Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    • 1
    • 2
    • 452
    • 453
    • 454
    • 455
    • 456
    • 461
    • 462
    • 454 / 462
    Αντίλογος
    81
    9222
    121734
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • antonakis
      antonakis last edited by

Που να δεις πλειστηριασμούς σε οικογενειακές πολυκατοικίες...

Moments before detonation...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        criuser last edited by

Υπάρχει και η παροιμία που ρωτάει ένας κάποιον άλλο.
        Ποιός σου έβγαλε το μάτι ?
        Ο αδερφός μου...
        Α για αυτό είναι βγαλμένο τόσο βαθειά...

Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια, βλέπω πολλούς γύρω μου που τα έχουν χαλάσει με τα αδέλφια τους, συνήθως για ανόητους έως και ηλίθιους λόγους.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
        πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • O
          otso last edited by

Yπαρχουν 2 Ελλαδες
          Αθηνα Θεσσαλονικη και επαρχια .Στην επαρχια δεν αγοραζουμε απο πληστηριασμο Νομος . Ολοι ξερουμε ολους και γνωριζουμε τι εχει συμβει σε καθεναν . Αυτα τα ωραια οτι πηρε τα αγια λεφτα της τραπεζας και τα ετρωγε στην μυκονο και αμαξια δεν ισχυουν επαρχια .
          Εχουν βγει χωραφια , κανενας δεν πλησιασε . Αγορασε τοκογλυφος χωραφι στην περιοχη του Καστρου και εστειλε συγγενη του να το καλλιεργησει . Τον υποδεχτηκαν με πυροβολισμους και εκτοτε δεν ξαναπηγε κανεις .

• C
            criuser last edited by

Προσωπικά δεν θα κοίταγα ποτέ κάτι από πλειστηριασμό.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις μεγάλων εργοστασίων, ξενοδοχείων κλπ που έχουν βγει σε συνεννόηση με τους δανειολήπτες οι οποίοι προφανώς έχουν κάνει το κουμάντο τους, αλλά εκεί παίζουν μεγάλοι παίκτες και δεν αφορά κανένα άλλο.

Ηξερα όμως κάποιον έμπορο, που κυνηγούσε πλειστηριασμούς.

Περίεργη αγορά, με λαμόγια με μπράβους με άλλους που πάνε για να πάρουν το λεγόμενο κολόκουρο, πάντως ο τύπος δεν έζησε πάρα πολλά χρόνια. Αφησε όμως περιουσία στους κληρονόμους.

Ευτυχώς που δεν γνωρίζονται με τον εδώ φίλο, μας αλλιώς όλοι φανταζόμαστε τι θα τους έσουρνε. 😊

O gatoz 2 Replies Last reply Reply Quote 1
            • O
              otso @criuser last edited by

@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις μεγάλων εργοστασίων, ξενοδοχείων κλπ που έχουν βγει σε συνεννόηση με τους δανειολήπτες οι οποίοι προφανώς έχουν κάνει το κουμάντο τους, αλλά εκεί παίζουν μεγάλοι παίκτες και δεν αφορά κανένα άλλο.

Περίεργη αγορά, με λαμόγια με μπράβους με άλλους που πάνε για να πάρουν το λεγόμενο κολόκουρο, πάντως ο τύπος δεν έζησε πάρα πολλά χρόνια. Αφησε όμως περιουσία στους κληρονόμους.

Ευτυχώς που δεν γνωρίζονται με τον εδώ φίλο, μας αλλιώς όλοι φανταζόμαστε τι θα τους έσουρνε. 😊

Ειναι οπως στον οδδυ πως διαλο λεγεται με τα αυτοκινητα , μικρος και βλακας πριν καμμια 20αρια χρονια ακουγα για φτηνα αυτοκινητα στην ξεφτιλα , παω και γω ειχα δει και 2 - 3 που μου αρεσαν , με ειδε ενας ηλικιωμενος υπαλληλος που με επιασε τι ημουν και με φωναζει στο γραφειο του με ρωτησε απο που ημουν κτλ και μου λεει παιδι μου φυγε , δεν μπορεις να παρεις εσυ απο δω αυτοκινητο . Εκατσα να δω την διαδικασια που ηταν φανερα στημενη . Σπειρες λαμογια μπραβοι παντου .

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • W
                w202-amg last edited by

Εντάξει κάπου στη μέση είναι η αλήθεια.
                Ναι να είμαστε αντίθετοι σε κατασχέσεις που ο δανειολήπτης μετά τον πλειστηριασμό παραμένει χρεωμένος αλλά οι πληρωμένες τράπεζες με χρήματα ανθρώπων που δεν άγγιξαν ποτέ δάνειο είναι εξοργιστικο.
                Δάνεια 200+κ με κεφάλαιο 10-20-30-40κ είναι αστεία και καταδικασμένα.
                Το ίδιο πράγμα γίνεται τώρα με το πρόγραμμα σπίτι μου. Είναι απορίας άξιο γιατί οι τράπεζες εγκρίνουν πολλά από αυτά τα δάνεια. Σε 15-20 χρόνια θα είναι τα νέα κόκκινα δάνεια.
                Ποιος θα πληρώσει πάλι?
                Στην Ελλάδα θεωρώ ότι μονο ένα 5-10% του πληθυσμού μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά ένα δάνειο .

• gatoz
                  gatoz @criuser last edited by

εγω κοιταξα αλλα πηρα το μακρυτερο....
                  μεταφραση
                  επαγγελματικο ακινητο
                  ειχε αγοραστει με θαλασσοδανειο της ταξης των 2.7 μυριων
                  ακριβως στο ιδιο ακινητο ακριβως την ιδια μερα με εναν οροφο διαφορα, παραπανω μαλιστα, ειχε γινει πραγματικη αγοροπωλησια με κανονικη εταιρεια στις 480 χιλιαδες....
                  φυσικα οι αγοραστες με τα 2.7 πηραν σκαφη 12μετρα, κιου εφτα και εγιναν και σελεμπριτις, μαλιστα ο ενας πηδαγε καποια αρκετα γνωστη ναρα των 90ς
                  τελειωσανε ομως, ηρθανε και κατι ποινικα για κατι απατες τηλεοπτικες με βαζελινες που πουλιωντουσαν για ελιξηρια ζωης
                  ε, βγηκε απο τους αλλους απατεωνες της τραπεζας, ακουσα οτι και καμποσοι μεσα στην τραπεζα ειχαν τσιμπησει κιου εφτα, στον τακο
                  καθε φορα επαιρνε αναβολη την τελευταια στιγμη
                  μεχρι που βρεθηκε αγοραστης για το ιδιο ακινητο που πλεον πηγαινε στην αγορα στα 500 χιλιαρικα, να δωσει 2 μυρια εκτος eauction. μεγαλεμπορας εμποριου χρυσου λεει.
                  βρωμα και δυσωδια....

αλλη περιπτωση γνωστου που παρακολουθησα...
                  2005, παντρευεται, ε, να μην μπει σε ολοκαινουργιο ρετιρε?
                  230 δανειο με εμπορικη 210. ακριβως την ιδια εποχη εγω εμενα σε ημιυπογειο 3αρι να μαζεψω προκαταβολη. 5 χρονια μεγαλυτερος. εγω.
                  χτυπησε το δανειο πανω στην κριση, εχασε η γυναικα του τη δουλεια της, 2000 το μηνα, μπηκε στο νομο κατσελη του κανανε προταση να τα βρουνε η τραπεζα, ηταν 190 τα χτυπημενα, τα βρηκανε να δωκει 112... σε πολλες δοσεις. λες οκ ο ανθρωπος, να μην χασει το σπιτι του, εσυ σκιστηκες, εισαι μαλακας και πληρωσες τα παντα, να μην την φαει και αυτος. ο αυτος εναι εργαζομενος στον ολπ λοιπον, 63000 εχει εκκαθαριστικο. ναι δεν του φτανουν τα χρηματα, πολλα τα ψωνια, ακριβες οι φιρμες, ακριβες οι διακοπες και τα ταξιδια.
                  αυτοι που λεει ο αμεγκες ισχυει, ελαχιστοι ξερουν να χρησιμοποιησουν δανειο αλλα και να μην το κανεις, καποιος θα σε σωσει. με τα λεφτα των αλλων φυσικα.

#milf-a-man

W 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                  • W
                    w202-amg @gatoz last edited by

@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

εγω κοιταξα αλλα πηρα το μακρυτερο....
                    μεταφραση
                    επαγγελματικο ακινητο
                    ειχε αγοραστει με θαλασσοδανειο της ταξης των 2.7 μυριων
                    ακριβως στο ιδιο ακινητο ακριβως την ιδια μερα με εναν οροφο διαφορα, παραπανω μαλιστα, ειχε γινει πραγματικη αγοροπωλησια με κανονικη εταιρεια στις 480 χιλιαδες....
                    φυσικα οι αγοραστες με τα 2.7 πηραν σκαφη 12μετρα, κιου εφτα και εγιναν και σελεμπριτις, μαλιστα ο ενας πηδαγε καποια αρκετα γνωστη ναρα των 90ς
                    τελειωσανε ομως, ηρθανε και κατι ποινικα για κατι απατες τηλεοπτικες με βαζελινες που πουλιωντουσαν για ελιξηρια ζωης
                    ε, βγηκε απο τους αλλους απατεωνες της τραπεζας, ακουσα οτι και καμποσοι μεσα στην τραπεζα ειχαν τσιμπησει κιου εφτα, στον τακο
                    καθε φορα επαιρνε αναβολη την τελευταια στιγμη
                    μεχρι που βρεθηκε αγοραστης για το ιδιο ακινητο που πλεον πηγαινε στην αγορα στα 500 χιλιαρικα, να δωσει 2 μυρια εκτος eauction. μεγαλεμπορας εμποριου χρυσου λεει.
                    βρωμα και δυσωδια....

αλλη περιπτωση γνωστου που παρακολουθησα...
                    2005, παντρευεται, ε, να μην μπει σε ολοκαινουργιο ρετιρε?
                    230 δανειο με εμπορικη 210. ακριβως την ιδια εποχη εγω εμενα σε ημιυπογειο 3αρι να μαζεψω προκαταβολη. 5 χρονια μεγαλυτερος. εγω.
                    χτυπησε το δανειο πανω στην κριση, εχασε η γυναικα του τη δουλεια της, 2000 το μηνα, μπηκε στο νομο κατσελη του κανανε προταση να τα βρουνε η τραπεζα, ηταν 190 τα χτυπημενα, τα βρηκανε να δωκει 112... σε πολλες δοσεις. λες οκ ο ανθρωπος, να μην χασει το σπιτι του, εσυ σκιστηκες, εισαι μαλακας και πληρωσες τα παντα, να μην την φαει και αυτος. ο αυτος εναι εργαζομενος στον ολπ λοιπον, 63000 εχει εκκαθαριστικο. ναι δεν του φτανουν τα χρηματα, πολλα τα ψωνια, ακριβες οι φιρμες, ακριβες οι διακοπες και τα ταξιδια.
                    αυτοι που λεει ο αμεγκες ισχυει, ελαχιστοι ξερουν να χρησιμοποιησουν δανειο αλλα και να μην το κανεις, καποιος θα σε σωσει. με τα λεφτα των αλλων φυσικα.

Τα 'γκαβα' τα πουλιά ο Θεός τα κάνει φωλιά...... λέει μια παροιμία.
                    Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν γεννηθείς έτσι,δεν μπορείς να κάνεις αυτά που κάνουν..... θα πεθάνεις από το άγχος. Αυτοί? 1 ώρα τη βδομάδα θα απασχοληθούν.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                    • xenos
                      xenos last edited by

Nα παίρνουν σπίτια για χρέη <30-40κ (για διαμέρισμα λέμε πάντα) είναι ξεφτίλα.
                      Από αυτούς που έδωσαν 20κ και έβαλαν 300κ δάνεια, ναι οκ, εννοείται να τα πάρουν.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • W
                        w202-amg @xenos last edited by

@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Nα παίρνουν σπίτια για χρέη <30-40κ (για διαμέρισμα λέμε πάντα) είναι ξεφτίλα.
                        Από αυτούς που έδωσαν 20κ και έβαλαν 300κ δάνεια, ναι οκ, εννοείται να τα πάρουν.

Το 1ο είναι ξεφτίλα αλλά θυμάμαι πως όταν άνοιξε η πλατφόρμα για ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια είχαν μπει 100+κ? Κόσμος και 3 άτομα έκαναν διακανονισμό.
                        Τεσπα έχω τη χειρότερη άποψη σχετικά με το δανεισμό .
                        Στο μυαλό μου υπάρχει μόνο σαν αναγκαίο ΚΑΚΟ μόνο για καμία τρομερή επαγγελματική ευκαιρία.
                        Το στεγαστικό το θεωρώ παπατζα και αν ίσχυαν αυτά που λέει ο @lap θα γλυτωναν του συνεπείς από όλα αυτά που έχουν πληρώσει τόσα χρόνια

• L
                          lap last edited by

Πολλά έχω πει. Κάνω και κάτι άλλο; Ποια εννοείς;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • W
                            w202-amg @lap last edited by

@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Πολλά έχω πει. Κάνω και κάτι άλλο; Ποια εννοείς;

Να έχτιζε το κράτος ...... Από το κράτος αν χρωστάς δεν γλυτώνεις ποτέ......ΣΧΕΔΟΝ ποτέ γιατί για τους ψήφους κάνει και αυτό το χαζό.....
                            Εγώ κάθε μήνα πρέπει να έχω φορολογική ασφαλιστική ενημερότητα για να πληρωθώ, αγρότες κτηνοτρόφοι ανασφαλιστοι κανονικά επιδότηση και αποζημίωση......

• L
                              lap last edited by lap

Α, εγώ το λέω από μακροοικονομική άποψη. Τεράστια κεφάλαια του πλούτου της χώρας οδηγούνται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια και στελέχη ενώ στην ουσία εάν έπεφταν στην αγορά η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς α αλλάξει τίποτα από το ήδη υπάρχον μακροοικονομικό της πλαίσιο, δηλαδή παθητικά ισοζύγια. Σκέψου δηλαδή να μπορούσαμε να βελτιώσουμε και αυτά.

Σήμερα κάθε οικογένεια πληρώνει ΤΟΚΙΣΜΕΝΟ κοπανιστό αέρα για ένα προϊόν που υποχρεωτικά και εκ των πραγμάτων θα το πληρώνεις, εκτός αν είναι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ή ζουν στα παγκάκια. Πως να λειτουργήσει η αγορά και πώς να υπάρξουν κίνητρα σε άμεσες ξένες επενδύσεις για να ασχοληθούν με τη χώρα μας με τόσα πολλά δις αγοραστικής δύναμης που δεσμεύονται για κοπανιστό αέρα σε κάθε οικογένεια;
                              Νομίζω κοινή λογική είναι. Κάθε έτος ακούμε για επενδύσεις κολοσσών και εν τέλη μάπα το καρπούζι. Αφού δεν υπάρχει εσωτερική αγορά.

Και σε εθνικό επίπεδο αν το δει κανεις, λόγω αδύναμης εσωτερικής αγοράς το εκτόπισμα της χώρας σε γεωπολιτικό επίπεδο αδυνατίζει. Στην σύγχρονη εποχή του παγκόσμιου εμπορίου ο πλούτος είναι soft power. Είναι σημαντικό χαρτί διαπραγματεύσεων για κάθε χώρα. Και αυτό έπρεπε να είναι εθνική στρατηγική της χώρας. Αλλά τα συμφέροντα διαφόρων έργοLOVE (και όχι μονάχα στα μεγάλα έργα όπου ελάχιστοι μπορούν να φέρουν εις πέρας αλλά και στα καθημερινά τοπικά σε κατοικίες) ειναι μεγάλα και οι ''φιλίες'' πολλές.

dad12034-1ba5-41a3-9bbc-f6101168d783-image.jpeg

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

W 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • W
                                w202-amg @lap last edited by

Α, εγώ το λέω από μακροοικονομική άποψη. Τεράστια κεφάλαια του πλούτου της χώρας οδηγούνται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια και στελέχη ενώ στην ουσία εάν έπεφταν στην αγορά η Ελλάδα θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς α αλλάξει τίποτα από το ήδη υπάρχον μακροοικονομικό της πλαίσιο, δηλαδή παθητικά ισοζύγια.

Σήμερα κάθε οικογένεια πληρώνει ΤΟΚΙΣΜΕΝΟ κοπανιστό αέρα. Πως να λειτουργήσει η αγορά και πώς να υπάρξουν κίνητρα σε άμεσες ξένες επενδύσεις για να ασχοληθούν με τη χώρα μας;

Και σε εθνικό επίπεδο λόγω αδύναμης εσωτερικής αγοράς αδυνατίζει το εκτόπισμα της σε γεωπολιτικό επιπεδο. Στην σύγχρονη εποχή ο πλούτος είναι soft power. Και αυτό έπρεπε να είναι εθνική στρατηγική της χώρας. Αλλά τα συμφέροντα διαφόρων έργοLOVE ειναι μεγάλα και οι ''φιλίες'' πολλές

Καταλαβαίνω τι εννοείς και εν μέρει συμφωνώ .Το εν μέρει συμφωνώ είναι διότι αν πάλι σαν οικονομία δεν αλλάζαμε παίζει να ήταν χειρότερη η κατάσταση.
                                Παράδειγμα στο χωριό όπου κατάγεται ο πατέρας μου οι μισοί έφυγαν Γερμανία. Το χωριό έχει σπίτια σε εξαιρετικη κατάσταση αφού ερχόταν τα εμβάσματα όπως και στην πόλη την κοντινή. Αν δεν έφευγαν οι μισοί θα γινόταν χαμός για 1cm γης. Οι άλλοι μισοί που έμειναν πίσω έζησαν και συνταξιοδοτήθηκαν από το χτίσιμο που έπεσε και το οποίο στους απέξω κόστιζε τα διπλά και τριπλά. Το χωριό τώρα έσβησε φυσικά.
                                Τι θέλω να πω κάθε κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα προς τα πίσω . Αν τα σπίτια στους απέξω δεν κόστιζαν τα διπλά και τριπλά οι μισοί που έμειναν πίσω θα πεινούσαν, ωστόσο τα χαμένα χρήματα θα μπορούσαν να επενδυθούν ΑΝ υπήρχε η επιλογή τότε για να στηριχθεί η οικονομία και θα ζούσαν και οι άλλοι μισοί που έμειναν πίσω.
                                Lap το κράτος μας συγκροτείται από μια κοινωνία της αρπαχτης που οι πολιτικοί μας αφουγκραζονται τα θέλω μας για να ξαναβγούν. Εσύ καλά τα λες αλλά μέχρι και ο τελευταίος λασπας θα πέσει να σε φάει αν τα ακουσει

• L
                                  lap last edited by lap

Εγώ θα είμαι Λαπ και αυτός ο Λασπ. Μονομαχία στο ΕΛ Λασπο, και με κοινό τους Teslaτους που τους αρέσουν οι λάσπες.

Καταλαβαίνω το τι λες, πάντως εγώ αναφέρομαι κυρίως σε πολυκατοικίες και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου συγκεντρώνεται ο πλούτος της οικονομίας.

Προφανώς σε μικρές κοινότητες δεν μπορούν να χτιστούν πολυκατοικίες και οικοδομικά τετράγωνα οπότε εκει ο ιδιωτικός τομέας θα ανθεί. Και μάλιστα με πόρους που προκύπτουν από το ''κερδος'' ευκαιρίας των μεγάλων αστικών κέντρων .

Δηλαδή το πράγμα κατ'εμε είναι ένας πολυπαραγοντικος αλγόριθμος που εξετάζει διάφορες παραμέτρους και ανατροφοδοτείται συνεχώς.

Το θέμα είναι η φιλοσοφία προς αυτήν την κατεύθυνση. Η χρυσή συνταγή θα βρεθεί εν καιρω και σταδιακή εφαρμογή.

Υ.γ άσε που με την ανόικοδμηση ολοκοηρων τετράγωνων μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές αναφορές ώστε να υπάρχει μια καλόγουστη εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε κτήριο θα είναι ίδιο με το διπλανό αλλά θα έχουν μια κοινή αρχιτεκτονική αναφορά όπου θα προβάλει κάθε τετράγωνο ως μια καλή τεχνική προβολή. Η πόλη θα έχει και τουριστικό ενδιαφέρον. Τώρα ο κάθε εργολάβος κάνει τα δικά του ήβεκπληρωνει την αισθητική διαφόρων που είναι έως και κακογουστοι.

Να μια ομορφιά

206af00d-bf9b-4d31-abc6-7d931a1bd46d-image.jpeg

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

k-m 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • k-m
                                    k-m @lap last edited by

Εγώ θα είμαι Λαπ και αυτός ο Λασπ. Μονομαχία στο ΕΛ Λασπο, και με κοινό τους Teslaτους που τους αρέσουν οι λάσπες.

Καταλαβαίνω το τι λες, πάντως εγώ αναφέρομαι κυρίως σε πολυκατοικίες και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου συγκεντρώνεται ο πλούτος της οικονομίας.

Προφανώς σε μικρές κοινότητες δεν μπορούν να χτιστούν πολυκατοικίες και οικοδομικά τετράγωνα οπότε εκει ο ιδιωτικός τομέας θα ανθεί. Και μάλιστα με πόρους που προκύπτουν από το ''κερδος'' ευκαιρίας των μεγάλων αστικών κέντρων .

Δηλαδή το πράγμα κατ'εμε είναι ένας πολυπαραγοντικος αλγόριθμος που εξετάζει διάφορες παραμέτρους και ανατροφοδοτείται συνεχώς.

Το θέμα είναι η φιλοσοφία προς αυτήν την κατεύθυνση. Η χρυσή συνταγή θα βρεθεί εν καιρω και σταδιακή εφαρμογή.

Υ.γ άσε που με την ανόικοδμηση ολοκοηρων τετράγωνων μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές αναφορές ώστε να υπάρχει μια καλόγουστη εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε κτήριο θα είναι ίδιο με το διπλανό αλλά θα έχουν μια κοινή αρχιτεκτονική αναφορά όπου θα προβάλει κάθε τετράγωνο ως μια καλή τεχνική προβολή. Η πόλη θα έχει και τουριστικό ενδιαφέρον. Τώρα ο κάθε εργολάβος κάνει τα δικά του ήβεκπληρωνει την αισθητική διαφόρων που είναι έως και κακογουστοι.

Να μια ομορφιά

ναι το απαγορευτικό πρέπει να γίνει κιτρινο με μαυρη γραμμη στη μεση

χαλαει την αρμονια

• L
                                      lap last edited by lap

Δεν κατάλαβα, τι εννοείς;🤔

Edit ααααα

😅

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                                        lap last edited by lap

Για παράδειγμα τετράγωνο από κοινωνικές κατοικίες στην Γαλλία με μια συγκεκριμένη αισθητική. Τα κτήρια συμμετέχουν σε ένα κοινό αισθητικό αφήγημα σαν ένα ενιαίο κτήριο

Λογικά χωρίς κέρδος ή έστω ελάχιστο που θα τροφοδοτεί το κοινωνικό κράτος της χώρας ενεργοποιώντας πολλαπλασιαστές του ΑΕΠ.

8b558091-6357-41af-9265-8d6b1693bc91-image.jpeg

cfcbf701-9e59-41dc-ba43-d96d44a12bc2-image.jpeg

Μην αρχίσετε τα σοβιετια. Δεν καταργείται ο ιδιωτικός τομέας ούτε οι εργολάβοι. Απλώς απασχολείται σε πιο παραγωγικούς και ανταγωνιστικούς κλάδους.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• H
                                          harisma23 @accentwizard last edited by

προσφατη 'κλειστη΄ τιμή που πηρα για οικοδομικες εργασιες απο θεμελιωσεις μεχρι κλειδι στο χερι με ολο την μηχανολογικο εξοπλισμο (μαζι με ασανσερ, κουζινες, daikin αντλιες - τα παντα ολα). για μικρη πολυκατοικια (5 οροφοι x 98τμ + υπογειο + μικροτερο 2ο υπογειο με αποθηκες +πυλωτη) χωρις ομως αδειες-χαρτουρα κλπ (αυτα θα τα κανουν καποιοι αγροικοι), ειναι στα 1450/τμ τελικη τιμη με υλικα πολυ καλης κατηγοριας πληρωτεα 25 μπροστα - 50 στη προοδο - 25 στην αποπερατωση

Μήπως ξεχνάς τίποτα; Π.χ. ΦΠΑ, ΕΦΚΑ κτλ...

• C
                                            criuser last edited by

@harisma23 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

προσφατη 'κλειστη΄ τιμή που πηρα για οικοδομικες εργασιες απο θεμελιωσεις μεχρι κλειδι στο χερι με ολο την μηχανολογικο εξοπλισμο (μαζι με ασανσερ, κουζινες, daikin αντλιες - τα παντα ολα). για μικρη πολυκατοικια (5 οροφοι x 98τμ + υπογειο + μικροτερο 2ο υπογειο με αποθηκες +πυλωτη) χωρις ομως αδειες-χαρτουρα κλπ (αυτα θα τα κανουν καποιοι αγροικοι), ειναι στα 1450/τμ τελικη τιμη με υλικα πολυ καλης κατηγοριας πληρωτεα 25 μπροστα - 50 στη προοδο - 25 στην αποπερατωση

Μήπως ξεχνάς τίποτα; Π.χ. ΦΠΑ, ΕΦΚΑ κτλ...

Είναι σαν το άσπαστο βιτάρα και αυτό...😊

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 452
                                            • 453
                                            • 454
                                            • 455
                                            • 456
                                            • 461
                                            • 462