-
Ετοιμάζω μια επιχείρηση rent-a-car, αρχικά μόνο με τα πιο οικονομικά μοντέλα, και θα ήθελα τη γνώμη σας για την καλύτερη επιλογή. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money μικρό αυτοκίνητο για αυτή τη χρήση;
Μερικά από τα μοντέλα που έχω σκεφτεί είναι:
Toyota Aygo
Fiat Panda
Citroën C3
Hyundai i10
Hyundai i20
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Skoda Fabia
Seat Ibiza
Opel Corsa
Peugeot 208
Renault New Clio
Kia Picanto
Kia Stonic
Mazda 2
Mitsubishi Colt
Mitsubishi Space Starμισά αυτόματα μισά χειροκίνητα , κάποιο άλλο μοντελο ? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
-
@petros229 said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money μικρό αυτοκίνητο για αυτή τη χρήση;
όποιο σου δώσει την καλύτερη έκπτωση η εταιρία. Εικάζω ότι μιλάς για καινούργια. Οπότε μπορείς να μιλήσεις με τις εταιρικές πωλήσεις κάθε μάρκας και να δείς τις τελικές τιμές αλλά και συμφωνία για σέρβις κλπ. σε άλλες τιμές.
-
@fanis75 said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money μικρό αυτοκίνητο για αυτή τη χρήση;
όποιο σου δώσει την καλύτερη έκπτωση η εταιρία. Εικάζω ότι μιλάς για καινούργια. Οπότε μπορείς να μιλήσεις με τις εταιρικές πωλήσεις κάθε μάρκας και να δείς τις τελικές τιμές αλλά και συμφωνία για σέρβις κλπ. σε άλλες τιμές.
Καλημέρα, ήδη λαμβάνω προσφοράς οπως το λες. Θα το κοιταξω και αυτο με το σερβις δεν το ειχα σκεφτει .
-
Εννοείται θα πάρεις αυτό που θα έχεις την καλύτερη τιμή, καλύτερους όρους κλπ.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό και αυτονόητο το ΠΌΤΕ θα σου έρθουν. Υπάρχουν, μάλλον υπήρχαν, μεγάλες καθυστερήσεις πριν 2-3 χρόνια που είχα ρωτήσει. Σου έλεγαν ότι θέλει 8,10,12 μήνες για να σου τα φέρουν.
Από τα μοντέλα που αναφέρεις τα πιο συνηθισμένα που κυκλοφορούν είναι τα περισσότερα, Panda, Aygo, Corsa, 208, Fabia είναι γεμάτος ο τόπος, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν "δουλεύονται" στο κλάδο. Εδώ και λίγα χρόνια μέχρι και η Mitsubishi έχει μπει λίγο πιο ζεστά στο παιχνίδι. -
Ολα τα μοντέλα που ανέφερες είναι καλά για τον σκοπό που τα θές. Οπως σου ειπαν οι προλαλήσαντες μιλα με το Β2Β της κάθε εταιρίας και διάλεξε το καλύτερο συνολικό πακέτο προσφοράς. Να ξέρεις παντως, απο εμπειρία που εχω στον κλάδο, δεν είναι καθολου ευκολο το εγχείρημα για μικρό παίκτη οταν εχεις απεναντι σου μεγαθήρια οπως η Hertz και η Αvis που εκμεταλλεύονται το μεγαλο δικτυο τους και τις οικονομίες κλίμακας. Παντως ο,τι κάνεις μην ανοιχτείς με μεγάλο αρχικό κεφάλαιο, και προτίμησε leasing αντι για αγορα.
-
Σίγουρα μέσα κάποια Suzuki και ίσως το Clio με υγραέριο.
Τα Suzuki είναι πιο φθηνά και πολύ αξιόπιστα ενώ και το Clio δίνει το turbo για όποιον θέλει κατι παραπάνω σε απόδοση αλλά και με LPG χωρίς να πληρωνει πολλά.
-
Ετοιμάζω μια επιχείρηση rent-a-car, αρχικά μόνο με τα πιο οικονομικά μοντέλα, και θα ήθελα τη γνώμη σας για την καλύτερη επιλογή. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money μικρό αυτοκίνητο για αυτή τη χρήση;
Toyota Aygo
Fiat Panda
Citroën C3
Hyundai i10
Hyundai i20
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Skoda Fabia
Seat Ibiza
Opel Corsa
Peugeot 208
Renault New Clio
Kia Picanto
Kia Stonic
Mazda 2
Mitsubishi Colt
Mitsubishi Space Starμισά αυτόματα μισά χειροκίνητα , κάποιο άλλο μοντελο ? Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
οποιο σου κάνει καλυτερη εκπτωση στο leasing και ερχεται οικονομικότερα στον πελάτη
οποτε νοικιάζω εγώ παίρνω απλά το φτηνότερο που έχει διαθέσιμο, δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Αυτή είναι η αλήθεια ασχετως πιο μαρέσει περισσότερο
ομως θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις και κανα αυτόματο καθως δεν ξέρουν όλοι με ταχύτητες
προτίμησε τα 4πορτα μοντέλα είναι πιο βολικά από τα 2πορτα
και ενα Panda 4x4 και ας είναι πιο ακριβό για ειδικές περιπτώσεις αν εκει που θα νοικιάζεις έχει κανα βουνο, παραλία ή οτιδήπωτε που βοηθάει κάποιο ψηλότερο με τετρακίνηση
-
Πάρε οποίο σου κάνει καλύτερη τιμή το leasing, τελευταία έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι μικροί rent a car, τα παίρνουν από leasing, κυρίως από θυγατρικές εισαγωγέων πχ. Καρεντα - Κοσμοκαρ.
Εκτός κι αν μιλάς για μεταχειρισμένα -
@lap said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Τα Suzuki είναι πιο φθηνά και πολύ αξιόπιστα ενώ και το Clio δίνει το turbo για όποιον θέλει κατι παραπάνω σε απόδοση αλλά και με LPG χωρίς να πληρωνει πολλά.
Μεχρι τωρα τα πιο φτηνα ειναι i10 και picando. Τα suzuki απο 2025 δεν θα εχουν τα ignis και η φτηνοτερη κατηγορια θα ειναι Swift που σε τιμη ειναι ιδια ή χειροτερη με σιτροεν σ3, 208, panda Κτλπ .
-
@cirus said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Toyota Aygo
Fiat Panda
Citroën C3
Hyundai i10
Hyundai i20
Suzuki Ignis
Suzuki Swift
Skoda Fabia
Seat Ibiza
Opel Corsa
Peugeot 208
Renault New Clio
Kia Picanto
Kia Stonic
Mazda 2
Mitsubishi Colt
οποιο σου κάνει καλυτερη εκπτωση στο leasing και ερχεται οικονομικότερα στον πελάτη
οποτε νοικιάζω εγώ παίρνω απλά το φτηνότερο που έχει διαθέσιμο, δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Αυτή είναι η αλήθεια ασχετως πιο μαρέσει περισσότερο
ομως θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχεις και κανα αυτόματο καθως δεν ξέρουν όλοι με ταχύτητες
προτίμησε τα 4πορτα μοντέλα είναι πιο βολικά από τα 2πορτα
και ενα Panda 4x4 και ας είναι πιο ακριβό για ειδικές περιπτώσεις αν εκει που θα νοικιάζεις έχει κανα βουνο, παραλία ή οτιδήπωτε που βοηθάει κάποιο ψηλότερο με τετρακίνηση
ωραια συμβουλη ευχαριστω.
-
@a-d-p said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Πάρε οποίο σου κάνει καλύτερη τιμή το leasing, τελευταία έχω παρατηρήσει ότι όλοι οι μικροί rent a car, τα παίρνουν από leasing, κυρίως από θυγατρικές εισαγωγέων πχ. Καρεντα - Κοσμοκαρ.
Εκτός κι αν μιλάς για μεταχειρισμέναμιλαμε για καινούργιά ναι .
-
Μεχρι τωρα τα πιο φτηνα ειναι i10 και picando. Τα suzuki απο 2025 δεν θα εχουν τα ignis και η φτηνοτερη κατηγορια θα ειναι Swift που σε τιμη ειναι ιδια ή χειροτερη με σιτροεν σ3, 208, panda Κτλπ .
Το swift είναι αισθητά μεγαλύτερο σε χώρους από τα kia και hyundai. Δεν νομίζω να ναι φθηνότερο το picanto. Εκτός αν μιλάς για κάποιο με τον 1,0 κινητήρα όπου είναι υπερβολικά αδύναμο. Εγώ δεν θα επέλεγα τόσο αδύναμο αυτοκίνητο ως πελάτης.
Το panda ανοίκει στην a segment κατηγορία ενώ όλα τα άλλα στην b segment. Δηλαδή συγκρίνεις δύο διαφορετικές κατηγορίες.
Από την b segment το swift στα 18Κ είναι το φθηνότερο και λογικά το πιο αξιόπιστο.
-
Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις και κάποιο ποσοστό ηλεκτρικών;
-
Το panda ανοίκει στην a segment κατηγορία ενώ όλα τα άλλα στην b segment. Δηλαδή συγκρίνεις δύο διαφορετικές κατηγορίες.
Και το Πικάντο και i10 είναι Α segement. Β segment ειναι το i20.
-
@dimsabas said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
Δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις και κάποιο ποσοστό ηλεκτρικών;
οχι δεν εισαι.
-
Το swift είναι αισθητά μεγαλύτερο σε χώρους από τα kia και hyundai. Δεν νομίζω να ναι φθηνότερο το picanto. Εκτός αν μιλάς για κάποιο με τον 1,0 κινητήρα όπου είναι υπερβολικά αδύναμο. Εγώ δεν θα επέλεγα τόσο αδύναμο αυτοκίνητο ως πελάτης.
Από την b segment το swift στα 18Κ είναι το φθηνότερο και λογικά το πιο αξιόπιστο.
Το πικαντο το 1200αρι ειναι φτηνοτερο απο το swift αλλα οπως λες ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες.
A-Segment (Mini Cars):
Toyota Aygo
Fiat Panda
Hyundai i10
Kia Picanto
Suzuki Ignis
Mitsubishi Space StarB-Segment (Supermini Cars):
Citroën C3
Skoda Fabia
Seat Ibiza
Opel Corsa
Peugeot 208
Renault Clio
Kia Stonic
Mazda 2
Suzuki Swift
Mitsubishi Colt
i20 -
Ψάξε πολύ το θέμα ΡΕΖΕΡΒΑ. Το Clio είναι εξαιρετικό αλλά ούτε έχει, ούτε μπορείς να βάλεις ρεζέρβα after. Το ίδιο ισχύει για 208, Corsa κλπ. Στη θέση σου θα έκανα ότι περνάει από το χέρι μου να έχει ΡΕΖΕΡΒΑ.
Τα kit που έχουν σε καλύπτουν μερικώς, δεν ξέρω σε ποιά περιοχή της χώρας θα δραστηριοποιηθείς αλλά πρόσεχε γιατί οι ... μεταφορικές κοστίζουν!!! εδιτ άσε δηλαδή που θα ξεφτυλιστείς να έχεις τον πελάτη να περιμένει σε Χ καιρικές συνθήκες να έρθει μεταφορική/ αυτοκίνητο αντικατάστασης/ καινούργιο λάστιχο. -
Δεν θα κάνω εγώ εταιρία ενοικιάσεων
-
Δεν θα κάνω εγώ εταιρία ενοικιάσεων
Το ξέρω βρε συ, στο παλικάρι το λέω...
-
@megane98hp said in Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;:
ου έχουν σε καλύπτουν μερικώς, δεν ξέρω σε
Ευχαριστω πολυ, κατι που οντως πρεπει να σκεφτω και δεν μου περασε απο το μυαλο .
Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο value for money city car;