-
Έγινε και το κουμπαρακι!
Stonic λευκό (150€), Optimum 1.0 18.500€
+800 αν θες mild hybrid
+600 για 5 χρόνια service- 200 οροφή στο λευκό
+490 TO METAΛΛIKO +100 οροφή.
Παράδοση σε 3-4 μήνες (έτσι λένε).
3μελης οικογένεια, έψαχναν suv κοντά σε hatchback, ελάχιστα χλμ εντός νομού.
Vitara o ένας, Stonic ο άλλος, ψάχνουμε ακόμη ένα B suv και ένα C suv και έκλεισε η παρέα.
- 200 οροφή στο λευκό
-
@kostas4444 said in Kia Stonic:
@cirus said in Kia Stonic:
σωστό! να μη φθείρονται και τα λάστιχα απ' την πολύ ροπή έ; να βγάλουν μια δεκαετία τουλάχιστον...
και να προσέξει μην του φορτώσουν και τίποτα φώτα ημέρας, και καταπονεί τη μπαταρία του κι αλλάζει λαμπάκια κάθε λίγο και λιγάκι... χίλια διακόσια κυβικά ατμοσφαιρικός κινητήρας σε ψηλό αμάξωμα είναι η καλή και φθηνή λύση το 2020 για τους έξυπνους! όχι τούρμπο που παίρνουν τα κορόιδα...
κλαιω ρε φίλε από τα γέλια...... να είσαι καλά και συ αλλά κυρίως αυτός ο πετας με τα μαργαριτάρια του
Αγαπητοί με KIA STONIC 1.2 DPI OPTIMUM ταξίδεψα μέχρι το Βόρειο Ακρωτήριο Νορβηγία! Εξαιρετικό αυτοκίνητο!
ναι αλλά γράψε και ένα κείμενο ρε αδερφε να πεις την εμπειρία σου μιας και το οδηγησες.
Μπορεί έτσι να βοηθήσεις κάποιους που το κοιτανε
-
@dublin said in Kia Stonic:
Έγινε και το κουμπαρακι!
Stonic λευκό (150€), Optimum 1.0 18.500€
+800 αν θες mild hybrid
+600 για 5 χρόνια service- 200 οροφή στο λευκό
+490 TO METAΛΛIKO +100 οροφή.
Παράδοση σε 3-4 μήνες (έτσι λένε).
3μελης οικογένεια, έψαχναν suv κοντά σε hatchback, ελάχιστα χλμ εντός νομού.
Vitara o ένας, Stonic ο άλλος, ψάχνουμε ακόμη ένα B suv και ένα C suv και έκλεισε η παρέα.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ
- 200 οροφή στο λευκό
-
Χαιρετώ την κοινότητα. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το kia Stonic GT Line 7dct όμως δεν γνωρίζω εάν αξίζει να δώσω 1500€ παραπάνω για την έκδοση με τα 120hp και τον ήπια υβριδικό κινητήρα. Να σημειώσω εδώ ότι έχω υπερβεί κατά πολύ το μπάτζετ για την αγορά αυτοκινήτου έτσι ώστε να μετράει και το κάθε ευρώ που θα δώσω παραπάνω. Θα γίνει απόσβεση αυτών των χρημάτων ή να πάω στην αγορά του απλού βενζινοκίνητου; Ευχαριστώ!
-
@giannisa said in Kia Stonic:
Χαιρετώ την κοινότητα. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το kia Stonic GT Line 7dct όμως δεν γνωρίζω εάν αξίζει να δώσω 1500€ παραπάνω για την έκδοση με τα 120hp και τον ήπια υβριδικό κινητήρα. Να σημειώσω εδώ ότι έχω υπερβεί κατά πολύ το μπάτζετ για την αγορά αυτοκινήτου έτσι ώστε να μετράει και το κάθε ευρώ που θα δώσω παραπάνω. Θα γίνει απόσβεση αυτών των χρημάτων ή να πάω στην αγορά του απλού βενζινοκίνητου; Ευχαριστώ!
Από την στιγμή που μιλάμε για ήπια υβριδικό κινητήρα, δεν θα ασποσβεστεί ποτέ. Χρησιμοποίησε το excel που έχω φτιάξει για επιβεβαίωση: link text
-
Μπράβο ρε φίλε, πολύ ωραία δουλειά!
-
-
@npapanik said in Kia Stonic:
@giannisa said in Kia Stonic:
Από την στιγμή που μιλάμε για ήπια υβριδικό κινητήρα, δεν θα ασποσβεστεί ποτέ. Χρησιμοποίησε το excel που έχω φτιάξει για επιβεβαίωση: link text
τρομερή δουλίτσα. εύγε!!!!!
-
Καλησπέρα , θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το kia stonic .
Μοντέλο απο 18 εως 20 με τον 1.0 120 η 100 αλόγα.
Γενικά συμπροφορά στον δρόμο , αν εχει βγάλει προβλήματα και τι τέλη κυκλοφοράς πληρώνει.
-
Πήγα και είδα το καινούριο Kia Stonic.Είναι στην 3η σειρά επιλογής μου για καινούριο αμάξι.Μ΄ενδιαφέρει το Renault Capture LPG,και σήμερα θα έκανα test drive.Πήγα και είδα όμως και το Stonic και μου άρεσε!Επιπλέων ειναι οικονομικότερο,και έχει και πρόγραμμα με 5 χρόνια δωρεάν σερβις.
Το έχει κάποιος;Έχει να αναφέρει πιθανά προβλήματα; -
Δεν συζητιέται πολύ και δεν ασχολούνται πολλοί εδώ. Καλό φαίνεται, παραδοσιακά αξιόπιστα τα κορεάτικα, αλλά έχουν τη φήμη ότι καίνε παραπάνω καύσιμο. Μου φαίνεται δύσκολο να είναι οικονομικό, ειδικά σε σύγκριση με εργοστασιακό Υγραέριο.
-
Επίσης δεν το λες ακριβώς "καινούργιο" το stonic. Έχει καιρό να ανανεωθεί.
-
Απ΄ότι είδα έχει κάνει facelift.Μου άρεσε πάντως.Θα το οδηγήσω όπως και το capture και θ΄αποφασίσω.
Πόσο πολύ καύσιμο καίει;Εγώ το θέλω ως επί το πλείστων για διαδρομές στην Εθνική οδό,αν βγάζει μια μέση κατανάλωση 5,5-6 λίτρα/100χλμ δεν είναι άσχημα νομίζω.Η αλήθεια είναι ότι το υγραέριο είναι μια καλύτερη λύση,αλλά όταν πας να δώσεις 26000-26500€ για να πάρεις μια έκδοση του Capture έναντι 23000-24000€ για την έκδοση GT του ΚΙΑ,και το capture έχει πίσω ταμπούρα,έναντι δισκόφρενων του ΚΙΑ,κι επιπλέον το ΚΙΑ έχει πιο ποιοτικό εσωτερικό,η επιλογή δεν μπορεί να μην είναι ΚΙΑ.Επίσης και τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις είναι πρόκληση... -
@downhill said in Kia Stonic:
Απ΄ότι είδα έχει κάνει facelift.Μου άρεσε πάντως.Θα το οδηγήσω όπως και το capture και θ΄αποφασίσω.
Πόσο πολύ καύσιμο καίει;Εγώ το θέλω ως επί το πλείστων για διαδρομές στην Εθνική οδό,αν βγάζει μια μέση κατανάλωση 5,5-6 λίτρα/100χλμ δεν είναι άσχημα νομίζω.Η αλήθεια είναι ότι το υγραέριο είναι μια καλύτερη λύση,αλλά όταν πας να δώσεις 26000-26500€ για να πάρεις μια έκδοση του Capture έναντι 23000-24000€ για την έκδοση GT του ΚΙΑ,και το capture έχει πίσω ταμπούρα,έναντι δισκόφρενων του ΚΙΑ,κι επιπλέον το ΚΙΑ έχει πιο ποιοτικό εσωτερικό,η επιλογή δεν μπορεί να μην είναι ΚΙΑ.Επίσης και τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις είναι πρόκληση...Καλύτερα σε αυτά τα λεφτά να πας σε Xceed!
-
@the_dynamite said in Kia Stonic:
Καλύτερα σε αυτά τα λεφτά να πας σε Xceed!
Ανεβαίνει πολύ το ποσό αγαπητέ.Δεν έχω τη δυνατότητα...
-
@downhill said in Kia Stonic:
lift.Μου άρεσε πάντως.Θα το οδηγήσω όπως και το capture και θ΄αποφασίσω.
Πόσο πολύ καύσιμο καίει;Εγώ το θέλω ως επί το πλείστων για διαδρομές στην Εθνική οδό,αν βγάζει μια μέση κατανάλωση 5,5-6 λίτρα/100χλμ δεν είναι άσχημα νομίζω.Η αλήθεια είναι ότι το υγραέριο είναι μια καλύτερη λύση,αλλά όταν πας να δώσεις 26000-26500€ για να πάρεις μια έκδοση του Capture έναντι 23000-24000€ για την έκδοση GT του ΚΙΑ,και το capture έχει πίσω ταμπούρα,έναντι δισκόφρενων του ΚΙΑ,κι επιπλέον το ΚΙΑ έχει πιο ποιοτικό εσωτερικό,η επιλογή δεν μπορεί να μην είναι ΚΙΑ.Επίσης και τα 5 χρόνια δωρεάν σέρβις είναι πρόκληση...Δεν είναι ασχημη επιλογη το Kia
Αλλα συνολικα το Captur είναι καλύτερο αμάξι και νομιζω ότι το εσωτερικό του υπερεχει του stonic αλλα αν εσενα σε καλύπτει και το θεωρεις καλύτερο μια χαρα. Εσυ εισαι ο αγοραστης και ξέρεις καλύτερα
Βεβαια είναι ακριβουλι δεν είναι φτηνο οπως το Stonic αλλα το captur με υγραεριο ειδικα είναι ψιλοτάφος σε επιδόσεις τι να τα κάνει και τα δισκόφρενα, μια χαρα φρεναρει με τα ταμπούρα. Μιλάμε ομως για πολύ οικονομικο αμαξι με το υγραεριο και συνολικα ποιοτικότερο του stonic
Το πιο σωστό είναι να τα οδηγησεις και τα 2. Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από σενα τι σου αρέσει και σου κανει κλικ
Εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα κανενα απο τα 2 αλλα αν επρεπε να διαλέξω από τα 2 θα προτιμούσα το captur.
Αλλες οικονομικές επιλογές και τιμια αμαξια αποτελουν τα vitara (απαρχαιωμενο design και εσωτερικο αλλα δυνατος κινητήρας και πολύ τιμιο γενικα καλο αμαξι) και το HYUNDAI Bayon (πολύ τιμιο αν μπορεις να το αντικρίζεις σε εμφανιση καθε μερα)
-
Ως μέτοχος των Hyundai - KIA θα σου έλεγα να το αγοράσεις και να μην κοιτάξεις οποιοδήποτε άλλο μοντέλο πλην του Bayon γιατί το αμάξι είναι υπερατού.
Ως απλό μέλος του forum θα σου πω ότι 23k - 24k για ένα 1.000άρι Stonic με 100 άλογα είναι απλά κοροϊδία.
Δες κάτι άλλο, γνώμη μου... -
@georgemit said in Kia Stonic:
Ως μέτοχος των Hyundai - KIA θα σου έλεγα να το αγοράσεις και να μην κοιτάξεις οποιοδήποτε άλλο μοντέλο πλην του Bayon γιατί το αμάξι είναι υπερατού.
Ως απλό μέλος του forum θα σου πω ότι 23k - 24k για ένα 1.000άρι Stonic με 100 άλογα είναι απλά κοροϊδία.
Δες κάτι άλλο, γνώμη μου...Τα άλογα δε με ενδιαφέρουν.Σκέψου ότι τώρα έχω ένα Peugeot 307 1400cc με 75 άλογα του 2001.Εντάξει κάνει μια ώρα να ξεκινήσει στο φανάρι,αλλά δε με απασχολεί.Με πάει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια και άνεση στον προορισμό μου.Αλλά εκτός ότι είναι 23 ετών τώρα,και το έχω 15 χρόνια στην κατοχή μου,το βαρέθηκα.Θέλω ένα αμάξι αξιόπιστο,να μη με αφήσει κάπου για χαζομάρες,να πηγαίνω ασφαλώς στον προορισμό μου.Το 90% των χιλιομέτρων γίνονται στην Αττική Οδό και στην Εθνική προς Μεσσηνία και φυσικά εκεί στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού.
-
Κατάλαβα..
Τα 100 άλογα επαρκή είναι, τα χρήματα είναι πολλά για το συγκεκριμένο αμάξι. Προσωπικά θα έβλεπα κάτι άλλο ή δε θα πήγαινα στη Gt line έκδοση. Λίγο που κοίταξα υπάρχουν κάτι ετοιμοπαράδοτα 1.0Τ 100ps στα 20k +.
Αφού μπορείς να ανέβεις στα 22 γιατί δε κοιτάς το MG3; Αν αγόραζα σήμερα θα ήταν από τα κύρια υποψήφια και με μια μπαγκαζιέρα σε καλύπτει και στις διακοπές σου με οικογένεια. -
@georgemit said in Kia Stonic:
Κατάλαβα..
Τα 100 άλογα επαρκή είναι, τα χρήματα είναι πολλά για το συγκεκριμένο αμάξι. Προσωπικά θα έβλεπα κάτι άλλο ή δε θα πήγαινα στη Gt line έκδοση. Λίγο που κοίταξα υπάρχουν κάτι ετοιμοπαράδοτα 1.0Τ 100ps στα 20k +.Την έκδοση Optimum σκέφτομαι.Με 23000€ με το κλειδί στο χέρι.Απλώς η Gt έχει τους προβολείς ομίχλης που θα τους ήθελα,δεν ξέρω αν μπαίνουν μετά,αλλά σίγουρα μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτούς.
Το MG3 δεν ξέρω τι αξιοπιστία μπορεί να έχει...Τα ΚΙΑ είναι χρόνια στην αγορά και δεν έχω ακούσει/διαβάσει κάτι αρνητικό.
Kia Stonic