-
Μου στείλανε και ιμειλ να αξιολογήσω την εμπειρία μου σχετικά με το service.
Ειλικρινά δεν έχω λόγια...
Το κόστος δε το σχολιάζω αλλά μισό λίτρο παραπάνω λάδι?
Και που ξέρω αν στα 60.000χλμ που θέλει αλλαγή το λάδι του κιβωτίου ταχυτήτων αν θα βάλουν ακριβώς 2,6 λίτρα και 1,2 στο πίσω διαφορικό ή θα βάλουν όσο τους έρθει?
Και που λέει ο κατασκευαστής ότι παίρνει 0w20 και ότι τα λάστιχα τα φουσκώνουμε 3 ατμόσφαιρες???
Με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας . -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Το κόστος δε το σχολιάζω αλλά μισό λίτρο παραπάνω λάδι?στο έβαλαν στο χρέωσαν ή και τα δυο
Και που ξέρω αν στα 60.000χλμ που θέλει αλλαγή το λάδι του κιβωτίου ταχυτήτων αν θα βάλουν ακριβώς 2,6 λίτρα και 1,2 στο πίσω διαφορικό ή θα βάλουν όσο τους έρθει?
Αυτό είναι εύκολο ,στα σασμάν και τα διαφορικά βάζεις μέχρι να αρχίσει να τρέχει εξω δεν γίνεται λάθος
Και που λέει ο κατασκευαστής ότι παίρνει 0w20
Ελα ντε
και ότι τα λάστιχα τα φουσκώνουμε 3 ατμόσφαιρες???
Με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας .
Λογικό στόλισέ τους στην κριτική
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Το κόστος δε το σχολιάζω αλλά μισό λίτρο παραπάνω λάδι?στο έβαλαν στο χρέωσαν ή και τα δυο
Αυτό είναι εύκολο ,στα σασμάν και τα διαφορικά βάζεις μέχρι να αρχίσει να τρέχει δεν γίνεται λάθος
Και που λέει ο κατασκευαστής ότι παίρνει 0w20
Ελα ντε
και ότι τα λάστιχα τα φουσκώνουμε 3 ατμόσφαιρες???
Με έχει πιάσει κρύος ιδρώτας .
Λογικό στόλισέ τους στην κριτική
Γράφουμε σαν οδηγοί και πώς θα προστατευτούμε (από τη μεριά μου τουλάχιστον) δε κάνω σχόλια τύπου σχετικός.
Παράγγειλα 5λιτρο 0w-16 τη μέρα που έκλεισα ραντεβού, πάω το πρωί πριν το ραντεβού λέω εντάξει με το λάδι? ναι αλλά μου λέει ο κατασκευαστής προτείνει 0w-20 επειδή ήταν πρωί και είχα πιει μόνο ένα καφέ δεν απάντησα.
Μετά από 3 ώρες που μου είχαν πει πληρώνω και βλέπω στην απόδειξη το λάδι που ζήτησα παραλαμβάνω το αυτοκίνητο του λέω το υπόλοιπο λάδι που πλήρωσα που είναι?
Μου το φέρνει βλέπω 900ml υπόλοιπο (το μανιουάλ γράφει 3,6) , πάω σπίτι τσεκάρω πιο πάνω το λάδι τελικά βρήκα ένα φίλο με συνεργείο και τραβήξαμε μισό λίτρο να έρθει ο μετρητής σωστά.
Τέλος πάντων δε ψάχνω το δίκιο μου πιο πολύ γράφω για ενημέρωση.
Τα toyota ΔΕΝ θέλουν παραπάνω λάδι, μπορεί να πάει στην εισαγωγή και να γίνουν λαδιέρες, τα λέει και ο Ιρακινός άμα θέλετε να βρω το video. -
Τα toyota ΔΕΝ θέλουν παραπάνω λάδι, μπορεί να πάει στην εισαγωγή και να γίνουν λαδιέρες, τα λέει και ο Ιρακινός άμα θέλετε να βρω το video.
Κανένας κινητήρας δεν θέλει περισσότερο λάδι, μπορεί να καταστραφεί. Να δεις bmw με 500ml παραπάνω λάδι ζημιά που έχουν πάθει.
-
Δεν τους ειπες τιποτα οταν σου φερανε πισω τα 900μλ?
Δηλαδη μου βαλατε 4.1λτ δεν τους ρωτησες? Εγκεφαλικο...
Επιτοπου τους λες ανοιξε το, βγαλτο να δουμε ποσο εβαλες.
Η σου βαλανε περισσοτερο απο το φυσιολογικο (δεν ξερω τα νουμερα αλλα απο αυτα που διαβαζω) ή το φαγανε αλλου.
Σε καθε περιπτωση για βρισιμο...Να εχεις πληρωσει το σερβις δηλαδη (υπηρεσια) και να βγαζεις μετα μονος σου?
-
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Η σου βαλανε περισσοτερο απο το φυσιολογικο (δεν ξερω τα νουμερα αλλα απο αυτα που διαβαζω) ή το φαγανε αλλου.
Σε καθε περιπτωση για βρισιμο...Να εχεις πληρωσει το σερβις δηλαδη (υπηρεσια) και να βγαζεις μετα μονος σου?
Καλά κατάλαβες 5-3.6=1.4 όχι 0.9
και στο μετρητή φαινόταν παραπάνω έβγαλα 0.5 λίτρα και πήγε στο πάνω σημάδι.
Τέλος πάντων εδώ γράφουμε σε φόρουμ και λέμε τα καλά και τα στραβά, πιο πολύ το ανέφερα για ενημέρωση. -
Τέλος πάντων εδώ γράφουμε σε φόρουμ και λέμε τα καλά και τα στραβά, πιο πολύ το ανέφερα για ενημέρωση.Καλα εκανες προφανως και το μοιραστηκες.
Αλλα εμενα προσωπικα μου φαινεται εντελως απαραδεκτο.
Δηλαδη μεχρι και στη αλλαγη λαδιων να μην εισαι ησυχος?
Δεν μιλαμε να μπεις σε σοβαρες βλαβες...
Ευτυχως συγκρατηθηκες απ οτι καταλαβα. -
Τέλος πάντων εδώ γράφουμε σε φόρουμ και λέμε τα καλά και τα στραβά, πιο πολύ το ανέφερα για ενημέρωση.Καλα εκανες προφανως και το μοιραστηκες.
Αλλα εμενα προσωπικα μου φαινεται εντελως απαραδεκτο.
Δηλαδη μεχρι και στη αλλαγη λαδιων να μην εισαι ησυχος?
Δεν μιλαμε να μπεις σε σοβαρες βλαβες...
Ευτυχως συγκρατηθηκες απ οτι καταλαβα.Κυρίως να ενημερώσω και να μάθω αν έχει συμβεί σε κάποιον άλλο, δε μπορεί να συμβαίνει μόνο σε μένα 2 στα 2.
Ναι αυτό δεν αισθάνομαι και πολύ ήσυχος -
Ποιο είναι το προβλημα να μπει παραπάνω λαδι;
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά. -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Ποιο είναι το προβκημα να μπει παραπάνω λαδι;
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.-
Oil leakage
-
The burning smell of engine oil
-
Smoke coming from the engine
-
Smoke releasing from the exhaust tailpipe
-
Engine making strange noises
-
-
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.Δεν μιλάμε να βάλεις λίγο παραπάνω από το Max, δεν έγινε και τίποτα, Αν όμως φουλάρει μέχρι πάνω, το σύστημα θα ανεβάσει μεγάλη πίεση και θα έχεις ένα σωρό προβλήματα.
-
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.Ε τώρα εννοείται σε καμιά ΜΕΚ δεν πρέπει να μπαίνει παραπάνω λάδι.
Ειδικά στα υβριδικά που η μηχανή δεν λειτουργεί και παίρνει ξαφνικά ανάλογα το φορτίο.
Και για περισσότερα πειστήρια ρίξε μια ματιά στο λίνκ που έβαλα και το ξαναβάζω https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/200130-0w8-oil-for-yaris-mk-4/page/2/#commentsNever overfilled too much above the max on the dipstick. It can splashback to the intake, create foaming and starve the oil pump=dead engine
Kαι από Αμερική δες το βίντεο chapter 4
Youtube Video -
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.Δεν μιλάμε να βάλεις λίγο παραπάνω από το Max, δεν έγινε και τίποτα, Αν όμως φουλάρει μέχρι πάνω, το σύστημα θα ανεβάσει μεγάλη πίεση και θα έχεις ένα σωρό προβλήματα.
προβλήματα= λεφτά που θα πληρώνεις σε μαστόρους.
Δίνεις που δίνεις για σέρβις να φτιάξεις το αυτοκίνητο όχι να το χαλάσεις . -
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.Ανεβάζει μεγάλη πιεση και στην καλύτερη τα φτύνει η αντλία στην χειρότερη παίρνεις το μοτέρ στα χέρια.
-
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αν μπορεί να το εξηγήσει κάποιος σε απλά ελληνικά.Ανεβάζει μεγάλη πιεση και στην καλύτερη τα φτύνει η αντλία στην χειρότερη παίρνεις το μοτέρ στα χέρια.
Κατάλαβα από τις αναρτήσεις όλων σας και είναι κάτι που ποτε δεν είχα στο μυαλό μου γιατί κακά τα ψέματα με την επιδερμική δουλειά που γίνεται στα συνεργεία και το πως μπαίνει το λαδι, λάθος πόσοτητα δεν είναι δύσκολο να μπει.
-
Στο golf που το είχε μπουκωσει στο λάδι στη τελευταία αλλαγή, μου άναψε φωτεινή λυχνία λαδιού, το τσεκαρα κ πήγα κ άντλησε το πλεονάζον λάδι. Υποθέτω κ στη toyota θα ανάβει η ένδειξη σε περίπτωση υπερπλήρωσης
-
Παραγγειλα το ΥC 130 Elegant, έχει κάποιος εμπειρία με 2 παιδικά καθίσματα πίσω, αν ο χώρος είναι επαρκής; Απέρριψα το νέο chr και το Corolla Cross γιατί δεν μου αρέσουν σχεδιαστικά και είναι κάπως ογκώδη για μετακινήσεις εντός πόλης, ελπίζω να μην το μετανιώσω.. Ευχαριστώ!
-
@stavros-1 said in Toyota Yaris Cross:
Παραγγειλα το ΥC 130 Elegant, έχει κάποιος εμπειρία με 2 παιδικά καθίσματα πίσω, αν ο χώρος είναι επαρκής; Απέρριψα το νέο chr και το Corolla Cross γιατί δεν μου αρέσουν σχεδιαστικά και είναι κάπως ογκώδη για μετακινήσεις εντός πόλης, ελπίζω να μην το μετανιώσω.. Ευχαριστώ!
Πότε παράδοση σου είπαν ?
-
Παράδοση μου είπαν τον Μάιο!
Toyota Yaris Cross