Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3
    • 1
    • 2
    • 209
    • 210
    • 211
    • 212
    • 213
    • 469
    • 470
    • 211 / 470
    Αντίλογος
    80
    9400
    157641
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • O
      otso @red_monster last edited by

@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Ενα ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί γιατί ο ΑΓΠ είναι ο ολετήρας...

Ολος ο κόσμος τα ξέρει αυτά εκτός των Πασόκων. Και για αυτό τον λέω προδότη (ο χειρότερος Έλληνας που πέρασε ποτέ από το ΠΘ αξίωμα), γιατί όντας πανέξυπνος είτε τα έκανε αυτά ως ατζέντα για να καταστρέψει την Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα ήταν στ@ρχίδια του, αρκεί να κονομήσει αυτός και το παρεάκι του. Ούτε για φτύσιμο δεν ειναι ο ΑΓΠ.

Παντως βλεποντας πισω ολες οι δυτικες χωρες λιγο πολυ τα ιδια εκαναν μετα το 1982, δηλ αυξησαν τα χρεη και επεκτειναν τον δημοσιο τομεα...αλλα μερικες οπως πχ η Γερμανια αντεξαν στην πιεση μεχρι το 2008

Ήταν αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αυτές μείωσαν τους φορολογικούς συντελεστές στην παραγωγή πλούτου αλλά και στις προσόδους. Αυτό επέφερε μειωμένα έσοδα στα δημόσια ταμεία,ενώ η θεωρία που είχε επικρατήσει ότι ένα μέρος του πλούτου που δεν φορολογείται θα μεταβιβαστεί στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και έτσι θα μειωθούν και οι δημοσιες κοινωνικές δαπάνες ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Επιπροσθέτως επειδή ακριβώς δεν μεταβιβάστηκε μέρος του παραγόμενου πλούτου, αυξήθηκε και το ιδιωτικό χρεος. Ήταν μια ουτοπία που λέει και ο Φάνης, αλλά των δεξιών. Οι μόνοι που είχαν όφελος ήταν όσοι έχουν κάποια σχέση με τα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτοί είδαν βελτίωση της ζωής τους. Οι υπόλοιποι μάλλον όχι

Ένας ακόμα παράγοντας ήταν τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Να συμπληρωσω μεχρι το 2004 μπορουσες να βρεις προιοντα κατασκευασμενα στην Ελλαδα στο εξωτερικο και στο εσωτερικο. Τωρα ελαχιστα φτιαχνοντε και απο εξαγωγες νομιζω τιποτα. Η αποβιομηχανιση ειναι γεγονος κατι που κανει πολυ ευαλωτη την χωρα.

παλι ασχετα γραφεις

Ρε συ, αυτά έχουν αποδειχθεί από οικονομολογους με βραβεία Νόμπελ. Τι σκατά διαβάζεις;

Πάψε να ασχολείσαι. Δεν το κατέχεις το θέμα. Χρυσή συμβουλή

αν ειναι δυνατον να γραφεις τετοια πραγματα.

https://www.businessinsider.com/joseph-stiglitz-says-neoliberalism-is-dead-2016-8

Stiglitz, who won a Nobel Memorial Prize in economics in 2001 for his work on information asymmetry, has been one of neoliberalism's biggest critics in recent years, and he says the "neoliberal euphoria" that has gripped the world since the 1980s is now gone.

Stiglitz went on to argue that one of the central tenets of the neoliberal ideology — the idea that markets function best when left alone and that an unregulated market is the best way to increase economic growth — has now been pretty much disproved.

"We've gone from a neoliberal euphoria that 'markets work well almost all the time' and all we need to do is keep governments on course, to 'markets don't work' and the debate is now about how we get governments to function in ways that can alleviate this," he said.

The increase in inequality engendered by financial openness and austerity might itself undercut growth, the very thing that the neoliberal agenda is intent on boosting," Jonathan Ostry, Prakash Loungani, and Davide Furceri argued. "There is now strong evidence that inequality can significantly lower both the level and the durability of growth."

Ποτέ δεν αναφέρω ή γράφω κάτι έτσι χωρίς να το γνωρίζω ή να έχω ενημερωθεί.

Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τις μελέτες του και την σύνδεση του νεοφιλελευθερισμού με το χρέος.
      Αντιστοίχως, μια σειρά διάσημων και βραβευμένων οικονομολόγων καταλήγουν περίπου στο ίδιο συμπέρασμα.

Προτείνω λοιπόν και στους @nasos και @red_monster να ενημερωθούν για τις απόψεις σπουδαίων οικονομολόγων για το θέμα που έθιξε ο @wantone. Έτσι δεν θα εκτίθενται περισσότερο.

Εμένα γιατί με μπλέκεις πάλι με τις ανασφάλειες σου ;
      Σε έχω τσεκάρει πάρα πολλές φορές να γράφεις βλακείες που νόμιζες ότι διάβασες από ένα ξεφύλλισμα του κωλο σε κάποιο πειπερ !

@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Ενα ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί γιατί ο ΑΓΠ είναι ο ολετήρας...

Ολος ο κόσμος τα ξέρει αυτά εκτός των Πασόκων. Και για αυτό τον λέω προδότη (ο χειρότερος Έλληνας που πέρασε ποτέ από το ΠΘ αξίωμα), γιατί όντας πανέξυπνος είτε τα έκανε αυτά ως ατζέντα για να καταστρέψει την Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα ήταν στ@ρχίδια του, αρκεί να κονομήσει αυτός και το παρεάκι του. Ούτε για φτύσιμο δεν ειναι ο ΑΓΠ.

Παντως βλεποντας πισω ολες οι δυτικες χωρες λιγο πολυ τα ιδια εκαναν μετα το 1982, δηλ αυξησαν τα χρεη και επεκτειναν τον δημοσιο τομεα...αλλα μερικες οπως πχ η Γερμανια αντεξαν στην πιεση μεχρι το 2008

Ήταν αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αυτές μείωσαν τους φορολογικούς συντελεστές στην παραγωγή πλούτου αλλά και στις προσόδους. Αυτό επέφερε μειωμένα έσοδα στα δημόσια ταμεία,ενώ η θεωρία που είχε επικρατήσει ότι ένα μέρος του πλούτου που δεν φορολογείται θα μεταβιβαστεί στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και έτσι θα μειωθούν και οι δημοσιες κοινωνικές δαπάνες ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Επιπροσθέτως επειδή ακριβώς δεν μεταβιβάστηκε μέρος του παραγόμενου πλούτου, αυξήθηκε και το ιδιωτικό χρεος. Ήταν μια ουτοπία που λέει και ο Φάνης, αλλά των δεξιών. Οι μόνοι που είχαν όφελος ήταν όσοι έχουν κάποια σχέση με τα πιστωτικά ιδρύματα. Αυτοί είδαν βελτίωση της ζωής τους. Οι υπόλοιποι μάλλον όχι

Ένας ακόμα παράγοντας ήταν τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Να συμπληρωσω μεχρι το 2004 μπορουσες να βρεις προιοντα κατασκευασμενα στην Ελλαδα στο εξωτερικο και στο εσωτερικο. Τωρα ελαχιστα φτιαχνοντε και απο εξαγωγες νομιζω τιποτα. Η αποβιομηχανιση ειναι γεγονος κατι που κανει πολυ ευαλωτη την χωρα.

παλι ασχετα γραφεις

Ρε συ, αυτά έχουν αποδειχθεί από οικονομολογους με βραβεία Νόμπελ. Τι σκατά διαβάζεις;

Πάψε να ασχολείσαι. Δεν το κατέχεις το θέμα. Χρυσή συμβουλή

αν ειναι δυνατον να γραφεις τετοια πραγματα.

https://www.businessinsider.com/joseph-stiglitz-says-neoliberalism-is-dead-2016-8

Stiglitz, who won a Nobel Memorial Prize in economics in 2001 for his work on information asymmetry, has been one of neoliberalism's biggest critics in recent years, and he says the "neoliberal euphoria" that has gripped the world since the 1980s is now gone.

Stiglitz went on to argue that one of the central tenets of the neoliberal ideology — the idea that markets function best when left alone and that an unregulated market is the best way to increase economic growth — has now been pretty much disproved.

"We've gone from a neoliberal euphoria that 'markets work well almost all the time' and all we need to do is keep governments on course, to 'markets don't work' and the debate is now about how we get governments to function in ways that can alleviate this," he said.

The increase in inequality engendered by financial openness and austerity might itself undercut growth, the very thing that the neoliberal agenda is intent on boosting," Jonathan Ostry, Prakash Loungani, and Davide Furceri argued. "There is now strong evidence that inequality can significantly lower both the level and the durability of growth."

Ποτέ δεν αναφέρω ή γράφω κάτι έτσι χωρίς να το γνωρίζω ή να έχω ενημερωθεί.

Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τις μελέτες του και την σύνδεση του νεοφιλελευθερισμού με το χρέος.
      Αντιστοίχως, μια σειρά διάσημων και βραβευμένων οικονομολόγων καταλήγουν περίπου στο ίδιο συμπέρασμα.

Προτείνω λοιπόν και στους @nasos και @red_monster να ενημερωθούν για τις απόψεις σπουδαίων οικονομολόγων για το θέμα που έθιξε ο @wantone. Έτσι δεν θα εκτίθενται περισσότερο.

Εμένα γιατί με μπλέκεις πάλι με τις ανασφάλειες σου ;
      Σε έχω τσεκάρει πάρα πολλές φορές να γράφεις βλακείες που νόμιζες ότι διάβασες από ένα ξεφύλλισμα του κωλο σε κάποιο πειπερ !

Γιατι λαπ σημαινει ανοιχτο πανεπιστημιο , διαρκης επιμορφωση , ατελειωτο διαβασμα , και εσεις οι 3 κινδυνευετε να μεινετε στην ιδια ταξη .
      Ειστε τυχεροι που τον εχετε καθηγητη και σας επισημαινει τις ελλειψεις σας και σας δινει και συγγραματα αντι να σας βαζει εργασιες και να ψαχνετε μονοι σας .
      Υπαρχει λυση ;
      Υπαρχει , δειξτε του κομματικη ταυτοτητα πασοκ , γραψτε που και που κανα καλο λογο για τον παπαντζα αντρεα και θα παρετε πτυχιο .

1 Reply Last reply Reply Quote 5
      • L
        lap last edited by

Ή απλά ενημερωθείτε για το θέμα που σχολιάζετε. Μην είστε τόσο νεοέλληνες.

Ναι η δια βίου μάθηση είναι τρόπος ζωής.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

O 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • nasos
          nasos @lap last edited by

Φοβάσαι μήπως σου πάρει κάποιος τα πρωτεία και εκτεθεί περισσότερο;

Πίστα; Ποιά πίστα; Παραλία! ™

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • L
            lap last edited by lap

Διασκεδάζω με τον κλασικό τον ..... νεοέλληνα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• O
              otso @lap last edited by

Ή απλά ενημερωθείτε για το θέμα που σχολιάζετε. Μην είστε τόσο νεοέλληνες.

Ναι η δια βίου μάθηση είναι τρόπος ζωής.

Σου εχει περασει ποτε απ το μυαλο , εσυ να εχεις λαθος και οι αλλοι να ειναι σωστοι ; Γενικα εχεις αμφιβολιες ; ακομα και για τον εαυτο σου ; και οτι προβαλεις να ειναι στερεοτυπα συν οι πηγες σου να ειναι διαλεγμενες ετσι ωστε να ενισχυουν τις δικες σου αποψεις ;
              Γενικα να πιστευεις το ασπρο και το σωστο να ειναι το μαυρο ;
              Παρατα για λιγο τα πειπερς και διαβασε Ανατολ Φρανς το Η Επανασταση των Αγγελων .
              Μηπως εσυ εισαι ο ορισμος του neoellinus pasokus ;

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • L
                lap last edited by lap

Ακριβώς επειδή θεωρώ πως μάλλον έχω λάθος, ανοίγω βιβλία, papers, ψάχνω και ξανά ψάχνω για να έχω άποψη και γνώμη σε ένα θέμα.

Θεούς σας έχω κάνει να κάνετε το ίδιο και να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση επιπέδου. Ο αντίλογος όμως ως συνήθως είναι ένα χωριάτικο καφενείο.

Αστεϊσμοι χαμηλού επιπέδου, ψυχογραφική ανάλυση του κώλου κτλ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• R
                  red_monster @lap last edited by

Αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, για να μπορείς να τσεκκαρεις. Ούτε τις γνώσεις, ούτε τις περγαμηνές. Ούτε οι γύρω σου έχουν και ας γλύφουν κώλους μανατζαρων. Στο λέω εγγυημένα. Μόνο όσοι ασχολούνται με την μακροοικονομική έχουν. Είναι άλλο άθλημα η μακροοικονομικη

Έχεις μονάχα το θιγμένο πολιτικό αφήγημα που κάπως πρέπει να σώσεις.

Υ.γ και εγώ σε έχω τσεκαρει, με ερωτήσεις παγίδα και επεσες μέσα...😊 το άφησα να περάσει όμως. Αλληλοτσεκαρισμα

Η ιστορία μικρε μου φίλε είναι ότι μόνιμα εσύ με ρωτάς πράγματα. Εγώ δεν σε έχω ρωτήσει ποτέ τίποτα γιατί προφανώς δεν εμπιστεύομαι την ανασφάλεια και την ημιμάθεια σου.
                  Ποιος είναι ο περίγυρος μου που γλείφει κιόλας ;
                  Πάλι χαζομάρες βγαλμένες από το μυαλό σου λες ;
                  Αν κάποιος καποιος γλείφει με συνέπεια εδώ μέσα είσαι εσύ μικρέ μου φίλε ! Γλείφεις εμένα για συγκολλήσεις και πακτώσεις, έγλειφες τον σιβιλ (λέγοντας του ότι είναι άριστος επαγγελματίας χωρίς να τον ξέρεις προσωπικά !!!) μπας και σε συμβουλεύσει -αμισθί- για προκάτ. Δεν ντρέπεσαι να είσαι τόσο ξεφτίλας ;;

Και το «γλύφω» ημιμαθή μπομπο ετυμολογικά σημαίνει λαξεύω. Γλύφω την πέτρα, εξού και το γλύπτης ! Τίποτα δεν σας έμαθαν στο ΤΕΙ ψαχνών και στο επι πληρωμή μεταπτυχιακό ;

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  • L
                    lap last edited by lap

Ξεκίνησε ο κληρονόμος.

Βρε φράγκοφονιάδες που πιάσατε κάνα δεκαχιλιαρο και γίνατε και άνθρωποι, το να ρωτήσεις για μια συγκόλληση σε μια φωτογραφία κάποιον που επαίρεται ότι γνωρίζει απο συγκολλήσεις είναι το πιο φυσικό.

Το να επικαλείσαι και χρηματική αμοιβή για μια συμβουλή κυριολεκτικά του ενός δευτερολέπτου, ειναι δείγμα κακού χαρακτήρα.

Πίστεψέ με, εσύ μόνος σου εξέθεσες ανθρώπους, όχι εγώ. Με το να τους επικαλείσαι σε θέματα που γνωρίζω καλύτερα από εσένα και εκ των πραγμάτων και μάλλον και από αυτούς. Προφανώς όσοι αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα...καταλαβαίνουν.

Να βγει ο σιβιλ να μας πει εάν τον ενόχλησα.

ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ....ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ 😊

Όσο για τις παγίδα, δεν την μαρτυρώ. Δεν θέλω.... Ακόμα

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

R 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • R
                      red_monster @lap last edited by red_monster

Ξεκίνησε ο κληρονόμος.

Βρε φράγκοφονιάδες που πιάσατε κάνα δεκαχιλιαρο και γίνατε και άνθρωποι, το να ρωτήσεις για μια συγκόλληση σε μια φωτογραφία κάποιον που επαίρεται ότι γνωρίζει απο συγκολλήσεις είναι το πιο φυσικό.

Το να επικαλείσαι και χρηματική αμοιβή για μια συμβουλή κυριολεκτικά του ενός δευτερολέπτου, ειναι δείγμα κακού χαρακτήρα.

Πίστεψέ με, εσύ μόνος σου εξέθεσες ανθρώπους, όχι εγώ. Με το να τους επικαλείσαι σε θέματα που γνωρίζω καλύτερα από εσένα και εκ των πραγμάτων και μάλλον και από αυτούς. Προφανώς όσοι αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα...καταλαβαίνουν.

Να βγει ο σιβιλ να μας πει εάν τον ενόχλησα.

ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ....ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ 😊

Όσο για τις παγίδα, δεν την μαρτυρώ. Δεν θέλω.... Ακόμα

Η ουσία είναι ότι εσύ με έχεις ρωτήσει πολλάκις για διάφορα τεχνικά θέματα ενώ εγώ σε θεωρώ παντελώς ημιμαθή και δεν θα σε ρώταγα ούτε αν ξημέρωσε (βασικά ακόμα και για αυτό θα κοίταγα από το παράθυρο, είναι να εμπιστεύεσαι τέτοιους παπατζήδες ?)

Όλα τα υπόλοιπα είναι παπαριές βγαλμές από την κοιλιά σου οι οποίες δεν τεκμαίρονται από πουθενά - το αγαπημένο σου, αερολογίες και μπαρούφες !! -

• L
                        lap last edited by lap

Το τι κανεις εσύ και τι πιστεύεις δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων. Πολλές φορές γράφεις ανυπόστατα πράγματα, και τα πιστεύεις κιόλας γιατί έτσι σου είπαν οι γλύπτες κωλων γύρω σου. Συνεπώς, το κριτήριο σου, ώστε να κατανοήσεις και το συμφέρον σου, δεν είναι πάντοτε σωστό.

Θα μου πεις βέβαια, πως αυτό έχεις και με αυτό πορεύεσαι. Δεκτόν!

Καθόλου από την κοιλιά μου, έχει περάσει καιρός από την ερώτηση εκείνη που έπεσες μέσα και έκανε μπλουμ. Δεν θα θυμάσαι.😊

Τις καλημέρες μου.

Υ.γ Τι πολλάκις ρε ψευταρε. 5-6 φορές με δύο απλές ερωτήσεις σε διάστημα ενός έτους. Πόσα θες ρε συ να σου δώσω και πουρμπουάρ.

Που σας βρίσκουν ρε σεις;

Και δυο τρείς μου είπες ότι να ναι. Τσεκαρισμενο από ειδικό. Άντε στα λέω.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                          lap last edited by lap

Είτε απλώς ήθελα να δω αν όντως είσαι αυτός που λες....😳

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

R nasos 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • R
                            red_monster @lap last edited by red_monster

Είτε απλώς ήθελα να δω αν όντως είσαι αυτός που λες....

Είσαι ακόμα πιο ανάρχιδος από ότι νόμιζα !!
                            Είσαι απίστευτος ξεφτίλας !!
                            Μείνε οτι σε έχω χεσμένο και δεν σε εμπιστεύομαι για ΤΙΠΟΤΑ και πάμε παρακάτω !

Σε αυτό το όμορφο διαδικτυακό καφενέ, το μόνο που έχω πει είναι να με κρίνεται από τα γραφόμενά μου θεωρώντας ότι είμαι ένας απόφοιτος λυκείου ! Όλα τα υπόλοιπα είναι δικές σου πίπες !

• L
                              lap last edited by lap

Δεν χρειάζεται να παρεκτρέπεσαι.

Αφού μ αγαπάς και το ξέρουμε και οι δύο. Σου γεμίζω με ενδιαφέρον τις ώρες που περιμένεις e mails.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                civil357 @piliourits last edited by

@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Μπορεί κάποιος ειδήμων να μας εξηγήσει τη στόχευση του να μην χτίζουν πχ. όλα τα οικόπεδα στο Πήλιο;

Θεωρητικά ξεκινά να ¨λύσει¨ τις προχειρότητες που έγιναν το 80 με τις οριοθετήσεις(καλά κάνει). Αλλά σήμερα γίνονται τοπικά χωροταξικά τα οποία και αυτά τα "παίρνει" στο διάβα του. Τζάμπα μελέτες εκατομμυρίων, ξανά από την αρχή.

Γιατί εξαιρεί τις παραθεριστικές παραλιακές περιοχές; ,όλοι καταλαβαίνουμε γιατί αλλά οκ...

Τι είναι το συνεκτικό τμήμα σε οριοθετημένο οικισμό; Το διάταγμα περιγράφει κάτι το οποίο σήμερα σε πολλούς οριοθετημένους οικισμούς δεν υπάρχει. Ποιος θα το τεκμηριώνει και λοιπά κρίσιμα , τα οποία , δε τα αναφέρει εκεί μέσα.

Εξαιρεί λέει τους ορεινούς οικισμούς , έτσι στο γενικό καμία αναφορά στο Φεκ που χρησιμοποιούμε 40 χρόνια των στάσιμων οικισμών όπου μέσα περιγράφονται αναλυτικά οι οικισμοί. Λες και κάποιος δεν διάβασε ούτε την αλφαβίτα. Υποπτεύομαι γιατί , καθώς μέσα στο Φεκ υπάρχουν οικισμοί που πλέον είναι τουριστικοί , οπότε εκεί δε κόβεις την αρτιότητα.

Γιατί 2 στρέμματα; Ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα; Τι νομίζουν ότι είμαστε Αμέρικα(*); Πόση άπλα χρειάζεται ένα σπίτι σε χωριό; Υπάρχει καμία σύνδεση με το τρόπο δόμησης διαχρονικά σε αυτή τη χώρα της συγκεκριμένη επιλογής; Ταιριάζει με την αρχιτεκτονική των χωριών μας ; Και το πιο πλούσιο αρχοντόσπιτο της Ελλάδας σε χωριό δεν είχε ποτέ περιβάλλοντα χώρο 2 στρεμμάτων. Γιατί δεν δίνει το ελεύθερο στους μελετητές να προτείνουν (αρχικά) αυτοί τους όρους αναλόγως των χαρακτηριστικών κάθε περιοχής;

Τι γίνεται με τις διανομές; Εκεί που το κράτος έκοβε και μοίραζε οικόπεδα <2στρ;

Για γέλια και για κλάματα. Μία μίξη απίστευτης προχειρότητας με πολιτικές οι οποίες δικαίως σε βάζουν σε σκέψεις περί υποβάθμισης της ιδιοκτησίας περιοχών χαμηλής τιμής ζώνης.

Στην πράξη είναι νωρίς, ακόμα και για τους μηχανικούς να το καταλάβουν όλο αυτό ( είπαμε ατελείωτες ασάφειες) , και για να εφαρμοστεί θα πρέπει να επαναοριοθετηθούν οι οικισμοί( έτσι μας λέει το ΤΕΕ). Αλλά δείχνει ένα κλίμα όλο αυτό , ελπίζουμε σε "μάζεμα¨. Εγκληματικές ασάφειες, θα υπογράφεις τοπογραφικό με όρους δόμησης τους οποίους το διάταγμα κρίνει λάθος αλλά δεν αντικαθιστά!

(*) Στην Ήπειρο υπάρχει χωριό , το σχέδιο του οποίου έγινε με το σχέδιο μάρσαλ από μηχανικούς του αμερικανικού στρατού. Καλά έκαναν οι άνθρωποι. Δρόμοι πλάτους αμερικανικής ταινίας , πλατείες, γηπεδάκια μέχρι και ελικοδρόμιο έχει μέσα το σχέδιο. Σήμερα εκτός από λίγους κεντρικούς δρόμους , οι άπλετοι κοινόχρηστοι είναι ζούγκλα ( και το ελικοδρόμιο) και μέσα στη ζούγκλα , διάσπαρτα σπιτάκια σε τεράστια οικόπεδα(<2στρ. πάντως), αυτό βλέπει κάποιος ο οποίος δε γνωρίζει την ιστορία του χωριού. Αμερικανική επαρχία αλλά σε Βαλκανική έκδοση!

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                • L
                                  lap last edited by lap

Για να καταλάβω, αυτό ξεκίνησε με σκοπό την διευθέτηση του Πηλίου.

Και ως απόφαση του ΣτΕ ισχύει για όλους τους οικισμούς;

Τι αναφέρει η κυβέρνηση επ αυτού;

Υ.γ Αν η απάντηση σας είναι επί πληρωμή δεν έχω ψηλά πάνω μου. Μόνο κάρτα

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • nasos
                                    nasos @lap last edited by

Γειά σου ρε λαπ παμπόνηρε...

Πίστα; Ποιά πίστα; Παραλία! ™

L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                    • C
                                      civil357 @lap last edited by

Περίπου ναι , αποφασίστηκε ότι ήταν, αναρμόδιοι οι Νομάρχες να οριοθετούν οικισμούς , (υπέγραφαν τις μελέτες ,οι οποίες βέβαια έπαιρναν φεκ μετά, με όρια χάρτες και λοιπά) , οπότε περιμέναμε τόσα χρόνια διάταγμα πάνω στο θέμα ( ε, ήρθε...). Επειδή όμως το 80 , το 90% των οικισμών της χώρας, οριοθετήθηκαν με αποφάσεις νομαρχών , ε, μετά χάθηκε η μπάλα.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα , κτηματολόγιο , δασικοί χάρτες, δόμηση (τα πάντα ακόμα και ο Ενφια) , πήγαν βάση αυτών των οριοθετήσεων, οι οποίες για να εφαρμοστεί το διάταγμα μάλλον (έτσι λέει το ΤΕΕ) θα πρέπει να επανακαθοριστούν.

Δε ξέρω τι λέει η κυβέρνηση , εδώ δε ξέρω καν πως θα εφαρμοστεί όλο αυτό (υποθέτω ούτε οι ίδιοι ξέρουν).

L 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • L
                                        lap @nasos last edited by

@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Γειά σου ρε λαπ παμπόνηρε...

Να ρωτήσω και εσένα;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

nasos 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • L
                                          lap @civil357 last edited by lap

@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Περίπου ναι , αποφασίστηκε ότι ήταν, αναρμόδιοι οι Νομάρχες να οριοθετούν οικισμούς , (υπέγραφαν τις μελέτες ,οι οποίες βέβαια έπαιρναν φεκ μετά, με όρια χάρτες και λοιπά) , οπότε περιμέναμε τόσα χρόνια διάταγμα πάνω στο θέμα ( ε, ήρθε...). Επειδή όμως το 80 , το 90% των οικισμών της χώρας, οριοθετήθηκαν με αποφάσεις νομαρχών , ε, μετά χάθηκε η μπάλα.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα , κτηματολόγιο , δασικοί χάρτες, δόμηση (τα πάντα ακόμα και ο Ενφια) , πήγαν βάση αυτών των οριοθετήσεων, οι οποίες για να εφαρμοστεί το διάταγμα μάλλον (έτσι λέει το ΤΕΕ) θα πρέπει να επανακαθοριστούν.

Δε ξέρω τι λέει η κυβέρνηση , εδώ δε ξέρω καν πως θα εφαρμοστεί όλο αυτό (υποθέτω ούτε οι ίδιοι ξέρουν).

Οπότε, ως σκέψη δεν είναι λανθασμένη απλώς δεν έχουν θεσπιστεί εξαιρέσεις και κριτήρια. Σωστά;

Από την άλλη τα δύο στρέμματα έχουν να κάνουν με το 50% των 4αρων που ισχύουν για περιοχές εκτός οικισμού; Μήπως αυτό ήταν το απλοϊκό σκεπτικό;

Εάν το αφήσουν έτσι χωρις νομοθετική ρύθμιση, θεωρώ πως είναι μεγάλο σκάνδαλο

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• C
                                            civil357 last edited by

Οι οριοθετήσεις του 80 ήταν λάθος. Ήταν το αποτέλεσμα ενός ατελείωτου αλισβερισίου της τοπικής κοινότητας με το νομάρχη για να μη μείνει έξω το χωράφι του από το όριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βλέπεις περίεργα σχέδια οικισμών ή να περιγράφει το όριο ως η γωνία της αποθήκης του λαπ και λοιπά τραγελαφικά. Αυτό είχε ένα καλό , το όριο συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερο από το χωριό. Οπότε θεωρητικά κάποια στιγμή θα καταπολεμήσουμε την αστυφιλία.

Ακόμα μεγαλύτερο λάθος ήταν οι κοινοί όροι που δόθηκαν με το τσουβάλι σε όλους τους οικισμούς , είτε Ήπειρο είσαι είτε Θράκη πχ. Ατελείωτα λάθη ακόμα, αλλά μένουμε στα καφενειακά.

Μετά την οριοθέτηση , 40 χρόνια μετά , δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον τεμάχιο 2 στρεμμάτων , όλα τα παλιά χωράφια (πλέον οικόπεδα), κόπηκαν (αδερφομοιράστηκαν, καθώς αξία συνήθως μηδέν) στα όρια της αρτιότητας. Αυτά πλήττονται περισσότερο καθώς ήταν τα παλιά χωράφια που μπήκαν στο σχέδιο , ο πυρήνας ενός χωριού , δεν είχε >2στρ. για αυτό και γράφει τις παρεκκλίσεις μέσα το διάταγμα.

Υποτίθεται ότι με τα Τοπικά Χωρικά και τα Πολεοδομικά Σχέδια των Δήμων , τα οποία εντάξαμε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και εκπονούνται σήμερα , θα διορθώναμε σφάλματα από τις παλιές οριοθετήσεις ( πουθενά βέβαια εκεί δε γίνεται λόγος για >2στρ.). Ε, και αυτά , μάλλον ανατρέπονται πλέον.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 209
                                            • 210
                                            • 211
                                            • 212
                                            • 213
                                            • 469
                                            • 470