-
Ας είναι καλά ο Κατρουγκαλος που μείωσε 60% όλα τα εφάπαξ, εκτός των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας

Εφάπαξ πάνω από 100.000 ευρώ από τα Ταμεία ενστόλων
Εφάπαξ πάνω και από τις 100.000 ευρώ δίνουν τα Ταμεία Πρόνοιας των ενστόλων. Είναι τα υψηλότερα που καταβάλλονται στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς τα Ταμεία Πρόνοιας των στρατιωτικών διατήρησαν τον παλιό τρόπο υπολογισμού για το εφάπαξ που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης ως το 2014, και οι όποιες απώλειες έχουν είναι για το τμήμα από το 2015 και μετά με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου.
Στα αλληλοβοηθητικά Ταμεία των στρατιωτικών, πέραν των εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι, έχουν προβλεφθεί και πόροι από τα εξοπλιστικά προγράμματα, και για το λόγο αυτόν έχουν και υψηλές παροχές.
Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του ενθέτου «Ασφάλιση και Συντάξεις», τα εφάπαξ των στρατιωτικών διαμορφώνονται ενδεικτικά ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας ως εξής:
*Στρατιωτικός που αποχώρησε το 2023 με βαθμό αντισυνταγματάρχη και 37 έτη δικαιούται εφάπαξ 106.755 ευρώ.
*Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που αποχώρησε το 2023 με βαθμό αστυνομικού διευθυντή και 35 έτη δικαιούται εφάπαξ 95.300 ευρώ.
*Στρατιωτικός που αποχώρησε το 2023 με 33 έτη και βαθμό ανθυποσμηναγού (ΓΕΑ) δικαιούται εφάπαξ 69.500 ευρώ.
https://www.dealnews.gr/oikonomia/1101997/efapax-poioi-tha-paroun-posa-pou-xepernoun-ta-80-000-evro/
-
Εμείς πληρώνουμε εισφορά στο ΠΦΣ με ποσοστό επί των αγορών μας.Το θέμα είναι ότι όλοι θα πάρουμε το ίδιο.........
-
Κι εγώ όντας πληροφορικάριος σε φαρμακοβιομηχανία για καμιά 15ετία είχα κάτι ωραίες κρατήσεις από το ΤΕΑΥΦΕ. Τώρα που μεταπήδησα σε άλλο κλάδο, χωρίς να προβλέπεται να επιστρέψω στο φάρμακο (αν και ποτέ δεν ξέρεις...) νομίζω ότι αυτά τα χρήματα τα έχω αποχαιρετήσει...
-
@a-d-p said in ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?:
@stef4 said in ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?:
αναπηρικη συνταξη με 67% αναπηρια ποσα παιρνεις το μηνα; με 20 χρονια προυπηρεσια δημοσιο;
Κάτω από 700-800€, εξαρτάται και από το μισθό που έπαιρνες
Στα 20 χρόνια έχεις πολύ μικρή αναπλήρωση από την ανταποδοτική και δεν είμαι σίγουρος αν παίρνεις όλη την Εθνική σύνταξη με 67% αναπηρία.1300, εκπαιδευτικός
-
@shumakos said in ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?:
Κι εγώ όντας πληροφορικάριος σε φαρμακοβιομηχανία για καμιά 15ετία είχα κάτι ωραίες κρατήσεις από το ΤΕΑΥΦΕ. Τώρα που μεταπήδησα σε άλλο κλάδο, χωρίς να προβλέπεται να επιστρέψω στο φάρμακο (αν και ποτέ δεν ξέρεις...) νομίζω ότι αυτά τα χρήματα τα έχω αποχαιρετήσει...
Είχες κρατήσεις για ΤΕΑΥΦΕ ΚΑΙ ΤΑΥΦΕ? Νομίζω τα επιβαρύνεται ο εργοδότης μόνο. Θα πάρεις δεν νομίζω ότι χάνεται κάτι. Η γυναίκα μου πάντως θα πάρει πολύ παραπάνω σύνταξη από εμένα.
-
Είχα κρατήσεις κανονικά ως υπάλληλος στο ΤΕΑΥΦΕ. Φαινόντουσαν στην κατάσταση μισθοδοσίας. Χωρίζονταν περίπου 60/40 υγείας/συνταξιοδότησης. Τι θα δω τελικά από αυτό; O θεός και η ψυχή τους έτσι όπως είναι ρευστά τα πράγματα και αλλάζουν χρόνο με το χρόνο.
-
@stef4 said in ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?:
@a-d-p said in ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?:
αναπηρικη συνταξη με 67% αναπηρια ποσα παιρνεις το μηνα; με 20 χρονια προυπηρεσια δημοσιο;
Κάτω από 700-800€, εξαρτάται και από το μισθό που έπαιρνες
Στα 20 χρόνια έχεις πολύ μικρή αναπλήρωση από την ανταποδοτική και δεν είμαι σίγουρος αν παίρνεις όλη την Εθνική σύνταξη με 67% αναπηρία.1300, εκπαιδευτικός
Με 67% αναπηρία παίρνεις το 75% της εθνικής σύνταξης (436,40€ σήμερα και 447€ από 1/1/2026)
Για 20 χρόνια εργασίας ή αναπλήρωση θα είναι κάτω του 20% και αν υπολογίσουμε έναν μέσο ακαθάριστο μισθό 1500€ για ΠΕ Δ.Υ. , έχουμε χοντρικά άλλα 300€ που προστίθενται στα 335€ της εθνικής. Σύνολο 635€
Στο δια ταύτα, Δ.Υ. με μόνο 67% αναπηρία δεν συμφέρει να βγει σύνταξη με μόνο 20 χρόνια υπηρεσίας.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ, ΕΦΑΠΑΞ, ΕΝΟΙΚΙΑ Ή ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ?