Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    B
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 50
    • Best 2
    • Groups 0

benzinas

@benzinas

2
    Profile views
    50
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

benzinas Unfollow Follow

Best posts made by benzinas

• RE: Kia XCeed - crossover

Το αυτοκινητο είναι εξαιρετικό, καλοτάξιδο.
      Να ρωτήσω λίγο κατι, που με έχει παραξενεψει. Οταν μου βγαζει ρεζέρβα και πάω να το ξαναγεμισω, στα 40 περίπου λίτρα αρχίζει και χτυπάει , σα να γέμισε. Μετά, με λίγο γύρισμα της μάνικας μεσα στο ντεπόζιτο δεξιά αριστερά και συνεχή τσαφ, παίρνει 4 με 5 λίτρα ακόμα, με δυσκολία ομως. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δε φαίνεται κάποιο προβλημα και ότι ίσως κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Ακόμη κι αν ο υπολογιστής τα βγαζει λάθος και δεν ισχύει το υπολογιζόμενο υπόλοιπο της ρεζέρβας, τόση μεγάλη διαφορά δικαιολογείται ?. Το έχει παρατηρήσει κανείς και στο δικό του?

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      B
      benzinas

@npapanik said in Kia XCeed - crossover:

@benzinas said in Kia XCeed - crossover:

Καλημέρα σε όλους. Το αυτοκίνητο ειναι εξαιρετικό, το χαίρομαι και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (mild hybrid, 1.5, auto). Το μόνο που με έχει παραξενέψει και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη, ειναι ότι στο γέμισμα η μάνικα "χτυπάει" περίπου στα 35-40λτ και για να γεμίσει εντελώς, σου βγαίνει η ψυχή (θεωρητικά έχει 50λτ ρεζερβουάρ), αφού συνέχεια σκάει και πρέπει να βάζεις πολύ πολύ σιγά.
      Το έχω περίπου 3 χρόνια και με 35.000 χλμ, έχω αρχίσει να σκέφτομαι τι ελαστικά θα βάλω (μάλλον κατά το φθινόπωρο). Εργοστασιακά είχε τα premiumcontact 6, με ανάμεικτα συναισθήματα, ίσως επειδή είχα συνηθίσει για χρόνια με goodyear asymmetric που τα έχω ως τοπ. Έχει αλλάξει κανείς νωρίτερα και τι έχει βάλει? Μιλάμε για διαστάσεις 235/45/r18

https://www.skroutz.gr/s/35208907/Goodyear-Eagle-F1-Asymmetric-6-235-45-R18-98Y-XL-THerino-Lasticho-gia-Epivatiko-Aytokinito.html

ναι, ευχαριστώ, το ξέρω το λάστιχο και μάλλον αυτό θα βάλω. Απλά ήθελα να ρωτήσω για εμπειρίες χρήσης γενικά και από άλλους κατόχους. Οι τιμές σε αυτή τη διάσταση έτσι κι αλλιώς ειναι υψηλες

B
      benzinas

Latest posts made by benzinas

Δεν έχω Kia connect, δυστυχώς.

B
      benzinas

Την 12v άλλαξα, όχι την 48v. Ουτε ένα έτος δεν πέρασε από την αλλαγή. Τι να πω, θα πάω να τις δούνε και τις 2, αλλά το sailing από όσο θυμάμαι είναι της 48v. Πέρα από αυτά, δεν καταλαβαίνω κάποιο άλλο θέμα στο αμάξι, ούτε βλέπω κάποια αυξημένη κατανάλωση. Αν και αργεί το ετήσιο service (Αύγουστο), δεν αποκλείω να το αφήσω για τότε, αν δε μου δημιουργεί κάπου αλλού πρόβλημα. Στις κατηφόρες και τα φρεναρίσματα, αλλά κι όταν ρολάρει τα αμάξι στο δρόμο, δείχνει να φορτίζει κανονικά, απλά δεν μπαίνει το sailing πλέον.

B
      benzinas

@georgemit said in Kia XCeed - crossover:

Στο δικό μου, i30 48v, δε μπαίνει sailing όταν η 12ν είναι πεσμένη, κάποιες φορές το αφήνω και 5 μέρες χωρίς να το κουνήσω. Τότε όμως δε δουλεύει ούτε το start stop. Μετά από μια βόλτα
      10 - 15 χλμ όμως, φορτίζει η 12ν και όλα κομπλέ.
      Το δικό μου είναι μοντ 12ος 22.
      Κάποιος φίλος εδώ μεσα είχε αντίστοιχο θέμα αλλά δε θυμάμαι ακριβώς.

Μα το sailing δεν έχει σχέση μόνο με την 48v? Ετσι έχω καταλάβει, τουλάχιστον. https://www.honestjohn.co.uk/askhj/answer/225289/what-is-sailing-mode-and-why-does-it-only-work-occassionally-

B
      benzinas

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγο καιρό, πάνω από 2 εβδομάδες σίγουρα, δεν μπαίνει καθόλου σε sailing mode το δικό μου (1.5T DCT 48V 160PS του 2021). Δε βγάζει πουθενά βλάβη, ενώ έκανα και ταξίδι, όμως πάλι δεν έγινε κάτι. Πρώτη φορά συμβαίνει ολα αυτά τα χρόνια, εννοείται το αφήνω πλέον σε eco , ούτε βάζω cruise control. Δείχνει να φορτίζει η μπαταρία σε κατηφόρες και σε κάθε ευκαιρία, ενώ δε βλέπω καμία ιδιαίτερη διαφορά σε κατανάλωση. Οκ, μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό, πιο πολύ ανησυχώ μήπως δείχνει φθορά της μπαταρίας της 48v, αφού την άλλη την άλλαξα προ έτους περίπου. Θα το πάω κάποια στιγμή κι αντιπροσωπία, απλά έλεγα μήπως κάποιος έχει καμιά ιδέα ή εμπειρία .

B
      benzinas

@lap said in Kia XCeed - crossover:

Το μόνο που με έχει παραξενέψει και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη, ειναι ότι στο γέμισμα η μάνικα "χτυπάει" περίπου στα 35-40λτ και για να γεμίσει εντελώς, σου βγαίνει η ψυχή (θεωρητικά έχει 50λτ ρεζερβουάρ), αφού συνέχεια σκάει και πρέπει να βάζεις πολύ πολύ σιγά.

Και έχεις nickname "βενζίνάς"!!!!

Ώρες ώρες νομίζω πως γράφουν μποτάκια

ναι? αυτή ειναι "έξυπνη" απάντηση μη bot, δηλαδή? έχεις κάτι να πεις για αυτό ή έτσι, ναχαμε να λέγαμε. Επίσης το nickname δε σημαίνει ότι είμαι βενζινας. Όπως το lap, δε σημαίνει λαπας, φαντάζομαι. λίγο προσοχή στην ¨ειρωνεία΄΄, δε γνωριζόμαστε κι ολας.

B
      benzinas

@npapanik said in Kia XCeed - crossover:

Καλημέρα σε όλους. Το αυτοκίνητο ειναι εξαιρετικό, το χαίρομαι και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (mild hybrid, 1.5, auto). Το μόνο που με έχει παραξενέψει και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη, ειναι ότι στο γέμισμα η μάνικα "χτυπάει" περίπου στα 35-40λτ και για να γεμίσει εντελώς, σου βγαίνει η ψυχή (θεωρητικά έχει 50λτ ρεζερβουάρ), αφού συνέχεια σκάει και πρέπει να βάζεις πολύ πολύ σιγά.
      Το έχω περίπου 3 χρόνια και με 35.000 χλμ, έχω αρχίσει να σκέφτομαι τι ελαστικά θα βάλω (μάλλον κατά το φθινόπωρο). Εργοστασιακά είχε τα premiumcontact 6, με ανάμεικτα συναισθήματα, ίσως επειδή είχα συνηθίσει για χρόνια με goodyear asymmetric που τα έχω ως τοπ. Έχει αλλάξει κανείς νωρίτερα και τι έχει βάλει? Μιλάμε για διαστάσεις 235/45/r18

https://www.skroutz.gr/s/35208907/Goodyear-Eagle-F1-Asymmetric-6-235-45-R18-98Y-XL-THerino-Lasticho-gia-Epivatiko-Aytokinito.html

ναι, ευχαριστώ, το ξέρω το λάστιχο και μάλλον αυτό θα βάλω. Απλά ήθελα να ρωτήσω για εμπειρίες χρήσης γενικά και από άλλους κατόχους. Οι τιμές σε αυτή τη διάσταση έτσι κι αλλιώς ειναι υψηλες

B
      benzinas

B
      benzinas

Οτι χτυπάει αρκετά νωρίς, κυρίως. Κι αν βιάζεσαι να φύγεις, δύσκολα θα βάλεις φουλ μέχρι πάνω, με τα συνεχή χτυπήματα.

B
      benzinas

Το αυτοκινητο είναι εξαιρετικό, καλοτάξιδο.
      Να ρωτήσω λίγο κατι, που με έχει παραξενεψει. Οταν μου βγαζει ρεζέρβα και πάω να το ξαναγεμισω, στα 40 περίπου λίτρα αρχίζει και χτυπάει , σα να γέμισε. Μετά, με λίγο γύρισμα της μάνικας μεσα στο ντεπόζιτο δεξιά αριστερά και συνεχή τσαφ, παίρνει 4 με 5 λίτρα ακόμα, με δυσκολία ομως. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δε φαίνεται κάποιο προβλημα και ότι ίσως κάτι δεν υπολογίζω σωστά. Ακόμη κι αν ο υπολογιστής τα βγαζει λάθος και δεν ισχύει το υπολογιζόμενο υπόλοιπο της ρεζέρβας, τόση μεγάλη διαφορά δικαιολογείται ?. Το έχει παρατηρήσει κανείς και στο δικό του?

B
      benzinas
    • RE: Αγορά suv(b-c?) 2021 χελππππ

Εκτος απο αυτα που εχουν αναφερθει,εφοσον υπαρχουν τα χρηματα,θα προτεινα και το kia xceed. Εχω εντυπωσιαστει απο την ποιοτητα των υλικων και γενικα της κατασκευης του αμαξιου,στριβει μια χαρα,κατι αναμεσα σε χατσμπακ και suv,ανεση,εγγυηση 7 χρονια+5 χρονια σερβις. Επισης δυνατος κινητηρας και αυτοματο διπλου συμπλεκτη. Μιλαω για την εκδοση των 1500κ.εκ με τα 160 αλογα. Αν μπορεις να δωσεις ως 30,πάρε την πιο πλουσια εκδοση,κατα την γνωμη μου αξιζει.

B
      benzinas
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ