-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
με σκοτωνει η σκιαση απο το διπλανο κτιριο. Μετα τις 15:30 πεφτει πολυ η παραγωγη μου και αποτομα. 48kwh σκεψου εγραψα εγω την ιδια μερα
Βρες καμια πατεντα, με τιποτα καθρεφτες
-
Η άλλαξε σπίτι...
Η πέτα τα ηλεκτρικά και πάρε πραγματικά αμάξια...
-
@criuser said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Η άλλαξε σπίτι...
Η πέτα τα ηλεκτρικά και πάρε πραγματικά αμάξια...
εχω γραψει και για ταβερνες στα "καυσιμα του οδηγου". Αφου δεν μπορεις να απαντησεις για το καταπληκτικο ηλεκτρικο της στελαντις, ελα και σε εκεινο το νημα να μου την "πεις"
-
Παντού απαντάω, αφού τώρα τα διαβάζω όλα, απλά ξεκίνησα από το 3 γιατί είχαμε χρωστούμενα από χτες το βράδυ...
-
@criuser said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Παντού απαντάω, αφού τώρα τα διαβάζω όλα, απλά ξεκίνησα από το 3 γιατί είχαμε χρωστούμενα από χτες το βράδυ...
στο σετριο παντως ακομα μειον ειναι ο λογαριασμος
Αν βγει ολικη ισως μηδενισει
-
Θα απαντήσω και εκεί...
Να δούμε λίγο και τα άλλα θέματα.
-
αν δεν μαζεψει συννεφα, νομιζω παμε για ρεκορ ετους
-
Φαίνεται πως η τοποθετηση των 5kw πανελ με Growatt MIN 5000TL-XH εγινε ανατολή-δυση συνδεδεμένα σε ενα string. Αυτές τις μέρες πιάνει ημερήσια γυρω στα 22-24kwh.τι λετε?
Πρόσθεσε κανείς πανελ? -
@w202-amg said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Φαίνεται πως η τοποθετηση των 5kw πανελ με Growatt MIN 5000TL-XH εγινε ανατολή-δυση συνδεδεμένα σε ενα string. Αυτές τις μέρες πιάνει ημερήσια γυρω στα 22-24kwh.τι λετε?
Πρόσθεσε κανείς πανελ?Θεωρώ φυσιολογική την παραγωγή σου. Ούτε σούπερ, ούτε χάλια. Με την διπλάσια ισχύ πάνελ είμαι στις 45-48kwh αυτόν τον καιρό.
Οταν αυξηθεί η θερμοκρασία θα πέσουμε. Προσθεσα ένα πάνελ εγώ επειδή είχα χώρο σε μια βάση. Θα προσθέσω άλλα 4 του χρόνου μάλλον. -
Πρόσθεσε κανείς πανελ?τοσο ειμαι και γω με 4Kw πανελ
δεν ειναι ασχημα
-
Πρόσθεσε κανείς πανελ?Θεωρώ φυσιολογική την παραγωγή σου. Ούτε σούπερ, ούτε χάλια. Με την διπλάσια ισχύ πάνελ είμαι στις 45-48kwh αυτόν τον καιρό.
Οταν αυξηθεί η θερμοκρασία θα πέσουμε. Προσθεσα ένα πάνελ εγώ επειδή είχα χώρο σε μια βάση. Θα προσθέσω άλλα 4 του χρόνου μάλλον.Σε net metering είσαι? Παίζει έλεγχος κτλ?
-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Πρόσθεσε κανείς πανελ?τοσο ειμαι και γω με 4Kw πανελ
δεν ειναι ασχημα
Άρα μια χαρά είμαι.... Περίμενα να είχα έντονα προβλήματα .
Το chat με προβληματίζει μόνο για το χειμώνα και μέρες χωρίς έντονη ηλιοφάνεια θεωρεί λάθος που μπήκαν ανατολή δύση σε ένα Στρονγκ, ωστόσο αυτό προέκυψε από πρόγραμμα. -
Εχει δοκιμασει κανεις καμια βουρτσα-σκουπα με παροχη νερου για καθαρισμα?
-
Οταν αυξηθεί η θερμοκρασία θα πέσουμε. Προσθεσα ένα πάνελ εγώ επειδή είχα χώρο σε μια βάση. Θα προσθέσω άλλα 4 του χρόνου μάλλον.Σε net metering είσαι? Παίζει έλεγχος κτλ?
Φυσική αυτοψία θεωρώ αδιανόητο να γίνει. Net metering έχω. Η μόνη περίπτωση να ασχοληθούν να ψάξουν είναι αν δουν υπερβολική έγχυση στο δίκτυο. Αν πχ έχω δηλώσει 10αρι σύστημα και βλέπουν συστηματικά 12kw έγχυση, ε κάτι συμβαίνει εδώ
Αυτό σε εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διότι έχω μπαταρία και γενικά απορροφώ όλη την ενέργεια. -
Αυτό σε εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διότι έχω μπαταρία και γενικά απορροφώ όλη την ενέργεια.
πολύ καλή επιλογή, αν συνδυάζεται με καλή μπαταρία τύπου LFP που υποστηρίζει και πολλές φορτίσεις, ακόμα καλύτερα. Το κόστος χρήσης δικτύου έχιε πάει πλέον στο θεό, θεωρώ την χρήση μπαταρίας μόνόδρομο. Πιστεύω αρχές 26, θα δούμε και τις πρώτες δυνατότητες έγχυσης ρεύματος στο δίκτυο απευθείας απο μπαταρία μέσω VNB Και κατάλληλο λογισμικό απο ΦΟΣΕ.
-
Έχω net metering 5αρι. Έχει νόημα να ψαχτώ για μπαταρία; Ο υπάρχον inverter fronious κάνει ή πρέπει να πάω σε αλλον υβριδικό; Γενικά υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ο δεδδηε να αυξήσω με νόμιμο τρόπο την ισχύ; Τώρα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αντλία θερμότητας και κατανάλωση σπιτιού θα καταναλωνω πάνω από 2 με 3 χιλιάδες kwhs από τις 8000 που παράγω κατά μέσο όρο κάθε έτος
-
Προς το παρόν πιστεύω ότι θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου περιορίζοντας ακόμη και το φυσικό αέριο που καίω.
Μελλοντικά θα ήθελα 1500-2000kwh για ένα ηλεκτρικό αν υπάρχουν τα φορολογικά κίνητρα μέχρι τότε.
Σε κάθε ενδεχόμενο θέλω να βάλω πάνελ τόσα ούτως ώστε να μην ξεπερνάω την παραγωγή ενός ιδανικού 5kw συστήματος.Σκεφτηκες dettol να χρησιμοποιείς το ηλεκτρικό σαν μπαταρία για το σπίτι για να ξεφύγεις απόλυτα από ρυθμιζόμενες χρεώσεις αν μελλοντικά χρειαστείς αντικατάσταση μπαταριών?
-
@nascar1 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Έχω net metering 5αρι. Έχει νόημα να ψαχτώ για μπαταρία; Ο υπάρχον inverter fronious κάνει ή πρέπει να πάω σε αλλον υβριδικό; Γενικά υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ο δεδδηε να αυξήσω με νόμιμο τρόπο την ισχύ; Τώρα με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αντλία θερμότητας και κατανάλωση σπιτιού θα καταναλωνω πάνω από 2 με 3 χιλιάδες kwhs από τις 8000 που παράγω κατά μέσο όρο κάθε έτος
Υποθέτω κάθε μελλοντική τροποποίηση σε πετά στο υπάρχον καθεστώς δλδ net billing.
-
Μελλοντικά θα ήθελα 1500-2000kwh για ένα ηλεκτρικό αν υπάρχουν τα φορολογικά κίνητρα μέχρι τότε.
φορολογικά κίνητρα εννοείς μέσω από εταιρία ? γιατι σαν ιδιώτης δεν υπάρχει κάποιο όφελος πέρα απο την επιδότηση. Ως προς το Net billing, έχει ακουστεί επίσης οτι θα δοθούν κάποια φορολογικά κίνητρα στην απόσβεση του εξοπλισμού, αλλά λίγο που το έψαξα οι αιτήσεις ειναι παγωμένες.
-
Υποθέτω κάθε μελλοντική τροποποίηση σε πετά στο υπάρχον καθεστώς δλδ net billing.
Είναι δεδομένο, το net meetering συμφέρει πολύ περισσότερο - με την μοναδική εξαίρεση οτι έχεις μεγάλες μπαταρίες και μπορεις να αποθηκεύσεις πολύ ρεύμα και να το πουλήσεις το βράδυ σε καλή τιμή, αλλά θέλει αρκετά χρήματα για εξοπλισμό
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα