-
Λαπακο
Με ρώτησες γιατί υποστηρίζω τα ιδιωτικά πανεπιστήμιο ενώ κατα δηλωση σου έχω τελειώσει δημοσιο
Με ρώτησες γιατί υποστηρίζω τους περιορισμούς στον απόπλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Γιατί αυτό είναι το σωστό και δεν κοιτάω μόνο τον κωλο μου κάτι που δεν μπορώ να πω για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Θεωρώ ότι αν είχες 2-3 ακίνητα λοιπόν, δεν θα ήθελες ούτε να ακούσεις για αυτά που με ελαφρά τη καρδιά προτείνεις. Όπως μου είχες πει, γιατί υποστηρίζεις κάτι που είναι κόντρα στον κόπο και τα συμφέροντα σου;
-
Οποιος συμπληρωσει 5000 ποστς σε αυτο το θεμα θα παρει δωρεαν σπιτι απο καποια ανωτερη δυναμη.
-
Οι εργολάβοι είναι οι τελευταίοι που πρέπει να μιλούν για ληστές. Ο ορισμός των φοροφυγάδων στην ελληνική πραγματικότητα.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Λαπακο
Με ρώτησες γιατί υποστηρίζω τα ιδιωτικά πανεπιστήμιο ενώ κατα δηλωση σου έχω τελειώσει δημοσιο
Με ρώτησες γιατί υποστηρίζω τους περιορισμούς στον απόπλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ έχω ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Γιατί αυτό είναι το σωστό και δεν κοιτάω μόνο τον κωλο μου κάτι που δεν μπορώ να πω για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.
Θεωρώ ότι αν είχες 2-3 ακίνητα λοιπόν, δεν θα ήθελες ούτε να ακούσεις για αυτά που με ελαφρά τη καρδιά προτείνεις. Όπως μου είχες πει, γιατί υποστηρίζεις κάτι που είναι κόντρα στον κόπο και τα συμφέροντα σου;
Προφανώς δεν έχεις κατανοήσει το τι λέω. Ο κόπος σου δεν ενδιαφέρει το κοινό συμφέρον. Και ένα αυτοκινητο που το αγόρασες με τον κόπο σου κάποτε θεωρείται ως ρυπογόνο και επιβαρύνεται με φόρους ως κίνητρο να το αλλάξεις προς εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος . Δεν πάει να έχεις ρίξει τόνους ιδρώτα για να το αποκτήσεις πριν ας πουμε 30 έτη, μετά ένα σημείο είναι αδιάφορο για την υπόλοιποι κοινωνία και το συνολικό της συμφέρον. Θα πρέπει κάποτε να το αντιληφθείτε και να αφήσετε αυτά τα καφενείακα τσιτάτα.
Έτσι λειτουργούν τα κράτη είτε σας αρεσει είτε όχι. Από την εποχή της γαλλικής επαναστάτης αυτές είναι οι αρχές μεταξύ ατόμου και κράτους. Εάν δεν σας αρεσει .... πάτε σε αναρχικές πολιτείες σε κάποιο εξωτικό νησί.
Το πρόβλημα όπως έχω γράψει είναι η στρεβλή νοοτροπία του έλληνα να αποταμιεύει τον κόπο του σε ακίνητα. Κάτι που φωνάζω πως είναι λάθος μετά ένα σημείο και μονάχα οι εργολάβοι και οι μεσίτες λένε πως είναι σωστό διοτι αυτό τους συμφέρει. Φυσικά και να αγοράσεις μια και δυο κατοικίες. Δεν λέω αυτό. Εννοώ την συσσώρευση κατοικιών.
Πρέπει ο Έλληνας να μάθει να μετουσιώνει τον κόπο του σε επενδύσεις διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος όχι σε αγαθά που υπόκεινται σε φθορά (και συνεπώς χρήζουν επισκευής και πολλές φορες χωρίς την αναγνώριση αποσβέσεων ) και αργά η γρήγορα θα φορολογηθούν η οτιδήποτε άλλο.
Όταν όλοι μαζί αποταμιεύουν σε αγαθά και δη κατοικίες αυτό εκ των πραγμάτων οδηγεί σε κοινωνική κρίση και η κοινωνική κρίση επιφερει οικονομική κρίση. Είναι μαθηματικά βέβαιο.
Αλλά όπως είπαμε οι Έλληνες είναι αναλφάβητοι σε απλές οικονομικές αρχές. Ότι και να λέμε πάει τζάμπα, για αυτό και η χωρα μας δεν έχει βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Τα κεφαλαία από τον κόπο του λαού πάνε σε μη παραγωγικά μέσα που δεν προσφέρουν ούτε θέσεις εργασίας ούτε ανάπτυξη.
Με μια λέξη.....προσαρμοστικότητα.
Υ.γ Όχι δεν θυμάμαι να σε ρώτησα για τον απόπλου με μισή μπαταρία. Δεν εξέφρασα καμια άποψη στο θέμα διότι δεν έχω ηλεκτρικό. Με μπερδεύεις με κάποιον άλλο.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Για την κοινωνική κατοικία που ονειρεύονται οι σοσιαλιστές, πάντα με τα λεφτά των άλλων, έχουμε την πραγματικότητα των σπιτιών των ΟΕΚ που πολλοί "ιδιοκτήτες" δεν πληρώνουν τον ΟΕΚ γιατί το θεωρούν κοινωνικό τους δικαίωμα το τζάμπα σπίτι, σε βάρος πάντα των υπόλοιπων και έχουν και στήριξη από σοσιαλΗστές και αριστερίλα...
Τα παιδιά σας βρε "αχρείοι" πήγαν σχολείο με λεφτα κάποιων άλλων όχι μονάχα τα δικά σας. Είναι μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Τι αρλούμπες είναι αυτά που γράφετε;
Όσο για τους κακοπληρωτές θα με βρεις σύμφωνο. Εκεί δεν χαρίζομαι. Εκμεταλλευτές από κάθε πλευρά θα βρουν την βρισιά μου .
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα παιδιά σας βρε "αχρείοι" πήγαν σχολείο με λεφτα κάποιων άλλων όχι μονάχα τα δικά σας.
Λάθος....ζονκ! ΜΟΝΟ με τα δικά μου πάει σχολείο, κανενός άλλου. Αλλά στις σωστές σοσιαλιστικές κοινωνίες επιστρέφουν χρήματα στους γονείς, εδώ το έχουμε και τεκμήριο....μπανανία όπως πάντα. Ο σοσιαλισμός μας μάρανε...
-
Πως πάει ;;; σε ιδιωτικό δρόμο; Η αστυνομία που σας φυλάει είναι ιδιωτική; Η πυροσβεστική; Η αποχέτευση, η ύδρευση;
Συνέλθετε ....σοβαροί άνθρωποι είστε.
Τι γράφετε;
Ο αντί σοσιαλιστικός σας οίστρος σας οδηγεί σε φαιδρότητες. Να έχετε σωστά επιχειρήματα όχι καφενεικα,
-
ρε συ λάπη είδες πως μόλις γεμίσει η κοιλιά ανακαλύπτουν 'το σωστό'΄?
μυστήριο πράγμα ρε παιδί μου... -
Πως πάει ;;; σε ιδιωτικό δρόμο; Η αστυνομία που σας φυλάει είναι ιδιωτική; Η πυροσβεστική; Η αποχέτευση, η ύδρευση;
Συνέλθετε ....σοβαροί άνθρωποι είστε.
Τι γράφετε;
Ο αντί σοσιαλιστικός σας οίστρος σας οδηγεί σε φαιδρότητες. Να έχετε σωστά επιχειρήματα όχι καφενεικα,
εσυ υποθετω εχεις δικη σου ασφαλεια; εισαι δηλ ο νεος κουλης που εχει 40 αστυνομικους κατω απο το σπιτι του να τον φυλανε
-
Για το σχολείο έγραψε...όχι για τις υποδομές. Κολοτούμπα τώρα!! Αλλά για την επιστροφή φόρου στις σοσιαλιστικές χώρες, σε όσους δεν χρησιμοποιούν δημόσιες δομές, τουμπεκί!
Δεν ειμαι αντισοσιαλιστής, αλλά σε σοβαρές χώρες (π.χ. Δανία), όχι εδώ που ο σοσιαλισμός τελειώνει στο να τρώνε οι ξύστε και οι μίζες τα λεφτά μου. Γιατί εαν δεν έχεις καταλάβει, το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης ειναι ότι έφαγαν (οι σοσιαλιστές ντε) τα λεφτά των συντάξεων για να κάνουν κοιωννική πολιτική, αφού τα λεφτά για κοινωνική πολιτική τα είχαν φάει αλλού.
-
Ρε συ Φανη, να τα βάλουμε σε μια τάξη. Οι δημοσιες δαπάνες είναι δημοσιες. Τέλεια και παύλα. Δεν εξετάζουν εάν και ποσο τις κανεις χρήση διότι είναι και πρακτικά αδυνατο και εν τέλη αντιβαίνει στον δίκαιο επιμερισμό των βαρών σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός που είναι αρχή του Συντάγματος, της Ε.Ε και γενικότερα της ευρωπαϊκής κουλτούρας.
Εάν εσυ θέλεις να πας σε ιδιωτικό να πας. Καμια αντίρρηση από εμένα. Εάν σε αποδεσμεύσουν από τα κοινά βάρη τότε ως γενικότερο μέλος της κοινωνίας δεν συμβάλεις. Διότι το δημόσιο σχολείο που εσυ δεν θα πας θα μορφώσει έναν άλλο πολίτη που καπου κάποτε θα τον χρειαστείς και γενικότερα και αυτός με την προσωπική του την υπεραξία η οποια πηγάζει και από την επιμόρφωση του συμβάλει στην συνολική υπεραξία της οικονομίας όπου δραστηριοποίεισαι και καρπώνεσαι .
Είναι πασιφανές πως δεν έχετε κατανοήσει τι έτσι σύγχρονο κράτος. Πρέπει να διαβάσατε στις διακοπές σας κοινωνικοπολιτικά βιβλία να τα βάλετε σε μια τάξη στο μυαλό σας.
-
Ρε συ Φανη, να τα βάλουμε σε μια τάξη. Οι δημοσιες δαπάνες είναι δημοσιες. Τέλεια και παύλα. Δεν εξετάζουν εάν και ποσο τις κανεις χρήση διότι είναι και πρακτικά αδυνατο και εν τέλη αντιβαίνει στον δίκαιο επιμερισμό των βαρών σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός που είναι αρχή του Συντάγματος, της Ε.Ε και γενικότερα της ευρωπαϊκής κουλτούρας.
Εάν εσυ θέλεις να πας σε ιδιωτικό να πας. Καμια αντίρρηση από εμένα. Εάν σε αποδεσμεύσουν από τα κοινά βάρη τότε ως γενικότερο μέλος της κοινωνίας δεν συμβάλεις. Διότι το δημόσιο σχολείο που εσυ δεν θα πας θα μορφώσει έναν άλλο πολίτη που καπου κάποτε θα τον χρειαστείς και γενικότερα και αυτός με την προσωπική του την υπεραξία η οποια πηγάζει και από την επιμόρφωση του συμβάλει στην συνολική υπεραξία της οικονομίας όπου δραστηριοποίεισαι και καρπώνεσαι .
Είναι πασιφανές πως δεν έχετε κατανοήσει τι έτσι σύγχρονο κράτος. Πρέπει να διαβάσατε στις διακοπές σας κοινωνικοπολιτικά βιβλία να τα βάλετε σε μια τάξη στο μυαλό σας.
κανεις ενα λαθος λαπη βασικο
καποιοι νοιωθουνε ΤΩΡΑ χορτασμενοι και αμολανε μυρωδατα προϊοντα χωνευσης
οταν ερθει ο καιρος, που δεν τοφχομαι, να αλλαξει αυτο, τοτε να δεις πως αλλαζουν οι αποψεις.
-
Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι μόνο εδώ όμως . Όσο χάλια πολιτικούς κι αν είχαμε, δεν φταίνε για τις άλλες χώρες.
-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
κανεις ενα λαθος λαπη βασικο
οταν ερθει ο καιρος, που δεν τοφχομαι, να αλλαξει αυτο, τοτε να δεις πως αλλαζουν οι αποψεις.
Ποτέ να μη αλλάξει. Αλλωστε και οι δεξιοί αυτοί ήσαν μια καποια λύσις
Χαχα
-
Μέγα λάθος! Σε ολες τις χώρες της Ευρώπης, εαν πας σε ιδιωτικό σχολείο, το ποσό του φόρου που σου αναλογεί για την δημόσια εκπαίδευση εκπίπτει από τον φόρο σου. Απλό, απλούστατο και δεν αντιβαίνει καμία αρχή. Οι σοβαρές χώρες σου λένε "μου κάνεις οικονομία στις υποδομές, σου ανταποδίδω κάτι".
Όπως κάποιος που δεν έχει αμάξι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ας κυκλοφορεί στους δρόμους.Και τι μπούρδες λες ότι δεν ξέρουν πόσο ειναι και πρακτικά αδύνατον? Αφού στην εκκαθάριση γράφουν αναλυτικά τι ποσοστό φόρου πάει που.
Να έχουμε και μια λογική σε ό,τι λέμε.
Καλά, ντάξει, ό,τι νάναι για να βγει το αφήγημα...γραμμένο μέσα από το φεβ φυσικά, όχι στην στάση του λεωφορείου ή όρθιως στριμωγμένος με άλλους 50 που ξέχασαν να κάνουν μπάνιο.
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μέγα λάθος! Σε ολες τις χώρες της Ευρώπης, εαν πας σε ιδιωτικό σχολείο, το ποσό του φόρου που σου αναλογεί για την δημόσια εκπαίδευση εκπίπτει από τον φόρο σου. Απλό, απλούστατο και δεν αντιβαίνει καμία αρχή. Οι σοβαρές χώρες σου λένε "μου κάνεις οικονομία στις υποδομές, σου ανταποδίδω κάτι".
Όπως κάποιος που δεν έχει αμάξι δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ας κυκλοφορεί στους δρόμους.Και τι μπούρδες λες ότι δεν ξέρουν πόσο ειναι και πρακτικά αδύνατον? Αφού στην εκκαθάριση γράφουν αναλυτικά τι ποσοστό φόρου πάει που.
Καλά, ντάξει, ό,τι νάναι για να βγει το αφήγημα...γραμμένο μέσα από το φεβ φυσικά, όχι στην στάση του λεωφορείου ή όρθιως στριμωγμένος με άλλους 50 που ξέχασαν να κάνουν μπάνιο.
Μήπως τα σχολεία που λες είναι στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και επιχορηγούνται από αυτό ως ένα μέρος και το υπόλοιπο που ζητούν από τους πολίτες το αποσβέσει το κράτος μέσω επιστροφής φόρου;;;; Ε;;;;
Το αμάξι είναι λάθος παράδειγμα. Από την στιγμή οου δεν κυκλοφοερει είναι ανενεργό. Ο πολίτης όμως συνεχίζει να πληρώνει έμμεσους και άμεσους φόρους για τους δρόμους. Εάν μπει και το αυτοκινητο πληρώνει τέλος για τις θέσεις στάθμευσης και την περαιτέρω φθορά του δρόμου από αυτό.
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
με σεβασμο και αλληλεγγυη σε οποιον χρειαζεται βοηθεια και οχι μονο στα ιδιοκτητα μπόουελς - σε καποιους να δωσουν ακομη περισσοτερα ειναι τιμη και οχι ντροπη
-
Μήπως τα σχολεία που λες είναι στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και επιχορηγούνται από αυτό ως ένα μέρος και το υπόλοιπο που ζητούν από τους πολίτες το αποσβέσει το κράτος μέσω επιστροφής φόρου;;;; Ε;;;;
Κατάλαβες τι γράφεις? Γιατι εγώ όχι!!
Να στο κάνω νια νια λοιπόν:
- Πληρώνει ο Γερμανός φόρο και ένα μέρος του φόρου πάει στο σύστημα εκπαίδευσης, ασ πούμε €800/χρόνο.
- Αποφασίζει ο Γερμανός να στείλει το τέκνο σε ιδιωτικό σχολείο με €10.000/χρόνο.
- Το κράτος επιστρέφει στον Γερμανό αυτά τα €800 που ειναι το μέρος του φόρου που αναλογεί για το δημόσιο σύστημα παιδίας.
Κατανοητό?
Στην Ελλάδα όχι απλά δεν επιστρέφει, αλλά επιβάλει και φόρο. Και επιπλέον (επίσης αντισυνταγματικό) δεν δίνει δωρεάν βιβλία στους μαθητές του ιδιωτικού (τα έχουν πληρώσει στον φόρο), γιατί απλά δεν υπάρχει η διαδικασία. αλλά ψιλά γράμματα, πάνε στο ιδιωτικό έχουν λεφτά, καλά να πάθουν να πληρώσουν...εχθροί του λαού και άλλα τέτοια ωραία παραμύθια (τον δράκο ψάχνουμε).
-
Αντε ξυπνήστε.
Και βέβαια όπως έκανε η δικιά μας γενιά, παίρνει ένα ζευγάρι στα 30-35 το φτηνό από τα παραπάνω και σε 10 χρόνια που θα έχουν ανέβει τα οικονομικά τους, το πουλάνε παίρνουν και την υπεραξία και μεταφέρουν το δάνειο σε ένα νέο σπίτι, ενώ το παλιό τους δίνει και την νέα προκαταβολή.
Γενικά λύσεις υπάρχουν....
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, γιατί 40 χρόνια πασοκ ο Ελληνας έμαθε να πιστεύει, ότι κάποιος του χρωστάει...
Βασίλη σε πολλά που αναφέρεις έχεις δίκιο και γνώσεις.
Αλλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η γενιά η δική μου 40 + , όταν ήταν στα 26 -27 έπαιρνε περισσότερα λεφτά από ότι τώρα στα 44.
17 χρόνια μετά λιγότερο εισόδημα σε απόλυτα νουμερα.Αυτό η γενιά σου ούτε μπορούσε να το σκεφτεί, όχι και να το ζήσει....
-
@gtsartsal said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αντε ξυπνήστε.
Και βέβαια όπως έκανε η δικιά μας γενιά, παίρνει ένα ζευγάρι στα 30-35 το φτηνό από τα παραπάνω και σε 10 χρόνια που θα έχουν ανέβει τα οικονομικά τους, το πουλάνε παίρνουν και την υπεραξία και μεταφέρουν το δάνειο σε ένα νέο σπίτι, ενώ το παλιό τους δίνει και την νέα προκαταβολή.
Γενικά λύσεις υπάρχουν....
Ψυχραιμία δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μεγάλη γκρίνια, γιατί 40 χρόνια πασοκ ο Ελληνας έμαθε να πιστεύει, ότι κάποιος του χρωστάει...
Βασίλη σε πολλά που αναφέρεις έχεις δίκιο και γνώσεις.
Αλλά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η γενιά η δική μου 40 + , όταν ήταν στα 26 -27 έπαιρνε περισσότερα λεφτά από ότι τώρα στα 44.
17 χρόνια μετά λιγότερο εισόδημα σε απόλυτα νουμερα.Αυτό η γενιά σου ούτε μπορούσε να το σκεφτεί, όχι και να το ζήσει....
τι να σκεφτουν?
χορτασμενοι γεννηθηκαν και μετα σκασανε και απο το φαγητοτωρα φταινε οι αλλοι....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ