-
Εξαιρετική η πρωτοβουλία σου Γιάννη!!! Ευχαριστούμε, γιατί για να είμαστε εδώ μέσα, όλοι Καββαθόπαιδα είμαστε ουσιαστικά.
-
@johanndelta said in Αντίο δάσκαλε:
... που με αυτό το περιοδικό (κυρίως), στην εποχή που ο τύπος ήταν το κυρίαρχο μέσο της (εξειδικευμένης) ενημέρωσης, δημιούργησε σχολή, έκανε γνωστούς κάποιους ανθρώπους και παρακίνησε άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της αεροπορίας, της μουσικής και άλλα πολλά. ...
Κοίτα, νομίζω ότι μια ορθολογική αποτίμηση του έργου του ανθρώπου θα πρέπει να διακρίνει σε περιόδους την συνεισφορά του - πέρα από αγιογραφίες και προσωπικές ιδιαιτερότητες. Δηλαδή, ασχέτως ευρύτερων επιχειρηματικών επιλογών, θα πρέπει να δούμε τι πραγματικά υπήρξαν οι 4Τ την τελευταία 10ετία της παντοκρατορίας ΚΚ (συμβατικά 1996-2006).
Τι το ουσιαστικά καινοτόμο και τι πραγματικά ανταγωνιστικό πρόσφεραν τότε οι 4Τ εν μέσω μιας Ελλαδικής κοσμογονίας στο χώρο του αυτοκινήτου - πέρα από κυκλοφορίες και διαφημιστικά κονδύλια?
Ειλικρινώς κατά την γνώμη μου, ως παλιού αναγνώστη και συνδρομητή των 4Τ, απολύτως τίποτα, δυστυχώς.
Περιοδικά όπως το Drive, το Power Techniques και το R&D βρίσκονταν έτη φωτός μπροστά σε εππίπεδο τεχνικής πληροφόρησης (ειδικά το δεύτερο μισό της συγκεκριμένης 10ετίας) και της αντίληψης του τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο της ελλαδικής αυτοκίνησης (του grassroots motorsporting των drift & dragster και του street racing συμπεριλαμβανομένων).
Αποκορύφωμα, ίσως, αυτής της ελιτίστικης δεινοσαυρικής αντίληψης του ΚΚ ήταν η δημοσίευση του περιβόητου άρθρου του περί "βούτας" το 2004 στο οποίο αποκαλούσε από καθέδρας συλλήβδην και αδιαφοροποίητα τους ασχολούμενους με την βελτίωση στην Ελλάδα, μπράβους, χέστες, μικροψώλιδες και αλήτες εν μέσω ισχυρισμών που από τεχνικής άποψης μόνον γέλια θα μπορούσαν να προκαλέσουν (εν ολίγοις: τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι θαυμάσια όπως είναι και δεν έχουν ανάγκη μετατροπών).
Επίσης, το ύφος του σοφού γέροντα που απαξίωνε κάθε άλλη προσπάθεια, συχνά με τυφλότητα και εμμονή (μίρλα και κακομοιριά παντού στα γραπτά του, "ξέρω εγώ καλύτερα", "τι να μου πείτε εσείς γατάκια όταν εγώ, τότε έκανα αυτό και το άλλο" κτλ κτλ) τον κατέστησαν τραγικά ανεπίκαιρο και αποθάρρυναν ένα μεγάλο μέρος νέων αλλά και παλιών αναγνωστών οδηγώντας τους σε αποστασιοποίηση από το περιοδικό.
Τελικά ίσως πολλοί εκ των μελών της σέχτας των παλιών 4τροχιτών όταν μιλάμε για τον ΚΚ μιλάμε ουσιαστικά για τα χαμένα μας νιάτα στον ίδιο βαθμό που μιλάμε για εκείνον - και έτσι αναπόφευκτα εξιδανικεύουμε.
-
@argyn Συμφωνώ με τα μισά. Γκρίνια, μίρλα, ελιτισμός και υπεροψία; Ισχύουν! Όμως δεν είχε άδικο όταν έλεγε ότι όταν κάνεις 300 άλογα ένα Fiesta είναι καγκουριά και επικίνδυνο (εκτός αν ήταν dragster). Στα περιοδικά συμφωνώ μόνο στο Drive, το οποίο κι αυτό έπαψε να είναι κάτι το ιδιαίτερο πλέον. Επειδή έχω επαφή με τους συντάκτες, όλα τα περιοδικά έπαψαν να μετράνε επιδόσεις λόγω επικινδυνότητας και παρανομίας. Αυτό όμως με έκανε να σταματήσω να αγοράζω περιοδικά, γιατί τα νούμερα ήταν αυτό που ήθελα να δω. Το έχω συζητήσει και με τον φίλο μου τον ΣΧ και με τον ΜΓ (πρώην Drive, νυν gocar). Στον ΜΓ μάλιστα είχα προτείνει κάτι που δέχθηκε, όταν έκαναν ακόμα το Fight Club. Του λέω: «Ρε Μιχαλιώ, 700 μέτρα είναι η ευθεία των Σερρών. Γιατί δεν μετράτε ένα 0-100 και ένα 0-400 μέτρα, όταν μπαίνετε για γύρο;», Μου είπε ότι δεν το είχε σκεφτεί και ότι ήταν καλή ιδέα. Την επόμενη φορά το έκανε και έτυχε να είμαι κι εγώ εκεί.
-
@realzeus Στην περίοδο που αναφέρομαι όλα τα περιοδικά μετρούσαν. Το ΤΙ μετρούσαν και ΠΩΣ μετρούσαν είναι βέβαια μια τελείως διαφορετική, και ενίοτε πονεμένη, ιστορία - θα συμφωνήσω.
Επί του συγκεκριμένου τώρα:
To κατάπτυστο από πάσης απόψεως άρθρο του ΚΚ περί "βούτας" είχε σηκώσει τεράστιο θόρυβο τότε ακόμα και εδώ στο φόρουμ όπου και είχε συζητηθεί εκτενώς (το παραθέτω παρακάτω ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του). Αποτελεί δε μνημειώδες και αμάχητο τεκμήριο τόσο της πλήρους αποκοπής του ΚΚ από την τότε πραγματικότητα όσο και της μεροληπτικής και ελιτίστικης περιδίνησης του (θυμίζω ότι ο ίδιος ποτέ δεν ανακάλεσε παρά την μετέπειτα συναινετική διάθεση συντακτών εδώ στο φόρουμ).
Το περίεργο δε ήταν ότι πέραν του ότι ήταν απροκάλυπτα υβριστικό προδήλως δεν άντεχε σε κανέναν απολύτως λογικό έλεγχο. πχ Γράφτηκε την περίοδο που γίνονταν κυριολεκτικά άσπαστες βελτιώσεις +10 έως +30% ανα περιοχή φάσματος ροπής σε ατμοσφαιρικά μοτέρ με εργοστασιακή ειδική ισχύ ήδη +100hp/λίτρο και που το πελατολόγειο του θρυλικού Βαλασόπουλου (θυμίζω, Ιαβέρης, Λ.Κύρκος από τα σπαργανα μεταξύ πολλών άλλων) αποτελούνταν κατά ++90% από τους ίδιους χομπίστες που ο ΚΚ αποκαλούσε ξεδιάντροπα ναρκεμπόρους και αλήτες.
Η «βούτα» της βούτας
Τα παλιά χρόνια, όταν τα αυτοκίνητα είχαν αναρτήσεις με φύλλα σούστας, κινητήρες με βαλβίδες στο πλάι, τιμόνια που αλλού τα γύριζες και αλλού σε πήγαιναν, και φρένα που σε σταματούσαν μόνο αν είχες άγιο, οι 4ΤΡΟΧΟΙ είχαν ξεκινήσει (για πρώτη φορά στην Ελλάδα) μια στήλη με τον τίτλο «Μετατροπές για...». Οι συντάκτες, οι συνεργάτες και ο γράφων έλεγαν στους αναγνώστες πώς να βελτιώσουν, με φθηνά μέσα, ορισμένα τμήματα, με στόχο να επιτύχουν καλύτερη ενεργητική ασφάλεια – γιατί κανείς δε μιλούσε τότε για παθητική. Όταν τα περισσότερα από τα σημερινά «αστέρια» δεν ήταν ούτε καν επιθυμίες στη λίμπιντο των γονιών τους, το περιοδικό μετέτρεπε, δοκίμαζε και παρουσίαζε τα αποτελέσματα μετατροπών που ο κάθε αναγνώστης μπορούσε να φέρει σε πέρας και να χαρεί. Οι προσπάθειες και η σκληρή κριτική του ειδικού Τύπου, αλλά και ο φοβερός ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών είχαν ως αποτέλεσμα τα επιβατικά αυτοκίνητα να αλλάξουν, να εξελιχθούν και να μεταμορφωθούν τόσο πολύ σε όλους τους τομείς (επιδόσεις, ασφάλεια, άνεση κτλ.), ώστε η στήλη «Μετατροπές» να μην έχει πλέον θέση στις σελίδες μας. Τι να μετατρέψεις, εκτός ίσως από τα αμορτισέρ, σε ένα Yaris ή σε ένα Mondeo; Τα αυτοκίνητα είναι θαυμάσια έτσι όπως είναι, και το μόνο που ίσως θα μπορούσες να κάνεις είναι να επέμβεις (λίγο) στον κινητήρα, για να αυξήσεις (λίγο) τη ροπή και την ισχύ, ώστε να είναι πιο ευκολοδήγητο στην πόλη και την εξοχή.
Όμως, όχι. Ακριβώς επειδή ζούμε σε μια χώρα που αντιγράφει (ξεπατικώνει) τα πάντα, οι μετατροπές έγιναν αυτοσκοπός, με αποτέλεσμα να βλέπεις στους δημόσιους δρόμους «οπελάρες» των... 500 ίππων να κυκλοφορούν προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, αλλά, το κυριότερο, την ασφάλεια και, γιατί όχι, την αισθητική και την κοινωνική δικαιοσύνη. Άνθρωποι που δουλεύουν «ήλιο με ήλιο», που δεν έχουν «ψωμί» για τα παιδιά τους, βλέπουν εμένα (για να μην αναφερθώ σε άλλους) να περνάω με το τέρας, που δεν είναι παρά προέκταση του πέους μου, και να προκαλώ, ενοχλώ, τρομοκρατώ. Kι όλα αυτά, γιατί δεν έχω τα αρχ...α να λάβω μέρος σε έναν αγώνα ταχύτητας ή σε ένα ράλι. Όποιος έχει «λεφτά» (απ’ τον μπαμπά του, από κλοπές, ναρκωτικά, εκμετάλλευση νυχτερινών κέντρων, γυναικών, φοροδιαφυγή ή ό,τι άλλο) αγοράζει ένα αυτοκίνητο, το «κάνει πύραυλο», ρουκέτα, «μπόμπα» και κάνει «αγώνες» στη βούτα, στα λιμανάκια ή στην εθνική οδό! Δε διαθέτει καν τα κότσια να κάνει τις κόντρες του σε μια κλειστή πίστα, ώστε να μη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα των άλλων χρηστών του δρόμου.
Πολλοί μας ρωτούν (πάνω από δεκαπέντε χρόνια) γιατί δεν κάναμε ένα περιοδικό για μετατροπές. Η απάντηση είναι απλή: για πολιτικούς λόγους. Πιστεύουμε ότι οι 4Τ δεν πρέπει να οδηγούν τους αναγνώστες σε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα. Οι περισσότεροι απ’ τους συντάκτες μας είναι οδηγοί αγώνων με περγαμηνές στο παλμαρέ τους. Ακριβώς, όμως, γι’ αυτόν το λόγο κανείς δε συμπεριφέρεται σαν αλήτης στους δρόμους!_ Κ. Κ. (pilot@technicalpress.gr)
-
Α δεν το είχα διαβάσει. ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Τα είπε όλα. Και να προσθέσω στο τέλος όχι μονάχα για πολιτικούς λόγους αλλά και για ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ. Η ηλιθιότητα κοντεύει να γίνει πολιτισμός. Πρέπει λοιπόν να αντισταθούν όσοι επηρεάζουν το κοινό και τον πολιτισμό ενός τόπου.
Για άλλη μια φορά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Υ.γ υπάρχει σχετικό νήμα για τα άρθρα του.
-
Δεν λεει και τιποτα ασχημο το αρθρο, εκεινη την εποχη γινονταν υπερβολες κυριως απο κοσμο που δεν ειχε γνωσεις με αποτελεσμα αρκετοι να καταστραφουν απο το κοστος των μετατροπων και τα προβληματα, ηταν οπως τα στοιχηματα, το καζινο, ο τζογος κλπ
-
@argyn Εκτός από τις υπερβολές, που διαφωνείς;
-
ο Θρύλος πήρε το πρωτάθλημα γιατί όλη τη χρονιά ήταν και σοβαρός και καλύτερος από τους υπόλοιπους. Εχασε κάποια στιγμή από τον αστέρα τρίπολης.
και ο δάσκαλος το ίδιο.
κάποιες φορές πας μπροστά, κάποιες πίσω. τελικά όμως έχει σημασία να τερματίσεις ψηλά.
οι 4Τ του 80, αρχες 90 ήταν βίβλος παρακίνησης νέων. αυτό είναι το έργο του.ΑρΕς
κάποια στιγμή, αρχές δεκαετίας 90
μπαίνω στο φέρυ για αντίριο, παντόφλα κλασσική. μπροστά με βάλανε, κοντά στη πόρτα.
με τη γάτα. τότε μέναμε μέσα στο αυτοκίνητο για το πέρασμα γιατί δεν υπήρχε σάλιο για κυλικείο.
ρίχνω μια ματιά στον καθρέφτη, 3-4 αμάξια παραπίσω η δέλτα του δάσκαλου με τον δάσκαλο και κάποιον παρέα. που μάτια για τον κάποιο, πρώτη φορά θα έβλεπα τον δάσκαλο από κοντά, βλέπεις εμείς οι φτώχαροι ποτέ δεν είχαμε δυνατότητες για γρήγορες ρόδες και γνωριμίες στο χώρο και γενικά καβλάντισμα που παρατηρώ πως οι περισσότεροι είχατε τη δυνατότητα να κάνετε.
με δυσκολία, πραγματικά τότε η στοίβαξη στα φέρυ ήταν σε απόσταση πέους ασιάτη.
σύρθηκα από όπου μπόρεσα και του χτύπησα το παράθυρο να του σφίξω το χέρι.
μου έμεινε το πόσο απρόθυμα το έκανε και ποτέ δεν κατάλαβα τι ψέλισε, δεν έχει σημασία.
και αργότερα η παρατήρηση ενός μετασχηματισμού άποψεων σε δόγματα που με ξένιζαν, επίσης δεν έχει σημασίαθα υπάρχει πάντα το τεύχος με τη 037 (11/82) που θα προσδιορίζει στόχους ζωής
-
Ποτέ δεν ήθελε πολλά-πολλά με ανθρώπους που δεν γνώριζε. Προσωπικά, το σέβομαι.
-
@realzeus said in Αντίο δάσκαλε:
@argyn Εκτός από τις υπερβολές, που διαφωνείς;
Σταχυολογώ απνευστί διότι παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες έχω την εντύπωση ότι αυτοκινητιστικώς καταλαβαινόμαστε πλήρως. Παρακάμπτω την επιχειρηματολογία περί "μη βελτιώσιμων" διότι αυτό έχει προφανώς απαντηθεί και δεν αντέχει σε καμία απολύτως σοβαρή συζήτηση.
Οι αγωνιζόμενοι πριν καθίσουν στο μπάκετ που μάθανε να τρέχουν? Οι συντάκτες του 4Τ πριν προσληφθούν και τους δοθεί το πρώτο αμάξι για δοκιμή πού μάθανε να τρέχουν? Τις 200άρες οι συντάκτες του που ακριβώς τις βαράγανε, σε πριβέ πίστες και σε οβάλ? Τι διαθεσιμότητα είχαν τα Μέγαρα για μεμονωμένους χομπίστες? Πώς έγιναν αποδεκτά τα κλάμπς στα Μέγαρα και τι διευκολύνσεις τους παρείχαν οι εκεί διαχειριστές? Το πόσο ελκυστικούς έκανε του ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου το κάθε παρεάκι, χωρίς ποτέ να πάρει θέση για τα του οίκου του ο ίδιος, το βλέπουμε από την διαχρονική τους κατάντια ή όχι? (πχ βρες ποιοί συστηματικά ασχολούμενοι τις τελευταίες δεκαετίες με τους Ελληνικούς Αγώνες δεν είναι ή φραγκάτοι ή σχετικοί με το κύκλωμα του αυτοκινήτου). Τις αναβασιάρικες διαδρομές με τις εντυπώσεις για υπερστροφές κτλ τις κάνανε με άδεια της τροχαίας και κλειστό δρόμο οι 4Τ? Την αισθητική του ΚΚ την προσέβαλε το βελτιωμένο αμάξι του κάθε πιμπ-μάι-ράιντ μπουρναζιώτη με την αεροτομή απλώστρα και όχι οι διαφημίσεις του φιλαράκου του "χωρίς τεκμήριο" - κατά την κοινή πείρα όντως απευθυνόμενες σε φοροκλέφτες και απατεώνες κατά μείζονα λόγο? Αυτοί που δουλεύανε ήλιο-με-ήλιο ενοχλούνται και προκαλούνται με το φίλτρο-πρόγραμμα-τελικό του τότε σαξόραλου του κάθε κακομοίρη πιτσιρικά και όχι με τα διπλά τούρμπο και τα 3-4λιτρα κτήνη που ίδιος δοκίμαζε και αγόραζαν τα φιλαράκια του πρώην/νυν αγωνιζόμενοι και αυτοκινητάδες? Σε όσες σπείρες διαπιστωμένα ναρκεμπόρων και μπράβων θυμάσαι ο ίδιος βρήκανε οι αρχές τουμπανιασμένα 2λιτρα ή τα πορσικά και τα πρίμια που ο ίδιος και οι συντάκτες του εκθείαζαν σε μια χώρα μπανανία όπως η Ελλάδα? Μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο (αλήθεια τα κυνηγήματα του KACEY με τον εξαφανισμένο συντάκτη με το AMG τα θυμάσαι?)
Και εν τέλει, γενικότερα πιά - δυστυχέστατα γιατί ειλικρινώς το λες κάτι σαν απόπειρα δημόσιας πνευματικής πατροκτονίας και ξεβρακωμένα νεανικά όνειρα σε συναισθηματικό επίπεδο - εν τέλει λέω, την αυτοκρατορία των τεχνικών εκδόσεων ο ίδιος ο ΚΚ δεν έχτισε με τα ίδια ακριβώς υλικά και στο ίδιο ακριβώς περιβάλλον με εκείνο που διαχρονικά κατήγγειλε, χωρίς το οποίο ΔΕΝ θα ήταν βιώσιμες οικονομικά, και για το οποίο δήλωσε εν συνεχεία αθώος του αίματος τούτου αφού "εγώ απλά προήδρευα"?
-
Από τον τόσο φιλολογικό οίστρο των γραφομένων σου, εγώ έχασα το νόημα του κειμένου σου.
Τελικά είναι σωστό για εσένα το άρθρο ή όχι;
-
@lap said in Αντίο δάσκαλε:
Από τον τόσο φιλολογικό οίστρο των γραφομένων σου, εγώ έχασα το νόημα του κειμένου σου.
Τελικά είναι σωστό για εσένα το άρθρο ή όχι;
αν αφορα εμενα η ερωτηση σου, ειναι απλη η απαντηση
το στιγμα του ηταν θετικοτατο ασχετα απο τις οποιες προσωπικες παλινδρομησεις@realzeus said in Αντίο δάσκαλε:
Ποτέ δεν ήθελε πολλά-πολλά με ανθρώπους που δεν γνώριζε. Προσωπικά, το σέβομαι.
η ταπεινοτητα, η καταδεκτικοτητα, ειναι θεμελιος λιθος οταν επιδιωκεις και διδασκεις δρομους. παρ'ολα αυτα υπαρχει παντα οπως γραφω στον γυρο το συνολο της προσφορας που ειναι πραγματικα εξαιρετικη.
-
Οχι ρε γάτε, στον αργυν αναφέρομαι. Χάθηκα στη μετάφραση. Εσένα δεν σε καταλαβαίνω στα μισά, το έχω συνηθίσει αλλά και μου αρέσει να σε διαβάζω.
Θεωρώ δε, πως έπρεπε να είχες θέση στα άρθρα και απόψεις του περιοδικού. Θα είχες τεράστιο κόινο. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Εκτός θέματος.
-
@gatoz said in Αντίο δάσκαλε:
οι 4Τ του 80, αρχες 90 ήταν βίβλος παρακίνησης νέων. αυτό είναι το έργο του.
Για αυτό +1000
-
@argyn said in Αντίο δάσκαλε:
αυτοκινητιστικώς καταλαβαινόμαστε πλήρως
Θέλω να πιστεύω πως ναι.
Στα όσα άλλα είπες δεν έχω ουσιαστικό αντίλογο. Αλλά έχω να πω ότι τα γκάζια πάντα σπορ των πλουσίων ήταν, κακά τα ψέματα (που λέει και ο ΣΧ).
Δεν θυμάμαι όμως να προωθούν οι 4Τ παραμάγαζα παράνομων τρίλιτρων, τουλάχιστον από την δεκαετία του 1980 που διάβαζα 4Τ, ίσως η μνήμη μου δεν με βοηθάει.Αν θες να ψέξουμε τον ΚΚ, αυτό είναι στο ότι μπλέχτηκε κάποια στιγμή με τους πλουσίους και μεγαλοπιάστηκε και ψωνίστηκε. Όχι όμως σε επίπεδο διαπλοκής, εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.
-
O KK πιστώνεται ότι την εποχή του Αυριανισμού και του ξεβλαχέματος του Κλικ, ήταν Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μαζί με τον Γιάννη Μαρίνο του Οικονομικού Ταχυδρόμου, σοβαρή φωνή στον ελληνικό τύπο, πολιτικό και ειδικό.
Εδινε βήμα στον Αντίλογο σε σοβαρούς ανθρώπους που τα άλλα μμε τους αγνοούσαν αφού προτιμούσαν τις κραυγές.
Η αντικοινωνική συμπεριφορά στους δρόμους και η όποια ατιμωρησία, είτε ξεκινώντας από τις μετατροπές που έκαναν απλά αυτοκίνητα σκοτώστρες σε χώρα που δεν υπήρχαν σοβαροί δρόμοι, μέχρι το πέρασμα μπροστά από την ουρά στα φανάρια και κάθε είδους εξυπνάδα που ήταν της μόδας, ήταν πράγματα που υπήρχαν σε μεγάλο βαθμό και πολύ σωστά έπρεπε να τις κράζουμε.
-
Χωρίς να διεκδικώ ίχνος "Καβαθοσύνης" (αδόκιμος όρος) και αναφορικά με το άρθρο που επαναδημοσιεύσατε θα επισημάνω 3΄-4 πραγματάκια με νηφάλια διάθεση.
α)Η νομοθεσία περί τύπου απαγορεύει κάθε παρότρυνση σε παράνομες ή αντικοινωνικές πράξεις όπως και δημοσιεύσεις επιστολών τρομοκρατικών οργανώσεων ή αυτόχειρων κλπ.Πιθανολογώ ότι ήθελε να είναι νομοταγής ως εκδότης.
β)Όταν αντιληφθείς ότι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι σε βλέπουν σαν πρότυπο και αντιγράφουν την συμπεριφορά σου αυτομάτως γίνεσαι πολύ ποιο προσεκτικός σε ότι κάνεις και σε ότι λες διότι συναισθάνεσαι την ηθική σου ευθύνη αν κάποιος εξαιτίας σου πάρει λάθος δρόμο και χάσει την ζωή του ή τσακιστεί κοινωνικά αντιγράφοντας σε.
γ) Άν έχετε ξεχάσει΄ή δεν έχετε οδηγήσει αρκετά τις βάρκες που ήταν τα περισσότερα παλαιά αυτοκίνητα ιδίως τα προσιτά, δεν συνειδητοποιήτε το άλμα αξιοπισίας, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που έγινε την δεκαετία του 1991-2001 σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία προς όφελος των αγοραστών
δ)Σε μια χώρα που είχε 2000 νεκρούς κατά μέσο όρο το χρόνο σε οδικά ατυχήματα (την εποχή του άρθρου) τι θέση έχουν οι μετατροπές των 100άδων ίππων να περιφέρονται αδέσποτα στους άθλιους δρόμους;
Περιττό να σας πω ότι συμφωνώ με το περιεχόμενο του άρθρου και τότε και τώρα. -
@realzeus said in Αντίο δάσκαλε:
Δεν θυμάμαι όμως να προωθούν οι 4Τ παραμάγαζα παράνομων τρίλιτρων, τουλάχιστον από την δεκαετία του 1980 που διάβαζα 4Τ, ίσως η μνήμη μου δεν με βοηθάει.
Ναι έχεις δίκιο, με έπιασε η μ@λ@κία και είναι παρεξηγήσιμο αυτό που έγραψα.
Εννοώ ότι κλεισμένος στην φούσκα της επαρμένης εικονικής του πραγματικότητας ο ΚΚ εμφανίζει ως αβλεπί αλήτες ευρύτατα τμήματα πληθυσμού επί τη βάσει των αυτοκινητιστικών τους προτιμήσεων (αμάξια μοντιφαρισμένα κάργα λόγω οικονομικής αδυναμίας αγοράς εργοστασιακών αντίστοιχων επιδόσεων) και της εικαζόμενης συμπεριφοράς τους όταν διαπιστωμένα και πρόδηλα οι όντως ποινικά ελεγχόμενοι βάσει της συμπεριφοράς τους αλήτες και απατεώνες έχουν εκείνες ακριβώς τις αυτοκινητιστικές προτιμήσεις που ο ίδιος και οι συντάκτες του εκθείαζαν διαχρονικά (ακριβά γρήγορα πρίμια) και πάνω ακριβώς στα οποία ο ίδιος ο ΚΚ στήριζε τις κυκλοφορίες των 4Τ και την ανάπτυξη του μαγαζιού του στην τριτοκοσμική και λιγούρικη για πρίμιο αμάξι ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.
Εν όλιγοις ...
Όταν αγοράζεις τα πορσικά των μανιατοπουλέων χωρίς τεκμήριο είσαι κύριος, 'ρσενικός και μάγκας με βαριά @ρχίδι@. Τότε το περιοδικό μου σου στρώνει χαλιά και σου αφιερώνει πολύπτυχα σαλόνια και αφισέτες για την 959 - στο κάτω κάτω ο εισαγωγέας θα δόκει και κανά γρήγορο για καμιά βολτίτσα στο κονκλάβιο. Όταν πάλι είσαι φτωχάντζα πλεμπέος κακομοίρης και τουμπανιάζεις στο 1.8 20VT γιατί μέχρι εκεί φτάνει το πορτοφόλι σου το περιοδικό σου γυρνάει την πλάτη για "πολιτικούς λόγους" διότι προσβέλνεις την αισθητική του.
Edit: Αποτελεί διευκρινιστική απάντηση και στους @cruiser και @GIORGOSD-0 οι οποίοι προφανώς γνωρίζουν ότι στον δημόσιο λόγο το ΠΩΣ γράφεις έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το ΤΙ γράφεις σε επίπεδο τελικού μηνύματος. Και εδώ η πρόθεση του ΚΚ είναι προφανής και καμία σχέση δεν έχει με το να νουθετήσει πατρικώς φυσικά.
-
Νομίζω ότι έγινες κατανοητός.
Σου στέλνω άμεσα και προσωπικό μήνυμα,
-
@argyn said in Αντίο δάσκαλε:
Όταν αγοράζεις τα πορσικά των μανιατοπουλέων χωρίς τεκμήριο είσαι κύριος, 'ρσενικός και μάγκας με βαριά @ρχίδι@.
Σε αυτό συμφωνώ και όταν ήμουν μικρός (1986 ήμουν 11 ετώ, όταν πήρα 1η φορά 4Τ εγώ, γιατί μέχρι τότε τους αγόραζε ο πατέρας μου) δεν είχα καταλάβει την σχέση Πόρσε-Ρενώ-BMW-ΝΔ-Μανιατόπουλος. Μετά ξεκαθάρισαν όλα, όταν μεγάλωσα και κατάλαβα πολλά πράγματα, σε έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος.
Αντίο δάσκαλε