-
@danis said in Low budget, off road fun car:
@ilias-a said in Low budget, off road fun car:
@realzeus said in Low budget, off road fun car:
Επίσης, απέφυγε Daihatsu. Ο συγγενής με το Jimny παραπάνω, είχε το Terios πριν. Αν και λιγότερο ικανό από το Jimny, ήταν πολύ αξιόπιστο και οικονομικό και με μεγαλύτερους χώρους, αλλά τα ανταλακτικά του πλέον είναι πρόβλημα, οπότε το έδωσε.
Χωρίς να προτείνω Daihatsu, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ανταλλακτικά. Υπάρχει κανονικά η αντιπροσωπεία και υπάρχουν και εξειδικευμένα συνεργεία. Το ότι είναι ακριβά τα ανταλλακτικά, ισχύει.
Δια εχει κλεισει η Daihatsu πανω απο 8 χρονια, εμεις στην Αττικη απο τη sena ψωνιζαμε ανταλλακτικα που τα εφερνε μονη της.
Και ειδικά σε παλιά μοντέλα, τύπου Φεροζα και Τέριος πρώτης γενιας, που τα ανταλλακτικά είναι ούτως ή άλλως πιο σπάνια.
Σε αυτα τα μοντελα θα εχει κανει παυση παραγωγης, οποτε μονο οτι θα ειχε ξεμεινει σε καποιο ραφι θα εβρισκες.
-
Επίσης, απέφυγε Daihatsu. Ο συγγενής με το Jimny παραπάνω, είχε το Terios πριν. Αν και λιγότερο ικανό από το Jimny, ήταν πολύ αξιόπιστο και οικονομικό και με μεγαλύτερους χώρους, αλλά τα ανταλακτικά του πλέον είναι πρόβλημα, οπότε το έδωσε.
Χωρίς να προτείνω Daihatsu, δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ανταλλακτικά. Υπάρχει κανονικά η αντιπροσωπεία και υπάρχουν και εξειδικευμένα συνεργεία. Το ότι είναι ακριβά τα ανταλλακτικά, ισχύει.
Δια εχει κλεισει η Daihatsu πανω απο 8 χρονια, εμεις στην Αττικη απο τη sena ψωνιζαμε ανταλλακτικα που τα εφερνε μονη της.
Η Agripan? Υπάρχει κανονικά, στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται. Παραπαίει βέβαια, αλλά υπάρχει. Ίσως δεν έχει υποκατάστημα στην Αθήνα, αλλά λογικά μπορεί να στείλει κι εκεί. Στο δικό μου Daihatsu δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Και μακάρι να μην αντιμετωπίσεις σύντομα.
Ο θείος μου με το Terios (μοντέλο κάπου τέλη 90s) είχε θέματα από το 2015-2017.
Ποιο Daihatsu έχεις;Sirion 2003, 1.3 4x4.
-
Το πιο μακρινό που θα έκανε θεωρητικά ότι πάρω, θα έκανε 120 χλμ εθνική, 5-10 φορές το χρόνο.
Αλλά οκ, δεκτό αυτό που λέτε για το jimny.
@gatoz θεωρητικά (εφόσον έχει λεβιεδακι αργών), τι θα μπορούσε να έχει παραπάνω; a/c, esp; (;), κάτι άλλο; Πόσα χλμ ζει συνήθως το 1.6; Έχει ανταλλακτικά; Συνήθη προβλήματα; -
Η Agripan? Υπάρχει κανονικά, στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται. Παραπαίει βέβαια, αλλά υπάρχει. Ίσως δεν έχει υποκατάστημα στην Αθήνα, αλλά λογικά μπορεί να στείλει κι εκεί. Στο δικό μου Daihatsu δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Και μακάρι να μην αντιμετωπίσεις σύντομα.
Ο θείος μου με το Terios (μοντέλο κάπου τέλη 90s) είχε θέματα από το 2015-2017.
Ποιο Daihatsu έχεις;Sirion 2003, 1.3 4x4.
Δια αν εχει ηλεκτρικο τιμονι, αν σου βγαλει προβλημα καθαρισμο στο συλλεκτη και τα καρβουνακια να κανεις και στρωνει.
-
Ευχαριστώ φίλε. αλλά νομίζω έχει υδραυλικό.
-
@xenos said in Low budget, off road fun car:
Το πιο μακρινό που θα έκανε θεωρητικά ότι πάρω, θα έκανε 120 χλμ εθνική, 5-10 φορές το χρόνο.
Αλλά οκ, δεκτό αυτό που λέτε για το jimny.
@gatoz θεωρητικά (εφόσον έχει λεβιεδακι αργών), τι θα μπορούσε να έχει παραπάνω; a/c, esp; (;), κάτι άλλο; Πόσα χλμ ζει συνήθως το 1.6; Έχει ανταλλακτικά; Συνήθη προβλήματα;ζει καπου 400-500
δες και στο καρ τζιαρ οτι πουλανε με απειρα κουμου
ac ειχαν ολα
esp? τι ειπες τωρα...
αχαχαχαχα
ανταλλακτικα απειρα, δεν χρειαζονται ομως πλην αναλωσιμων
επιμενω δες το ταμπλω απο αυτα που σου βαζω για να ξεχωρισεις το σωστο μοντελο
τα φτιαγμενα στις 8.5-9
σου εβαλα ενα στα 9.5, 8.5 πιστευω το πηρες
οταν ζησεις μαζι του, θα καταλαβεις γιατι κραταει τιμη -
Παρατηρώ και διαβάζω διάφορα αριστερά δεξιά.
Το 2001-2005 1.6 βιτ φαίνεται σαν καλή λύση με λίγα έξτρα, αλλά:- έχουν πολλά χλμ (300+), πολλή ταλαιπωρία και αρκετές ζημιές (αυτές που φαίνονται).
- όλα αυτά συνοδεύονται από τρομερά υψηλές τιμές 5+κ για τα παρτάλια
- διαβάζω πολλά για γενικές επισκευές κλπ
- επίσης έχει και ιμάντα που σημαίνει επιπλέον κόστος συντήρησης
Δύσκολο το εγχείρημα.
Στην Καστοριά που ήμουν για λίγες μέρες έπαιζαν πολλά jimny αλλά και τα πιο παλιά βιτ (-2000).
Τι μλκία έκανε η σουζ που έκοψε τα αργά στο επόμενο μοντέλο...@gatoz said in Low budget, off road fun car:
Έχω καταλάβει τι λες με το ταμπλώ, να έχει το ηχοσύστημα πάνω σαν αυτό
και όχι αυτό. -
@xenos said in Low budget, off road fun car:
Παρατηρώ και διαβάζω διάφορα αριστερά δεξιά.
Το 2001-2005 1.6 βιτ φαίνεται σαν καλή λύση με λίγα έξτρα, αλλά:- έχουν πολλά χλμ (300+), πολλή ταλαιπωρία και αρκετές ζημιές (αυτές που φαίνονται).
- όλα αυτά συνοδεύονται από τρομερά υψηλές τιμές 5+κ για τα παρτάλια
- διαβάζω πολλά για γενικές επισκευές κλπ
- επίσης έχει και ιμάντα που σημαίνει επιπλέον κόστος συντήρησης
Δύσκολο το εγχείρημα.
Στην Καστοριά που ήμουν για λίγες μέρες έπαιζαν πολλά jimny αλλά και τα πιο παλιά βιτ (-2000).
Τι μλκία έκανε η σουζ που έκοψε τα αργά στο επόμενο μοντέλο...@gatoz said in Low budget, off road fun car:
Έχω καταλάβει τι λες με το ταμπλώ, να έχει το ηχοσύστημα πάνω σαν αυτό
και όχι αυτό.Το facelift, με κυριότερη αλλαγή το ταμπλό βγήκε το 2003.
Εγώ το αγόρασα 19 Οκτωβρίου 2004, έναντι 23.500€ και το πούλησε το 2009 έναντι 15500€, η πρώτη σύζυγος και πήρε το new grand vitara (αυτό χωρίς αργά) το οποίο το έχει μέχρι και σήμερα. Το new είναι πιο «πολιτισμένο», το προηγούμενο ήταν «τρακτέρ» που λέει, αλλά για την αστική χρήση που κάνει (καβάλημα πεζοδρομίων κυρίως) το new είναι καλύτερο. Για ταξίδι έχει πάρει ένα qashqai.
Μιλάμε για 20+ ετών αυτοκίνητα, λογικό είναι να έχουν πάνω από 200.000 χλμ.
Αν λέει ο virarioλόγος @gatoz ότι αντέχουν τότε έτσι θα είναι.
-
Το λέω και εγώ, που έχει ένα ο πατέρας μου με 250+ χιλιάδες χλμ. Η εξάτμισή σου είναι πεντακάθαρη, απίστευτο για μοντέλο 20ετίας.
-
Εκτός από το ταμπλό και το τιμόνι, γνωρίζουμε τι διαφορές είχε το fl του gv;
-
Low budget, off road fun car