα την άλλη μέρα, μου είπαν σε μία ώρα. Πήγα έκανα μια βόλτα με τα πόδια. Τσιγαράκι κλασικά.
Πάω στο τμήμα, έβγαινε ένας κύριος κουστουμαρισμένος, δλδ στο πόδι λεω συγνώμη να σας απασχολήσω, ναι πείτε μου και περπατούσε...
Άρχισα να φορτώνω. Έχω μία κλήση από εχθές θα σας μιλούσε ο τροχονόμος. Στο δικαστήριο κύριε μου, στο δικαστήριο. Έμεινα μλκας. Τι λέει ρε; Πάει καλά; Το μπαλάκι τους έγινα δλδ. Δούλεμα;
Έμεινα με την κλήση στο χέρι....Δεν ξέρω αν έφαγα και πόντους....
Πλήρωσα 50.000δραχμάς. Συν την βενζίνη lol. Μου βγήκε η βόλτα....
Καλό το κόλπο. Αν σου γκρινιάξουν, στείλε τους σε εμένα και εγώ θα τους στείλω στο δικαστήριο. -
-
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Η μοναδική περίπτωση να τη γλυτώσεις, αν κάτι δεν πάει καλά, μη το πω αλλιώς, είναι το να εκτυπώσεις τον νόμο και να τον έχεις μαζί σου σε περίπτωση που θα πάνε να σε γράψουν, για ελλιπές η λάθος φαρμακείο και φυσικά να τηρείς τον νόμο κατά γράμμα...!!
Αλλιώς, τι 30 , τι 50, τι 80...!!!
Στο γράφω από προσωπική εμπειρία , π.χ. με τις ζελατίνες του αυτοκινήτου μου, όπου ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον οδηγό, κάτω από κάποιες προυποθέσεις να φέρει ζελατίνες ακόμα και πιο σκούρες από αυτές που επιτρέπονται από το νόμο..!!
Τώρα αν είσαι πολύ άτυχος και πέσεις σε σερίφη αλά αμερικάνικης επαρχίας που σε σταματάει και επειδή δεν του αρέσει η φάτσα σου , σου σπάει με το κλομπ το φλας και μετά σου λέει θα σε γράψω επειδή είχες σπασμένο φλας, εκεί υπέγραψε γρήγορα την παράβαση και φύγε, δεν έχει σωτηρία...!!!
Αυτά βέβαια στην Ελλάδα, δε γίνονται...!!! -
Γράφουν οι κάμερες στα φανάρια αν περάσω με πορτοκαλί;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/grafoyn-oi-kameres-sta-fanaria-an-peraso-me-portokali/
-
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ta σχόλια μετά:
λευκοπλάστη, απλούς επιδέσμους και απολυμαντικά όπως οινόπνευμα και mercurochrome, ενώ πιο εξειδικευμένα υλικά προβλέπονταν μόνο για οδηγούς που ήταν γιατροίΟ λευκοπλάστης τι είναι; Αυτός που πλάθει το λευκό;
Καλά μου παιδιά, όπως καταλαβαίνεται, πρέπει να πάμε και σε μία σχολή ΙΕΚ, να γίνουμε Νοσοκόμοι.
Μιλούσα με έναν που είναι στα πράγματα και μου είπε πως ένας αστυνομικός θα κάνει τον τραυματία και ο άλλος θα είναι με το μπλοκάκι του τεστ.
Θα πρέπει να βάλουμε στον αστυνομικό μούφα τραυματία, λευκοπλάστη, μαυροπλάστη, να του κάνουμε ένεση στον ποπό του, να του δώσουμε το φιλί της ζωής με γλώσσα, να ξέρουμε επίσης τους δύο πρώτους τόμους από Γενική Ιατρική, τον 2ο από Φαρμακολογία.
Το φαρμακείο θα πρέπει να είναι στο πίσω κάθισμα και ο επιβάτης στο πορτ παγκάζ με φυάλη οξυγόνου για να μην σκάσει.
Εννοείται πως πρέπει να ξέρουμε να παίρνουμε, αίμα, ούρα και να έχουμε Γενικές Εξατάσεις μέχρι 3μηνου.
Αν είναι γυναίκα θα πρέπει να ξέρουμε να την ξεγενάμε. Να κάνουμε μέχρι 4 ράμματα με τσιγγελάκι, με βελόνα πλεξίματος, με απλή βελόνα, με Σακοράφα, με Βερούλη (Καβαλιώτισα η Βερούλη της έχουμε στάδιο στο όνομά της).
Να παίρνουμε πίεση, να βαράμε ένεση ανδρεναλίνης στην καρδιά για όβερντοουζ και να ξεχωρίζουμε όλα τα ναρκωτικά με την όσφρηση μόνον όπως κάνουν τα αστυνομικά σκυλιά.
Αν περάσουμε το 90% στο τεστ, γλυτώνουμε 40 υποχρεωτικές ώρες εργασίες σαν τραυματιοφορείς. Εννοείται το πρόστιμο είναι το γνωστό: 350 ευρώ, σε μετρητά, όχι επιταγή, ένα μήνα χωρίς δίπλωμα και με την άδεια του φαρμακοποιού της γειτονιάς στο χέρι.
Περαστικά μας.
Τέρυ καλώσεπανήλθες. Η μιζέρια των προστίμων δεν έχει τελειωμό μέχρι να μας αποτελειώσει. -
Γράφουν οι κάμερες στα φανάρια αν περάσω με πορτοκαλί;
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/grafoyn-oi-kameres-sta-fanaria-an-peraso-me-portokali/
Συγνώμη. Τελικά όπου υπάρχει κάμερα, εντός και εκτός πόλης θα έχει εκείνη την παλιά προειδοποιητική πινακίδα "προσοχή υπάρχουν συσκευές ελέγχου της ταχύτητας" ή θα πάμε σαν το σκυλί στο αμπέλι;
Κουβέρτα; Θέλουν και κουβέρτα ειδική. Τότε τι να το κάνω το πορτ μπαγκάζ; Έληξε. Όλο φαρμακείο θα είναι.
Μαξιλάρι; Αυτό το περιλαίμιο για το σβέρκο το θέλουν;
Πριν 1 μήνα το κέρατό μου πήρα φαρμακείο από το Skroutz.gr. Θα ανοίγω τώρα να δω αν έχει τη λίστα του υπουργείου δημόσιας αρπαγής των χρημάτων μας;
Νυστέρια, ψαλίδια, γάζες, εγχείρηση στο δρόμο θα κάνουμε; Το σημαντικότερο δε βάλανε.
Βιάγκρα!!! Lol Προφυλακτικά!! Βαζελίνη. Αυτά σώζουν ζωές. Σεντόνι;
Ξέρω τι θέλουν. Το βαλιτσάκι του Σπορτ Μπίλι!!! -
Λοιπόν το γελάς, αλλά καλό θα ήταν να ξέρουμε όλοι τις πρωτες βοήθειες και να υποχρεωνόμαστε για αυτό.
Πιο χρήσιμο απο το να κουβαλάμε πράγματα που δεν ξέρουμε καν να χρησιμοποιήσουμε (ντροπή μου) για τυπικούς λόγους.Συναντάς έναν έρμο να παθαίνει κάτι στην μέση του πουθενά, μπορείς να σώσεις ζωή γμτ.
Θες δίπλωμα; εξετάσεις σήματα,πρωτες βοηθειες και μετα πορεία. -
Οπως το κάνουν σε όλο τον κόσμο εκτός από την άξια εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη
-
@kkostask said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Οπως το κάνουν σε όλο τον κόσμο εκτός από την άξια εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη
Όταν είναι πάρεις δίπλωμα στο εξωτερικό σε βάζουν να δώσεις το φιλί της ζωής; Αν είναι γκόμενα της το δίνω. Για άλλες περιπτώσεις.....δε μπορώ.
-
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Όταν είναι πάρεις δίπλωμα στο εξωτερικό σε βάζουν να δώσεις το φιλί της ζωής; Αν είναι γκόμενα της το δίνω. Για άλλες περιπτώσεις.....δε μπορώ.
Αν δεν περάσεις εκπαίδευση πρώτων βοηθειών δεν μπορείς καν να δώσεις για δίπλωμα...ξεκόλλα, το ΚΑΡΠΑ και οι πρώτες βοήθειες δεν είναι το φιλί της ζωής.
-
Αν δεν περάσεις εκπαίδευση πρώτων βοηθειών δεν μπορείς καν να δώσεις για δίπλωμα...ξεκόλλα, το ΚΑΡΠΑ και οι πρώτες βοήθειες δεν είναι το φιλί της ζωής.
Αυτό που πατάς στο στέρνο για να κάνεις μαλάξεις την καρδιά, έχει κανένα γκομενάκι να της κάνω μαλάξεις; Δεν θα βάλω την τέχνη μου σε τριχωτά χωράφια.
Το ποιο. Το ΚΑΡΠΑ; Tί είναι αυτό;
Άρα δεν έχει φιλί της ζωής. Που θες να ξέρω από πρώτες βοήθειες; Σχολή νοσοκόμων δεν έκανα.
Έχει κανένα βίντεο με γυναίκες (αν γίνεται με Γερμανίδες ξανθές!!), για το τι δίνουν σε πρώτες βοήθειες;
Και Σουηδέζες δέχομαι. Κατάξανθες από κορυφή μέχρι νύχια. Με νοείς. -
This post is deleted! -
Οι ξανθιές Γερμανίδες συνήθως χτυπάνε κιόλας…αν θέλεις κάτι τέτοιο, πάω πάσο.
Πέρα από το χαβαλέ, θεωρώ ανεπίτρεπτο την σήμερον εποχή να μην ξέρουμε 2-3 βασικά. Όσο για την κουβέρτα που λένε, ζήτημα να ζυγίζει 100 γραμμάρια και το μέγεθος της διπλωμένη είναι λίγο μικρότερο από φάκελο Α4.
-
Ούτε Α4, έχω εδώ και χρόνια σε όλα τα αυτοκίνητα. Ένα φύλλο σαν αλουμινόχαρτο είναι. Μόνο που ποτέ δεν είμαι σίγουρος αν για ζέστη έχει το χρυσό απ' έξω και για κρύο το ασημί. Οι οδηγίες είναι στα γερμανικά...
Εγώ βλέπω αλλού το πρόβλημα: στο ότι δεν σκέφτεται το όργανο ότι μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει πράγματα από το φαρμακείο. Εγώ προσωπικά το χρησιμοποιώ σαν φαρμακείο διακοπών, και για να είμαι ειλικρινής αναπληρώνω τα υλικά στις επόμενες διακοπές.
-
This post is deleted! -
-
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 27.697 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3.077 παραβάσεις για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κ.ά. ενώ συνελήφθησαν 21 οδηγοί.
Δλδ 9000 έλεγχοι κάθε μέρα κατά μέσο όρο....
Να μην γίνονται το γνωστό 3ήμερο. Όλη την εβδομάδα.Να αναλύσω το παραπάνω post μου γιατί βγήκε μπερδεμένο.
Πρέπει σαν οδηγοί να ξέρουμε κάποια βασικά. Να έχουμε και κάποια βασικά πράγματα για εμάς πρώτα απ' όλα αν πάθουμε κάτι.
Το κράτος όμως, έχει γίνει ασφυκτικό ως προς την οδήγηση μόνον και δείχνει μια υποκρισία.
Δηλαδή παίρνει όλα αυτά τα εύκολα και ανέξοδα μέτρα. Δεν του κοστίζει πολλά. Κάτι κάμερες που θα τις εκσυγχρόνιζε ούτως ή άλλως.
Μιας και είπε το κράτος αυτά τα βαριά τα λόγια πως νοιάζεται για τις ζωές μας κλπ κλπ.
Γιατί δεν νοιάζεται για τη ζωή μας στην περίπτωση που το ίδιο δίνει άδειες σε beach bar και μεταφέρει τη συμπεριφορά της νυχτερινής διασκέδασης σε ένα μέρος που τα παιδιά βλέπουν στην παραλία και θα τη μιμηθούν;
Γιατί αυτό το ευαίσθητο για εμάς κράτος, επιτρέπει το ποτό στην παραλία; Είναι καλό να βλέπουν τα παιδάκια τους ενήλικους να πίνουν όταν σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ, αν σε πιάσει η αστυνομία ακόμη και με σγραφισμένη μπύρα σε συλλαμβάνει και πας την άλλη μέρα στο δικαστήριο;
Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα που το κράτος θέλησε να μιμηθεί ξένα κράτη και να γίνει και αυστηρότερο στην οδική ασφάλεια, δεν νοιάζεται για το τι κάνουν τα άλλα κράτη στις παραλίες;
Μήπως του κοστίζει του κράτους αν το κάνει; Τόσο σε έσοδα από τις άδειες που νοικιάζει, όσο και στο ότι θα αφήσει παραπονεμένους μεγάλους φίλους επιχειρηματίες του κράτους;
Μήπως αυτό το κράτος διειλύζει τον κόνοπα και καταπίνει την κάμηλο;
Θα δούμε. -
Τι πρέπει να έχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου από τον Ιούλιο του 2026; – Το πρόστιμο](https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/ti-prepei-na-echei-to-farmakeio-toy-aytokinitoy-apo-ton-ioylio-toy-2026-to-prostimo/)
-
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 27.697 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 3.077 παραβάσεις για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κ.ά. ενώ συνελήφθησαν 21 οδηγοί.
Να μην γίνονται το γνωστό 3ήμερο. Όλη την εβδομάδα.Να αναλύσω το παραπάνω post μου γιατί βγήκε μπερδεμένο.
Πρέπει σαν οδηγοί να ξέρουμε κάποια βασικά. Να έχουμε και κάποια βασικά πράγματα για εμάς πρώτα απ' όλα αν πάθουμε κάτι.
Το κράτος όμως, έχει γίνει ασφυκτικό ως προς την οδήγηση μόνον και δείχνει μια υποκρισία.
Δηλαδή παίρνει όλα αυτά τα εύκολα και ανέξοδα μέτρα. Δεν του κοστίζει πολλά. Κάτι κάμερες που θα τις εκσυγχρόνιζε ούτως ή άλλως.
Μιας και είπε το κράτος αυτά τα βαριά τα λόγια πως νοιάζεται για τις ζωές μας κλπ κλπ.
Γιατί δεν νοιάζεται για τη ζωή μας στην περίπτωση που το ίδιο δίνει άδειες σε beach bar και μεταφέρει τη συμπεριφορά της νυχτερινής διασκέδασης σε ένα μέρος που τα παιδιά βλέπουν στην παραλία και θα τη μιμηθούν;
Γιατί αυτό το ευαίσθητο για εμάς κράτος, επιτρέπει το ποτό στην παραλία; Είναι καλό να βλέπουν τα παιδάκια τους ενήλικους να πίνουν όταν σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ, αν σε πιάσει η αστυνομία ακόμη και με σγραφισμένη μπύρα σε συλλαμβάνει και πας την άλλη μέρα στο δικαστήριο;
Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα που το κράτος θέλησε να μιμηθεί ξένα κράτη και να γίνει και αυστηρότερο στην οδική ασφάλεια, δεν νοιάζεται για το τι κάνουν τα άλλα κράτη στις παραλίες;
Μήπως του κοστίζει του κράτους αν το κάνει; Τόσο σε έσοδα από τις άδειες που νοικιάζει, όσο και στο ότι θα αφήσει παραπονεμένους μεγάλους φίλους επιχειρηματίες του κράτους;
Θα δούμε.Whataboutism" (ή "whataboutery") είναι μια ρητορική στρατηγική και λογική πλάνη όπου κάποιος αποφεύγει μια κατηγορία ή ένα δύσκολο ερώτημα απαντώντας με μια άλλη κατηγορία, συνήθως ξεκινώντας με τη φράση "Ναι, αλλά τι γίνεται με..." (What about...).
Αντί να υπερασπιστεί τη δική του θέση, ο ομιλητής προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας τον αντίπαλο για υποκρισία ή υποστηρίζοντας ότι και άλλοι έχουν κάνει παρόμοια ή χειρότερα λάθη.
Βασικά Χαρακτηριστικά
Αποφυγή Λογοδοσίας: Χρησιμοποιείται για να μετατοπιστεί η προσοχή από το αρχικό θέμα και να αποφευχθεί η άμεση απάντηση.
Tu Quoque (Και εσύ το ίδιο): Αποτελεί παραλλαγή αυτής της λογικής πλάνης, όπου η εγκυρότητα μιας κριτικής υπονομεύεται επειδή ο κριτής θεωρείται επίσης ένοχος.
Δημιουργία Ηθικής Ισοδυναμίας: Συχνά επιχειρείται να παρουσιαστούν δύο ανόμοια περιστατικά ως ίσης βαρύτητας για να δικαιολογηθεί μια λάθος πράξη -
Θα δούμε.Whataboutism" (ή "whataboutery") είναι μια ρητορική στρατηγική και λογική πλάνη όπου κάποιος αποφεύγει μια κατηγορία ή ένα δύσκολο ερώτημα απαντώντας με μια άλλη κατηγορία, συνήθως ξεκινώντας με τη φράση "Ναι, αλλά τι γίνεται με..." (What about...).
Αντί να υπερασπιστεί τη δική του θέση, ο ομιλητής προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας τον αντίπαλο για υποκρισία ή υποστηρίζοντας ότι και άλλοι έχουν κάνει παρόμοια ή χειρότερα λάθη.
Βασικά Χαρακτηριστικά
Αποφυγή Λογοδοσίας: Χρησιμοποιείται για να μετατοπιστεί η προσοχή από το αρχικό θέμα και να αποφευχθεί η άμεση απάντηση.
Tu Quoque (Και εσύ το ίδιο): Αποτελεί παραλλαγή αυτής της λογικής πλάνης, όπου η εγκυρότητα μιας κριτικής υπονομεύεται επειδή ο κριτής θεωρείται επίσης ένοχος.
Δημιουργία Ηθικής Ισοδυναμίας: Συχνά επιχειρείται να παρουσιαστούν δύο ανόμοια περιστατικά ως ίσης βαρύτητας για να δικαιολογηθεί μια λάθος πράξηlol Με τσάκωσες.
Στο ποδόσφαιρο λέγεται τρίπλα. Πως θα σκοράρω; Με τα μάτια;
Άλλοι το λένε: "Ο καθένας με τον πόνο του".
Μήπως κάνεις και ανακρίσεις; lol
Τίποτα στο Ελληνικό Fbi του μεσιέ Ραχωβίτσας δημιουργείς το ψυχολογικό προφίλ των υπόπτων;Το εκτύπωσα....Θα το δώσω στον φαρμακοποιό μου. Αν καταλάβει τπτ από Din και δεν ξέρω τι άλλα έχει.....
Τα ηρεμηστικά που θα χρειαστώ που να τα βάλω lol
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.