-
Πρέπει να δηλωθεί στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου η νέα μπαταρία στα vag. Δε χρειάζεται αντιπροσωπεία, αρκεί το συνεργείο να έχει κατάλληλο διαγνωστικό.
Αν δεν δηλωθεί, το αυτοκίνητο θα δουλεύει γιατί θα δίνει τάση η μπαταρία. Αλλά ο εγκέφαλος δεν θα μπορεί να τη διαβάσει οπότε άγνωστο τι σφάλματα μπορεί να εμφανιστούν.
-
Εβαλα το CTEK να τη φορτίσω λιγο.
Πέρασε το CHECK και ειναι στο charge
-
@andya3 said in Cupra Formentor:
Πρέπει να δηλωθεί στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου η νέα μπαταρία στα vag. Δε χρειάζεται αντιπροσωπεία, αρκεί το συνεργείο να έχει κατάλληλο διαγνωστικό.
Αν δεν δηλωθεί, το αυτοκίνητο θα δουλεύει γιατί θα δίνει τάση η μπαταρία. Αλλά ο εγκέφαλος δεν θα μπορεί να τη διαβάσει οπότε άγνωστο τι σφάλματα μπορεί να εμφανιστούν.
Δεν είχα διαβάσει για βλάβες αλλά το ότι δεν θα την φορτίζει σωστά μέχρι το max και θα την χαλασει
-
@k-m said in Cupra Formentor:
Oταν ακούς μουσική να κλείνεις την παροχή καθώς αν μείνεις 10λεπτο plus όλα ανοικτά θα βγει το μήνυμα. Μην την αλλάξεις με τη μία
-
Δεν είχα διαβάσει για βλάβες αλλά το ότι δεν θα την φορτίζει σωστά μέχρι το max και θα την χαλασει
θυμιζεις ποιο αμαξι εχεις? plug in?
-
Έχω διαβάσει περιπτώσεις σε ξένα forum που άλλαξαν μπαταρία σε vag χωρίς να τη δηλώσουν και δούλευε το αυτοκίνητο. Αλλά ήταν θέμα χρόνου να βρεθούν μπροστά σε πρόβλημα. Δε συγκράτησα λεπτομέρειες γιατί το θεώρησα λίγο αδιάφορο το θέμα, μου έμεινε το ζουμί:
Αλλάζεις μπαταρία σε vag = το δηλώνεις στον εγκέφαλο υποχρεωτικά!

-
@wantone said in Cupra Formentor:
θυμιζεις ποιο αμαξι εχεις? plug in?
1.5 150PS αυτόματο
-
@kapelis said in Cupra Formentor:
Oταν ακούς μουσική να κλείνεις την παροχή καθώς αν μείνεις 10λεπτο plus όλα ανοικτά θα βγει το μήνυμα. Μην την αλλάξεις με τη μία
Παροχή ?
-
Μολις πηγα κατω και ειχε φτάσει στο CARE
Βεβαια μολις γυρισα και απο ταξιδι σημερα 500χμ εθνική. Χθες μου ειχε βγάλει την ενδειξη.
Για να δουμε.
Απλα σε 10 μερες εχω ταξίδι σε υψόμετρο/κρύο και για αυτο ανησυχώ. Αν ειναι στα τελευταία της, το κρυο θα την αποτελειώσει.
-
Σήμερα παρατήρησα ότι λειτουργεί το σταρτ/στοπ οπότε η κατάσταση της ειναι οκ θεωρω
-
Για άλλα αυτοκίνητα έχω διαβάσει ότι επειδή η 12βολτη όταν ξεμένει τραβάει από την 48v, μια προβληματική 12v μπορεί να γίνει πηγή προβλήματος και για την 48V που είναι ακριβή, οπότε αν ισχύει και στα vag δεν είναι να το αφήνεις.
-
@jamesd said in Cupra Formentor:
Για άλλα αυτοκίνητα έχω διαβάσει ότι επειδή η 12βολτη όταν ξεμένει τραβάει από την 48v, μια προβληματική 12v μπορεί να γίνει πηγή προβλήματος και για την 48V που είναι ακριβή, οπότε αν ισχύει και στα vag δεν είναι να το αφήνεις.
ντεν εχω 48v καρντια μου

το 1ο formentor είναι
-
Keep driving
. Μην αλλάξεις ακόμα. -
Καλησπέρα στο φόρουμ.. Εχω χρονια να γράψω και συγχωρήστε με εαν κάνω κάποιο λάθος. Σκέφτομαι να αγοράσω formentor το plug in hybrid με τα 272 άλογα. Ειμαι κάτοχος vw scirocco 1.4 160 αλογα και επειδή ήρθανε στο κόσμο τα δύο μωράκια μου πλέον το τρίποντο δεν βολεύει. Από άποψη αξιοπιστίας και γενικότερα σαν αυτοκινητο πως ειναι γιατι εχω με το scirocco μου ειναι υπέρ ευχαριστημένος και το εχω 16 χρόνια.
-
Με δύο παιδιά και τέτοιο πορτμπαγκάζ θα φας παντόφλα!
-
@147_gtm said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα στο φόρουμ.. Εχω χρονια να γράψω και συγχωρήστε με εαν κάνω κάποιο λάθος. Σκέφτομαι να αγοράσω formentor το plug in hybrid με τα 272 άλογα. Ειμαι κάτοχος vw scirocco 1.4 160 αλογα και επειδή ήρθανε στο κόσμο τα δύο μωράκια μου πλέον το τρίποντο δεν βολεύει. Από άποψη αξιοπιστίας και γενικότερα σαν αυτοκινητο πως ειναι γιατι εχω με το scirocco μου ειναι υπέρ ευχαριστημένος και το εχω 16 χρόνια.
Να σας ζήσουν, να είναι πάντα ευτυχισμένα και να τα χαίρεστε με υγεία!
Για εμένα είναι πολύ καλό αυτοκίνητο και πανέμορφο.
Παρόλα αυτά, το phev έχει 345 λίτρα χώρο αποσκευών. Περισσότερα μεν από τα 292 λίτρα του Scirocco, αλλά πιστεύεις ότι θα σας χωρέσει με δύο μωρά;
Ανάλογα βέβαια και τι κουβαλάει ο καθένας, αλλά όταν έχεις μωρά κάποια πράγματα είναι στάνταρ. -
@katafractos17 said in Cupra Formentor:
Παρόλα αυτά, το phev έχει 345 λίτρα χώρο αποσκευών. Περισσότερα μεν από τα 292 λίτρα του Scirocco, αλλά πιστεύεις ότι θα σας χωρέσει με δύο μωρά;
Ανάλογα βέβαια και τι κουβαλάει ο καθένας, αλλά όταν έχεις μωρά κάποια πράγματα είναι στάνταρ.Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές να είσαι καλα με υγεια. Εχεις δίκιο και καλά κάνεις και μου το επισημαίνεις. Στο μάτι μου φάνηκε μια χαρά έχοντας βέβαια και στο μυαλό μου ενα δοκιμαστικό που εκανα στο σιροκο μου με ενα δυοροφο καροτσάκι για τα μωρά το οποίο το επερνε άνετα και ειχε ακόμα. Βέβαια επειδή κάναμε δίδυμα και όσο να πεις δεν εχουμε την εμπειρια του να εχουμε κάνει το πρώτο πχ δυο χρόνια πριν και τωρα να ερθεις το δευτερο μας φάνηκε οκ το πορτμπαγκαζ αλλα η αλήθεια ειναι οτι ειμαστε νέοι γονείς και δεν εχουμε την εμπειρια. Στην αντιπροσωπεία δεν είχανε και το ηπια υβριδικό για να κανω την σύγκριση. Τώρα δεν ξερω εαν στις ράγες θα μπορούσα στο μέλλον στο ενδεχόμενο να θέλω να πάρω πιο πολλά πραγματα εαν θα μπορούσα να βοηθήθω με κάποιο επιπλέον αποθηκευτικό εξάρτημα επάνω στην οροφή. Από άποψη αξιοπιστίας πως τα πάει το αυτοκινητο γνωρίζουμε κάποια θέματα; Εγω με απο σιροκο μου δεν εχω κανενα παράπονο και το δινω με πόνο ψυχής και ειναι τίμιο αμάξι. Ειναι στο ίδιο επίπεδο απο άποψης ποιότητας και αξιοπιστιας; Τι άλλο θα μπορουσα να δω; Σε ευχαριστώ για την ανταποκριση.
-
@katafractos17 said in Cupra Formentor:
Ανάλογα βέβαια και τι κουβαλάει ο καθένας, αλλά όταν έχεις μωρά κάποια πράγματα είναι στάνταρ.Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές να είσαι καλα με υγεια. Εχεις δίκιο και καλά κάνεις και μου το επισημαίνεις. Στο μάτι μου φάνηκε μια χαρά έχοντας βέβαια και στο μυαλό μου ενα δοκιμαστικό που εκανα στο σιροκο μου με ενα δυοροφο καροτσάκι για τα μωρά το οποίο το επερνε άνετα και ειχε ακόμα. Βέβαια επειδή κάναμε δίδυμα και όσο να πεις δεν εχουμε την εμπειρια του να εχουμε κάνει το πρώτο πχ δυο χρόνια πριν και τωρα να ερθεις το δευτερο μας φάνηκε οκ το πορτμπαγκαζ αλλα η αλήθεια ειναι οτι ειμαστε νέοι γονείς και δεν εχουμε την εμπειρια. Στην αντιπροσωπεία δεν είχανε και το ηπια υβριδικό για να κανω την σύγκριση. Τώρα δεν ξερω εαν στις ράγες θα μπορούσα στο μέλλον στο ενδεχόμενο να θέλω να πάρω πιο πολλά πραγματα εαν θα μπορούσα να βοηθήθω με κάποιο επιπλέον αποθηκευτικό εξάρτημα επάνω στην οροφή. Από άποψη αξιοπιστίας πως τα πάει το αυτοκινητο γνωρίζουμε κάποια θέματα; Εγω με απο σιροκο μου δεν εχω κανενα παράπονο και το δινω με πόνο ψυχής και ειναι τίμιο αμάξι. Ειναι στο ίδιο επίπεδο απο άποψης ποιότητας και αξιοπιστιας; Τι άλλο θα μπορουσα να δω; Σε ευχαριστώ για την ανταποκριση.
Νομίζω ότι θα θέματα που είχε το group vag τα έχει λύσει πλέον.
Εγώ, τελευταία επαφή που είχα με το group ήταν το Golf VI 1.4 TSI 160HP που είχα και το οποίο έδωσα πριν τέσσερα χρόνια όταν μίσθωσα το 3008 phev.
Παρόλο που μου είχε βγάλει ενα-δυο θέματα, ήταν αυτοκινητάρα και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ.
Μάλιστα όταν το είχα πρωτοπάρει, με τον μικρό νεογέννητο και την κόρη επτά χρονών, με 360 λίτρα χώρο αποσκευών με είχε βγάλει διακοπές ουκ ολίγα καλοκαίρια, καθώς και εκδρομές, τριήμερα, κτλ.
Το φόρτωνα όμως μέχρι τα μπουνιά. Το τι είχα στριμώξει μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο δε λέγεται.
Μέχρι και ένα κουνάκι του μικρού.
Και χωρίς να έχω βάλει μπαγκαζιέρα ποτέ.
Πάντα όμως τηρώντας κανόνες ασφαλείας για να μην εκτοξευθεί και έρθει πάνω στην οικογένεια το οτιδήποτε, σε περίπτωση κάποιας έκτακτης ανάγκης, ελιγμού, φρεναρίσματος, κτλ.Για το Formentor, πέραν ότι το έχω δει μόνο στατικά και ότι μου αρέσει πολύ, δεν έχω ιδία άποψη αν και όπως προείπα απ' ότι λέγεται το group έχει λύσει τα οποία θέματα αξιοπιστίας είχε παλιά.
Ίσως κάποια παιδιά από εδώ μέσα που μπορεί να το έχουν, σε διαφωνήσουν περισσότερο.
Βέβαια πάντα να έχεις υπόψιν σου ότι τα phev κουβαλάνε μια κάπως πιο περίπλοκη τεχνολογία, αλλά από την άλλη για εμένα προσφέρουν και πολλά πλεονεκτήματα.
Τέλος ελπίζω να έχεις τη δυνατότητα να φορτίζεις στο σπίτι, αλλιώς δεν έχει νόημα καθόλου να σκέφτεσαι για phev. -
Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Εγώ θα εστιάσω κυρίως στον χώρο των αποσκευών. Έχοντας ο ίδιος ένα παιδί (και χωρίς ρεαλιστική δυνατότητα για δεύτερο) όταν προσφάτως έκανα έρευνα αγοράς στην ίδια κατηγορία (C-suv) ήθελα minimum 550L χώρο αποσκευών.
Η παντογνώστρια γυναίκα μου (...) με έκραζε γιατί θέλω τόσο μεγάλο αποσκευών κλπ κλπ. Το περασμένο καλοκαίρι για να πάμε 2 εβδομάδες διακοπές στο εξοχικό μας έκανα δύο δρομολόγια μόνο μου για να μεταφέρω "τα χοντρά" (μπανιερό, καρότσι βόλτας, καρεκλακι σίτισης κλπ κλπ) και την ημέρα που φύγαμε δεν έβλεπα πίσω από τα πράγματα. Σημειωτέον έχω Tiguan mk3 στο οποίο υφίσταται συρόμενο πίσω κάθισμα με αποτέλεσμα ο χώρος αποσκευών του να γίνεται 650L. Εξυπακούεται ότι η εταζιέρα βγήκε και έμεινε Θεσσαλονίκη.
Μην κοιτάς καν όχημα με καθαρό χώρο αποσκευών 550L.
Επίσης πίσω θες πλάτος καθίσματος για να χωράει μία γυναίκα ανάμεσα από δύο καθισματάκια, είτε αυτή είναι η γυναίκα σου είτε η μητέρα σου είτε η πεθερά σου.
Άρα ακόμα και non-PHEV το υπέροχο κατά τα άλλα Formentor δεν σου αρκεί. Αν θες να μείνεις χαμηλά στο budget ξεκινά άμεσα από το C5-Aircross, για το οποίο τρέχει εκπληκτική προσφορά. Αλλιώς με δύο παιδιά προσωπικά θα κοιτούσα μέχρι "D", ήτοι X-trail Kodiaq-Tayron (5 seater με 750l σταθερό χώρο αποσκευών) κλπ. Αν μείνεις στα c να πηγαίνεις με έναν ακόμα άντρα να κάθεστε στις άκρες του πίσω καθίσματος και να βλέπετε αν χωράει ανάμεσα σας γυναίκα (τα παιδικά καθίσματα ειδικά της Σκανδιναβικής σχολής είναι φαρδιά σαν ενήλικος άνδρας). Και φυσικά 550L + σταθερός χώρος αποσκευών και μεταξόνιο 2680cm+.....
Συγχαρητήρια για τα δίδυμα, καλή σας δύναμη και καλή σας υπομονή!
-
Με το καλο τα παιδακια σας!! Τωρα ξεκινανε τα καλυτερα!!
Λοιπον αγοραζεις το μπιστολι με τα 272 αλογα
που σου αρεσει κιολας και κανεις λιγο υπομονη μεχρι να πανε τα παιδακια σας 2 ετων που δεν θα κουβαλατε καροτσι και λοιπα περιττα.
Με την αγορα θα αγορασεις μια μπαγκαζιερα οροφης 400-450λτ συν τα 350 και εισαι αρχηγος. Θα δωσεις ενα 800αρι-1000αρικο εξτρα χωρις να παρεις μια μαουνα μονο και μονο για τα πρωτα 2 χρονια...
Εκτος απο μεγαλες μετακινησεις που θα θες περισσοτερο χωρο στην καθημερινοτητα ειναι αστειο να λεμε οτι 350 λτ δεν φτανουν.
Απλα μην κανεις το λαθος που κανουν πολλοι νεοι γονεις και αγορασεις καροτσακι με κλειστα ματια.
Θα πας και θα βρεις ενα που να μαζευει σωστα/πιανει το λιγοτερο χωρο και να μπαινει πισω οταν θα θες να πας καπου καθημερινα.
Για 2 χρονια αξιζει να κανεις υπομονη ωστε να εχεις το αυτοκινητο που θες και γουσταρεις να οδηγας.
Εγω ξεκινησα με ενα παιδι στα 295 λτ και ηρθε και το δευτερο με το ιδιο αυτοκινητο.
Πλεον με 422λτ χωρου αποσκευων (παιδια ~10 & ~7) ειμαστε οκ και στα ταξιδια μας. Δεν κανουμε μετακομιση καθε φορα...
Cupra Formentor