-
Γειά χαρά σε όλους!
Επειδή θα αλλάξω ζάντες σε καινούργιο αυτοκίνητο σύντομα (Mazda 3 του 2024), σκεφτόμουν να έκανα και τις δαγκάνες των φρένων κόκκινες.
Το αμάξι είναι ολοκαίνουργιο οπότε έχω αρκετούς ενδιασμούς.
Αρχικά, το ξέρω ότι για να γίνει καλύτερη δουλειά θα πρέπει να βγουν τα φρένα αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα' θελα να γίνει αυτό.Οπότε αν είναι να βαφτούν πάνω στο αμάξι, έχετε εμπειρία για Αθήνα σε κάποιο καλό μάστορα που κάνει καλό και προσεγμένο χάρτωμα? Επίσης θα' θελα να γίνει καλή δουλειά και να αντέξουν χρόνια και όχι να αρχίσουν να ξεφτίζουν μετά από λίγο.
Ευχαριστώ πολύ!
-
@m3bp4sn said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:
Γειά χαρά σε όλους!
Επειδή θα αλλάξω ζάντες σε καινούργιο αυτοκίνητο σύντομα (Mazda 3 του 2024), σκεφτόμουν να έκανα και τις δαγκάνες των φρένων κόκκινες.
Το αμάξι είναι ολοκαίνουργιο οπότε έχω αρκετούς ενδιασμούς.
Αρχικά, το ξέρω ότι για να γίνει καλύτερη δουλειά θα πρέπει να βγουν τα φρένα αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα' θελα να γίνει αυτό.Οπότε αν είναι να βαφτούν πάνω στο αμάξι, έχετε εμπειρία για Αθήνα σε κάποιο καλό μάστορα που κάνει καλό και προσεγμένο χάρτωμα? Επίσης θα' θελα να γίνει καλή δουλειά και να αντέξουν χρόνια και όχι να αρχίσουν να ξεφτίζουν μετά από λίγο.
Ευχαριστώ πολύ!
Σε τόσο νέο μοντέλο δε θα έκανα κάτι προσωπικά.
Μη βρουν και πάτημα για τη εγγύηση στο μελλον -
Δε νομίζω να έχει πρόβλημα με την εγγύηση ο φίλος, αλλά κάπου έλεος με τις κόκκινες δαγκάνες, το 3 είναι κυριλέ αυτοκίνητο θα χάσει με τα καγκουριλίκια, άποψή μου βέβαια.
Έχει πολλούς που ασχολούνται, δεν είναι κάτι δύσκολο, τόσα αυτοκίνητα που έχουν κάνει λογικά θα έχουν μάθει τα τσακάλια. -
Κόκκινο πφφ, αν πρόκειται να το καγκουρίσεις το σωστό χρώμα είναι το κίτρινο και πιο αγωνιστικό και πιο Medrano
-
Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου κάντο μόνος σου. Το κόκκινο...... Μπλιαχ.
Το πιο safe είναι ασημί δαγκάνα και αλουμινοπροστασια( αν φαίνεται......) .
Το κίτρινο καλή επιλογή αλλά να το υποστηρίζει και η δαγκάνα αλλιώς ασημί και πάλι ασημί. -
Ασημί είναι εργοστασιακά, αν έχουν τις ίδιες με το CX-30.
Μην τις βάψεις κόκκινες.Αν σώνει και ντε θέλεις να τις βάψεις η πιο ωραία πρόταση, κατ' εμέ:
Όπου Brembo βάλε Mazda με το font της εταιρείας.
-
Σεβαστές όλες οι απόψεις κ γι' αυτό και γω είμαι λίγο διστακτικός. Απλώς επειδή είδα 1 φώτο από άλλο αμάξι με την ίδια ζάντα που θα βάλω που τις είχε κάνει κόκκινες, του πήγαινε αρκετά.
Τόσο πολύ άσχημο σας φαίνεται το κόκκινο πάντως? Κόκκινο είναι και το αμάξι οπότε για αυτό το σκέφτηκα. Το κίτρινο επίσης το ακούω.
Εδώ ενδεικτικά φώτο από 1 άλλο 3άρι με κόκκινες (με τις μαμά μαύρες ζάντες όμως):
-
Για ότι αξίζει άλλη μια άποψη, εμένα μου αρέσει το κόκκινο με κόκκινο της φωγραφιας…κυριλέ φαίνεται γιατί ταίριαζει με το χρώμα του αυτοκινήτου γενικά. Cohesive που λένε και στο χωριό μου.
-
Όπως ειπώθηκε ... του πάει !
Γενικά σε μαύρακαι κόκκινα αυτοκίνητα ταιριάζει η κόκκινη δαγκάνα
-
Προσωπικα αν δεν εχω καμια δαγκαναρα δεν θα ηθελα να την εχω βαμμενη απο μεσα...
Να εχεις καμια 4εμβολη τουμπανη ξερω γω ναι. Τωρα μια δαγκανιτσα χρωματιστη δεν...
Αυτο εγω βεβαια.Για να γινει σωστα θελουν ξεκουμπωμα να την παρεις στα χερια και μετα δεσιμο/εξαερωση κλπ κλπ. Μπορεις να περιμενεις στο πρωτο σερβις και να ρωτησεις αν δεν εχουν θεμα να κανουν ολη την δουλεια αυτοι και εσυ (o βαφεας?) απλα να την βαψεις ωστε να ξαναμονταριστει (αν εχεις αγχος με τα της εγγυησης).
-
Δεν σκέφτεσαι καμιά άλλη δαγκάνα επώνυμη;
Να πάρουμε ιδέες κι εμείς με τα CX-30...
-
@babisstinson said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:
Δεν σκέφτεσαι καμιά άλλη δαγκάνα επώνυμη;
Να πάρουμε ιδέες κι εμείς με τα CX-30...
Μία μία οι αλλαγές χαχα. Ακόμα είναι νωρίς μωρέ θα λεγα για τέτοιες παρεμβάσεις. Γι'αυτό αν κάποιος ξέρει κάποιον που να κάνει τίμια δουλειά που να αντέχει χωρίς να βγουν οι δαγκάνες θα με ενδιέφερε.
Υπάρχουν πάντως big brake kits για 3/CX-30 π.χ από corksport κλπ.
-
Την έχω δει την Corksport αλλά είναι Αμερική, οπότε βάλε δασμούς κλπ, κόπηκαν..
Brembo / ap racing κλπ από Ευρώπη μόνο. -
Κι εμένα έχει καιρό που με τρώει να πάω για βάψιμο τις δαγκάνες του Xceed.
Δε ξέρω, αμφιταλαντεύομαι ακόμα.
Καινούριο είναι, έτσι για την αλλαγή ήθελα κάτι σε κόκκινο. Με βάλατε σε σκέψεις και για το κίτρινο όμως.
Lunar silver είναι το αμάξι μου. -
@taxiarxis said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:
Κι εμένα έχει καιρό που με τρώει να πάω για βάψιμο τις δαγκάνες του Xceed.
Δε ξέρω, αμφιταλαντεύομαι ακόμα.
Καινούριο είναι, έτσι για την αλλαγή ήθελα κάτι σε κόκκινο. Με βάλατε σε σκέψεις και για το κίτρινο όμως.
Lunar silver είναι το αμάξι μου.Το θέμα είναι να ξέρουμε κανένα μάστορα που να κάνει σωστή δουλειά που να αντέχει. Γιατί προχειροδουλειές του στυλ να χαλάει το χρώμα μετά από 1 χρόνο π.χ ή να μην γίνεται καλό χάρτωμα και να φεύγουν άχνες/χρώματα σε θόλους κλπ δεν χωράνε σε καινούργια αμάξια
Γι' αυτό και γω αμφιταλαντεύομαι επίσης.
-
Βάφω τις δαγκάνες από τα αυτοκίνητα μου εδώ και χρόνια. Δεν εχω ριξει ποτέ αστάρι, απλά προσέχω να καθαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα από σκόνη και μετά καθαριστικό φρένων.Μασκάρω τα πάντα σωστά πάνω στο αμάξι αλλά το τακάκι είναι οπτικά πιο σωστο να βαφεί.
Χρώμα δεν μου έχει ξεφλουδίσει ποτέ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι σκόνη από τα φρένα αν τα πιέζεις έντονα .
Κίτρινα,κόκκινα,μωβ, θέλουν ανάλογη δαγκάνα .
Δείτε χρυσο-πορτοκαλί το εχουν οεμ καποια σουπερκαρς, εβαψα τις hp2 του αουντι , αν έχετε ευπαρουσίαστη δαγκάνα.
υ.γ. αν έχει αλουμινοπροστασία αξιόλογη βαψτε την ασημι θα φωτίσει η περιοχή. -
Μάστορα βρήκα είναι η αλήθεια.
Εδώ στον τόπο μου είναι κάνα δυο καλοί.
Εγώ σκέφτομαι την εγγύηση του αυτοκινήτου και μην μου πουν μαμακίες. -
@w202-amg said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:
Βάφω τις δαγκάνες από τα αυτοκίνητα μου εδώ και χρόνια. Δεν εχω ριξει ποτέ αστάρι, απλά προσέχω να καθαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα από σκόνη και μετά καθαριστικό φρένων.Μασκάρω τα πάντα σωστά πάνω στο αμάξι αλλά το τακάκι είναι οπτικά πιο σωστο να βαφεί.
Χρώμα δεν μου έχει ξεφλουδίσει ποτέ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι σκόνη από τα φρένα αν τα πιέζεις έντονα .
Κίτρινα,κόκκινα,μωβ, θέλουν ανάλογη δαγκάνα .
Δείτε χρυσο-πορτοκαλί το εχουν οεμ καποια σουπερκαρς, εβαψα τις hp2 του αουντι , αν έχετε ευπαρουσίαστη δαγκάνα.
υ.γ. αν έχει αλουμινοπροστασία αξιόλογη βαψτε την ασημι θα φωτίσει η περιοχή.Mε τι χρωμα ; εννοω χρησιμοποιουμε καποιο ειδικα που να αντεχει την θερμοκρασια που αναπτυσεται στην περιοχη ;
-
Μιας και λέμε για εγγυήσεις. Αν βάλεις aftermarket ζάντα, με τους μαμά αισθητήρες πίεσης ελαστικών και άλλα μπουλόνια μπορούν να σου πουν μ@λακιες ?
-
@m3bp4sn said in Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων:
Μιας και λέμε για εγγυήσεις. Αν βάλεις aftermarket ζάντα, με τους μαμά αισθητήρες πίεσης ελαστικών και άλλα μπουλόνια μπορούν να σου πουν μ@λακιες ?
Εκει που είσαι ήμουν
Στο Yaris Cross άλλαξα τις εργοστασιακές- που δεν μου αρέσαν- την πρώτη εβδομάδα
Αλλα φρόντισα να βρω ζάντα με τις προδιαγραφές της Toyota , αισθητήρες μπουλόνια όλα εργοστασιακά και ακριβώς το ίδιο κέντρο για να μην χρειάζονται δακτυλίδια .Ξέρεις οτι αν πας και πεις για τρέμουλα κραδασμούς αμέσως θα το ρίξουν στις ζάντες ,γιαυτό είχα κρατήσει τις εργοστασιακές ενα χρόνο πριν τις πουλήσω και αφού βεβαιώθηκα οτι όλα καλά με τις αφτερ μαρκετ.
Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων