-
@nikonino said in Hyundai Kona 2023:
@vdx said in Hyundai Kona 2023:
Από το άρθρο:
Το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,32 kWh ολοκληρώνει το πλήρες υβριδικό σύνολο με συνολική απόδοση 129 ίππους και 265 Nm.
Απαπά ντροπή. Αυτόματο λέμε τώρα το διπλοσύμπλεκτο;

Εφόσον κάνει τις αλλαγές αυτόματα… Εκτός forum δεν ασχολείται σχεδόν κανείς με το αν είναι cvt ή dct.
-
Από το άρθρο:
Το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,32 kWh ολοκληρώνει το πλήρες υβριδικό σύνολο με συνολική απόδοση 129 ίππους και 265 Nm.

Εφόσον κάνει τις αλλαγές αυτόματα… Εκτός forum δεν ασχολείται σχεδόν κανείς με το αν είναι cvt ή dct.
Στο συνεργείο θα ασχοληθούν.
-
Από το άρθρο:

Στο συνεργείο θα ασχοληθούν.
Beside the point.
-
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Κινητήρας: Τούρμπο βενζίνης 1600 cc
Ισχύς: 170PS
Ροπή: 265 Nm
Κιβώτιο Ταχυτήτων: Αυτόματο 7 σχέσεων
Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km/h: 8.8 δευτερόλεπτα
Τελική ταχύτητα: 210 km/h
Μέση κατανάλωση: 7,2 λτ/100χλμ
Εκπομπές CO2: 141g/km
Διαστάσεις (μήκος – πλάτος – ύψος) : 4.385 x 1.825 x 1.580 mm
Χώρος αποσκευών: 466/1300λτ
Βάρος: 1.525 kg -
Αρνητικό λέει, μόνο η κατανάλωση (8-8,5) δλδ η τιμή στα 37000€ είναι στα θετικά

-
Καλημέρα. Σας έχω ζαλίσει λίγο με την αγορά νέου αυτοκινήτου αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου ακόμα
Ποια η γνώμη σας για το Kona Full Hybrid που βγαίνει πλέον με 138hp σύμφωνα με τον πωλητή στα 28.600 μεταλλικό και κλειδί στο χέρι;Αξίζει σαν αυτοκίνητο; Κι αν ναι, αξίζει να σκεφτώ και το test drive με 2.000 χλμ και 129hp αλλά dinstictive στα 27.500; -
Κούτα
-
Αξίζει το 138
-
@lobo said in Hyundai Kona 2023:
Καλημέρα. Σας έχω ζαλίσει λίγο με την αγορά νέου αυτοκινήτου αλλά δεν έχω καταλήξει κάπου ακόμα
Ποια η γνώμη σας για το Kona Full Hybrid που βγαίνει πλέον με 138hp σύμφωνα με τον πωλητή στα 28.600 μεταλλικό και κλειδί στο χέρι;Αξίζει σαν αυτοκίνητο; Κι αν ναι, αξίζει να σκεφτώ και το test drive με 2.000 χλμ και 129hp αλλά dinstictive στα 27.500;https://configurator.hyundai.gr/configurator/kona-my25/kona-hybrid/
Full hybrid με 138 hp δεν βλέπω εγώ.Ή κατάλαβες λάθος ή κάνει λάθος ο πωλητής.Αντίθετα, υπάρχει 138hp μόνο βενζίνης που στην 1η έκδοση (premium), με αυτόματο dct, κάνει 28190 χωρίς το μεταλλικό (άρα γύρω στα 28600 που λές με χρώμα)
https://configurator.hyundai.gr/configurator/kona-my25/kona-petrol/Για ξεκαθάρισέ το.
-
@panormus772 said in Hyundai Kona 2023:
@lobo said in Hyundai Kona 2023:
Ποια η γνώμη σας για το Kona Full Hybrid που βγαίνει πλέον με 138hp σύμφωνα με τον πωλητή στα 28.600 μεταλλικό και κλειδί στο χέρι;Αξίζει σαν αυτοκίνητο; Κι αν ναι, αξίζει να σκεφτώ και το test drive με 2.000 χλμ και 129hp αλλά dinstictive στα 27.500;https://configurator.hyundai.gr/configurator/kona-my25/kona-hybrid/
Full hybrid με 138 hp δεν βλέπω εγώ.Ή κατάλαβες λάθος ή κάνει λάθος ο πωλητής.Αντίθετα, υπάρχει 138hp μόνο βενζίνης που στην 1η έκδοση (premium), με αυτόματο dct, κάνει 28190 χωρίς το μεταλλικό (άρα γύρω στα 28600 που λές με χρώμα)
https://configurator.hyundai.gr/configurator/kona-my25/kona-petrol/Για ξεκαθάρισέ το.
https://www.gocar.gr/news/feed/51938,Hyundai_Kona_Hybrid_138_PS_Den_plhrwnei_.html
νομίζω αναφέρεται σε αυτό ο πωλητής. Τώρα γιατί δεν είναι ενημερωμένο το σάιτ τους είναι σίγουρα άξιο απορίας, κι εμένα με μπερδεψε
-
Τελικά δεν το'χει στον διαμορφωτή, αλλά στον επίσημο τιμοκατάλογο (ως ΜΥ26) με 300ευρώ επιπλέον διαφορά από το αντίστοιχο 129hp.
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2025/11/timokatalogos-lianikis-h-yundai-01.11.2025.pdf
-
Άσχετα από το εμφανισιακό κομμάτι το οποίο είναι υποκειμενικό, σαν αυτοκίνητο σε αυτά τα χρήματα αξίζει; Ήμουν/είμαι κοντά στο s cross στα 27.000 (mild hybrid βέβαια) και αναρωτιέμαι αν αξίζει να κάνω μια υπέρβαση για το Κόνα full hubrid. Με ενδιαφέρει η οικονομία μιας και κατά κύριο λόγο κυκλοφορώ εντός πόλης, θέλω τους χώρους (χωρίς να σημαίνει ότι δεν με καλύπτει σε χώρους το s cross),θέλω την αξιοπιστία που νομιζω και οι δύο μάρκες προσφέρουν, θα ήθελα κι ένα κάπως πιο σύγχρονο εσωτερικό από το s cross χωρίς όμως να είναι λόγος για να το αποκλείσω
-
Και μόνο για το λόγο που το kona έχει αυτομ. διπλού συμπλέκτη και θες να το χρησιμοποιείς για μέσα στην πόλη, καλύτερα να πας σε scross.
-
Και μόνο για το λόγο που το kona έχει αυτομ. διπλού συμπλέκτη και θες να το χρησιμοποιείς για μέσα στην πόλη, καλύτερα να πας σε scross.
Το full hybrid όμως ξεκινάει με το ηλεκτρικό μοτέρ, αυτό δεν μειώνει κατά πολύ την καταπόνηση που δέχεται το διπλού συμπλέκτη;
-
@ged said in Hyundai Kona 2023:
Το full hybrid όμως ξεκινάει με το ηλεκτρικό μοτέρ, αυτό δεν μειώνει κατά πολύ την καταπόνηση που δέχεται το διπλού συμπλέκτη;
Έχω ακριβώς την ίδια απορία

-
Πάντως, ναι μεν κάνω το 90% των χιλιομέτρων μου στην πόλη αλλά στη Θεσσαλονίκη και σπάνια κέντρο. Σπίτι δουλειά - δουλειά σπίτι, καμιά βόλτα κυρίως από περιφερειακό, γενικά δηλαδή δεν έχω μεγάλες αποστάσεις με κίνηση, συνεχόμενο σταματά - ξεκίνα κλπ. Με την ηλεκτρική εκκίνηση νομίζω, χωρίς όμως να ξέρω και πολλά και ίσως να κάνω λάθος, ότι το διπλοσύμπλεκτο δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τα δεδομένα μου.
Hyundai Kona 2023