-
Και εμείς στο σόι μας αγόραζαν νισσαν σανυ ακριβώς για να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία. Αλλά μόλις έκλεισε απελευθερώθηκαν από την άτυπη υποχρέωση. Εμάς θυμάμαι δεν είχε AC.
Πόσοι δεξιοί πήραν από εδώ μέσα νισσαν σανυ ;;;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καθόλου πασοκιες όπως λες. Επίσημα στοιχεία του κράτους και των αρμόδιων υπουργείων είναι. Όχι απόψεις του κάθε ενός πολιτικά καθοδηγούμενες.
Η Ελλάδα είχε ένα συγκεκριμένο πρότυπο διοίκησης των επιχειρήσεων το οποίο πηγάζει από τους κοτζαμπάσηδες. Η έννοια του πολυμετοχικου σχήματος και η άντληση κεφαλαίων υπό όρους και ελέγχους ήταν άγνωστη για την πλειοψηφία των βιομηχανιών στην Ελλάδα. Η σχέση τους ήταν ξεκάθαρα κρατικοδιαιτη και κομματική μέχρι το μεδούλι. Οι δε νόμοι του κράτους ήταν φωτογραφικοί για κάθε μία βιομηχανία ξεχωριστά. Υπό αυτό το πλαίσιο φυσικό είναι οι βιομηχανίες να καταρρέουν πέρα από τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως.
Οι φόροι δεν είναι το πρόβλημα, ή μάλλον δεν ήταν το πρωτεύον. Άσχετοι όσοι τα λένε αυτά και αν δουλεύουν σε βιομηχανίες καλύτερα να το κρύβουν διότι αξίζουν χλευασμό
Τα προβλήματα ηταν κυρίως συντεχνιακά, προμηθειών, κόστους μεταφοράς, ενέργειας, προστιθέμενης αξίας του προϊόντος, ελαστικών δεικτών αυτού
Κτλ
Εάν κάποιοι ξεκινούν την ανάλυση με τους φόρους οι οποίοι είναι στο μέσο όρο της Ευρώπης, τότε το προϊόν είναι για τα μπάζα.Ένα μέρος αυτών των προβλημάτων το ΠΑΣΟΚ με τα έργα υποδομών τα έλυσε κάποια όλα όχι.
Πασοκίες ολκής. Και οι παπαριές που γράφουν στα @@ του κράτους τα @@ που τα πληρώνουμε όλοι.
Οσο για τον χλευασμό, όλοι αυτοί που θεωρείς σοβαρούς, είναι αστείοι.
Ο άνθρωπος αυτός, δεν δούλεψε ποτέ σε ελληνική βιομηχανία. Ηταν διευθυντής στο υποκατάστημα της γερμανικής εταιρείας, που στον κλάδο της είναι κορυφαία στον κόσμο.
Οταν ήταν εν ενεργεία, θεωρείτο ο τρίτος σπουδαιότερος στον κόσμο στον τομέα του κάτοχος 2 διδακτορικών και ΜΒΑ, ομιλητής σε κλειστά συνέδρια ceo των μεγάλων πολυεθνικών του χώρου και σταμάτα πια να νομίζεις ότι κάθε έναν που ξέρεις ότι είναι σημαντικοί.Μετά την αποχώρηση του από την εταιρεία στα 62 του, έγινε σύμβουλος στον παγκόσμιο συμβούλιο των εταιρειών του κλάδου, με παγκόσμια αποδοχή.
Απλά δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τους τενεκέδες της πολιτικής και με τα μμε και δεν είναι γνωστός έξω από τον χώρο του.
Πέρα από αυτό συνεχίζοντας στις πασοκίες που λες, οι φόροι μπορεί σαν νούμερο να είναι σαν των ξένων, αλλά η διαφθορά δεν καταγράφεται επίσημα στους ισολογισμούς.
Οπότε αν οι φόροι 10 και η διαφθορά άλλα 10, τα πράγματα αλλάζουν εντελώς και μάλιστα όταν όλα αυτά προστίθενται σε όλα τα προβλήματα που έχει χώρα θέσης και υποδομών.
Για πες ποιον θα ψηφίσεις στις εκλογές...
Αν ήμουν πασοκ μου αρέσει ο Γερουλάνος. Εχει ένα θέμα ρητορικής με την χροιά της φωνής του βέβαια, αλλά είναι σοβαρός.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια χαρά αμείβεται δίκαια αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες.
Α για αυτό γίνεται χαμός με τα συνδικάτα αυτοκινητοβιομηχανιών σε Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία;
Και τι ζητάνε εκεί τα συνδικάτα ? Να γίνουν κρατικά και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι ?
Οχι βέβαια...
Αρα πάλι συγκρίνουμε φράουλες με πορτοκάλια...
-
Και εμείς στο σόι μας αγόραζαν νισσαν σανυ ακριβώς για να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία. Αλλά μόλις έκλεισε απελευθερώθηκαν από την άτυπη υποχρέωση. Εμάς θυμάμαι δεν είχε AC.
Εγώ πήρα 2 πόνυ. Είμαι επαρκής ?
-
Την περίοδο στα μέσα της 10ετίας του 2000, ήμουν διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, με πολλές εξαγωγές και κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά.
Κάθε μήνα κάναμε συναντήσεις, εγώ με τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον εμπορικό διευθυντή, τον διευθυντή εξαγωγών, τον διευθυντή παραγωγής, τον οικονομικό διευθυντή και με την παρουσία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, ώστε να διευθετήσουμε διάφορα θέματα.
Σε μία από τις συναντήσεις μας, είχα την φαεινή ιδέα, να τους κάνω μία οικονομική ανάλυση της κατάστασης που βρίσκεται η εταιρεία, με τα φέσια που έχει φάει και δεν θα τα εισπράξει ποτέ (καλή ώρα τα στοιχεία που ανέβασε πρόσφατα η Ααδε), τους επισφαλείς πελάτες, τις υπέρογκες παροχές στα S/M, τις παροχές προς τους εργαζόμενους και διάφορα άλλα.
Περιττό να σας πω το τι ειπώθηκε από όλες τις πλευρές.
Ο καθένας βάζοντας το προσωπικό του συμφέρον και δευτερευόντως της ομάδας που εκπροσωπούσε, ήταν συνολικά, όλοι αντίθετοι στο να αλλάξει κάτι για να βελτιωθεί το μέλλον της εταιρείας.
Εν κατακλείδι, με απείλησαν ότι αν φτάσει κάτι στα αυτιά των μετοχών και του ΔΣ, δεν θα έχω μέλλον στην εταιρεία.Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκα, προς ικανοποίηση όλων, για να μην τους δημιουργήσω πρόβλημα και για να προστατέψω την υγεία μου και την ηρεμία της οικογένειας μου, γιατί δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση.
ΥΓ. Η εταιρεία είναι αυτή την στιγμή υπό καθεστώς πτώχευσης, βλέπω αρκετούς πρώην συναδέλφους.
Οσοι δεν αποχώρησαν έγκαιρα, είναι σε απελπισία.
Φυσικά με όποιον και να μιλήσεις, ο καθένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο. -
Λαπ οταν το σαννυ 1,4cc με a/c ειχε 1,600,000 δραχμες το αντιστοιχο τογιοτα ή μιτσουμπισι (δε μιλαω καθολου για χοντα) ειχαν 2,100,000+ συν οτι την εποχη των αποσυρσεων ειχαν και παραδοση 7-12 ημερων.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την περίοδο στα μέσα της 10ετίας του 2000, ήμουν διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία Ελληνικών συμφερόντων, με πολλές εξαγωγές και κυρίαρχη θέση στην ελληνική αγορά.
Κάθε μήνα κάναμε συναντήσεις, εγώ με τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον εμπορικό διευθυντή, τον διευθυντή εξαγωγών, τον διευθυντή παραγωγής, τον οικονομικό διευθυντή και με την παρουσία του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, ώστε να διευθετήσουμε διάφορα θέματα.
Σε μία από τις συναντήσεις μας, είχα την φαεινή ιδέα, να τους κάνω μία οικονομική ανάλυση της κατάστασης που βρίσκεται η εταιρεία, με τα φέσια που έχει φάει και δεν θα τα εισπράξει ποτέ (καλή ώρα τα στοιχεία που ανέβασε πρόσφατα η Ααδε), τους επισφαλείς πελάτες, τις υπέρογκες παροχές στα S/M, τις παροχές προς τους εργαζόμενους και διάφορα άλλα.
Ο καθένας βάζοντας το προσωπικό του συμφέρον και δευτερευόντως της ομάδας που εκπροσωπούσε, ήταν συνολικά, όλοι αντίθετοι στο να αλλάξει κάτι για να βελτιωθεί το μέλλον της εταιρείας.
Εν κατακλείδι, με απείλησαν ότι αν φτάσει κάτι στα αυτιά των μετοχών και του ΔΣ, δεν θα έχω μέλλον στην εταιρεία.Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκα, προς ικανοποίηση όλων, για να μην τους δημιουργήσω πρόβλημα και για να προστατέψω την υγεία μου και την ηρεμία της οικογένειας μου, γιατί δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση.
ΥΓ. Η εταιρεία είναι αυτή την στιγμή υπό καθεστώς πτώχευσης, βλέπω αρκετούς πρώην συναδέλφους.
Φυσικά με όποιον και να μιλήσεις, ο καθένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο.Μιλάς για το 2000. Εγώ μίλαγα παλιότερα επειδή από εκεί ξεκίνησε ο Λαπ, από το 1950.
Το 2000 είχαμε περάσει χρηματιστήριο, είχαμε εκιού και μειωνόταν ο πληθωρισμός, τα έργα για την Ολυμπιάδα και γενικά όλοι ήταν σε συννεφάκι.
Αλλά το πρόβλημα ήταν διοίκησης. Οτι δεν υπήρχε ο ιδιοκτήτης, ή ότι ο ιδιοκτήτης, ήταν γέρος και ανήμπορος, ή ήταν γόνος πορφυρογέννητος που νόμιζε ότι θα είναι πάντα λεφτάς.
Το έχουμε δει και στις τράπεζες τώρα που δεν έχουν τραπεζίτη, αλλά τυχαίους υπαλλήλους. Μπάχαλο και όλα για το φαίνεσθαι. Καμμία ουσία.
Γενικά στις επιχειρήσεις, αν δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να την πονάει και να έχει το αίσθημα του ρίσκου, αλλά υπάλληλοι που κοιτάνε μόνο την θεσούλα τους και το φετεινό μπόνους, δεν πάνε καλά τα πράγματα.
Μόνο αν ο υπάλληλος σκέφτεται το καλό της επιχείρησης και δρα ως επιχειρηματίας, εφ΄ όσον βέβαια έχει τα προσόντα να είναι σε θέση διοίκησης, μόνο τότε θα πάει καλύτερα η επιχείρηση, η αλλιώς θα μπορέσει να βρει άλλη θέση σε άλλη εταιρεία, αν έχει αποκτήσει τέτοιες διοικητικές γνώσεις.
-
Μα δεν μίλησα για τον άνθρωπο που λες. Αυτός καλά τα έλεγε. Συμφωνώ για την διαφθορά. Γενικά το λέω. Εάν ακούσετε να λένε για τους φόρους στο προϊόν τους δείτε το προϊόν τους πρώτα.
Κάποτε είχα ποσταρει κάποιες αναφορές από ένα βιβλίο που ανέλυσε την βιομηχανία της Γερμανίας. Το γνωρίζετε ότι οι εισφορές και φορολογία στα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιων ήταν το 90% του μισθού τους;;;;!!!!!!
Και αυτό διότι το προϊόν τους είχε τεράστιων διαστάσεων προστιθέμενη αξία στην αγορά. Έτσι μπόρεσαν να χτίσουν κοινωνικό κράτος και να κάνουν αθρόα εισροή εργαζομένων που προσδοκούσαν σε μια καλύτερη κοινωνία με σοβαρές παροχές.Είναι λοιπόν σημαντικη η φορολογική επιβάρυνση στο τελικό προϊόν αλλά όχι τόσο σημαντική όσο παρουσιάζεται. Άλλα ειναι τα βασικά θέματα και προβλήματα της ελληνικής βιομηχανίας. Στην παρούσα φάση ξαναγυρίσαμε πριν το 80 και στα μέσα του 70 όπου το ενεργειακό κόστος διαλύει την παραγωγή.
Και πίστεψέ με αυτοί που τα γράφουν δεν ειναι καθόλου άσχετοι. Άσε που και προσωπικά έχω μια κάποια επαφή με εργοστασιάρχες (βασικά βιοτέχνες όχι και εργοστασιάρχες αλλά τεσπα) και έχω κάνει κάποιες ετσι γενικές συζητήσεις.
Στα του ΠΑΣΟΚ εγώ δεν κατάλαβα γιατί τέθηκε θέμα ηγεσίας. Αν όχι τον κρητικό τότε μάλλον ναι προς Γερουλάνο.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φυσικά με όποιον και να μιλήσεις, ο καθένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλο.Δεν υπάρχει επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα. Και δη πολυμετοχικου σχήματος.
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ οταν το σαννυ 1,4cc με a/c ειχε 1,600,000 δραχμες το αντιστοιχο τογιοτα ή μιτσουμπισι (δε μιλαω καθολου για χοντα) ειχαν 2,100,000+ συν οτι την εποχη των αποσυρσεων ειχαν και παραδοση 7-12 ημερων.
Ότι και να ναι. Ακόμα και οι πλούσιοι θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα ως δεύτερο
ή τρίτο. Δεν το έκαναν. -
Ο Γερουλάνος φαντάζει εξαιρετικός απέναντι σε οποιονδήποτε από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
Το πρόβλημα όμως πλην ελαχίστων περιπτώσεων που ο πρωθυπουργός ήταν το πρόβλημα, στην περίπτωση των τριών κομμάτων εξουσίας είναι κυρίως οι από κάτω. Όσο πιο κάτω πηγαίνει κάποιος τόσο μεγαλύτερη είναι η οσμή βούρκου στους κομματικούς μηχανισμούς. Γνωρίζω παραδείγματα πολιτικών και πολιτών που μπήκαν στην πολιτική και στα γρανάζια κομμάτων μόνο για να σωθούν από χρέη ή κυνηγώντας περισσότερα προσωπικά οφέλη. Άνθρωπος σοβαρός δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα κόμματα και τους κοπριτες που τα πλαισιώνουν. Μόνο αν δεν έχει πρόβλημα να λερωθεί. Όμως τοτε πόσο σοβαρός θα ήταν? -
Τα νισσαν δε στηρίχθηκαν από το κράτος όπως και θα έπρεπε. Δεν υπήρχαν παραγγελίες από τις κρατικες υπηρεσίες. Δεξιοί και αριστεροί έγιναν κάτοχοι ενός Σάννυ. Η εταιρεία όμως δεν βοηθήθηκε με κανένα τρόπο τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τις τράπεζες.
-
-
Α για αυτό γίνεται χαμός με τα συνδικάτα αυτοκινητοβιομηχανιών σε Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία;
Και τι ζητάνε εκεί τα συνδικάτα ? Να γίνουν κρατικά και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι ?
Οχι βέβαια...
Η Renault είναι κρατική, στην VW το τοπικό κρατίδιο είναι μεγαλομέτοχος και στην Αμερική το Κράτος διέσωσε τις 3 από τις 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πριν 15 χρόνια. Τι λέγαμε;
-
Συνολικά 25000 πρόκειται να απολυθούν από την VW ώστε να μπορέσει να μείνει βιώσιμη. Έχουν ήδη απολυθεί εργαζόμενοι και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μειώσεις μισθών.
-
Οχι βέβαια...
Η Renault είναι κρατική, στην VW το τοπικό κρατίδιο είναι μεγαλομέτοχος και στην Αμερική το Κράτος διέσωσε τις 3 από τις 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πριν 15 χρόνια. Τι λέγαμε;
Η Ρενώ είναι διαχρονικά κρατική, αλλά δεν έχει ξύστες για προσωπικό.
Τα κράτη, ειδικά τα τοπικά, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία επενδύουν σε μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί θεωρούνται καλές και ασφαλείς τοποθετήσεις χαμηλού ρίσκου.
Σημαίνει ΕΟΜΜΕΧ αυτό ?
Τελικά ποιές φράουλες...
Με τσάντες λουι βουιτόν μαιμού, συγκρίνεις τα πορτοκάλια...
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συνολικά 25000 πρόκειται να απολυθούν από την VW ώστε να μπορέσει να μείνει βιώσιμη. Έχουν ήδη απολυθεί εργαζόμενοι και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μειώσεις μισθών.
Είπαμε είναι ημικρατική εταιρεία όπως λένε οι φίλοι, οπότε απολύει ξύστες....
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα νισσαν δε στηρίχθηκαν από το κράτος όπως και θα έπρεπε. Δεν υπήρχαν παραγγελίες από τις κρατικες υπηρεσίες. Δεξιοί και αριστεροί έγιναν κάτοχοι ενός Σάννυ. Η εταιρεία όμως δεν βοηθήθηκε με κανένα τρόπο τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τις τράπεζες.
Άρα, φταίνε οι συνδικαλισταί και η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς!
-
Όποιος θυμάται τα παλιά είναι παλιάνθρωπος, έλεγε ένας φίλος που συγχωρεθηκε...
Οπότε, ευκαιρία για καινούριο λόγο να αναφωνήσουμε
ΚΑΙ Α!
ΚΑΙ ΟΥ! -
H ποιότητα των ελληνικών Νισσάν ήταν πολύ καλή, σε ορισμένα πράγματα όπως η αντισκωριακή προστασία ή τα ηλεκτρικά τους την έλεγες και κορυφαία.
Ο Ριζοσπάστης έχει δίκιο για την Πιρέλλι και την Γκουντγίαρ παρόλο που δεν τα γράφει όλα, έζησα από κοντά τα γεγονότα στην πρώτη και τα επιβεβαιώνω.
Με δυό λόγια: είμαστε πολύ μικρή και απομακρυσμένη αγορά (αυτό δεν το λέει, αλλά είναι κορυφαίος αρνητικός παράγοντας), είμαστε μια χώρα σε γενικότερη φάση αποβιομηχάνισης (αυτό επίσης δεν το αναφέρει), οι μητρικές εταιρείες υλοποίησαν κάποια επενδυτικά και οργανωτικά σχέδια τεράστιου μεγέθους σε πολύ μεγαλύτερες αγορές, ενίοτε και κεντρικότερες -> πήρε τα εδώ εργοστάσια ο διάολος, παρά το γεγονός ότι ήταν κερδοφόρα.Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
-
Η Ρενώ είναι διαχρονικά κρατική, αλλά δεν έχει ξύστες για προσωπικό.
Α οι Γάλλοι ΔΥ δεν είναι ξύστες; ΟΚ.
Είπαμε είναι ημικρατική εταιρεία όπως λένε οι φίλοι, οπότε απολύει ξύστες....
Οι Γερμανοί όμως είναι;
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
H ποιότητα των ελληνικών Νισσάν ήταν πολύ καλή, σε ορισμένα πράγματα
Σε ορισμένα ίσως, σε άλλα όμως όχι. Το θέμα με τα ψυγεία το γνωρίζω εκ των έσω.
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
Συκοφαντίες των Αριστερών.
Πες τα μπας και ακούσουν κάποιοι...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2