-
350Κ με αγνώστες προοπτικές και εγώ δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι αξίζουν!
Χίλιες φορές να μείνει στο ενοίκιο
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
350Κ με αγνώστες προοπτικές και εγώ δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι αξίζουν!
Χίλιες φορές να μείνει στο ενοίκιο

Ότι πρέπει για ένα νέο φοιτητή που βρήκε την πρώτη δουλειά του με βασικό μισθό ε?
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν λοιπόν στην Ξάνθη - Καβάλα - Κομοτηνή κλπ παίζουν ενοίκια 7-8 ευρώ το τμ και η τιμή πώλησης ενός σπιτιού 10-20 ετών είναι στα 1200 το τμ, τότε μιλάμε για απόδοση ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ, κάπου 7-8 % τον χρόνο, χώρια η υπεραξία που θα παίρνει το ακίνητο.
Για Ξάνθη που ξέρω καλύτερα, τα 1200 το τ.μ. είναι για σπίτια κατασκευής το 2000 - 2005. Από εκεί και πέρα ανεβαίνουν αναλόγως και τα νεόδμητα πλησιάζουν τα 2000 ευρώ το τ.μ.
Σχετικά με τα ενοίκια, οι τιμές έχουν ανέβει αισθητά αλλά ευτυχώς όχι ακόμα στα 7-8ευρώ.
Ένα διαμέρισμα 100τ.μ. με 3 δωμάτια και πάρκινκ, κατασκευής 2000 - έως 2010 έπαιζε στα 350-450 προ κορονοιου και πληθωρισμού.
Σήμερα είναι περίπου 480 -600 . -
Δηλαδή δεν υπάρχει πουθενά σωτηρία;;;
-
βρώμα η δουλειά
-
-
Εγω απορώ με τον κόσμο που δεν διαμαρτύρεται
-
Πρώτη φάση της φούσκας πανευρωπαϊκά!
Τα εισοδήματα σταδιακά θα αδυνατουν να καλύψουν το κόστος δανείου και ενοικίου
Και για εμάς:
Οι τιμές ανεβαίνουν πάντως γιατί την ώρα που υπάρχει ισχυρή ζήτηση, η προσφορά δεν μπορεί να την καλύψει. Η εκτίναξη της ζήτησης οφείλεται σε τρεις παράγοντες: Στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, στη μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση και στο γεγονός ότι οι τράπεζες χορηγούν στεγαστικά, αλλά οι όροι δεν είναι και πολύ ελκυστικοί για το κοινό, καθώς τα επιτόκια έχουν φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα.
-
Στην χώρα λείπουν 212.000 κατοικίες για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες. Και αυτό σύμφωνα με έκθεση της ΤΤΕ.
-
Και εντωμεταξύ ο πληθυσμός μειώνεται !!!
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Στην χώρα λείπουν 212.000 κατοικίες για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες. Και αυτό σύμφωνα με έκθεση της ΤΤΕ.
Και εντωμεταξύ μιλάμε και για "κλειστά" σπίτια.
-
@antonakis said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και εντωμεταξύ μιλάμε και για "κλειστά" σπίτια.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κλειστών σπιτιών δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους.
-
Mια βολτα να κανεις στην Αθηνα και προαστεια παντου τσιμεντο. Προφανως και δεν λειπουν κτηρια, το προβλημα ειναι η γκετοποιηση αρκετων περιοχων και η αναγκη για ανακαινιση παλαιοτερων κτηριων ωστε να ανταποκριθουν στις τωρινες συνθηκες.
Και ειναι και κριμα να δινοντε ωραιες κατοικες οπως στου Παπαγου για πολυκατοικιες. Στην περιοχη που μενω στο Μαρουσι οταν μετακομισα εδω η περιοχη ηταν γεματη βιλλες με ωραιους κηπους. Τωρα ελαχιστες απο αυτες εχουν απομεινει. Ολες δωθηκαν για πολυκατοικιες επηδη οικονομικα συνεφερε.
-
Και για ολα αυτα χρειαζοντε χρηματα. Ο κοσμος δεν θελει να δουλεψει αλλα θελει να μενει σε ωραια σπιτια. Πως θα γινει αυτο? ΠΑΣΟΚ μια φορα ειχαμε.
-
@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δες όμως αν μένει κανένα απούλητο. Και εγώ απορώ....
Δεν μένει, για 3 λόγους κυρίως:
-
Πολύ λίγα σπίτια σε σχέση με την ζήτηση, οπότε αγοράζονται από αυτούς τους λίγους που τα έχουν.
-
Πολύ μάυρο χρήμα και η οικοδομή ειναι από τους πιο έυκολους τρόπους να το ασπρίσεις. Στην πολυκατοικία που πήρε ο κολλητος διαμέρισμα (9 στο σύνολο), ήταν ο μόνος που το πήρε όλο άσπρο (ένεκα δανείου), τα άλλα 8 πάνω από 50% μαύρα.
-
Αρκετοί ξένοι επενδυτές (λίγοι βασικά, αλλά αρκετοί σε σχέση με την προσφορά).
-
-
Με το νέο νόμο τα μαύρα έχουν δυσκολέψει πολύ. Δεν αμφιβάλω βέβαια πως οι απόγονοι του Οδυσσέα όλο και κάτι θα μηχανευθούν για να το παρακάμψουν.
Έτυχα πρόσφατα σε ένα συμβόλαιο με συμφωνία κλεισμένη μήνες πριν και μόλις ακούστηκε η λέξη «μαύρα» σηκώθηκε η συμβολαιογράφος και λέει στους συμβαλλόμενους πως αν ξανακουστεί η λέξη ή αν γίνει προσπάθεια καταβολής μετρητών εντός γραφείου θα ακυρώσει το συμβόλαιο. Να δείτε πως λούφαξαν όλοι…. -
Με το νέο νόμο τα μαύρα έχουν δυσκολέψει πολύ. Δεν αμφιβάλω βέβαια πως οι απόγονοι του Οδυσσέα όλο και κάτι θα μηχανευθούν για να το παρακάμψουν.
Έτυχα πρόσφατα σε ένα συμβόλαιο με συμφωνία κλεισμένη μήνες πριν και μόλις ακούστηκε η λέξη «μαύρα» σηκώθηκε η συμβολαιογράφος και λέει στους συμβαλλόμενους πως αν ξανακουστεί η λέξη ή αν γίνει προσπάθεια καταβολής μετρητών εντός γραφείου θα ακυρώσει το συμβόλαιο. Να δείτε πως λούφαξαν όλοι….Μπορεί, δεν γνωρίζω. Πάντως ξέρω πολλές αγοραπωλησίες με μαύρα και ακόμα περισσότερα κτισίματα με μαύρα.
-
Ο νέος νόμος ισχύει από τις 12 Δεκ 23. Ακόμα και χθες μου ήρθε πελάτης να αγοράσει ακίνητο 300κ και ήθελε να φαίνονται τα 140. Του λέω «πάρε τώρα το δικηγόρο σου να δούμε τι θα σου πει». Σε ανοιχτή ακρόαση τον άκουσα να λέει πως πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε.
-
Ο νέος νόμος ισχύει από τις 12 Δεκ 23. Ακόμα και χθες μου ήρθε πελάτης να αγοράσει ακίνητο 300κ και ήθελε να φαίνονται τα 140. Του λέω «πάρε τώρα το δικηγόρο σου να δούμε τι θα σου πει». Σε ανοιχτή ακρόαση τον άκουσα να λέει πως πρέπει να ξεχάσει αυτά που ήξερε.
Ααα ΟΚ, τότε εξηγείται. Δεν έχω ιδέα βέβαια τι λέει ο νέος νόμος, αφού δεν έχω ασχοληθεί. Ούτε μαύρα ούτε άσπρα έχω για να αγοράσω σπίτι!! χαχαχα
-
Ναι ρε παιδιά, τι λέει ο νέος νόμος; Κλαίνε οι κατασκευαστές;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ