-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Πήρα υγρά μαντηλάκια για το ταμπλό (για να είναι όσο πιο light γίνεται) και τις καθαρίζω απαλά μόλις τις αντιληφθώ. Έχω ήδη δύο μικρές θολούρες στο πίσω μέρος. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Αλλιώς ετήσια κεραμική να σου φτιάχνουν το βερνίκι εκ νέου. Τι άλλο να κάνουμε, να βαράμε σκοπιά στα αμάξια μας;...
Και εγώ το ίδιο στο καπό.μετα το Πάσχα θα πάω για κεραμική.Τα μαντηλακια είναι οκ δηλαδή;
-
Και εγώ το ίδιο, αλλά με μωρομάντιλα. Απλά θέλει λίγο νερό πρώτα να μουλιάσουν να μην είναι σκληρά και κάνεις γρατζουνιά στο χρώμα.
-
Ναι αυτά τα μανταλάκια που βγάζουν για ταμπλό υποτίθεται είναι ότι πιο ελαφρύ. Αλλιώς μετά θα πάω στα μωρομάντιλα του μωρού "99,9% water" που κοστίζουν τριπλά!
Πάντως δεν παίζει κανείς να αποφύγει ολότελα να φάει κουτσουλιά οπότε μην τρελαίνεστε...
-
@iancurtis said in VW Tiguan 2024:
Ολα καλά μέχρι εδώ, οδηγική συμπεριφορά κτλ, με τις κουτσουλιές τι γίνεται;;;
Μουλιαζεις χαρτί κουζίνας και το εφαρμόζεις πάνω στην κουτσουλιά. Το αφήνεις 5-10’ και η κουτσουλιά μαλακώνει και την σκουπίζεις άνετα. Αν γίνει στα πρώτα 24ωρα φεύγει πολύ εύκολα.
-
Νάνο κεραμική προστασία να ηρεμήσετε από το άγχος.
-
Ο βασικός (μοναδικός) λόγος που δεν ενεργοποιώ την εγγύτητα είναι να γλιτώσω την πρόωρη εκπομπή σήματος ώστε να ρίξω τις πιθανότητες να μου διαβάσουν το κλειδί. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι τα καλούδια που χρυσοπληρώσαμε δεν υπάρχει λόγος να μην τα χρησιμοποιούμε. Πχ το άνοιγμα με πόδι του χώρου αποσκευών προσωπικά το κάνω ακόμα και με άδεια χέρια.
Άσχετο. Εφόσον υπάρχει προφίλ οδηγού δεν θα ήταν λογικό να συμπεριλαμβάνει και το πρόγραμμα οδήγησης; Πχ εγώ θέλω να εκκινεί πάντα στο eco καθώς κινούμαι κατά 90% σε αστικό κύκλο.
Επίσης πόσο χαζό είναι στο ηχοσύστημα που δεν μπορείς να "σύρεις" την μπάρα του χρόνου σε συγκείμενο σημείο σε ένα track; Όταν δε πατάς μια φορά back θα έπρεπε να πηγαίνει στην αρχή του τρέχοντος track, όχι στο προηγούμενο....
Δεν καταλαβαίνω...
Σέρνω τη μπάρα όπου θέλω στο track... Με το κουμπί στο τιμόνι "πίσω", παίζει το track από την αρχή, με δυο πιέσεις "πίσω" παίζει προηγούμενο κοκ. Με το κουμπί "εμπρός" παίζει επόμενο. Με σταθερό πάτημα "εμπρός" μέσα στο track, "τρέχει" το track faster....
-
@sargus said in VW Tiguan 2024:
Αυτά είναι όντως σπαστικά! Δεν τα έχω δει σε άλλο VW όμως. Συνήθως σε τέτοια θέματα είναι άψογοι στη VAG. Μήπως έχεις κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση; Πότε στο κάνει αυτό; Σε AA AC ή όταν παίζεις από στικάκι;
Στο Touran της γυναίκας μου (που είναι ίδιο σε αυτά με το προηγούμενο Tiguan) τα βρίσκω όλα άψογα εκτός από ένα σημείο: Εαν δεν έχεις ενεργοποιημένο κλιματισμό/θέρμανση και θέλεις να ξεθαμπώσεις τα τζάμια, πατάς το αντίστοιχο κουμπί και ξεκινάει. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν ξεθαμπωσουν και θέλεις να το κλείσεις, εαν πατήσεις ξανά το ίδιο κουμπί, τότε κλείνει μόνο το ξεθάμπωμα του τζαμιού και σε γυρίζει σε απλό κλιματισμό. Οπότε πρέπει να πιάσεις τη ροδέλα της έντασης ανεμιστήρα και να γυρίζεις μέχρι να μηδενίσει (ή να ανοίξεις μενού και να πας στο off). Αντίθετα στο Honda μου που δεν είναι τόσο "έξυπνο¨ σε τέτοια μικροπράγματα, πατώντας ξανά το ξεθάμπωμα των τζαμιών, κλείνει τα πάντα.
Πάντα μου το κάνει με AA. Στικάκι δεν κουμπωνω ποτέ. Θέλω να έχω πάντα συνδεδεμένο το κινητό με bt για να απαντάω άμεσα και ακίνδυνα κάθε κλήση (έχω 17 μηνών μωρό σπίτι).
Το άλλο που λες ισχύει και είναι επίσης σπαστικό. Το έκανε και το Octavia το κάνει και το Tig. Βέβαια το Tig έχει κάποιες "smart" λειτουργίες στο clima, οι οποίες κάνουν δουλίτσα όπως έχω καλώς διαπιστώσει. Ένα εξ αυτών ονομάζεται "καθαρή θέα" κάπως έτσι και δεν επιτρέπει ποτέ να θολώσουν τα τζάμια. Οκ, δεν έχω κάνει το Uber test για αυτό, ήτοι sex βράδυ εντός οχήματος, αλλά σε normal καταστάσεις είναι πολύ αποτελεσματικό.
Εγώ έχω στικάκι και κινητό συνδεδεμένα με το Infotainment μόνιμα. Και λειτουργούν μαζί χωρίς ποτέ να έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα...
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Δεν καταλαβαίνω...
Σέρνω τη μπάρα όπου θέλω στο track... Με το κουμπί στο τιμόνι "πίσω", παίζει το track από την αρχή, με δυο πιέσεις "πίσω" παίζει προηγούμενο κοκ. Με το κουμπί "εμπρός" παίζει επόμενο. Με σταθερό πάτημα "εμπρός" μέσα στο track, "τρέχει" το track faster....
Ίσως επειδή δεν έχουμε το ίδιο info; Το.15" δεν φοράς εσύ;
-
Δεν καταλαβαίνω...
Ναι αλλά, το σκέφτηκα, μήπως φταίει η πηγή της μουσικής; Δλδ αν βάζεις από youtube, δεν έχω δοκιμάσει τι κάνει με το track αυτό στο εμπρός - πίσω...
-
Δεν καταλαβαίνω...
Ναι αλλά, το σκέφτηκα, μήπως φταίει η πηγή της μουσικής; Δλδ αν βάζεις από youtube, δεν έχω δοκιμάσει τι κάνει με το track αυτό στο εμπρός - πίσω...
Κι εγώ που έχω το παλιό στο t-roc δουλεύει ακριβώς όπως του @sonath .
Apple music χρησιμοποιώ συνδεδεμένο με apple car play. -
@sonath δοκίμασε όποτε μπορέσεις να τρέξεις tracks απ' το κινητό σου μέσω AA και πεσμου.
-
@sonath δοκίμασε όποτε μπορέσεις να τρέξεις tracks απ' το κινητό σου μέσω AA και πεσμου.
Καλημέρα Χρήστο.
Λοιπόν, έβαλα ένα μπουκέτο μουσικής στο yt στο κινητό και το σύνδεσα στο Infotainment. Ήχος κανονικά, πλην όμως τα buttons (εμπρός - πίσω) νεκρά. Μόνο η ένταση έπαιζε. Το έψαξα λίγο και είδα ότι μου ζήτησε αναβάθμιση σε yt premium. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση ή τι χρειάζεται για την αναβάθμιση, δεν το προχώρησα. Ίσως το ξαναδώ.
Συνεπώς, κατ' αρχάς, τα buttons (εμπρός - πίσω) στο τιμόνι, δεν κάνουν κάτι εφόσον η μουσική προέρχεται από το κινητό (yt).
-
Καλημέρα, άρα μπορεί όπως σου είπα να παίζει το ρόλο η πηγή (Android auto), το app του κινητού πιθανώς να έχει κάποιου είδους ασυμβατότητα με το λογισμικό του info ενώ τέλος το ίδιο το info να έχει "κατώτερες" λειτουργίες σε σχέση με το δικό σου 15".
-
Για το καθάρισμα της κουτσουλιάς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτό
Αν τελικά αφήσει "λεκέ" στο βερνίκι, η παρακάτω λύση μοιάζει καλή
-
Καλημέρα, άρα μπορεί όπως σου είπα να παίζει το ρόλο η πηγή (Android auto), το app του κινητού πιθανώς να έχει κάποιου είδους ασυμβατότητα με το λογισμικό του info ενώ τέλος το ίδιο το info να έχει "κατώτερες" λειτουργίες σε σχέση με το δικό σου 15".
Το θεωρώ απίθανο. Είναι το ίδιο software. Ίσως να ψάξω να δω τι εννοεί ο ποιητής με το θέμα περί αναβάθμισης σε premium.
-
το youtube φταιει και όχι το software του αυτοκινητου.
-
Καλημέρα Χρήστο.
Λοιπόν, έβαλα ένα μπουκέτο μουσικής στο yt στο κινητό και το σύνδεσα στο Infotainment. Ήχος κανονικά, πλην όμως τα buttons (εμπρός - πίσω) νεκρά. Μόνο η ένταση έπαιζε. Το έψαξα λίγο και είδα ότι μου ζήτησε αναβάθμιση σε yt premium. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση ή τι χρειάζεται για την αναβάθμιση, δεν το προχώρησα. Ίσως το ξαναδώ.
Συνεπώς, κατ' αρχάς, τα buttons (εμπρός - πίσω) στο τιμόνι, δεν κάνουν κάτι εφόσον η μουσική προέρχεται από το κινητό (yt).
Στο Scross παίζουν κανονικά τα πλήκτρα τιμονιού, δεν νομίζω ότι φταίει το αυτοκίνητο. Από που παίζεις μουσική, από ποιο app?
-
AIMP. Αν υπάρχει πρόταση για κάποιο δοκιμασμένο αξιόλογο μη συνδρομητικό είμαι όλος αυτιά!
-
AIMP. Αν υπάρχει πρόταση για κάποιο δοκιμασμένο αξιόλογο μη συνδρομητικό είμαι όλος αυτιά!
Spotify, moded premium. Στειλε μου pm να σε βοηθήσω.
-
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
Καλημέρα Χρήστο.
Στο Scross παίζουν κανονικά τα πλήκτρα τιμονιού, δεν νομίζω ότι φταίει το αυτοκίνητο. Από που παίζεις μουσική, από ποιο app?
Σε ραδιόφωνο και usb stick τα πλήκτρα "εμπρός - πίσω" παιζουν άψογα. Αν βάλω μίξη από youtube στο κινητό που είναι παντοτε συνδεδεμένο με το infotainment, τότε τα πλήκτρα δεν "παίζουν" με τα κομμάτια από τη μίξη του youtube που παίζει το κινητό μέσω infotainment. Δηλαδή τα πλήκτρα δεν επεμβαίνουν στην εφαρμογή youtube του κινητού.
Η τουλάχιστον δεν το έχω βρει ακόμα πως μπορεί να γίνει αυτό.
VW Tiguan 2024