-
Το νοημα του ποστ μου ηταν να γινει κατανοητο οτι τα "ai" δεν δινουν αντικειμενικες απαντησεις, αλλα προσπαθουν να ικανοποιησουν την ερωτηση με τον τροπο με τον οποιον αυτη τιθεται.
Επομενως αν ρωτησεις "γιατι το Χ ειναι το καλυτερο;", παιρνει ως προϋποθεση οτι το Χ ειναι οντως το καλυτερο (επειδη του το λεμε εμεις) και μετα ψαχνει να βρει πληροφοριες για να το τεκμηριωσει.Ειναι τελειως λαθος να κανουμε copy/paste κειμενα απο τα ai ωστε να ντυνουμε με μανδυα αυθεντιας μια τοποθετηση μας.
-
Αν αποδειχθει καλο/αξιοπιστο το πακετο κιβωτιο-ηλεκτροκινητηρα και δεδομενου οτι εχουν λυσει το θεμα με το μοτερ ειναι καλη περιπτωση αν πετυχαινει τοσο χαμηλες καταναλωσεις.
Γενικα οι καινουριοι μετα τα e-DCS6 τι βλεπουν καθημερινες καταναλωσεις μεσα στην πολη?
Πχ ξερουμε τα Τουοτα στυλ Yaris/Corolla παιζουν απο 4 εως 5λτ βαρια (2λτ μοτερ).
Οσο περισσοτερη κινηση μεγαλυτερη οικονομια προφανως. -
Δεν ρώτησα εγώ.
Αλλος στο φόρουμ του 2008.
Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά...
Γιατί Εγώ Ξέρω....

-
@dettol said in Peugeot 5008 (SUV):
Το νοημα του ποστ μου ηταν να γινει κατανοητο οτι τα "ai" δεν δινουν αντικειμενικες απαντησεις, αλλα προσπαθουν να ικανοποιησουν την ερωτηση με τον τροπο με τον οποιον αυτη τιθεται.
Επομενως αν ρωτησεις "γιατι το Χ ειναι το καλυτερο;", παιρνει ως προϋποθεση οτι το Χ ειναι οντως το καλυτερο (επειδη του το λεμε εμεις) και μετα ψαχνει να βρει πληροφοριες για να το τεκμηριωσει.Ειναι τελειως λαθος να κανουμε copy/paste κειμενα απο τα ai ωστε να ντυνουμε με μανδυα αυθεντιας μια τοποθετηση μας.
Δεν ισχύει αυτό που λες με τα νεότερα μοντέλα. Αυτά ίσχυαν πριν δύο έτη. Δύο έτη στην ΑΙ ισούται με 10-15 έτη σε οτιδήποτε άλλο.
Γενικότερα, η δική μας γενιά ακόμα την μαθαίνει. Οι νεότερες που θα εκπαιδευτούν σε αυτήν θα μάθουν να χειρίζονται τον κώδικα σαν να παίζουν pc game. Το να κάνεις απλώς ερωτήσεις είναι λάθος, πρέπει να μάθεις να ορίζεις τις παραμέτρους του κώδικα πριν αυτός δώσει output.
Με τον καιρό θα την ορίζουν με ψευδό κώδικα με απίστευτα αποτελέσματα. Ήδη εδώ και 2 έτη σε σχετικά τεστς τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων ΑΙ κατέγραψαν αποδόσεις που ξεπερνούσαν τους καλύτερους επιστήμονες του πλανήτη.
Πάνω σε αυτό θα αλλάξουν όλα στην ανθρωπότητα. Οταν λέω όλα εννοώ όλα. Οι σπουδές δεν θα έχουν νόημα με την σημερινή τους μορφή. ΟΛΑ θα γίνουν σπουδές διαχείρησης ψευδοκώδικα σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι της προηγούμενης γενιάς του Homo sapiens που μαθαίναμε και σπουδάσαμε κάτι με τον παραδοσιακό τρόπο.
Μάλιστα προφητευω πως στο μέλλον ακόμα και εάν έχεις τις γνώσεις σε κάτι δεν θα σου δίνεται η άδεια άσκησης επαγγέλματος εάν δεν γνωρίζεις να χειρίζεσαι ψευδό κώδικα από σχετικό επιστημονικό (και όχι γενικού ενδιαφέροντος) ΑΙ διότι δεν θα μπορεί να εξασφαλίζεται ένα επίπεδο κατάρτισης και πρωτοκόλλων που θα επιθυμεί κάθε οργανισμός και κράτος.
Η αλλαγή για την ανθρωπότητα ισούται με αυτήν της εφεύρεσης της ηλεκτρικής ενέργειας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δεν φαντάζεστε το τι έρχεται.
-
Peugeot 3008 κιλά 1574
Citroen c5 κιλά 1555
Mazda cx 30 αυτόματο και χειροκίνητο μαζί. κιλά 1470
Δεν βλέπω κάτι τρομερά πιο οικονομικό στα mild stellantis
Εδώ βλέπω διαφορά!
-
Είναι πολύ μικρό το δείγμα στο σάιτ για να έχουμε άποψη.
Η επίσημη γραμμή της εταιρείας, είναι ότι υπάρχει μείωση 15 % κατά μέσο όρο σε σχέση με την βενζίνη.
Δηλαδή περίπου 1 λίτρο στα 100 χλμ λιγότερο.
-
@chrisk6 said in Peugeot 5008 (SUV):
Αν αποδειχθει καλο/αξιοπιστο το πακετο κιβωτιο-ηλεκτροκινητηρα και δεδομενου οτι εχουν λυσει το θεμα με το μοτερ ειναι καλη περιπτωση αν πετυχαινει τοσο χαμηλες καταναλωσεις.
Γενικα οι καινουριοι μετα τα e-DCS6 τι βλεπουν καθημερινες καταναλωσεις μεσα στην πολη?
Πχ ξερουμε τα Τουοτα στυλ Yaris/Corolla παιζουν απο 4 εως 5λτ βαρια (2λτ μοτερ).
Οσο περισσοτερη κινηση μεγαλυτερη οικονομια προφανως.Επειδή βλέπω ότι και του αδερφού μου το 3008 κινείται παρά πολύ ηλεκτρικά, το στοίχημα για μένα είναι πόσο θα αντέξει το σύστημα κιβώτιο - ηλεκτροκινητήρας
-
Έχω το 3008 ΙΙ (facelift) με τον mild hybrid κινητήρα (1.2 eDCS6). Σε κατανάλωση είμαι ευχαριστημένος. Έχω μετρήσει στην αντλία (το παρακολουθώ με το fuelio) τα τελευταία 10000 χιλιόμετρα και είμαι στο 6.48 l/100km. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω το στοίχημα θα είναι στην αξιοπιστία του κιβωτίου με τον ηλεκτροκινητήρα
-
@eliask said in Peugeot 5008 (SUV):
eDCS6
To καινουριο συστημα κιβωτιο/ηλεκτροκινητηρα δεν μπηκε στο 3008 3ης γενιας?
Η' κανω λαθος? -
eDCS6
Η' κανω λαθος?Το έβαλε και στο προηγούμενο για λίγο (2023)
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/peugeot-3008-kai-5008-hybrid/
-
@a-d-p said in Peugeot 5008 (SUV):
eDCS6
Η' κανω λαθος?Το έβαλε και στο προηγούμενο για λίγο (2023)
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/peugeot-3008-kai-5008-hybrid/
Σωστοςςςς!!
Νομιζα απευθειας στην 3η γενια. -
Αν κρίνω από το δικό μου τοβαρύ μια χαρά είναι οι καταναλώσεις. Δλδ τώρα με ήπιο καιρό έχω τα τελευταία 700χλμ εύκολα 6,6/100 μαζί με ταξίδι μέσα. Προφανώς ένα αντίστοιχο full hybrid όπως το rav4 με μεγαλύτερη μπαταρία θα έχει καλύτερες καταναλώσεις, αλλά κυριολεκτικά το 50%+ το κάνει άνετα με ρεύμα εντός πόλης πάντα. Σίγουρα τα phev άλλη ιστορία.. εντυπωσιάστηκα πάντως από c5 air cross του φίλου οπως και από το c3 aircross ενός γνωστού που όμως είναι πιο κάτω κατηγορία
-
@savas89 said in Peugeot 5008 (SUV):
Αν κρίνω από το δικό μου τοβαρύ μια χαρά είναι οι καταναλώσεις. Δλδ τώρα με ήπιο καιρό έχω τα τελευταία 700χλμ εύκολα 6,6/100 μαζί με ταξίδι μέσα. Προφανώς ένα αντίστοιχο full hybrid όπως το rav4 με μεγαλύτερη μπαταρία θα έχει καλύτερες καταναλώσεις, αλλά κυριολεκτικά το 50%+ το κάνει άνετα με ρεύμα εντός πόλης πάντα. Σίγουρα τα phev άλλη ιστορία.. εντυπωσιάστηκα πάντως από c5 air cross του φίλου οπως και από το c3 aircross ενός γνωστού που όμως είναι πιο κάτω κατηγορία
Και του αδερφού μου χαμηλά εξαρια δείχνει
-
το στοίχημα για μένα είναι πόσο θα αντέξει το σύστημα κιβώτιο - ηλεκτροκινητήρας
Αγνωστο....ελπίζω μερικούς μήνες να αντέξει!
-
Το 408 έχει θύμησε μου; Ή 3008;
-
Το 408 έχει θύμησε μου; Ή 3008;
3008
Peugeot 5008 (SUV)