-
καλησπέρα σας
κάποιο κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη για πλύσιμο μέσα/έξω ή/και βιολογικό καθαρισμό έχει να προτείνει κάποιος;
-
@atrias said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
καλησπέρα σας
κάποιο κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη για πλύσιμο μέσα/έξω ή/και βιολογικό καθαρισμό έχει να προτείνει κάποιος;
Στέλνω pm.
-
Πλύσιμο κινητήρα με πιεστικό και αφρό/καθαριστικό+βγάλσιμο ποδιάς από κάτω για επίσης καθαρισμο από λάδια,μακκα,βρώμα γενικοτερα σε βενζινάδικο,προτείνεται η να απευθυνθώ καλύτερα σε detailer μην πέσω σε άσχετο?
-
@w202-amg said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
SOS!!!
Για να βάλω ζάντες από μερκ στο allroad χρειάστηκε να βάλω αποστάτες. Συνολικά βγήκαν 1-1,5εκ ΑΚΟΜΗ πιο έξω (ήδη από στοκ είναι έξω) οι τροχοί.
Το πρόβλημα το αμάξι είναι σε κατάσταση βιτρίνας και πλέον πετάει τα πάντα στα πλαινά από τις πόρτες σχεδόν 10εκ από το παράθυρο μπροστά πίσω. Το χειμώνα(ήδη) οι δρόμοι είναι άσπροι από το αλάτι οπότε είναι σαν να κάνεις αμμοβολή,το ακούω ακατάπαυστα.
Μεμβράνες διάφανες υπάρχουν έξω να περάσω μόνος ή να πάω carglass?UPDATE
Εν τέλει πήρα λασπωτηρες universal όπως προτείνατε. Τοποθετήθηκαν, ταιριάζουν γάντι αλλά πέραν μιας περιοχής χαμηλά το πρόβλημα παραμένει,η ροδα είναι 2 εκ πιο έξω........
Παρήγγειλα ppf μεμβράνη από Αλιεξπρες και νομίζω πως το θέμα θα λυθεί. -
@ken11 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πλύσιμο κινητήρα με πιεστικό και αφρό/καθαριστικό+βγάλσιμο ποδιάς από κάτω για επίσης καθαρισμο από λάδια,μακκα,βρώμα γενικοτερα σε βενζινάδικο,προτείνεται η να απευθυνθώ καλύτερα σε detailer μην πέσω σε άσχετο?
Καλύτερα σε κατάστημα detailing. Με πίεση τον κινητήρα; Θα το απέφευγα.
Επίσης αυτές τις εργασίες καλύτερα να τις κάνεις καλοκαίρι για να φύγει η υγρασία γρήγορα. Τον χειμώνα θα μείνει η υγρασία στις καλωδιώσεις. Πάρε τα χοντρά με ένα APC ή Degreaser και με ένα ψεκαστήρα νερού ξέβγαλέ τα. Μετά με μία πετσέτα μικροίνα υγρή καθάρισε όπου χρησιμοποιήσες το APC και μετά με μια στεγνή και είσαι άρχοντας.
Το καλοκαίρι κάνεις τις λεπτομέριες.
Να προσθέσω. Καλό είναι το αμάξι να σηκωθεί και αν δουλεύει πάγο να το κάνει με πάγο. Εξαφανίζει τα γράσσα κλπ σε βάθος.
Youtube Video -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να προσθέσω. Καλό είναι το αμάξι να σηκωθεί και αν δουλεύει πάγο να το κάνει με πάγο. Εξαφανίζει τα γράσσα κλπ σε βάθος
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει συνεργειο με παγο στην ελλαδα
Τουλαχιστον εγω δεν εχω βρει .
Αν γνωριζεις μας λες . -
Παρήγγειλα ppf μεμβράνη από Αλιεξπρες και νομίζω πως το θέμα θα λυθεί.
για δωσε λινκ
και φωτος
πριν και μετα
να καταλαβουμε και το προβλημα
αλλα και την λυση
Νομιζεις οτι μιλας σε ομοιους σου ( δεν ειμαστε ολοι ευστροφοι ) -
@otso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να προσθέσω. Καλό είναι το αμάξι να σηκωθεί και αν δουλεύει πάγο να το κάνει με πάγο. Εξαφανίζει τα γράσσα κλπ σε βάθος
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει συνεργειο με παγο στην ελλαδα
Τουλαχιστον εγω δεν εχω βρει .
Αν γνωριζεις μας λες .Δεν ξέρω κανέναν......
-
Απο οτι εριξα μια ματια που εριξα και πολυ ακριβο ειναι το μηχανημα, αλλα θελει και πολυ χρονο ολη διαδικασια.
-
@otso said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παρήγγειλα ppf μεμβράνη από Αλιεξπρες και νομίζω πως το θέμα θα λυθεί.
για δωσε λινκ
και φωτος
πριν και μετα
να καταλαβουμε και το προβλημα
αλλα και την λυση
Νομιζεις οτι μιλας σε ομοιους σου ( δεν ειμαστε ολοι ευστροφοι )Απλα θα ντυσει το (λογικα γυαλισμενο) φαναρι με διαφανη μεμβρανη για να μη ξαναθαμπωσει. Αυτη ειναι και η καλυτερη και πιο σιγουρη λυση, αν και η ακριβοτερη επισης, τουλαχιστον βραχυπροθεσμα.
-
Επίσης αυτές τις εργασίες καλύτερα να τις κάνεις καλοκαίρι για να φύγει η υγρασία γρήγορα.Οι περισσότεροι με νερό καθαρίζουν,άλλος με πιεστικό,άλλος με ψεκαστήρα και ξεβγαλμα με πιεστικό,καλύπτοντας ηλεκτρονικά μέρη όπου χρειαζεται,κάποιοι λίγοι ίσως με degreaser,πινέλο και απαλό ξεβγαλμα με νερό,αλλά αυτό είναι πιο επιφανειακό και αφήνουν κάποια λεπτά ανοιχτό τον κινητήρα για να ζεσταθεί να εξατμισει υγρασίες.
Υπάρχει κάποια άλλη ασφαλέστερη μέθοδος?
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Από σαμπουάν μου αρέσουν τα
-
Koch chemie GSF 1l 20,50 με αραίωση 1:50.
-
Soft99 creamy shampoo. Σημαντικό ότι αν δεν είναι πολύ βρώμικο το αυτοκίνητο, το βάζεις κατευθείαν στο σφουγγάρι, πλένεις, το ξεπλένεις το σφουγγάρι, ξαναβάζεις λίγο προϊόν και συνεχίζεις. Επίσης αν στεγνώσει η σαπουνάδα λόγω ζέστης, απλώς ξεβγάζεις κι δεν αφήνει λεκέδες
-
Πριν το στέγνωμα ψεκάζω το sonax extreme brilliant shine detailer κι αφενώς δίνει καλή λιπανση αλλά κι φοβερή γυαλάδα
Το σφουγγάρι από βίντεο που παρακολούθησα από τον Forensic Detailing Channel είναι πολύ μαλακό και κάνει και για αυτός είπε waterless wash, μάλλον ήθελε να πει rinsless wash. Μετά από αυτό το βίντεο το αγόρασα το σφουγγάρι για rinsless wash όταν κάνω. Είναι εξαιρετικό. Στην Ελλάδα μόνον ένα κατάστημα έχει του Ceamy σαμπουάν στα 27 ευρώ. Δεν ξέρω αν η τιμή του ήταν τόσο υψηλή όταν το είχαν και άλλα καταστήματα. Έχουν το άλλο σαμπουάν που είναι για γυαλάδα.
Στην AUTOPLANET

Εξαντλημένο είναι. 27 ευρώ που το ζητάει ένα άλλο κατάστημ είναι ίσως το μοναδικό που το έχει δεν είναι για αγορά. Εκμετάλευση είναι.
Αρωματικό που να διαρκεί καμιά βδομάδα; Βάζω αυτά τα δεντράκια αλλά....Φέρνει τακτικότατα. Κι γενικά κατάστημα με πολύ καλό aftersales
-
-
Επίσης αυτές τις εργασίες καλύτερα να τις κάνεις καλοκαίρι για να φύγει η υγρασία γρήγορα.Οι περισσότεροι με νερό καθαρίζουν,άλλος με πιεστικό,άλλος με ψεκαστήρα και ξεβγαλμα με πιεστικό,καλύπτοντας ηλεκτρονικά μέρη όπου χρειαζεται,κάποιοι λίγοι ίσως με degreaser,πινέλο και απαλό ξεβγαλμα με νερό,αλλά αυτό είναι πιο επιφανειακό και αφήνουν κάποια λεπτά ανοιχτό τον κινητήρα για να ζεσταθεί να εξατμισει υγρασίες.
Υπάρχει κάποια άλλη ασφαλέστερη μέθοδος?
Τι να πω....Λίγο degreaser; Εγώ αυτόν τον τρόπο που δείχνει το βίντεο θα ακολουθούσα. Δεν έχω πλύνει κινητήρα, παρά μόνον ότι βλέπω με το μάτι. Και χρησιμοποιώ ένα APC με ελαφριά μίξη για τα πλαστικά και δυνατή για λαμαρίνα (κάτω από το καπώ, στα πλάγια).
Youtube Video -
Τι να πω....Λίγο degreaser; Εγώ αυτόν τον τρόπο που δείχνει το βίντεο θα ακολουθούσα. Δεν έχω πλύνει κινητήρα, παρά μόνον ότι βλέπω με το μάτι. Και χρησιμοποιώ ένα APC με ελαφριά μίξη για τα πλαστικά και δυνατή για λαμαρίνα (κάτω από το καπώ, στα πλάγια).
https://www.youtubeΗ κατι σαν αυτο,πχ εδω σε ecoboost Fiesta ST.Eπιφανειακος καθαρισμος ναι οκ,μπορει να γινει με ασφαλεια,αν θελεις ομως να διαλυσεις λαδια,μακκα η γενικοτερα βρωμια που δεν φαινεται η δεν υπαρχει ευκολη προσβαση,δεν γνωριζω αν επαρκει.
-
Δεν ξέρω πως πλαίνει ο συγκεκριμένος με νερό. Βασικά προτιμώ ξένες εργασίες να βλέπω πως γίνονται.
Είναι δύσκολο σε αυτόν τον κινητήρα να κάνει στεγνό καθάρισμα σε βάθος. Όμως, όλα όσα αναφέρεις, τα λάδια, η γλίτσα, όλα αυτά, είναι προιόντα που περιέχουν λάδι ή γράσσο. Εδώ είναι το πρόβλημα. Τα λάδια και τα παράγωγα του πετρελαίου, δεν είναι υδατοδιαλυτά. Δηλαδή το νερό, δεν έχει δύναμη να τα διαλύσει. Με τίποτα. Δεν έχει καθαριστική δύναμη.
Εκεί που θα ποντάρεις θα είναι στην υψηλή πίεση του νερού για να "ξηλώσει" από καλώδια, από πλαστικά, από τον κορμό του κινητήρα κλπ. Εδώ όμως υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσεις θέματα ηλεκτρολογικά.
Τα γράσσα και τα λάδια διαλύονται με πολύ δυνατά αλκαλικά προιόντα. Πας λοιπόν σε 10+, 12 και 14PH που είναι τα APC ή τα Degreaser που ή θα τα δουλέψεις αδυάλιτα ή στις μίξεις με νερό που προτείνει η εταιρία τους.
Αυτήν την αλκαλικότητα θα πρέπει να την εξουδετερώσεις γιατί αν στεγνώσει σε πλαστικό ή λαμαρίνα θα δημιουργήσει σημάδια ή και μόνιμες φθορές. Για αυτό με ένα σπρέι - ψεκαστήρα, ψεκαστήρι νερού, με μια βρεγμένη πετσέτα μικροίνας θα εξουδετερώσεις την alkaline - αλκαλική δύναμη που έχουν.
Ό,τι δεν βλέπεις με το μάτι, δεν το κάνεις. Αν μπορείς να βγάλεις φίλτο αέρα, μπαταρία κανέναν πολαπλασιαστή για να πας λίγο παραπέρα το κάνεις.
Αλλιώς τι να κάνεις. Να φτιάξεις ένα μίγμα δυνατό αλκαλικό και να το χύσεις στον κινητήρα και όπου πάει; Και πως θα το ξεπλύνεις για να μην σου φθείρει σωλήνες, καλώδια κλπ; Με νερό στα τυφλά;
Εκτός αν το σηκώσεις το αυτοκίνητο και κάνεις και από κάτω ό,τι και πάλι βλέπεις με το μάτι.
Πολλοί ανάμεσά τους και εγώ στην αρχή που άρχισα ερασιτεχνικά να ασχολούμαι με την περιποίηση, δεν το καταλαβαίνουν πως, τα λάδια και τα παράγωγα του πετρελαίου, δεν είναι υδατοδιαλυτά και δεν φεύγουν με απλά σαμπουάν αυτοκινήτου.
Χρειάζονται προιόντα με μεγάλη αλκαλική δύναμη (10+ PH) που δε θα στεγνώσουν γιατί θα προκαλέσουν ζημιά. Μπορεί να είναι APC, Degreaser ή TFR (trafic film remover).
Με κάποια πράγματα πρέπει να συμβιβαστούμε....Ενά από αυτά είναι ο καθαρισμός στον κινητήρα. Εκτός αν τον κατεβάσεις.....
Youtube Video -
Τις ξενες εργασιες δεν μπορω να τις κανω εδω,οποτε οκ βλεπεις τι κανει καποιος,αλλα δεν ειναι επιλογη αμεσα διαθεσιμη,αν ειναι τοσο complicated,θα το αφησω βρωμικο και θα αρκεστω ισως με κανενα φυσημα να φυγει η σκονη και επιφανειακα.
-
Τις ξενες εργασιες δεν μπορω να τις κανω εδω,οποτε οκ βλεπεις τι κανει καποιος,αλλα δεν ειναι επιλογη αμεσα διαθεσιμη,αν ειναι τοσο complicated,θα το αφησω βρωμικο και θα αρκεστω ισως με κανενα φυσημα να φυγει η σκονη και επιφανειακα.
Δεν είναι δύσκολο και μόνος σου να κάνεις κάποιες εργασίες. Με ένα APC όπως το Koch-Chemie Green Star κάνεις μία φιλική για τα πλαστικά στον κινητήρα αραίωση 1 προς 30. Παίρνεις έναν ψεκαστήρα απλό νερού του 1 λίτρου. Βάζεις 30ml από το GS και 970 ml νερό. Πάρε έναν ακόμη ψεκαστήρα και γέμισέ τον με νερό. Ψέκασε το μείγμα όπου θες και με μία βούρτσα όσο είναι υγρό το μείγμα δούλεψέ το σε πλασικά μέρη, λαμαρίνα στο κάτω μέρος του καπό. Πριν προλάβει να στεγνώσει, ψέκασε τα μέρη που δούλεψες με σκέτο νερό και με μία πετσέτα μικροίνας σκουπίζεις τη βρωμιά.
Για να εξικοιωθείς και με τη διαδικασία. Αν θες πάνε σε 20ml GS και 980ml νερό. Αυτές είναι αραιώσεις για το εσωτερικό για πλασικά μέρη και ύφασμα. Δεν είναι δυνατές για να αγχωθείς. Στον κινητήρα δουλεύουν με 100ml GS και 900 ml νερό για γράσσα και λάδια.
Αν είσαι Αθήνα ρώτησε τον Πλάτωνα της Autostar ή το Μιχάλη (αν τους θυμάμαι καλά, δεν τους ξέρω προσωπικά, αλλά είναι παλιοί και δοκιμασμένοι Detailers) της Swell τι δουλειά κάνουν στον κινητήρα.
https://www.auto-star.gr/?srsltid=AfmBOopmIoz_doXx9eqMD5MwyNUtXwX3tzMQQp3R01gtDYd2vlqa0w9D -
Να προσθέσω και κάτι ακόμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις καθαρισμού του κινητήρα, ίσως είναι καλύτερα να ρωτάμε τον μηχανικό. Θυμήθηκα που ρώτησα 2 μηχανικούς και με απέτρεψαν για νερό στον κινητήρα.
-
Διαβάζω σε κριτικές αλλά και σε περιγραφές για τον Koch-Chemie Auto Shampoo Σαμπουάν Καθαρισμού As (Ph9.0) πως δεν δημιουργεί πρόβλημα στην προστασία του αυτοκινήτου. Θα εννοεί το φυσικό ή τεχνητό κερί.
Σαμπουάν χωρίς φωσφορικά άλατα και NTA, κατάλληλο για συστήματα πλύσης καθώς και για πλύσιμο στο χέρι
Χάρη στα συστατικά του, έχετε εγγυημένα προσεκτικό και λεπτομερή καθαρισμό και ταυτόχρονη προστασία του χρώματος (αραίωση 1:10 – 1:50)
https://www.rigatos-shop.gr/plysimo/22683-koch-chemie-auto-shampoo-sampouan-katharismou-as-ph90-1lt-4260188687820.htmlΈνα άλλο ηλεκτονικό μαγαζί ενώ η Koch - Chemie το δηλώνει στον τίτλο του σαμπουάν πως είναι Ph 9.0 το μαγαζί στην περιγραφή λέει πως είνα Ph,5. Ότι ναναι.
Στην κλίμακα του Ph, μόνον η τιμή 7 που σημαίνει ουδέτερο, δεν προκαλεί θέμα στην προστασία του αυτοκινήτου. Όσο ανεβαίνει το Ph τόσο ποιο δυνατό είναι. Στην τιμή 9, δε θα ξηλώσει την προστασία. Δε θα την αφαιρέσει αν είναι πρόσφατη. Θα τη μειώσει όμως σε δύναμη. Έχει όμως δυνατή καθαριστική δύναμη και κάνει βαθύτερο καθαρισμό από ότι το σαμπουάν με Ph 7.
Eπειδή κάποιος βλέπει να συνεχίζει να δουλεύει το κερί του, νομίζω πως δεν το πειράζει το Ph 9. Του μειώνει την υδροφοβικότητα. Μετά από π.χ. 6 πλυσίματα δεν θα μείνει κερί. Ενώ με Ph 7 θα μείνει κερί γιατι το Ph 7 δεν έχει δύναμη στο κερί ούτε στη βρωμιά που είναι κολλημένη στο βερνίκι και δεν τη βλέπει το μάτι αλλά φαίνεται στον φυσικό πηλό που τον κάνει γκρι.
Καλό είναι να ξέρει ο καθένας τι αγοράζει και τι γράφει όποιος κάνει κριτική ή περιγραφή του προιόντος.
Δηλαδή πως αγοράζεις ένα σαμπουάν με γραμμένο στην ετικέτα πως είναι Ph 9 και δεν ξέρεις τι είναι; Και μετά γράφεις κριτική πως δεν επηρεάζει το κερί.....
Καλό είναι σε σαμπουάν όξινα αλλά και με μεγαλύτερο από 7 Ph, να ξεβγάζει ο χρήστης αμέσως το σαμπουάν από εκεί που το χρησιμοποιήσε. Να μην πλένει όλο το αμάξι και το ξεπλένει μετά αφήνωντας ένα πάνω από 7 Ph σαμπουάν να στεγνώσει. Πλένεις π.χ. το καπό με αυτό το Ph9 που είναι και αφρός και σαμπουάν. Αμέσως ξέπλυμα καλό. Να εξουδετερωθεί η αλκαλικότητά του όσο είναι υγρό το καπό.
Για εμένα είναι καλό ένα Ph9 προιόν πλύσης (αφρός πλόπλυσης ή σαμπουάν) γιατί βγάζει και βρωμιά που δεν φαίνεται. Μία φορά το μήνα δεν είναι κακό να το χρησιμοποιήσεις.
Εξάλου στα πλυντήρια αυτοκινήτων πόσο είναι το Ph των αφρών; Είναι μεγάλο. Και εκεί αμέσως ξέπλυμα ή δούλεμα του αφρού και αμέσως ξέπλυμα. Ειδικά στις ζάντες.
Το είχα βρει προχθές το βίντεο. Ο μάστορας αυτός που συμβουλεύει για περιποίηση αυτοκινήτου, παρουσιάζει έναν αφρό πλυσίματος της Autoglym.
Στο 3,16 λέει το απίστευτο πως ο αφρός αυτός έχει μηδενικό ph!!! Αντί να πει ουδέτερο, είπε μηδενικό!!
AI pH 0 σημαίνει εξαιρετικά όξινο διάλυμα (extremely acidic). Α ντιπροσωπεύει πολύ υψηλή συγκέντρωση κατιόντων υδροξωνίου. Στην κλίμακα pH (0-14), το 0 είναι η χαμηλότερη τιμή, υποδεικνύοντας ισχυρό οξύ.
Youtube Video
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ