-
@dimsabas said in Mazda MX-5:
@jpl73 said in Mazda MX-5:
Καλησπέρα,
μια ερώτηση γιατι δεν είμαι 100% σίγουρος: Τα δίλιτρα NC ήρθαν στην Ελλάδα με 5-άρι και με 6-αρι κιβώτιο; Ανάλογα με την έκδοση; όλα όμως έιχαν LSD διαφορικό, σωστά;Ευχαριστώ,
Όλα μπλοκέ, το κιβώτιο ανάλογα την έκδοση.
Ευχαριστώ!
Διάβαζα το κάτωθι άρθρο και αναρωτιώμουν 'πώς χωράει στο ND έχοντας ύψος 1,93μ.' Εγώ που είμαι 1,86 και δοκίμασα να καθίσω σε NC και ND, τα μαλλιά μου ακουμπούν σε ένα εγκάρσιο στοιχείο (κάτι σαν μεταλλική ράβδο) της μαλακής οροφής. Μήπως οι μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές αφήνουν περισσότερο 'αέρα';https://traction.gr/afto-to-aftokinito-epelexe-o-sotiris-kontizas-gia-to-kalokairi-video/
-
ΝD κάμπριο ο κολλητός που είναι γύρω στο 1,85 χωράει αν και δεν έχει απόσταση μεγάλη το μαλλί από την κουκούλα. Δεν έχω κάτσει γμτ ακόμα στο κλειστό αλλά μπορεί να πεταχτώ από περιέργεια σε κάποια φάση. Εγώ με 1.72 μπαίνω παντού
-
Καλησπέρα,
μια ερώτηση γιατι δεν είμαι 100% σίγουρος: Τα δίλιτρα NC ήρθαν στην Ελλάδα με 5-άρι και με 6-αρι κιβώτιο; Ανάλογα με την έκδοση; όλα όμως έιχαν LSD διαφορικό, σωστά;Ευχαριστώ,
Όλα μπλοκέ, το κιβώτιο ανάλογα την έκδοση.
Ευχαριστώ!
Διάβαζα το κάτωθι άρθρο και αναρωτιώμουν 'πώς χωράει στο ND έχοντας ύψος 1,93μ.' Εγώ που είμαι 1,86 και δοκίμασα να καθίσω σε NC και ND, τα μαλλιά μου ακουμπούν σε ένα εγκάρσιο στοιχείο (κάτι σαν μεταλλική ράβδο) της μαλακής οροφής. Μήπως οι μεταλλικές αναδιπλούμενες οροφές αφήνουν περισσότερο 'αέρα';https://traction.gr/afto-to-aftokinito-epelexe-o-sotiris-kontizas-gia-to-kalokairi-video/
Έχοντας κάτσει κ στα δύο nd (1,85) στην μαλακή ένιωσα πιο άνετα.
Στο tokyo κάτι θα παρουσιάσουν, έχουν ρίξει κάτι teaser, μπορεί να είναι και το ne.
-
Λογικά κάνα vision concept θα δείξουν, δε συμφέρει να βγει κάτι κοντινό πολύ στο ΝΕ εφόσον μόλις παρουσιάστηκε ένα ακόμα facelift του ND.
-
Μιας και εχω πιασει τα 40 σαν ερχετε μια κριση μεσης ηλικιας οποτε λεω να παρω ενα mx5 για 2ο -3ο αυτοκινητο.
Το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι 1.90 120 κιλα .Σε ΝΑ-NB δεν χωραω, σε NC ειμαι πολυ καλυτερα αλλα οριακα. Δεν ξερω πως θα ερθει σε μεγαλο ταξιδι
Να το προχωρησω η να κοιταξω για εναλακτικες?
-
@imr said in Mazda MX-5:
Μιας και εχω πιασει τα 40 σαν ερχετε μια κριση μεσης ηλικιας οποτε λεω να παρω ενα mx5 για 2ο -3ο αυτοκινητο.
Το προβλημα μου ειναι οτι ειμαι 1.90 120 κιλα .Σε ΝΑ-NB δεν χωραω, σε NC ειμαι πολυ καλυτερα αλλα οριακα. Δεν ξερω πως θα ερθει σε μεγαλο ταξιδι
Δεν είναι ούτε για το ύψος σου ούτε για ταξίδι το συγκεκριμένο όχημα, αν και έχω κάνει πολλά χλμ εθνική με τέρμα γκάζι και δυνατή μουσική.
-
Εσύ μόνο ξέρεις αν χωράς. Κι αν αυτό σε περιορίζει.
-
Εμ με ρέγουλα το γάλα....δεν είναι νερό. Ορίστε τώρα.
-
Εσύ μόνο ξέρεις αν χωράς. Κι αν αυτό σε περιορίζει.
Χωραω, δεν ειναι οτι ειμαι και ανετα αλλα τουλαχιστον χωραω
@lap said in Mazda MX-5:
Εμ με ρέγουλα το γάλα....δεν είναι νερό. Ορίστε τώρα.
Τι να κανω, το τρωω το φαι μου
@ataim said in Mazda MX-5:
@imr said in Mazda MX-5:
Δεν είναι ούτε για το ύψος σου ούτε για ταξίδι το συγκεκριμένο όχημα, αν και έχω κάνει πολλά χλμ εθνική με τέρμα γκάζι και δυνατή μουσική.
Δεν θα κανει πολλα ταξιδια, ουτε χιλιομετρα γενικα, αν κανω καμια βολτα μια φορα το μηνα θα ειμαι χαρουμενος.
Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν και πολλες εναλακτικες σε χαμηλα budget
Z3 και slk ισως ειναι εναλακτικες αλλα δεν με ενθουσιαζουν και φοβαμαι αξιοπιστια και κοστη
Ισως καποιο ΜΚ1 ΤΤ αν θυσιασω την πισωκινηση για δυναμη
-
@imr said in Mazda MX-5:
Στις ιδιες διαστασεις ειμαστε περιπου. Σε NC δεν εχω μπει , αλλά σε ND που λενε ειναι λιγο καλυτερο σε χωρους, δεν χωραω, δεν με βολευει. Αν ειναι να ειμαι στριμωγμενος σαν να οδηγαω F1, αστο να μου λειπει.
Μια εναλλακτικη ειναι το RX8 , αν δεν επιμενεις για καμπριο -
@alexandros-k said in Mazda MX-5:
@imr said in Mazda MX-5:
Στις ιδιες διαστασεις ειμαστε περιπου. Σε NC δεν εχω μπει , αλλά σε ND που λενε ειναι λιγο καλυτερο σε χωρους, δεν χωραω, δεν με βολευει. Αν ειναι να ειμαι στριμωγμενος σαν να οδηγαω F1, αστο να μου λειπει.
Μια εναλλακτικη ειναι το RX8 , αν δεν επιμενεις για καμπριοΘα ηθελα καμπριο.
Το εχω σκεφτει και το RX8 αλλα αποκλειεται λογω κοστους/προβληματων. Το θελω και για καθημερινες αναγκες (σουπερμαρκετ, καμια φορα στη δουλεια κτλ) -
@imr said in Mazda MX-5:
@imr said in Mazda MX-5:
Το εχω σκεφτει και το RX8 αλλα αποκλειεται λογω κοστους/προβληματων. Το θελω και για καθημερινες αναγκες (σουπερμαρκετ, καμια φορα στη δουλεια κτλ)Τα ψωνια που θα τα βαλεις ? Αν εχεις συνοδηγο δεν χωρανε . Πορτπαγκαζ εχει για δειγμα. Εκτος αν κρεμασεις τις σακουλες απο τους καθρεφτες
-
@imr said in Mazda MX-5:
@imr said in Mazda MX-5:
Το εχω σκεφτει και το RX8 αλλα αποκλειεται λογω κοστους/προβληματων. Το θελω και για καθημερινες αναγκες (σουπερμαρκετ, καμια φορα στη δουλεια κτλ)Τα ψωνια που θα τα βαλεις ? Αν εχεις συνοδηγο δεν χωρανε . Πορτπαγκαζ εχει για δειγμα. Εκτος αν κρεμασεις τις σακουλες απο τους καθρεφτες
Εχουμε και το "βανακι" για τα πολλα ψωνια, δεν θα κανω κανα κουβαλημα.
Απο χωρους αποσκευων δεν εχω θεμα -
Δεν υπάρχει εναλλακτική στο budget του mx5 για αυτά που προσφέρει δηλαδή πισωκίνητο, cabrio με φθηνή συντήρηση.
Μόνο στο mr2 πάει το μυαλό μου που έχω την εντύπωση πως είναι πιο άνετο από το nc. -
Είχα mx5 nbfl, rx8 και τώρα έχω slk r171, στο mx5 αν όπως λες χωράς οριακά, ποτέ δεν θα είσαι άνετος για σωστή οδήγηση, στα άλλα δύο θα είσαι οκ, από οδική συμπεριφορά επιδόσεις το rx8 είναι δύο κλάσεις πάνω σε όλα και από τα τρία, το mx5 είναι καλύτερο στις στροφές το slk r171 είναι πιο γρήγορο, πιο ποιοτικό, πιο πρακτικό,πιο αυτοκίνητο, συντήρηση σε απλό συνεργείο πάνω κάτω το ίδιο σε slk r171 mx5, πιο ακριβή σε rx8, βλάβες πιο φτηνές σε mx5, ακριβές ως πολύ ακριβές σε rx8 slk, σε κατανάλωση μόνο το rx8 ξεφεύγει στα 12 λίτρα, τα άλλα δύο είναι στα 8 λίτρα, μην πάρεις εισαγωγής ειδικά μάζντα θα είναι σάπιο
Mazda MX-5