-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα. Εγώ θέλω μόνο δραστηριότητες με αναπτυξιακές δυνατότητες για την οικονομία. Και να μου δίνουν και ένα σεβαστό ποσό σε φόρους. Είσαι ένα αντιπαραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Κι εγώ ως κράτος σου έχω δημιουργήσει μια αγορά εργασίας που μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με περισσότερα λεφτά. Ή εναλλακτικά έλα να σε προσλάβω στο Δημόσιο με το βασικό μισθό.
Θα ήταν ένα σεβαστό, ξεκάθαρο, τίμιο και δίκαιο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.Έχεις καταλάβει ότι αυτά που γράφεις αγγίζουν το φάσμα της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας ενός κομμουνιστικού η έστω σοσιαλιστικού συστήματος;;
Ωρε τρίπλες ο Άντυ....δεν σου το είχα.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υ.γ Να στο πω απλά και σταρατα. Δεν γίνεται ένας υδραυλικός να έχει υψηλότερο πραγματικό εισόδημα από έναν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο, ή έναν ερευνητή σε πανεπιστημιακά προγράμματα, επειδή η φορολόγηση των τελευταίων είναι υψηλή για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι φοροφυγαδες.
Αυτό είναι μια στρέβλωση που οδηγεί τα σπουδαγμένοι παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
+1000
-
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα. Εγώ θέλω μόνο δραστηριότητες με αναπτυξιακές δυνατότητες για την οικονομία. Και να μου δίνουν και ένα σεβαστό ποσό σε φόρους. Είσαι ένα αντιπαραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Κι εγώ ως κράτος σου έχω δημιουργήσει μια αγορά εργασίας που μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά με περισσότερα λεφτά. Ή εναλλακτικά έλα να σε προσλάβω στο Δημόσιο με το βασικό μισθό.
Θα ήταν ένα σεβαστό, ξεκάθαρο, τίμιο και δίκαιο πλαίσιο αντιμετώπισης του θέματος.Έχεις καταλάβει ότι αυτά που γράφεις αγγίζουν στο φάσμα της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας ενός κομμουνιστικού συστήματος;;
Ωρε τρίπλες ο Άντυ....δεν σου το είχα.
Δεν υπάρχει καμιά κεντρικά σχεδιασμένη πολιτική.
Στις ΗΠΑ που η ανεργία είναι 2,8% και όποιος θέλει όποτε θέλει βρίσκει δουλειά με καλά λεφτά. Απ' ότι ξέρω δεν υπάρχουν ΕΕ. Ή υπάλληλος θα είσαι ή μέλος σε κάποια εταιρεία.
Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και στη Γερμανία. -
ρε συ άντυ, η συνήθης υποστηρικτική της δεξιάς σε οποιαδήποτε διαδικασία, πχ να μπουν καμερες και στη τουαλετα, ειναι πως 'δεν εχεις να φοβηθεις κατι αν δεν εισαι παραβατικός'
εδω, οι αντιδρασεις με τους φορους, ενα καποιο φοβο δειχνουν
οχι? -
Παράδειγμα μπαμπάς υδραυλικός, γιος υδραυλικός.
Το ίδιο και σε επιστήμονες, γιατρός μπαμπάς, γιατρός και ο γιος/κόρη κτλ
Δικηγόρος μπαμπάς, δικηγόροι και τα τέκνα. φαρμακοποιοί κτλ κτλΕιτε είναι επαγγελματίες που θέλουν ελεύθερο ωράριο για Χ,ψ λόγους.
Είτε το σημαντικότερο μέρος τους, για την θολούρα των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Δηλαδή η εργασία που κάνουν θέλουν να μη φαίνεται ώστε οι εργατοώρες τους να τους αποφέρουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα από ότι σε έναν μισθωτό.
Αυτό είναι μια στρέβλωση που οδηγεί τα σπουδαγμένοι παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ούτε ο Άρης ο Προτοσάλτε δεν θα έλεγε αυτά . Τι γράφεις;;;;
Ο υδραυλικός έγινε επειδή ήταν και ο μπαμπάς του..... Κληρονομικό επάγγελμα η εργατική τάξη...
Ο δικηγόρος μπαμπάς , δικηγόρος και το παιδί , μόνο να δείς πόσα παιδάκια δουλεύουν πρακτική για μηδέν εισόδημα , καταρρίπτεται η γενικότητά σου.
Ο γιατρός ,παρόμοια.... Άρα θεωρητικά η Ελλάδα έχει ίδιο αριθμό ( περίπου ) επιστημόνων με το 70!
Γενικότητες και τσουβάλιασμα!
Καλά ότι το διαλέξαμε το ελεύθερο επάγγελμα λόγω φορολογικών κινήτρων είναι παρόμοιο με ένα άλλο με τον Τοτό.Σήμερα , ένας Ε.Ε. ( μηχανικός) για να είναι ανοικτός , πρέπει το έτος να καθαρίζει ( το ελάχιστο) 40012 = 4800 ( νοίκι) +31112 =3732 ( ασφάλεια) + 3012 = 360 (οτε) + 2004 = 800 ( δεη ) + 150 ( το πρόγραμμα των τιμολογίων ) + 100 ( ψηφιακή υπογραφή) + 600 ( λογιστής) = 10.542 € . Δεν συμπεριλαμβάνω έξοδα διαχειριστικά όπως προγράμματα και λοιπά που χωρίς αυτά δεν μπορείς να δουλέψεις και απλά παίζεις πασιέντζες στον υπολογιστή. ΑΝ όπως λέει το νομοσχέδιο δείξεις ίδια βάρκα ίδια πανιά , έσοδα - έξοδα , τότε σε αυτό βάλε και κανά 2.000€φόρο ( παίρνεις προσαύξηση)!
Παρακάτω , γράφεις ότι φεύγουν οι επιστήμονες , μάλλον τους ορφανούς εννοείς καθώς στη γενικότητά σου είμαστε κληρονόμοι έτοιμων δουλειών!
Στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις το δίκαιο αίτημα της εξάλειψης της φοροδιαφυγής ( πρώτος εγώ το βιώνω στην καθημερινότητά μου αυτό το άδικο) αναλώνεσαι σε απίστευτες γενικότητες παρόμοιες με τον κουλουρά και το μνημόνιο!
Ιδού η Ρόδος πάντως ιδού και το πήδημα , ποτέ δεν είναι αργά να επωφεληθείς και εσύ και να γίνεις Ε.Ε. , τόσοι σύμβουλοι επιχειρήσεων ( ή λογιστές , δε ξέρω το ακριβές επαγγελματικό σου προσανατολισμό) υπάρχουν.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ρε συ άντυ, η συνήθης υποστηρικτική της δεξιάς σε οποιαδήποτε διαδικασία, πχ να μπουν καμερες και στη τουαλετα, ειναι πως 'δεν εχεις να φοβηθεις κατι αν δεν εισαι παραβατικός'
οχι?Τι λες ρε γάτε, τι νιαουρίζεις πάλι? Αν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες ας τους πιάσουν και μπράβο τους.
Το να θεωρεί το επίσημο κράτος μια κοινωνική ομάδα ως κλέφτες, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει. Και να τους βάζει οθωμανικό κεφαλικό φόρο. Για να μαζέψει τα λεφτά που του λείπουν.
Και αντιδημοκρατικό είναι, δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι στη Δημοκρατία. Γι' αυτό υπάρχουν ελεγκτικές αρχές. Και ξεφτίλα. Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν αριστερό.
-
Όπως επίσης καταρρίπτεται η γενικότητα σου περί μη κληρονομικής πελατείας.
Όχι μονάχα υπάρχει κληρονομική πελατεία από ε.ε γονιό σε απόγονο αλλά και σε μη απογόνους με ποσοστά.
Συμφωνώ ότι όσοι δεν έχουν κάτι τέτοιο, εργάζονται σε γαλέρες, αυτό ξέχασα να το επισημάνω. Έχεις δίκιο σε αυτό.
Έχω εργαστεί και εγώ κάποτε σε λογιστικό γραφείο. Κάτι ξέρω που λένε. Και μάντεψε και με τι καθεστώς
Ναι πάρα πολλοί διάλεξαν το ελεύθερο επάγγελμα λόγω του φορολογικού τοπίου.Το ότι εσύ μας λες πως δεν είσαι ένας από αυτούς και χωρίς έτοιμη πελατεία, θα το δεχτώ.
Δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι μια πραγματικότητα που την γνωρίζουν οι πάντες όσοι εργάζονται σε λογιστικά γραφεία.
Και εσύ με τη σειρά σου, στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς το σωστό αφήγημα που αναφέρει την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση στους εε, όπως έχω επισημάνει και εγώ, καταφεύγεις σε γενικότητες.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
οχι?Τι λες ρε γάτε, τι νιαουρίζεις πάλι? Αν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες ας τους πιάσουν και μπράβο τους.
Το να θεωρεί το επίσημο κράτος μια κοινωνική ομάδα ως κλέφτες, χωρίς να μπορεί να το αποδείξει. Και να τους βάζει οθωμανικό κεφαλικό φόρο. Για να μαζέψει τα λεφτά που του λείπουν.
Και αντιδημοκρατικό είναι, δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι στη Δημοκρατία. Γι' αυτό υπάρχουν ελεγκτικές αρχές. Και ξεφτίλα. Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από έναν αριστερό.
λάικ
-
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα.
Εν τω μεταξύ ακόμη και ζημιές να εμφανίζει ένας ΕΕ , σίγουρα έχει αποδόσει κάποιο ποσό από τον τζίρο του σε ΦΠΑ , τις ασφαλιστικές του εισφορές, και τις εισφορές των εργαζομένων του.
Και ακόμη πιο απλά να το δούμε για να έχει ζημιές ή μικρά κέρδη σημαίνει πως έχει κάνει δαπάνες και έχει καταβάλει μισθούς, ενοίκια ίσα ή μεγαλύτερα με τον τζίρο του , χρήματα τα οποία έχουν πέσει στην αγορά.
-
Τόσο εύκολα. Τόσο απλά.
Είναι της μόδας οι καλοζωϊσμένοι νέοι να λένε εύκολα ότι είναι αριστερούλιδες...Και επιμένουν κιόλας οι προσκυνημένοι του καπιταλισμού.
«Να σου κάνω μια ερώτηση, μη με παρεξηγήσεις, είσαι Αριστερός;» ρώτησε γυναίκα τον Κασσελάκη στο «Γεννηματάς»
... κι αυτός από την πλευρά του απάντησε: «Ναι».
https://www.iefimerida.gr/politiki/aristeros-kasselakis-synomilia-gennimata -
Θολούρα έχεις εσύ Άντυ μκυ, και μάλιστα δεν έχεις καταλάβει που πατάς και βρίσκεσαι.
Στο λέω θα έρθει και πόθεν έσχες διότι έχουμε μπει σε μια φορολογική φιλοσοφία με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια. Εσύ λέγε τις χαζομάρες σου.
Το ότι οι εε επιλέγουν να εργαστούν μόνοι τους είναι απόρροια είτε της κληρονομιάς κάποιας πελατείας από τους γονείς τους, και ενός έτοιμου εισοδήματος.
Παράδειγμα μπαμπάς υδραυλικός, γιος υδραυλικός.
Το ίδιο και σε επιστήμονες, γιατρός μπαμπάς, γιατρός και ο γιος/κόρη κτλ
Δικηγόρος μπαμπάς, δικηγόροι και τα τέκνα. φαρμακοποιοί κτλ κτλΕιτε είναι επαγγελματίες που θέλουν ελεύθερο ωράριο για Χ,ψ λόγους.
Είτε το σημαντικότερο μέρος τους, για την θολούρα των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Δηλαδή η εργασία που κάνουν θέλουν να μη φαίνεται ώστε οι εργατοώρες τους να τους αποφέρουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα από ότι σε έναν μισθωτό.
Εδώ είναι όλο το θέμα αντιπαράθεσης.
Δηλαδή σκέφτεται πως το πραγματικό εισόδημα του θα είναι πολλαπλάσιο και ακόμα και τις ιδιωτικές του αγορές θα τις αναγνωρίζει ως δαπάνες. Διπλό όφελος.
Δηλαδή, σκέφτονται πως θα ζουν σε μια χώρα αλλά για αυτούς, στην πράξη θα υπάρχει ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Αυτό το κίνητρο επιλέγεται ως υπέρτατο ακόμα και μπροστά στο ρίσκο της επιχείρησης και στο ακατάστατο ωράριο που όντως ισχύουν και αποτελούν τις λεγόμενες παράπλευρες επιβαρύνσεις/δυσκολίες
Αυτό ως συνέπεια έχει την αυξημένη φορολόγηση άμεση και έμμεση σε κάθε συναλλαγή της οικονομίας, διότι οι δημόσιες δαπάνες κάπως πρέπει να πληρωθούν. Αυτό εν τέλη πιέζει την οικονομία σε μια χαμηλή ανάπτυξη και ανάγκη για δανεισμό κάτι που οδήγησε σε ότι γνωρίζουμε.
Παράλληλα με αυτό και το πελατειακό κράτος τόσων δεκαετιών. Δεν το παραβλέπω αυτό.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.
Κάθε επάγγελμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.Σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Την υπέρμετρη επιβάρυνση των εε. Ούτε αυτό είναι καλό. Αλλά ...... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.....
Υ.γ Να στο πω απλά και σταρατα. Δεν γίνεται ένας υδραυλικός να έχει υψηλότερο πραγματικό εισόδημα από έναν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο, ή έναν ερευνητή σε πανεπιστημιακά προγράμματα, επειδή η φορολόγηση των τελευταίων είναι υψηλή για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι φοροφυγαδες.
Λάθος παράδειγμα.
Οι διευθυντές ΕΣΥ στις χειρουργικές ειδικότητες έχουν μαύρες αμοιβές εξαψηφιες το χρόνο, που κανείς υδραυλικός δε μπορεί να πλησιάσει. Έχουν μονοπωλειο το χειρουργικό χρόνο, αν μπορούν να μπουν π.χ 4 χειρουργεία μπορούν να τα κάνουν όλα και κανείς άλλος μέσα να μην κάνει τιποτα. Δεν ελέγχονται από κανέναν, γιατί το σύστημα είναι διευθυντοκεντρικό. Και το κράτος δεν ασχολείται, γιατί δε θέλει να τους πληρώσει όσα πρέπει να παίρνουν, τα χρήματα τα τρώνε αλλού. Τώρα δε με αυτά που θέλουν να κάνουν, απογευματινά χειρουργεία, χειρουργεία από γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ, θα κάνουν πάρτυ. -
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο φυσικά και δίνουν 41% στη νουδούλα, είναι λογικό να τρολάρει ο original hardcore δεξιός ο Κασσελάκης δηλώνοντας...."αριστερός" μεσα σε ΝΑΤΟικό και ευρωμνημονιακό κόμμα που μέσα σε όλα στηρίζει και το ακροδεξιό καθεστώς Ζελένσκι. Κομμάτι από το ίδιο ύφασμα τους βλέπω.
-
-
Σημασία έχει ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι του 41τα% δεν είναι τίποτα εμμονικοί που τους κοροϊδεύει ο Μητσοτάκης.
Μπορεί να βρίζουν σήμερα, αλλά στην κυριακάτικη εφημερίδα θα δούμε πάλι δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ πρώτη και θα πανηγυρίζουν για το υψηλό ποσοστό που δικαιολογεί οποιαδήποτε απόφαση, ενώ θα χτυπάνε τηλέφωνα στο λογιστή κυριακάτικα "να δούμε τι θα κάνουμε"... -
Εξηγεί πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας
-
Καλά μεταξύ μας δε χρειάζεται να δει κανείς μια τέτοια έρευνα για να βγεί συμπέρασμα. Μόνο και μόνο από το γεγονός οτι "μαγαζι γωνία" το κάναμε βόθρο με σκυλάδικα και λούμπεν μπιτσόμπαρα για μπατίρηδες τουρίστες ενώ ψηφίζουμε κάθε
εδώ και 50 χρόνια, λέει ό,τι χρειάζεται να πει για το μυαλό μας συλλογικά.
-
Κουράγιο σύντροφοι.
Τώρα που διαλύεται και η Πλεύση η συσπείρωση και η φωνή αντίστασης γίνεται ποιο δυνατή.Ζωή και Μπιμπίλας θα σηκώσουν τα λάβαρα της αντίστασης.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο
Και εσύ δηλώνεις αριστερός, δηλαδή επιθυμείς την κατάργηση του κεφαλαίου ενώ είσαι στην ουσία καπιταλιστής.
Τι παράσταση δίνετε ρε φίλε!
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο
Και εσύ δηλώνεις αριστερός, δηλαδή επιθυμείς την κατάργηση του κεφαλαίου ενώ είσαι στην ουσία καπιταλιστής.
Τι παράσταση δίνετε ρε φίλε!
up!
-
Μιλώντας από προσωπική εμπειρία.
Πολλοί γαλουχημένοι από μικροί αριστεροί και από "λαικές οικογένειες" που λέει και ο μιάου. Μεγαλώνοντας πιάστηκαν επαγγελματικά με την αξία τους και τον κόπο τους. Και με μεγάλες στερήσεις των γονιών τους.
Και έγιναν η καλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που παρέχει το καπιταλιστικό σύστημα, έστω και το στρεβλό ελληνικό, για μόρφωση, βελτίωση της ποιότητας ζωής, άνοδο βιωτικού επιπέδου, κοινωνική άνοδο.Και βγαίνουν σήμερα Edit - προσβολή κατά συνομιλητών {Admin} Και μιλάνε για την αριστερά και κατά του καπιταλισμού. Αν ήμουν αριστερός (φτου κακά), θα ήταν οι πρώτοι που θα έκραζα για δυσφήμιση της έννοιας αριστερά.
Στα δικά μου παιδικά χρόνια θα έτρωγαν και καμιά σφαλιάρα, αλλά οκ τώρα εκσυγχρονιστήκαμε και είμαστε καθώς πρέπει...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2