-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Βίντεο είπαμε δεν βλέπουμε, μόνο για κανένα αμάξι...
Γιατί όχι;
οι παρωπίδες δεν εμποδίζουν τη θέαση.
Νομίζω...Ξέρεις εξ ιδίων μάλλον...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Βίντεο είπαμε δεν βλέπουμε, μόνο για κανένα αμάξι...
Γιατί όχι;
οι παρωπίδες δεν εμποδίζουν τη θέαση.
Νομίζω...Ξέρεις εξ ιδίων μάλλον...
Ναι, γι αυτό σου λέω, δεν χρειάζεται να τις βγάλεις, μπορείς να τις φοράς για να μη κοιτάς αριστερά, ευθεία μπροστά στην οθόνη κοιτάς.
-
Από τις 110 μπορώ να το κάνω αυτό, από το μηδέν πρέπει να κάνεις ακροβατικά...
-
@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Από τις 110 μπορώ να το κάνω αυτό, από το μηδέν πρέπει να κάνεις ακροβατικά...
Που τα βρίσκεις βρε μπαγάσα, τι να απαντήσω εγώ τώρα;...
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@dstou said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Έχει αναγορευτεί σε μείζον θέμα στην ειδησιογραφία των τελευταίων ημερών από διάφορα κανάλια και σιτε, η νοσηλεία ενός αρχιεπίσκοπου. Ανταποκρίσεις από το νοσοκομείο, ιατρικά ανακοινωθέντα, πλάνα αρχείου, συνεντεύξεις με άτομα από το ποίμνιό του, κ.τ.λ.
Μέχρι που έμαθα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ...96 ετών, και μιας που αυτές οι θέσεις είναι δια βίου, ήταν εργαζόμενος μέχρι και πριν από λίγες μέρες.
Ήτοι, απλά κοντεύει η ώρα του, το αναπόφευκτο δηλαδή.Και ερωτώ : μήπως το θέμα έχει πάρει πολλαπλάσιες διαστάσεις από αυτές που θα έπρεπε να έχει? Δέχομαι ότι κάποιοι ενδιαφέρονται, αλλά όχι η πλειοψηφία του κοζμάκη. Δηλαδή αν αυτός ο άνθρωπος πέθαινε εντελώς ξαφνικά στα π.χ. 50 του, ή μετά από ένα ατύχημα αεροπορικό στα π.χ. 70 του, πόσο ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις θα είχε πάρει το θέμα του ξαφνικού του θανάτου? Θα έπαιζε νυχθημερόν και ιντερκαναλικώς όπως με το θάνατο του Χομεινί, επί ένα μήνα?
Λυπηρή η οποιαδήποτε ασθένεια ή απώλεια, αλλά κάπου έχει χαθεί το μέτρο της λογικής. Είναι 96 ετών ο άνθρωπος και αυτό είναι αυτό που θα έπρεπε να προβάλλεται διαρκώς μαζί με το θέμα της υγείας του, τι δεν καταλαβαίνετε?Το πρόβλημα δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Δικαίωμα του κάθε ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού να προβάλλει ό,τι θέλει. Ακόμα και η ΕΡΤ ας το αναφέρει, δημόσιο πρόσωπο (καλώς ή κακώς) είναι ο ασθενής. Ο τηλεθεατής ας ψηφίσει με το τηλεκοντρόλ του. Το πρόβλημα έγκειται στο ποιος πλήρωσε το C-27 της ΠΑ που πήγε να τον φέρει από τα Τίρανα. Θα έστελνε η ΠΑ α/φ για έναν οποιονδήποτε Έλληνα που μένει στην Αλβανία;
Είναι αρχιεπίσκοπος που εάν δεν κάνω λάθος υπάγεται στο πατριαρχείο Κων/πολης. Δηλαδή είναι εν μια έννοια ένας θεσμός άσκησης πολιτισμικής -θεολογικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Η Ελλάδα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ορθοδοξία και προσπαθεί να τον διατηρεί παρά τις πιέσεις από διάφορες πλευρές.
Γιατί ας πούμε ο κάθε ανώτατος στρατιωτικός να έχει προνόμια και ειδικά κοστολόγια για τις μεταφορές του και όχι ένας αρχηγός ενός θεσμού με άμεσο ενδιαφέρον για τη χώρα;
Απλώς διότι έχεις μονομανία κατα της θρησκείας. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στην βάση των ιδεοληψιών του καθενός.
Το κατανοείτε ότι με τις μπούρδες που γράφετε μια σειρά φανατισμένων κόκκινων οδηγείτε σε επιβεβαίωση στερεοτύπων και δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβετε εξουσία διότι πάσχετε από κοινωνικοπολιτικές μανίες ;
Εκτός αν γίνετε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε διάφορες κυβιστήσεις σε κάποια θέματα.
Μια κοινωνία στη οποία απευθύνεται η πολιτική σας πρόταση δηλαδή η ελληνική αποτελείται κυρίως από μέλη που κατά 80-85% έχουν διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές σας, ιδιαίτερα στο θρησκευτικό σκέλος. Γιατί επι μονίμου βασεως προκαλείτε τις απόψεις τους και τα πιστεύω τους, και οργανώνεστε ως αγέλη μόλις κρίνουν την δική σας;
Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσω με τον ίδιο αγενή τρόπο (θαρρείς και σου έθιξα τον θείο σου), αλλά επειδή έχουμε συνομιλήσει και κατ' ιδίαν, θεωρώ ότι δεν είχες σκοπό να με προσβάλλεις, απλά σου ξέφυγαν κάποια λόγια. Αυτό που λέω όμως είναι ότι ο ασθενής είναι απλά ένας Έλληνας πολίτης, που είναι ο CEO της εκεί Εκκλησίας Α.Ε.. Δεν είναι θεσμικός παράγοντας της Ελλάδας, ούτε καν λειτουργός της (λειτουργός είναι ο Στρατιωτικός, που ανέφερες). Αν η Ελληνική Δημοκρατία προσέφερε τα ίδια προνόμια σε κάθε Έλληνα πολίτη του εξωτερικού, δεν θα είχα κανένα θέμα. Αν η εκκλησία ασκεί όμως εξωτερική πολιτική, είμαστε Ιράν ή Σαουδική Αραβία...
-
Κατιδίαν; Στο τσατ μάλλον εννοείς για κάποιο σχετικό θέμα σε συζήτηση στο φόρουμ!
Δυστυχώς εγώ μιλώ κάπως απότομα! Με συγχωρείς εάν σε πείραξε! Αλλά πως αλλιώς να περιγράψω την κριτική σου;
Η κριτική μου ήταν για το απλοϊκο νοητικο σχημά και περιφρούρηση σε ενα ιδεολογικό στεγανό που κοιτά μονάχα όπου επιτρέπει μια ιδεοληψία!
Ευτυχώς που η χώρα δεν ακολουθεί αυτόν τον τρόπο σκέψης! Θα ήμασταν τελείως απομονωμένοι από τον κόσμο!
Η εξωτερική πολιτική της χώρας όπως το βλέπω χωρίς να είμαι ειδικός, είναι μια προσπάθεια προβολής των ενδιαφερόντων μας και εν τέλη επιβολής των εθνικών συμφερόντων μέσω κάθε διαθέσιμων ευκαιριών και μέσω της εργαλειοποίησης των κεκτημένων και ικανοτήτων της χώρας στο διεθνές περιβάλλον! Όχι στο εσωτερικό της χώρας! Εμείς μπορούμε να μην πιστεύουμε η να έχουμε απορίες! Άλλο θέμα όμως αυτο!
Η χώρα έχει ως κεκτημένο ένα θρησκευτικό εκτόπισμα στην ορθοδοξία! Η παράδοση των ορθοδόξων λαών της βαλκανικής στηρίζεται στο οικουμενικό πατριαρχίο, στο οποίο η Ελλάδα προσπαθεί να έχει έντονη παρουσία λόγω παράδοσης αιώνων!
Οπότε όπου συμμετέχει η μικρή Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της! Δεν είμαστε αυτοκρατορία και παγκόσμια δύναμη!
Το να αφαιρέσεις την δυνατότητα αυτήν επειδή δεν πιστεύεις στην προσωπολατρεία και στο υπερφυσικό στοιχείο που προτάσσει στην κοινωνία μια θρησκεία και που αυτή διαμορφώνει έναν συσχετισμό ανάμεσα στους πιστούς αλλά αντίθετα να λατρεύεις ιστορικά πρόσωπα άλλων πολιτισμών και να πιστεύεις σε μια άλλου τύπου δικαιοσύνη που δεν υπήρξε ποτέ αλλά υπάρχει σε μια ιδεατή κατάσταση μέσα σε μια οικονομία και κοινωνία που οι επικριτές παρατηρούν υπερφυσικές παραδοχές (οπως προτάσσουν και οι θρησκείες τις δικές τους) είναι οξύμωρο!
-
Παραδόξως συμφωνώ απόλυτα με τον Lap και σε αυτό και στο προηγούμενο σχετικό σχόλιο….Λάπη, να το κοιτάξεις λίγο….
-
Είπαμε και εγώ συμφωνώ.
Τα πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, ακόμα και το Αραβόφωνο Αντιοχείας, προστατεύουν Ελληνες σε εχθρικούς τόπους.
Το ίδιο και με τον Αναστάσιο.
-
Μάλλον καπου κάνω λάθος τότε!
-
Όλοι οι ακρο/δεξιοί συμφωνούν με τον Λαπ, ότι η χώρα μας οφείλει να προστατεύει τον εκτός συνόρων ελληνισμό και να προσφέρει τα καλύτερα μέσα περίθαλψης, ακόμη και σε υπερήλικες ασθενείς.
Και πως μπορεί να αντιλέγει κανείς σε αυτό!?
Μας τα μασάνε όμως οι ακρο/δεξιοί π.χ. για τον εντός συνόρων ελληνισμό παιδικής ηλικίας, όταν μας λένε "τί να τις κάνουμε τόσες ΜΕΘ" και παιδιά πεθαίνουν στο δρόμο όταν προσπαθούν να τα μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με χαλασμένα ασθενοφόρα, ή για εντός συνόρων ακρίτες που τους κουβαλάνε σε καρότσες αγροτικών... -
Θέτεις την συζήτηση σε λανθασμένη βαση και παραδοχές.
Δεν υπήρξε δίλλημα μεταξύ της περίθαλψης ενός παιδιού και ενός υπερήλικα με διαθέσιμη μονάχα μια ΜΕΘ.
Δημιούργησες ένα ιδεατό δίλλημα σαν αυτά που αποφεύγουν οι αριστεροί όταν συζητούν σε διάφορα άλλα θέματα.
Δεν υπολογίζεις τις πολιτικές και δη εξωτερικής πολιτικής προεκτάσεις στην επιλογή του κράτος να διαμετακομισει έναν ανώτατο ηγέτη μιας εκκλησίας στην οποία η Ελλάδα έχει προεκτάσεις και εκφρασμένη παραδοχή ότι είναι πολιτικός και θρησκευτικός βραχίονας των εθνικών της συμφερόντων στις περιοχές που είχε παράδοση αιώνων και ομογενή πληθυσμό.
Απλώς βρήκες αφορμή να ασκήσεις αντιπολιτευτικό λόγο σε θέμα το οποίο στρέφεται κατά των συμφερόντων της χώρας. Διότι πέρα από το ανθρώπινο του πράγματος, είναι και στο συμφέρον της χώρας να δίνει το παρόν στην γειτονιά μας.
Εάν υπήρχε μονάχα ένας γιατρός, μια διαθέσιμη ΜΕΘ και ένα παιδί, τότε ενδεχόμενος οι γιατροί να έπαιρναν την απόφαση που στηρίζεται στο ηθικό αξιακό τους σύστημα. Υπήρχαν περιπτώσεις στην πανδημία όπου οι γιατροί καλούνταν να πάρουν ηθικές αποφάσεις.
Κανείς δεν ξέρει. Διότι είναι μια ακραία υπόθεση και η επιλογή ίσως ήταν και πάλι ακραία.Αντιστοίχως, στείλαμε αεροπλάνα να παραλάβουν έλληνες από χώρες που δεν έχουμε έντονη παρουσία ως χώρα και αυτό λόγω πολέμων.
Έπρεπε να τους αφήσουμε εκεί στον κίνδυνο διότι, σε ένα υποθετικό δίλλημα πρέπει να προστατεύουμε πρώτιστα τους ημεδαπούς.Οι Βαλκάνιοι που ήρθαν να σβήνουν φωτιές στα δάση μας, δεν είχαν τέτοιο δίλλημα;
Εάν λοιπόν δε συντρέχουν ακραίες καταστάσεις, τότε δεν συντρέχει και λόγος μη διαμετακόμισης ενός θερησκευτικου ηγέτη, έλληνα, από γειτονική χώρα οπου προσδοκούμε να προστατέψουμε τον ομογενή πληθυσμό μας που υπάγεται στην εκκλησία του.
-
Μην τσιμπας Λαπ και απαντάς σε λαϊκισμό.
-
Μην τσιμπάς Λαπ, οι δεξιοί are always right!
-
Μη τσιμπάς ο ένας, μη τσιμπάς ο άλλος..... μόνο μη πείτε τι πρέπει να τσιμπήσω. Θα φάτε ban
-
Να τσιμπήσεις Ρώσικη σαλάτα...
Μην πάρεις σοβιετική.
Είναι ληγμένη...
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Στο τσατ μάλλον εννοείς
Ναι, αυτό. Με PM για την ακρίβεια και είχαμε μια όμορφη συζήτηση τότε.
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Η κριτική μου ήταν για το απλοϊκο νοητικο σχημά και περιφρούρηση σε ενα ιδεολογικό στεγανό που κοιτά μονάχα όπου επιτρέπει μια ιδεοληψία!
Είναι ιδεοληψία το να κρίνεις, ως Έλληνας πολίτης, τις δαπάνες που κάνει το Ελληνικό Κράτος; Θα μου πεις «σιγά την δαπάνη». ΟΚ, ελάχιστη δαπάνη ήταν, δεν διαφωνώ, και συνήθως αυτές οι πτήσεις περιλαμβάνονται στις εκπαιδευτικές πτήσεις των πληρωμάτων. Aπλά αναρωτιέμαι αν θα την έκαναν για τον καθένα. Και ναι, ο CEO της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας αυτό ακριβώς είναι, ένας απλός πολίτης!!!
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
να λατρεύεις ιστορικά πρόσωπα άλλων πολιτισμών και να πιστεύεις σε μια άλλου τύπου δικαιοσύνη που δεν υπήρξε ποτέ αλλά υπάρχει σε μια ιδεατή κατάσταση μέσα σε μια οικονομία και κοινωνία που οι επικριτές παρατηρούν υπερφυσικές παραδοχές (οπως προτάσσουν και οι θρησκείες τις δικές τους) είναι οξύμωρο!
Πρώτα από όλα, κανένας κομμουνιστής δεν πιστεύει στην προσωπολατρεία. Αν διαβάσεις κείμενα του ΚΚΕ (αλλά και άλλων ΚΚ στον κόσμο) θα δεις κριτική για όλους τους ηγέτες, ακόμα και για τον Λένιν, αν και η αλήθεια είναι ότι βάσει της Κομμουνιστικής Θεωρίας έκανε πολύ λίγα λάθη. Για τον Στάλιν θα διαβάσεις μεγαλύτερη κριτική, αλλά όχι αποκαθήλωση.
Αντίθετα, ο Κομμουνισμός είναι επιστημονικός τρόπος οργάνωσης της Κοινωνίας και της Οικονομίας. Λες ότι είσαι οικονομολόγος, θα περίμενα να το γνωρίζεις αυτό.@criuser said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τα πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, ακόμα και το Αραβόφωνο Αντιοχείας, προστατεύουν Ελληνες σε εχθρικούς τόπους.
Το ίδιο και με τον Αναστάσιο.Έχουν ταχθεί αμυντικά σε θέσεις μάχης, με πολυβολεία; Ας πούμε εγώ, που είμαι Έλληνας και άθεος-άθρησκος, προστατεύομαι, ή όχι από αυτές τις φίλιες δυνάμεις;
ΥΓ: Οι εκκλησίες μου αρέσουν ως οικοδομήματα. Φυσικά έχω να πατήσω από την τελευταία κηδεία που πήγα, το 2023 πρέπει να ήταν. Αλλά είναι όμορφα κτίρια, με τέχνη.
-
Τους προστατεύουν με νόμους αιώνων, ακόμα και χιλιετιών, αλλά και με τις προσβάσεις στην τοπική εξουσία, ως λόμπι.
-
All time classic
Όλη η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα τα τελευταία 50-60 χρόνια σε 1,5 λεπτό
Youtube Video -
-
Ρε συ Λαπ, ή παπάς παπάς ή οικονομολόγος οικονομολόγος!
Σεντόνια ολόκληρα για να δικαιολογηθει η άνιση μεταχείριση του ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του.
Τα δύο μέτρα και σταθμά κατακρινουμε, του ότι ένα μικρό παιδί το αφήνουν να πεθάνει στέλνοντας το από χαλασμένο ασθενοφόρο σε χαλασμένο ασθενοφόρο για να διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός της επικράτειας μέχρι εκεί που τυχαινει να έχουν ελεύθερη ΜΕΘ, ενώ υπερβαλλουν στη διάθεση πτητικών μέσων για τον παππουλη στην Αλβανία ή τον άλλο καλόγερο επί πανδημίας, ο οποίος μετά την ανάρρωσή του ευχαριστούσε διαδικτυακά την Παναγία που σήκωσε ελικόπτερο για να τον σώσει, κι όχι το κομματικό στέλεχος που έδωσε την εντολή...
Το κράτος που διαθέτει C-130 για εκτός συνόρων πτήση προς διάσωση ενός υπερήλικα (και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου σε θέματα ζωής), μπορεί να διαθέσει κι ένα στρατιωτικο (αν δεν υπάρχει άλλο) ελικόπτερο να διασώσει το παιδί που πέθαινε στο δρόμο.
Αλλιώς να βγει αυτός που τιμολογει τα έξοδα και διαθέτει πόρους να μας πει πόσα λεφτά πιάνει η κάθε ζωή να το ξέρουμε.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]