-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εντωμεταξύ άκουσα τον Βελόπουλο να λέει πως η βουλευτρια που είπε την φράση της ημέρας, είναι κληρονόμος πολλών ακινήτων εργολάβου σε κάποια λέει δημόσια έργα.
Δεν ξέρω εάν αληθεύει
Εάν είναι αλήθεια, εδώ το ‘χω το σχόλιο αλλά θα παραμείνω σοβαρός .

Πήγαινε κ βόλτα σε νησί με πόρσε καγιέν επιχειρηματία. Θα είναι κ νομικός σύμβουλος σε 5-10 ιδ εταιρείες για να έχουν βύσμα..... Να τα τα εκατομμύρια νόμιμα θα σου πείσε μια 5 ετια.
-
Εάν δεν γνωρίζουμε δεν λέμε δημόσια έτσι εικασίες.
Εγω απλώς ανέφερα το τι είπε ο Βελόπουλος.
-
Ο Γαβαλάς είναι πιο ρσενικος από τους μισούς επιχειρηματίες της χώρας.
Άσε….
Ο οποίος έλεγε να πληρώσω παντελονατα αλλά τον ξεφτυλιζαν επί καιρό για να νιώσει ικανοποίηση ο λαός.
-
Εάν δεν γνωρίζουμε δεν λέμε δημόσια έτσι εικασίες.
Εγω απλώς ανέφερα το τι είπε ο Βελόπουλος.
Βρε κ γω το διάβαζα σε άρθρο είχε και φωτογραφία.
Η περιοδεία με την... Porsche «κόστισε» ακριβά στη Χριστίνα Αλεξοπούλου https://share.google/LdOK0WmernZSATAo4 -
Οι ‘’κάποιοι άλλοι’’ ας πληρώσουν πρώτα όσα τους αναλογούν, και να μη φοροδιαφεύγουν στην πλάτη των υπολοίπων και δη ασύστολα και έπειτα τα βρίσκουμε.
Ενα μικρό ποσοστό της φοροδιαφυγής των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών επιφέρει δυνατότητα για διπλασιασμό του μισθού όλων των λειτουργών του ελληνικού κράτους χωρίς να αυξηθούν οι συντελεστές της φορολογίας.
Οπότε μπορούν και να επανδρώσουν την περιφέρεια και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας με άνεση και υψηλό ηθικό.
Οι δαπάνες της χώρας μας είναι κοινός παρανομαστής. Με τον αριθμητή δεν τα βρίσκουμε.
Δες το και πατριωτικά.
Για να πληρωσουν φορους οι ηλεκτρολογοι και οι υδραυλικοι θα πρεπει να τα παρουν απο μενα , και εγω δεν εχω να δωσω με 800 το μηνα και πολλα λεω 400ε για ενα καζανακι .
Ας σταματησουν οι σπαταλες του κρατους πρωτα . -
Βρε οτσο μου έχεις φάει την παπατζα τους με το κουτάλι
Αέρα κοπανιστο χρεώνουν.
Εάν είναι ενσωματωμένος ο φόρος μιας και το ηλεκτρονικό χρήμα θα τον περιλαμβάνει, αυτομάτως και αυτοί όπως κάθε τι στην αγορά θα έρθουν σε μια ισορροπία με την αγορά που πουλούν τις υπηρεσίες τους.
Για παράδειγμα μπορεί μια περιοχή να σηκώνει 500€/μηνα ενοίκιο. Ένας εκμισθωτής να χρεώνει 800€/μήνα ενοίκιο γιατί έτσι γουστάρει.
Το ότι το μπορεί δεν σημαίνει ότι θα τα πάρει. Αργά ή γρήγορα απλώς θα αναγκαστεί να εναρμονιστεί με τις δυνατότητες της αγοραστικής δύναμης των υποψηφίων ενοικιαστών.
Είσαι πολύ έξυπνος και το εννοώ, αλλά τα έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται.
Μη τρως την παπατζα των φοροφυγαδων.Οι τιμές τους θα εναρμονιστούν με την αγορά που απευθύνονται συμπεριλαμβανομένων και των φόρων. Θα βρεθεί κάποιος εξ αυτών που θα το κάνει και θα μαζέψει όλο το μαρούλι ενώ οι άλλοι θα χτυπούν μύγες. Οι υπόλοιποι θα δουν ότι τελείωσε το παραμύθι και θα ακολουθήσουν σε τιμές που θα μπορεί να σηκώσει η αγορά.
Μετά ένα σχετικό χρονικό διάστημα προσαρμογής, όντως θα υπάρξει τέτοιο πληθωρισμού κυρίως των χρεώσεων των υπηρεσιών όπου θα εμφανιστεί και εμφύλιος μεταξύ τους μέσα στον κλάδο τους μιας και κάποιοι θα επιμένουν σε καρτελοποιηση των τιμών τους με σκοπό της διατήρησης του πληθωρισμού και απόσυρσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα τα θυμόμαστε όλα αυτά σαν την κλασική γραφική παλιά Ελλάδα.
-
Αέρα κοπανιστο χρεώνουν.
Εάν είναι ενσωματωμένος ο φόρος μιας και το ηλεκτρονικό χρήμα θα τον περιλαμβάνει, αυτομάτως και αυτοί όπως κάθε τι στην αγορά θα έρθουν σε μια ισορροπία με την αγορά που πουλούν τις υπηρεσίες τους.
Για παράδειγμα μπορεί μια περιοχή να σηκώνει 500€/μηνα ενοίκιο. Ένας εκμισθωτής να χρεώνει 800€/μήνα ενοίκιο γιατί έτσι γουστάρει.
Το ότι το μπορεί δεν σημαίνει ότι θα τα πάρει. Αργά ή γρήγορα απλώς θα αναγκαστεί να εναρμονιστεί με τις δυνατότητες της αγοραστικής δύναμης των υποψηφίων ενοικιαστών.
Μη τρως την παπατζα των φοροφυγαδων.Οι τιμές τους θα εναρμονιστούν με την αγορά που απευθύνονται συμπεριλαμβανομένων και των φόρων. Θα βρεθεί κάποιος εξ αυτών που θα το κάνει και θα μαζέψει όλο το μαρούλι ενώ οι άλλοι θα χτυπούν μύγες. Οι υπόλοιποι θα δουν ότι τελείωσε το παραμύθι και θα ακολουθήσουν σε τιμές που θα μπορεί να σηκώσει η αγορά.
Μετά ένα σχετικό χρονικό διάστημα προσαρμογής, όντως θα υπάρξει τέτοιο πληθωρισμού κυρίως των χρεώσεων των υπηρεσιών όπου θα εμφανιστεί και εμφύλιος μεταξύ τους μέσα στον κλάδο τους μιας και κάποιοι θα επιμένουν σε καρτελοποιηση των τιμών τους με σκοπό της διατήρησης του πληθωρισμού και απόσυρσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα τα θυμόμαστε όλα αυτά σαν την κλασική γραφική παλιά Ελλάδα.
Ζεις στον κοσμο σου
στην περιοχη μου ειναι ελαχιστοι , κι οχι μονο αυτο , πανω στον παρνασσο τους χρειαζονται κι εχουν δουλεια συνεχως στους εκκατομυριουχους , στο χωριο θασαι τυχερος αν καταδεχτουν να ερθουν απογευμα βραδακι . Φαντασου να τους ζητησεις κι αποδειξη , σιγα μην ερθει ποτε κανενας -
Μα θα ναι υποχρεωτικό, δεν θα μπορούν να πληρωθούν αλλιώς.
Εάν υπάρχει εναλλακτικος τρόπος πληρωμής ναι δεν θα έρθουν
-
εν μέσω πολέμου...και εμείς μετά απο 15 χρόνια μνημόνιο είμαστε τα ίδια και χειρότερα
Ρωσία: Προβλέπεται ανάπτυξη 1%-1,3% του ΑΕΠ το 2026
Για το 2025, η ανάπτυξη εκτιμάται στο 1% και το ποσοστό ανεργίας στο 2,2%, τόνισε ο Νόβακ σε ομιλία του για την οικονομία στην βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου
-
Εάν υπάρχει εναλλακτική ναι δεν θα έρθουν
Εχεις λαλησει
Επειδη ζεις στην ελλαδα και ως γνωστον ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα , ποιος ρε κεφαλα θα παει να φτιαξει την βρυση μιας γιαγιας η το βραχυκυκλωμα στο σπιτι ενος παππου σε ενα κωλοχωρι με την συνταξη 360 του ογα . -
Το αντιλαμβάνεσαι ότι επικαλείσαι άλλο πρόβλημα που δεν έχει να κάνει με το πόσο χρεώνουν την υπηρεσία τους και την προσαρμογή με τις τιμές της αγοράς αλλά με την σύνταξη ενος αγρότη. Έτσι;
Και εγώ σου απαντώ. Πως βρε κεφαλα θα αυξηθεί η σύνταξη του ανθρώπου, μιας και εθιξες αυτό το θέμα, έστω μέσω του προϋπολογισμού του κράτους με την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, εάν οι υπόλοιποι δεν πληρώνουν φόρους; Με λεφτοδεντρα ή δανεικά;
Θα ζούμε στη μιζέρια για πάντα με τον τρόπο σκέψης σας.
Για τον φόβο σας στο ηλεκτρονικό χρήμα και τις διάφορες φαντασιώσεις σας που τον συνοδεύουν, θυσιάζετε το μέλλον των παιδιών σας καθώς και της ίδιας της χώρας.
Η ιστορία θα το καταγράψει αυτό.
Οτσο, εσείς ως γενιές με τα μυαλά αυτά και τις αντιλήψεις σας αποδεδειγμένα διαλυσατε τη χώρα και είστε και ξεροκέφαλοι από πάνω.
-
Να τονίσω ότι δεν ζητάνε +24% κατά βάση. Πολλοί θέλουν να τους πληρώσεις ΚΑΙ την εφορία.....
-
Μα αυτό είναι το κόλπο τους. Τόσο έξυπνοι άνθρωποι σας παίζουν στα δάχτυλα οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι.
Το κάνουν αυτό διότι υπάρχουν δύο κανάλια πληρωμών ένα φθηνότερο και ένα ακριβότερο.
Αυτό το σημείο εκμεταλλεύονται. Η λογική λέει πως ο πελάτης θα επιλέξει το φθηνότερο και αυτό ακριβώς το σκεπτικό έχουν όταν κοστολογούν την εργασία τους. Εάν μείνει μονάχα ένα κανάλι, τότε θα δεις πως θα προσαρμόσουν την κοστολόγηση της εργασίας τους στα δεδομένα και την αγοραστική δύναμη της αγοράς. Θα πάρει ένα χρονικό διάστημα, αλλά θα εμφανιστούν ευκαιρίες για πολλούς από αυτούς να αποκτήσουν πελατεία και θα προσαρμοστούν.Ότι είχε γίνει και με τα ταξί πριν 20 έτη.
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Να τονίσω ότι δεν ζητάνε +24% κατά βάση. Πολλοί θέλουν να τους πληρώσεις ΚΑΙ την εφορία.....
Και πολύ καλά κάνουν κατά την άποψη μου αν είναι μόνο παροχή υπηρεσίας.
Αν η αμοιβή τους για μια δουλειά είναι 100€ τότε αν εκδώσουν απόδειξη δεν θα χάσουν μόνον τα 24 ευρώ του ΦΠΑ αλλά και τον φόρο, θες 9% αν δηλώνεις μέχρι 10.000 , 20% αν δηλώνεις μέχρι 20.000€ , 26% πάνω από τις 20.000€ κ.ο.κ
Εγώ θα τους πρότεινα να βάλουν και τουλάχιστον 2-3% διαχειριστικά τραπεζικά κόστη αν ο πελάτης τους πληρώνει και μέσω POS
Άρα ένα 150άρι ευρώ με απόδειξη για αμοιβή των 100€ είναι ένα δίκαιο ποσό.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αν η αμοιβή τους για μια δουλειά είναι 100€ τότε αν εκδώσουν απόδειξη δεν θα χάσουν μόνον τα 24 ευρώ του ΦΠΑ αλλά και τον φόρο, θες 9% αν δηλώνεις μέχρι 10.000 , 20% αν δηλώνεις μέχρι 20.000€ , 26% πάνω από τις 20.000€ κ.ο.κ
Εγώ θα τους πρότεινα να βάλουν και τουλάχιστον 2-3% διαχειριστικά τραπεζικά κόστη αν ο πελάτης τους πληρώνει και μέσω POS
Κοίτα για ηλεκτρολογική-υδραυλική δουλειά δεν γνωρίζω πως κοστολογείται η εργασία κτλ. για να ξέρω πως δουλεύουν. Συνεργείο αυτοκινήτων π.χ. με αυτούς που συναναστρέφομαι ναι ισχύει αυτό που λες. Άλλα συνεργεία αυτοκινήτων όμως αν το κάνουν αυτό θα έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις αντιπροσωπείες.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Κοίτα για ηλεκτρολογική-υδραυλική δουλειά δεν γνωρίζω πως κοστολογείται η εργασία κτλ. για να ξέρω πως δουλεύουν. Συνεργείο αυτοκινήτων π.χ. με αυτούς που συναναστρέφομαι ναι ισχύει αυτό που λες. Άλλα συνεργεία αυτοκινήτων όμως αν το κάνουν αυτό θα έχουν ξεπεράσει ακόμη και τις αντιπροσωπείες.
Και στα συνεργεία για την εργασία τους τα ίδια ισχύουν, γι'αυτό δεν ζητάμε ποτέ απόδειξη για την υπηρεσία από τους μάστορες.
Θα φάμε ξύλο. -
Σε ένα πράγμα που ο Αυτιάς είχε δίκιο, αν θυμάμαι καλά, ήταν να γίνει το φορολογικό όπως στις ΗΠΑ. Έσοδα μείον Έξοδα. Όλα τα έξοδα θα καταλογίζονται. Ότι απομένει αυτό θα φορολογείται.
Το πιθανότερο είναι οι φορολογούμενοι, να ζητάνε αποδείξεις από παντού αφού θα μειώνουν τα έσοδά τους.
Όπως γίνεται με τις επιχειρήσεις.
Ζούμε σε ένα κράτος "δικαίου" που οι ταξιτζήδες πρόσφατα έβαλαν με κάρτα να πληρώνεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γλεντάνε εις βάρος του ιδιωτικού και δημοσίου υπαλλήλου κλπ κλπ
Εδώ μωρέ βγάλανε τους ταξιτζήδες από το να φορούνε ζώνη. Παλιά το ΠΑΣΟΚ ένα από τα σλόγκαν που είχε και δεν το τήρησε αλλά το επαύξησε σε μέγιστο βαθμό ήταν "όχι στους προνομιούχους". Γεμίσαμε προνομιούχους. -
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αέρα κοπανιστο χρεώνουν.
Ζεις στον κοσμο σου
στην περιοχη μου ειναι ελαχιστοι , κι οχι μονο αυτο , πανω στον παρνασσο τους χρειαζονται κι εχουν δουλεια συνεχως στους εκκατομυριουχους , στο χωριο θασαι τυχερος αν καταδεχτουν να ερθουν απογευμα βραδακι . Φαντασου να τους ζητησεις κι αποδειξη , σιγα μην ερθει ποτε κανεναςΜα αν μπορείς να περάσεις σε κανα πολυτεχνείο εμιπι ή στη νομική, θα πας να γίνεις υδραυλικός ή ψυκτικός ?
Και τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι “γκώσαμε σε μηχανικούς και δικηγόρους”;
Τι εννοείς ότι οι μάστορες, υδραυλικοί και ψυκτικοί, δεν βρίσκονται ούτε με το κιάλι και, αν τους βρεις και σου κάνουν τη χάρη να έρθουν, σε χρεώνουν λες και είναι είδος σε έλλειψη;
Ποια προσφορά και ποια ζήτηση ?
Μίλα, Βίρνα! -
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εάν υπάρχει εναλλακτική ναι δεν θα έρθουν
Εχεις λαλησει
Επειδη ζεις στην ελλαδα και ως γνωστον ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα , ποιος ρε κεφαλα θα παει να φτιαξει την βρυση μιας γιαγιας η το βραχυκυκλωμα στο σπιτι ενος παππου σε ενα κωλοχωρι με την συνταξη 360 του ογα .Να είσαι σίγουρος ότι ούτε στην Αθήνα υπάρχουν αρκετοί ! Στο χωρίο μπορεί κάποιος γείτονας να προσφερθεί να βοηθήσει (και κατά πάσα πιθανότητα να τα κάνει χειρότερα βεβαίως βεβαίως), στην Αθήνα είσαι μια πορτα από τον δίπλα και δεν λες ούτε καλημέρα !
-
@sarantism said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Σε ένα πράγμα που ο Αυτιάς είχε δίκιο, αν θυμάμαι καλά, ήταν να γίνει το φορολογικό όπως στις ΗΠΑ. Έσοδα μείον Έξοδα. Όλα τα έξοδα θα καταλογίζονται. Ότι απομένει αυτό θα φορολογείται.
Το πιθανότερο είναι οι φορολογούμενοι, να ζητάνε αποδείξεις από παντού αφού θα μειώνουν τα έσοδά τους.
Όπως γίνεται με τις επιχειρήσεις.
Ζούμε σε ένα κράτος "δικαίου" που οι ταξιτζήδες πρόσφατα έβαλαν με κάρτα να πληρώνεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γλεντάνε εις βάρος του ιδιωτικού και δημοσίου υπαλλήλου κλπ κλπ
Εδώ μωρέ βγάλανε τους ταξιτζήδες από το να φορούνε ζώνη. Παλιά το ΠΑΣΟΚ ένα από τα σλόγκαν που είχε και δεν το τήρησε αλλά το επαύξησε σε μέγιστο βαθμό ήταν "όχι στους προνομιούχους". Γεμίσαμε προνομιούχους.Ο ελεύθερος επαγγελματίας με το φωτοτυπάδικο που δουλεύει 14ωρα 6/7 (μαζί με τα παιδιά του και αυτά αμισθί !!) ΝΑΙ είναι πολύ προνομιούχος !
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3