-
Αρκεί που είναι Έλληνες γνήσιοι με βυζαντινά χρυσόβουλα οι παπάδες, οι Τερναπετρίτες επιχειρηματίαι και οι Νεοδημοκράται, οι Χριστιανοδημοκράται και τα χρυσαύγουλα με το νέο ΑΦΜ.
Πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι Έλλην ένας μαύρος;
Το πολύ πολύ να αυτοπροσδιοριστεί ως African-Greek, όπως Αμερική...Αλήθεια οι Αμερικάνοι θα του δώσουν διαβατήριο του Γιάννη μας, ή θα έχουν μόνο τα παιδιά του;
-
@bassstarlet said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Πως σας φαίνεται, που ο Giannis δήλωσε πως είναι νιγηριανός;
Όταν το γράφαμε κάποιοι, μας αποκαλούσαν ρατσιστές.
Μήπως είναι και αυτός, ρατσιστής για τον εαυτό του;
Λογικο
Είναι και Νιγηριανός
Είναι και ΕλληναςΔεν είναι αναγκη να είναι ένα από τα 2
Εμένα με νοιαζει πιο πολύ το ηθος του και οτι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδια. Τωρα το τι αισθανεται περισσότερο από τα 2 είναι δικαίωμα του να το επιλέξει.
Αλίμονο να του κράταγα κακία για κάτι τέτοιο.
Δεν με ενδιαφέρει ποσο καλός είναι στο μπασκετ. Το ήθος του με κάνει να τον συμπαθω
-
Έλληνας είναι ο άνθρωπος. Νιγηριανης καταγωγής, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες με διάφορες καταγωγές.
Ποιος ο λόγος που το συζητάμε;
Το ήθος του δοξάζει την Ελλάδα στα πέρατα της γης.
Μακάρι οι επικριτές του να δόξαζαν την Ελλάδα όπως αυτός, από το να είναι κλεφτοκοταδες, και φόροφυγάδες.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Έλληνας είναι ο άνθρωπος. Νιγηριανης καταγωγής, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες με διάφορες καταγωγές.
Δηλωσε ο ίδιος ότι είναι Νιγηριανος.
Βεβαια σε αλλη συνέντευξη που είχα διαβασει είχε δηλώσει ότι αισθανεται και Νιγηριανός και Έλληνας και μου φαίνεται και λογικό.
Γιατι κολλαμε σε τετοια ασημαντα πραγματα δεν καταλαβαίνω εγώ. Ο ανθρωπος έχει καταγωγή από εκεί αλλα μεγάλωσε Ελλαδα γιατι να μην αισθανεται και τα 2, τι κακό έχει αυτό??
-
Τίποτα, όλη η οικογένεια του είναι παράδειγμα προς μίμηση. Τιμή στην Ελλάδα να έχει τέτοιους πολίτες.
-
Μετά χιλιάδες έτη, θα μιλάνε οι ιστορικοί για τα αδέλφια Αντετοκούμπο και ιδιαίτερα για τον Γιάννη, ως έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές της ελληνικής ιστορίας.
Για τον φοροφυγα της διπλανής πόρτας. Δεν θα ασχοληθεί κανείς.
-
Πάντως έχουμε πολλά παραδείγματα ανθρώπων άλλης καταγωγής, που ήρθαν στην Ελλάδα και έμειναν. Πόσο μάλλον αν γεννήθηκαν εδώ.
Πέρα από την μιζέρια μας, ο ήλιος, η θάλασσα, το κλίμα, η Ιστορία μας, ο τρόπος ζωής μας κάνει πολλούς ξένους να μένουν εδώ.
Δείτε μόνο πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν μείνει εδώ μόνιμα, μετά το τέλος της καριέρας τους.
Η και αν δεν μένουν, όχι μόνο ενδιαφέρονται για την χώρα, αλλά λένε και καλά λόγια σε όποιον νεώτερο θέλει να έρθει εδώ και τους ρωτάει.
Πως γκένεν αυτό ?
-
Μετά από «χιλιάδες χρόνια» δεν ξέρω τι θα γράφουν οι ιστορικοί (ή μήπως η AI που θα τα έχει αντικαταστήσει όλα;) σίγουρα όμως, δεν θα υπάρχουν Έλληνες στην χώρα που θα έχει γίνει χώρος, και μάλιστα με αρκετή αντεκτικότητα από τους ιθαγενείς (όπως έλεγε ο Κλυνν)
Θέλω να δω την έκφρασή σας, όταν η κόρη σας θα μπει στο σπίτι με έναν αντετοκούμπο (που θα «πατάει σε τρεις εθνικότητες») και θα σας πει «μπαμπά, θα πάμε στο δωμάτιο με τον Kosta να διαβάσουμε βιολογία»!
-
Βιολογία να διαβάζουν, Ανατομία να μη μελετάνε πειραματικά.
Είναι αλλιώς όμως να διαβάζει παρέα με έναν Ορέστη-Χαράλαμπο, κι αλλιώς με τον Kosta...
Για τον γιο πάντως εγκρίνετε να το ρίξει στη μελέτη με την Άμπιγκεηλ; -
Ελα μωρέ, καλά παιδιά να είναι...
-
This post is deleted! -
Φαντάζομαι ότι ο Σκορτσιανίτης είναι Έλληνας, αλλά οι Αφοί Αντετοκούνμποι όχι;
-
https://www.protothema.gr/greece/article/1383368/oi-adetokounbo-metakomizoun-sto-psuhiko/
Δεν θέλω να αναφέρω το σπίτι ανθρωπων αλλά επειδή υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύματα με αυτό παίρνω το θάρρος. Συγνώμη Γιάννη
Τελικα,αυτά τα παιδια που ζούσαν στη φτώχεια σε αυτήν την χωρα, με την απόλυτη αξία και ιδρώτα τους, χωρίς λαμογιες και συντεχνίες, κατάφεραν να γίνουν μεγιστάνες.........και τι κάνουν;;;;;;
Επενδύουν στην χωρα τους όπου ίσως κάποιοι ρατσιστές εργατες που τα κατασκευάζουν, να βγάλουν και αλλά λεφτά.
Υ.γ Για αλλη μια φορά βάζουν τη σφραγίδα τους στην χωρα καθώς η αρχιτεκτονική του κτηρίου που επέλεξαν ειναι εξωπραγματική και ένα βήμα μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα.
-
Και να πω και κάτι άλλο, για το ήθος των ανθρώπων αυτών.
Όταν τον ρώτησαν, που έγινε αυτός ο μεγιστάνας, αυτός ο παγκόσμιος υπεραθλητης, πρότυπο για κάθε άνθρωπο σε όλον τον πλανήτη, ένα πρότυπο επιπέδου ίσως μεγαλύτερο και καλύτερο από τον Μαραντονα, με τι θα τα άλλαζε όλα......είπε: ας ζούσε ο πατέρας μου και ας ζούσαμε σε εκείνο το φτωχικό σπίτι και ας μην είχα γίνει τίποτα από όλα αυτά. Τα άλλαζα όλα για να ήταν μαζι μας.
Ποιος τολμάει να πιάσει στο στόμα του αυτήν την οικογένεια και αυτά τα παιδιά;;;;
Ντροπή!
Υ.γ Με τις βλακείες που γράφονται εδώ μέσα, πραγματικά χάνω τον χρόνο μου να εξηγήσω το λογικό.
-
Αφιερωμένο στον @criuser ...
Με αφορμή τελευταία σχετική κουβέντα που έγινε στο νήμα του corolla...
-
Έγιναν δισεκατομμυριούχοι και γύρισαν στη πόλη τους να χτίσουν οικογενειακή πολυκατοικία, δηλαδή τι άλλη απόδειξη ελλην(αραδ)ικότητας χρειάζεται;
-
Και να πω και κάτι άλλο, για το ήθος των ανθρώπων αυτών.
Όταν τον ρώτησαν, που έγινε αυτός ο μεγιστάνας, αυτός ο παγκόσμιος υπεραθλητης, πρότυπο για κάθε άνθρωπο σε όλον τον πλανήτη, ένα πρότυπο επιπέδου ίσως μεγαλύτερο και καλύτερο από τον Μαραντονα, με τι θα τα άλλαζε όλα......είπε: ας ζούσε ο πατέρας μου και ας ζούσαμε σε εκείνο το φτωχικό σπίτι και ας μην είχα γίνει τίποτα από όλα αυτά. Τα άλλαζα όλα για να ήταν μαζι μας.
Ποιος τολμάει να πιάσει στο στόμα του αυτήν την οικογένεια και αυτά τα παιδιά;;;;
Ντροπή!
Υ.γ Με τις βλακείες που γράφονται εδώ μέσα, πραγματικά χάνω τον χρόνο μου να εξηγήσω το λογικό.
η ελλαδα ειναι πολυ ωραιο μερος να κανεις διακοπες. Το ξερουν απο πρωτο χερι διοτι εχουν ζησει πολλα χρονια εδω. Δεν ειναι ωραιο μερος να εργαζεσαι και κυριως, να αμοιβεσαι
-
Άσχετο όμως με την κριτικη προς τους Ατετοκουμπο. Οι άνθρωποι δεν ευθύνονται για τα χάλια της οικονομίας μας. Οι άνθρωποι σε κάθε ευκαιρία που έχουν κατά την καριέρα τους γυρίζουν πίσω εδώ και όπως βλέπουμε κατασκευάζουν το σπίτι της οικογένειας τους.
Το τι τους τραβάει πίσω εδώ, ενώ μπορούν να ζήσουν στα ομορφότερα μέρη του πλανητη, μονάχα αυτοί το ξέρουν και μάλλον δεν είναι τα beach bars το καλοκαίρι αλλά και κάτι άλλο πιο βαθύ.
Και μαλιστα ενάντια σε όλη αυτή την ρητορική από κάποιους γραφικούς.
-
Το τι τους τραβάει πίσω εδώ, ενώ μπορούν να ζήσουν στα ομορφότερα μέροι του πλανητη, μονάχα αυτοί το ξέρουν και μάλλον δεν είναι τα beach bars το καλοκαίρι αλλά και κάτι άλλο πιο βαθύ.
Ξέρω κάποιους Έλληνες που έφυγαν Αμερική, έκαναν περιουσία, γύρισαν Ελλάδα (οι δύο για να μεγαλώσουν εδώ τα παιδιά τους), δούλεψαν εδώ ή έκαναν επιχειρήσεις και τελικά τα παιδιά τους έφυγαν Αμερική πάλι...
Δυστυχώς δεν είμαστε στην ιδανική χώρα για πολλά πράγματα.
-
Ναι ρε παιδιά, η χωρα δεν είναι ιδανική. Και πρέπει να την αλλάξουμε. Πως συνδέεται ομως αυτό με τους Ατςτοκουμπο και την κριτική προς αυτούς;
Δεν βρίσκω άμεση σύνδεση μέσω γεγονότων και πράξεων παρα μονάχα μέσω υποθετικών σχημάτων που ο καθένας βάζει με το μυαλό του.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]