-
Είναι και το διαφημίζει.
Οι τιμές δεν είναι φτηνές για τόσο παλιό μοντέλο.
-
@criuser said in Kia XCeed - crossover:
Είναι και το διαφημίζει.
Οι τιμές δεν είναι φτηνές για τόσο παλιό μοντέλο.
Δυστυχώς, το γκρούπ κάνει ότι και η Samsung στα κινητά
-
Αυτόματο SUV σε τιμή χειροκίνητου – Ποιο μοντέλο της Kia κάνει τη διαφορά
-
Καλησπέρα, κάτοχος xceed 2021 diesel 99000 χιλιόμετρα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει και σε εσάς κάτι παρόμοιο. Πρόσφατα κουβάλησα σε ένα ταξιδι 600 χιλιομέτρων 4 ζαντολάστιχα ρίχνοντας τα καθίσματα. Μόλις κατεβασα τα λάστιχα, το αυτοκίνητο με ταχύτητα μέχρι 40 χιλιόμετρα, ακούγεται ένας θόρυβος από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ένα μικρό κρα κρα. Θεώρησα πως ίσως δεν τοποθέτησα καλά τα καθίσματα στη θέση τους αλλά δεν είναι από αυτό μάλλον. Από τα 50 χιλιόμετρα και πάνω δεν ακούγεται τίποτα. Ξέρετε τι μπορεί να είναι;
-
@spikwn said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπέρα, κάτοχος xceed 2021 diesel 99000 χιλιόμετρα . Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν έχει τύχει και σε εσάς κάτι παρόμοιο. Πρόσφατα κουβάλησα σε ένα ταξιδι 600 χιλιομέτρων 4 ζαντολάστιχα ρίχνοντας τα καθίσματα. Μόλις κατεβασα τα λάστιχα, το αυτοκίνητο με ταχύτητα μέχρι 40 χιλιόμετρα, ακούγεται ένας θόρυβος από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ένα μικρό κρα κρα. Θεώρησα πως ίσως δεν τοποθέτησα καλά τα καθίσματα στη θέση τους αλλά δεν είναι από αυτό μάλλον. Από τα 50 χιλιόμετρα και πάνω δεν ακούγεται τίποτα. Ξέρετε τι μπορεί να είναι;
α)δεν κούμπωσαν σωστά τα καθίσματα στη θέση τους- άρα τα ξαναρίχνεις και τα ξανασηκώνεις
β)ζώνη ασφαλείας ταλαντώνεται άρα ψάχνεις να δεις ποιά είναι η θέση τους και αν κάθονται στην υποδοχή τους,
γ)τυχόν άγκιστρα ασφάλισης των καθισμάτων στον χώρο αποσκευών
δ)εταζέρα, θέση, κορδόνια συγκράτησης,υποδοχές σφήνωσης,
ε) όλα τα πλαστικά καλύμματα στο εσωτερικό της πόρτας αποσκευών αλλά και σε όλη την καμπίνα διότι μετέφερες βαριά αντικείμενα τα οποία μάλλον δεν τα είχες ασφαλίσει οπότε πιθανόν σε κάποια μετατόπισή τους να έσπασαν ή να ράγισαν κάποιο πλαστικό
στ)εάν υπάρχει οποιαδήποτε βίδα μπορεί να χαλάρωσε και να ξέσφιξε κάτι
Γενικά θέλει ξεψύρισμα και καλό καθάρισμα για να το εντοπίσεις . -
Νομίζω πως τα έχω κοιτάξει όλα, αλλά και πάλι ακούγεται. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι με τα ρουλεμάν πίσω ρόδας; Νομίζω πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο
-
Νομίζω πως τα έχω κοιτάξει όλα, αλλά και πάλι ακούγεται. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι με τα ρουλεμάν πίσω ρόδας; Νομίζω πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο
Αν αστοχήσουν τα ρουλεμάν θα ακούγονται συνεχόμενα εκτός και θέλουν γρασάρισμα,τα αμορτισέρ τα πίσω ίσως ετοιμάζονται να χτυπήσουν,δες και τα λάστιχα της πίσω πόρτας καλού κακού.Και μια και σου μπήκαν ιδέες κοίταξε την πίσω ανάρτηση για διαρροές υγρών καθώς και την στήριξη της εξάτμισης μήπως χαλάρωσε κάτι και βρίσκει στην ανάρτηση.
-
Καλησπέρα. Έχω το Xceed 1.6 D 136 ps. Είχα κάποιους θορύβους όταν πήγαινα σε σχετικά ανώμαλο δρόμο από πίσω στο πορτμπαγκάζ ή κάθισμα. Πήγα σε ένα γνωστό μου παλιό έμπειρο φανοποιο και μετά από ψάξιμο κατέληξε ότι είναι μάλλον από το πίσω κάθισμα στο σημείο που κουμπώνει η πλάτη. Πήγα στην ΚΙΑ και μου είπαν ότι έψαξαν στο site τους για παρόμοια θέματα και ότι και άλλοι κάτοχοι έχουν παραπονεθεί και το πρόβλημα είναι στο κλείστρο που αγκιστρωνει το πίσω κάθισμα. Το οποίο λύνεται με γρασαρισμα - λίπανση. Έτσι έγινε. Από τότε δεν το ξανά άκουσα. Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
@dimitrisad said in Kia XCeed - crossover:
πρόβλημα είναι στο κλείστρο που αγκιστρωνει το πίσω κάθισμα
Συνηθισμένο πρόβλημα !
-
Στο Juke που είχα αντίστοιχο κοπάνημα, έβαλα τελικά υφασμάτινη ταινία στον χαλκά όπου κουμπώνει το κάθισμα, και από τότε σταμάτησε ο θόρυβος.
-
Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό, πάνω από 2 εβδομάδες σίγουρα, δεν μπαίνει καθόλου σε sailing mode το δικό μου (1.5T DCT 48V 160PS του 2021). Δε βγάζει πουθενά βλάβη, ενώ έκανα και ταξίδι, όμως πάλι δεν έγινε κάτι. Πρώτη φορά συμβαίνει ολα αυτά τα χρόνια, εννοείται το αφήνω πλέον σε eco , ούτε βάζω cruise control. Δείχνει να φορτίζει η μπαταρία σε κατηφόρες και σε κάθε ευκαιρία, ενώ δε βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά σε κατανάλωση. Οκ, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό, πιο πολύ ανησυχώ μήπως δείχνει φθορά της μπαταρίας της 48v, αφού την άλλη την άλλαξα προ έτους περίπου. Θα το πάω κάποια στιγμή κι αντιπροσωπία, απλά έλεγα μήπως κάποιος έχει καμιά ιδέα ή εμπειρία .
-
Στο δικό μου, i30 48v, δε μπαίνει sailing όταν η 12ν είναι πεσμένη, κάποιες φορές το αφήνω και 5 μέρες χωρίς να το κουνήσω. Τότε όμως δε δουλεύει ούτε το start stop. Μετά από μια βόλτα
10 - 15 χλμ όμως, φορτίζει η 12ν και όλα κομπλέ.
Το δικό μου είναι μοντ 12ος 22.
Κάποιος φίλος εδώ μεσα είχε αντίστοιχο θέμα αλλά δε θυμάμαι ακριβώς. -
@georgemit said in Kia XCeed - crossover:
Στο δικό μου, i30 48v, δε μπαίνει sailing όταν η 12ν είναι πεσμένη, κάποιες φορές το αφήνω και 5 μέρες χωρίς να το κουνήσω. Τότε όμως δε δουλεύει ούτε το start stop. Μετά από μια βόλτα
10 - 15 χλμ όμως, φορτίζει η 12ν και όλα κομπλέ.
Το δικό μου είναι μοντ 12ος 22.
Κάποιος φίλος εδώ μεσα είχε αντίστοιχο θέμα αλλά δε θυμάμαι ακριβώς.Μα το sailing δεν έχει σχέση μόνο με την 48v? Ετσι έχω καταλάβει, τουλάχιστον. https://www.honestjohn.co.uk/askhj/answer/225289/what-is-sailing-mode-and-why-does-it-only-work-occassionally-
-
Τι να σου πω δε το έχω ξεκαθαρίσει. Εμένα μια χαρά δουλεύει, δουλεύει όμως όποτε λειτουργεί και το ss. Βέβαια τους τελευταίους μήνες το δουλεύω αποκλειστικά στο sport, μου αρέσει το sailing αλλά δε μπορώ τη νωχελικότητα του eco.
Edit: τον @alex-mix νομίζω απασχολούσε κάτι αντίστοιχο, ας μας πει τη γνώμη του αν θέλει. -
@benzinas said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό, πάνω από 2 εβδομάδες σίγουρα, δεν μπαίνει καθόλου σε sailing mode το δικό μου (1.5T DCT 48V 160PS του 2021). Δε βγάζει πουθενά βλάβη, ενώ έκανα και ταξίδι, όμως πάλι δεν έγινε κάτι. Πρώτη φορά συμβαίνει ολα αυτά τα χρόνια, εννοείται το αφήνω πλέον σε eco , ούτε βάζω cruise control. Δείχνει να φορτίζει η μπαταρία σε κατηφόρες και σε κάθε ευκαιρία, ενώ δε βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά σε κατανάλωση. Οκ, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό, πιο πολύ ανησυχώ μήπως δείχνει φθορά της μπαταρίας της 48v, αφού την άλλη την άλλαξα προ έτους περίπου. Θα το πάω κάποια στιγμή κι αντιπροσωπία, απλά έλεγα μήπως κάποιος έχει καμιά ιδέα ή εμπειρία .
Φίλε το ξέρω καλά το θέμα. Αν δεν λειτουργεί το sailing και το start stop είναι λόγω της 12V μπαταρίας. Αν πέσει λίγο η τάση της, δεν λειτουργούν αυτά. Έτσι είναι ρυθμισμένο το σύστημα.
Επειδή το αμάξι και σβηστό εξακολουθεί να τραβάει ρεύμα για να λειτουργήσει το kia connect, αν το αφήσεις μέρες ακίνητο πέφτει η τάση. Αν πας μια μεγάλη διαδρομή και φορτιστεί καλά η 12V θα λειτουργήσουν.
Πρόσεξε τώρα: Αν κανείς διαδρομές μεγάλες και εξακολουθουν να μην λειτουργούν τα sailing και start stop, τότε η 12V μπαταρία έχει θέμα. Εμένα μου την άλλαξαν για αυτό το λόγο, στα πλαίσια της τριετούς εγγύησης της μπαταρίας.Εσύ γιατί άλλαξες τη 48V μπαταρία; Ήταν ελαττωματική εξαρχής ή είχες μεγάλη πτώση απόδοσης μετά από μόλις 4 χρόνια; Ήταν αναγκαία η αλλαγή και πόσο κόστισε αν επιτρέπεται; Με ανησύχησες!
-
Τη 12v άλλαξε αν καταλαβα καλά.
Δε λειτουργεί το sailing ακόμα και μετά από ταξίδι.
Στο δικό μου αρκούν 17χλμ μέχρι την εργασία μου για να ξαναδουλεψουν ss και sailing μετά από 5 μέρες ακινησίας. -
Την 12v άλλαξα, όχι την 48v. Ουτε ένα έτος δεν πέρασε από την αλλαγή. Τι να πω, θα πάω να τις δούνε και τις 2, αλλά το sailing από όσο θυμάμαι είναι της 48v. Πέρα από αυτά, δεν καταλαβαίνω κάποιο άλλο θέμα στο αμάξι, ούτε βλέπω κάποια αυξημένη κατανάλωση. Αν και αργεί το ετήσιο service (Αύγουστο), δεν αποκλείω να το αφήσω για τότε, αν δε μου δημιουργεί κάπου αλλού πρόβλημα. Στις κατηφόρες και τα φρεναρίσματα, αλλά κι όταν ρολάρει τα αμάξι στο δρόμο, δείχνει να φορτίζει κανονικά, απλά δεν μπαίνει το sailing πλέον.
-
@benzinas said in Kia XCeed - crossover:
Την 12v άλλαξα, όχι την 48v. Ουτε ένα έτος δεν πέρασε από την αλλαγή. Τι να πω, θα πάω να τις δούνε και τις 2, αλλά το sailing από όσο θυμάμαι είναι της 48v. Πέρα από αυτά, δεν καταλαβαίνω κάποιο άλλο θέμα στο αμάξι, ούτε βλέπω κάποια αυξημένη κατανάλωση. Αν και αργεί το ετήσιο service (Αύγουστο), δεν αποκλείω να το αφήσω για τότε, αν δε μου δημιουργεί κάπου αλλού πρόβλημα. Στις κατηφόρες και τα φρεναρίσματα, αλλά κι όταν ρολάρει τα αμάξι στο δρόμο, δείχνει να φορτίζει κανονικά, απλά δεν μπαίνει το sailing πλέον.
Οκ, κατάλαβα λάθος και νόμισα άλλαξες την 48V. Η 48V δίνει εκκίνηση στον κινητήρα άμα σβήσει στο sailing. Αλλά επαναλαμβάνω, απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το sailing είναι η 12 V μπαταρία να είναι καλά φορτισμένη. Μπορείς να το δεις το επίπεδο φόρτισης από το kia connect. Μόνο αν σου βγάζει επίπεδο φόρτισης καλό με γκρι χρώμα λειτουργεί sailing και start stop. Αν σου βγάζει επίπεδο φόρτισης κανονικό (πράσινο χρώμα) ή μη φυσιολογικό (πορτοκάλι) δεν λειτουργούν.
-
Δεν έχω Kia connect, δυστυχώς.
-
Θέλω να αγοράσω μια σχαρα ποδηλάτων αλλά δεν θέλω οροφης. Σκέφτομαι για αυτές που μπαίνουν στο πορτ παγκαζ. Έχει πάρει κανείς? Βολεύει έτσι όπως είναι η σχεδίαση του? Μειώνει την πίσω ορατότητα?
Kia XCeed - crossover