-
@dettol said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
@sette said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
@red_monster said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
Οπότε μετά από τις συζητήσεις μας, μάλλον θα επανέλθω στις ευχές, γιατί η εναλλακτική είναι να πιάσουμε τα μπινελίκια για το θράσος ορισμένων να προσπαθείτε να βγείτε και από πάνω... Ωφεληθήκατε εις βάρος της ασθενέστερης πλειοψηφίας και μας τη λέτε και από πάνω, αντί να κάνετε τουμπεκί...
στο επομενο προγραμμα επιδοτησης της κυβερνησης που θα βγει σε διαβουλευση, στειλε απευθειας το iban σου και ποσα χρηματα θα ηθελες να κατατεθουν στον λογαριασμο σου.
Δεν μου αρεσει να χρησιμοποιω τετοια γλωσσα, αλλα σου απανταω ακριβως στο κλιμα με το οποιο εκλεισες το ποστ σου.
Ωφελημένος ή απλά ΝΔ;
Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις ούτε με μισή σειρά επιχειρήματα αρχίζει η χαζομάρα ! Μπράβο φίλε μου, το βρήκες και θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !
Δεν έχω εγώ επιχειρήματα, και έχετε εσείς που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από τα ΚΗ; Νούμερα δεν θέλατε; Τα έδωσα. Για να είμαι ακριβής, τα πήρατε... Αντί λοιπόν να λουφάξετε, μας κουνάτε και το δάχτυλο που διαμαρτυρόμαστε...
ουφ, αναστατωθηκα... παω να κανω μια βουτια στο χρηματοκιβωτιο μου με τα 500αρικα, που εχω κλεψει απο τον ελληνα μεροκαματιαρη, ωστε να ηρεμησω

Δεν σε χαρακτήρισα κλέφτη. Αν βέβαια έτσι αισθάνεσαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι...
-
@red_monster said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
Οπότε μετά από τις συζητήσεις μας, μάλλον θα επανέλθω στις ευχές, γιατί η εναλλακτική είναι να πιάσουμε τα μπινελίκια για το θράσος ορισμένων να προσπαθείτε να βγείτε και από πάνω... Ωφεληθήκατε εις βάρος της ασθενέστερης πλειοψηφίας και μας τη λέτε και από πάνω, αντί να κάνετε τουμπεκί...
στο επομενο προγραμμα επιδοτησης της κυβερνησης που θα βγει σε διαβουλευση, στειλε απευθειας το iban σου και ποσα χρηματα θα ηθελες να κατατεθουν στον λογαριασμο σου.
Δεν μου αρεσει να χρησιμοποιω τετοια γλωσσα, αλλα σου απανταω ακριβως στο κλιμα με το οποιο εκλεισες το ποστ σου.
Ωφελημένος ή απλά ΝΔ;
Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις ούτε με μισή σειρά επιχειρήματα αρχίζει η χαζομάρα ! Μπράβο φίλε μου, το βρήκες και θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !
Δεν έχω εγώ επιχειρήματα, και έχετε εσείς που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από τα ΚΗ; Νούμερα δεν θέλατε; Τα έδωσα. Για να είμαι ακριβής, τα πήρατε... Αντί λοιπόν να λουφάξετε, μας κουνάτε και το δάχτυλο που διαμαρτυρόμαστε...
Αλλή μια ειδικότητα επαγγελματία που είναι τσακωμένη με τα νούμερα και τις πράξεις !
Ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είστε εσείς ?
Για άλλη μια φορά ξυπνάνε εμφυλιακά ένστικτα ! Καληνύχτα Κεμάλ !Της Θειάς σου το μπουγαδοκόφινο!
{mod} προειδοποίηση για προσωπική επίθεση
-
Ούτε με νούμερα τα πας καλά ούτε με ευχές !
-
Μια χαρά τα πάω με νούμερα. Μέχρι και διάλογο ανοίγω μαζί τους. Θέλεις και ευχή, την ώρα που με αποκαλείς Κεμάλ; Στο ραμαζάνι δεν θα παραλείψω να ευχηθώ...
Υ.γ η διαχείριση λίγο πιο προσοχή, έτσι; Για Έλληνα, να τον αποκαλούν Κεμάλ, είναι χοντρό... Το μπουγαδοκόφινο σας πείραξε;
-
Χαλαρώστε λίγο χρονιαρες μέρες.
-
@dg79 said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
@shumakos said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
@dg79 said in Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3:
Διορθώσετε με αν κάνω λάθος:
Ξοδεύτηκαν 133 εκ από το πράσινο ταμείο τη τελευταία πενταετία.
Τη περίοδο αυτή σύμφωνα με το evstats ταξινομήθηκαν 30.000 ηλεκτρικα.
Αν η μέση τιμή πώλησης ενός ηλεκτρικού είναι 30Κ ας πούμε, δημιουργήθηκε από το πουθενά ένας τζίρος 900 εκ, από τον οποίο το κράτος πήρε έσοδα (ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος από τους προμηθευτές, πινακίδες και άλλα τέλη)
Άρα όχι μόνο δε σπαταληθηκαν χρήματα, αλλά βρήκε έσοδα για να μοιράσει επιδόματαΑπό την Ελλάδα λοιπόν έφυγε 1 δις (133εκ από το πράσινο ταμείο + 900 εκ από την τσέπη των πολιτών της) και πήρε πίσω περί τα 200-220 εκ υπό μορφή φόρων στα ταμεία του. Χάθηκαν δηλαδή ψιλά-χοντρά 800 εκ. Δεν το λες και εξαιρετικό deal. Όταν έχεις δημοσιονομικό πρόβλημα (που ακόμη έχουμε, μην κοροϊδευόμαστε) προστατεύεις τις εξαγωγές σου και προσπαθείς να προστατευτείς από τις εισαγωγές. Δεν επιδοτείς τις εισαγωγές. Απλά μαθηματικά είναι.
Δε παράγουμε αυτοκίνητα. Να μην αγοράζουμε και να μετακινούμασταν με τα μουλάρια; Είτε επιδοτούνταν τα ηλεκτρικά, είτε υβριδικά, το αποτέλεσμα το ίδιο θα ήταν σε αυτό τον τομέα.
Για εξαγωγές, επιδοτούμε τα αγροτικά προϊόντα.Δεν έγραψα αυτό. Έγραψα ότι δεν ωφελείται η οικονομία από τους φόρους όταν η πλειοψηφία του κεφαλαίου φεύγει έξω, και ότι εφόσον κάποιος είναι έτοιμος για αγορά αυτοκινήτου, θα το κάνει no matter what.
Αν δεν υπήρχε η επιδότηση θα έπαιρνε κάτι άλλο ίσως όχι τόσο καλό, μπορεί και με διαφορετικό σύστημα κίνησης. Σίγουρα όμως θα ήταν καθαρότερο από το προηγούμενο και με χαμηλότερη ΛΤΠΦ από το ηλεκτρικό με επιδότηση, άρα και ευνοϊκότερο στο εμπορικό ισοζύγιο. Εφόσον μάλιστα επέλεγε και κάτι με διαφορετικό σύστημα κίνησης να πλήρωνε και ΕΤΤ αντί για ΦΠΑ μόνο. Εκεί να δεις λεφτά το κράτος για κοινωνική πολιτική.
Οπότε αυτά για τα οφέλη των φόρων που μάζεψε το κράτος επειδή πούλησε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με επιδότηση είναι επιεικώς αστεία. Από την επιδότηση επωφελήθηκε οικονομικά μόνο ο αγοραστής και μπράβο του αφού μπορούσε.
-
Μια χαρά τα πάω με νούμερα. Μέχρι και διάλογο ανοίγω μαζί τους. Θέλεις και ευχή, την ώρα που με αποκαλείς Κεμάλ; Στο ραμαζάνι δεν θα παραλείψω να ευχηθώ...
Υ.γ η διαχείριση λίγο πιο προσοχή, έτσι; Για Έλληνα, να τον αποκαλούν Κεμάλ, είναι χοντρό... Το μπουγαδοκόφινο σας πείραξε;
Δεν μπορεί να μην σου κόβει σε τέτοιο βαθμό !
Ήμαρτον δηλαδή !!{mod} επίσης προσοχή στους χαρακτηρισμούς.
-
«Πράσινα Ταξί»: Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων – Συνέχεια το 2026
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να εκχωρήσουν την απαίτηση είσπραξης στον προμηθευτή του οχήματος.
Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3