-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Να πει το κράτος με τον τρόπο του ότι εσύ κύριε ΕΕ που εμφανίζεις 5 χρόνια ζημία ή ετήσιο εισόδημα 5k, δε μου είσαι χρήσιμος για τη χώρα.
Εν τω μεταξύ ακόμη και ζημιές να εμφανίζει ένας ΕΕ , σίγουρα έχει αποδόσει κάποιο ποσό από τον τζίρο του σε ΦΠΑ , τις ασφαλιστικές του εισφορές, και τις εισφορές των εργαζομένων του.
Και ακόμη πιο απλά να το δούμε για να έχει ζημιές ή μικρά κέρδη σημαίνει πως έχει κάνει δαπάνες και έχει καταβάλει μισθούς, ενοίκια ίσα ή μεγαλύτερα με τον τζίρο του , χρήματα τα οποία έχουν πέσει στην αγορά.
-
Τόσο εύκολα. Τόσο απλά.
Είναι της μόδας οι καλοζωϊσμένοι νέοι να λένε εύκολα ότι είναι αριστερούλιδες...Και επιμένουν κιόλας οι προσκυνημένοι του καπιταλισμού.
«Να σου κάνω μια ερώτηση, μη με παρεξηγήσεις, είσαι Αριστερός;» ρώτησε γυναίκα τον Κασσελάκη στο «Γεννηματάς»
... κι αυτός από την πλευρά του απάντησε: «Ναι».
https://www.iefimerida.gr/politiki/aristeros-kasselakis-synomilia-gennimata -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θολούρα έχεις εσύ Άντυ μκυ, και μάλιστα δεν έχεις καταλάβει που πατάς και βρίσκεσαι.
Στο λέω θα έρθει και πόθεν έσχες διότι έχουμε μπει σε μια φορολογική φιλοσοφία με τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια. Εσύ λέγε τις χαζομάρες σου.
Το ότι οι εε επιλέγουν να εργαστούν μόνοι τους είναι απόρροια είτε της κληρονομιάς κάποιας πελατείας από τους γονείς τους, και ενός έτοιμου εισοδήματος.
Παράδειγμα μπαμπάς υδραυλικός, γιος υδραυλικός.
Το ίδιο και σε επιστήμονες, γιατρός μπαμπάς, γιατρός και ο γιος/κόρη κτλ
Δικηγόρος μπαμπάς, δικηγόροι και τα τέκνα. φαρμακοποιοί κτλ κτλΕιτε είναι επαγγελματίες που θέλουν ελεύθερο ωράριο για Χ,ψ λόγους.
Είτε το σημαντικότερο μέρος τους, για την θολούρα των φορολογικών επιβαρύνσεων.
Δηλαδή η εργασία που κάνουν θέλουν να μη φαίνεται ώστε οι εργατοώρες τους να τους αποφέρουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα από ότι σε έναν μισθωτό.
Εδώ είναι όλο το θέμα αντιπαράθεσης.
Δηλαδή σκέφτεται πως το πραγματικό εισόδημα του θα είναι πολλαπλάσιο και ακόμα και τις ιδιωτικές του αγορές θα τις αναγνωρίζει ως δαπάνες. Διπλό όφελος.
Δηλαδή, σκέφτονται πως θα ζουν σε μια χώρα αλλά για αυτούς, στην πράξη θα υπάρχει ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Αυτό το κίνητρο επιλέγεται ως υπέρτατο ακόμα και μπροστά στο ρίσκο της επιχείρησης και στο ακατάστατο ωράριο που όντως ισχύουν και αποτελούν τις λεγόμενες παράπλευρες επιβαρύνσεις/δυσκολίες
Αυτό ως συνέπεια έχει την αυξημένη φορολόγηση άμεση και έμμεση σε κάθε συναλλαγή της οικονομίας, διότι οι δημόσιες δαπάνες κάπως πρέπει να πληρωθούν. Αυτό εν τέλη πιέζει την οικονομία σε μια χαμηλή ανάπτυξη και ανάγκη για δανεισμό κάτι που οδήγησε σε ότι γνωρίζουμε.
Παράλληλα με αυτό και το πελατειακό κράτος τόσων δεκαετιών. Δεν το παραβλέπω αυτό.
Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.
Κάθε επάγγελμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.Σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Την υπέρμετρη επιβάρυνση των εε. Ούτε αυτό είναι καλό. Αλλά ...... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.....
Υ.γ Να στο πω απλά και σταρατα. Δεν γίνεται ένας υδραυλικός να έχει υψηλότερο πραγματικό εισόδημα από έναν διευθυντή κλινικής σε δημόσιο νοσοκομείο, ή έναν ερευνητή σε πανεπιστημιακά προγράμματα, επειδή η φορολόγηση των τελευταίων είναι υψηλή για να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι φοροφυγαδες.
Αυτό είναι μια στρέβλωση που οδηγεί τα σπουδαγμένοι παιδιά να φεύγουν στο εξωτερικό για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Λάθος παράδειγμα.
Οι διευθυντές ΕΣΥ στις χειρουργικές ειδικότητες έχουν μαύρες αμοιβές εξαψηφιες το χρόνο, που κανείς υδραυλικός δε μπορεί να πλησιάσει. Έχουν μονοπωλειο το χειρουργικό χρόνο, αν μπορούν να μπουν π.χ 4 χειρουργεία μπορούν να τα κάνουν όλα και κανείς άλλος μέσα να μην κάνει τιποτα. Δεν ελέγχονται από κανέναν, γιατί το σύστημα είναι διευθυντοκεντρικό. Και το κράτος δεν ασχολείται, γιατί δε θέλει να τους πληρώσει όσα πρέπει να παίρνουν, τα χρήματα τα τρώνε αλλού. Τώρα δε με αυτά που θέλουν να κάνουν, απογευματινά χειρουργεία, χειρουργεία από γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικά νοσοκομεία κλπ, θα κάνουν πάρτυ. -
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο φυσικά και δίνουν 41% στη νουδούλα, είναι λογικό να τρολάρει ο original hardcore δεξιός ο Κασσελάκης δηλώνοντας...."αριστερός" μεσα σε ΝΑΤΟικό και ευρωμνημονιακό κόμμα που μέσα σε όλα στηρίζει και το ακροδεξιό καθεστώς Ζελένσκι. Κομμάτι από το ίδιο ύφασμα τους βλέπω.
-
-
Σημασία έχει ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι του 41τα% δεν είναι τίποτα εμμονικοί που τους κοροϊδεύει ο Μητσοτάκης.
Μπορεί να βρίζουν σήμερα, αλλά στην κυριακάτικη εφημερίδα θα δούμε πάλι δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ πρώτη και θα πανηγυρίζουν για το υψηλό ποσοστό που δικαιολογεί οποιαδήποτε απόφαση, ενώ θα χτυπάνε τηλέφωνα στο λογιστή κυριακάτικα "να δούμε τι θα κάνουμε"... -
Εξηγεί πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας
-
Καλά μεταξύ μας δε χρειάζεται να δει κανείς μια τέτοια έρευνα για να βγεί συμπέρασμα. Μόνο και μόνο από το γεγονός οτι "μαγαζι γωνία" το κάναμε βόθρο με σκυλάδικα και λούμπεν μπιτσόμπαρα για μπατίρηδες τουρίστες ενώ ψηφίζουμε κάθε εδώ και 50 χρόνια, λέει ό,τι χρειάζεται να πει για το μυαλό μας συλλογικά.
-
Κουράγιο σύντροφοι.
Τώρα που διαλύεται και η Πλεύση η συσπείρωση και η φωνή αντίστασης γίνεται ποιο δυνατή.Ζωή και Μπιμπίλας θα σηκώσουν τα λάβαρα της αντίστασης.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο
Και εσύ δηλώνεις αριστερός, δηλαδή επιθυμείς την κατάργηση του κεφαλαίου ενώ είσαι στην ουσία καπιταλιστής.
Τι παράσταση δίνετε ρε φίλε!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στη χώρα που υπαλληλίσκοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δηλώνουν "δεξιοί και καπιταλιστές" χωρίς κεφάλαιο
Και εσύ δηλώνεις αριστερός, δηλαδή επιθυμείς την κατάργηση του κεφαλαίου ενώ είσαι στην ουσία καπιταλιστής.
Τι παράσταση δίνετε ρε φίλε!
up!
-
Μιλώντας από προσωπική εμπειρία.
Πολλοί γαλουχημένοι από μικροί αριστεροί και από "λαικές οικογένειες" που λέει και ο μιάου. Μεγαλώνοντας πιάστηκαν επαγγελματικά με την αξία τους και τον κόπο τους. Και με μεγάλες στερήσεις των γονιών τους.
Και έγιναν η καλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που παρέχει το καπιταλιστικό σύστημα, έστω και το στρεβλό ελληνικό, για μόρφωση, βελτίωση της ποιότητας ζωής, άνοδο βιωτικού επιπέδου, κοινωνική άνοδο.Και βγαίνουν σήμερα Edit - προσβολή κατά συνομιλητών {Admin} Και μιλάνε για την αριστερά και κατά του καπιταλισμού. Αν ήμουν αριστερός (φτου κακά), θα ήταν οι πρώτοι που θα έκραζα για δυσφήμιση της έννοιας αριστερά.
Στα δικά μου παιδικά χρόνια θα έτρωγαν και καμιά σφαλιάρα, αλλά οκ τώρα εκσυγχρονιστήκαμε και είμαστε καθώς πρέπει...
-
Πάλι η ίδια κουβέντα, δηλαδή τι να κάνουν οι αριστεροί μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα;
Να γίνουν μουτζαχεντίν, να πάρουν τα όπλα;
Οι αστοί αριστεροί και οι καλοζωισμενοι που πετυχαίνουν με καπιταλιστικούς όρους είναι 10 φορές πιο μάγκες από τους πειναλες δεξιούς βλαχονεοπλουτους που ήρθαν από τα χωριά τους και νομίζουν με ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο πως είναι μεσαία τάξη.
Αφήστε ήσυχο τον Diego
Ας μιλήσουμε για κάτι σοβαρό επιτέλους
-
Καλά ο ένας είναι πιο κολλημένος και από γραμματόσημο και κάνει διάλογο με κάποιον που τον έχει μπλοκάρει και παρακαλάει να τον κουοταρει κάποιος για να τον δει και να του απαντήσει.
Εσυ που είσαι και πιο μεγάλος δεν νομίζεις ότι πάει πολυ να αποκαλείς τσουτσέκι κάποιον που δεν γνωρίζεις και να κρίνετε κάποιον επειδή έχει διαφορετικές απόψεις η που νομίζετε ότι για να είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει πρέπει να ζητιανεύει στα Χαυτεία η να καθαρίζει τζάμια στη Χαμοστέρνας;
Κανείς δεν συμφωνεί σε όλα με κάποιον αλλά υπάρχουν και όρια,κρατήστε ένα επίπεδο ρε παιδιά τουλάχιστον αν δεν δέχεστε προσωπικές υβριστικές επιθέσεις!
Δεν τον ξέρω τον Diego φυσικά αλλά μακάρι να έχει όχι τα φράγκα που λέτε αλλά ακόμα περισσότερα είναι μαγκιά του αν έχει οικονομική άνεση και έχει και τις απόψεις του και την κοσμοθεωρία του.
Καμμία ανακολουθία δεν υπάρχει,εκτος από αυτή που έχετε στο μυαλό σας ορισμένοι για το πως θα πρέπει να ζουν,να δρουν και να σκέφτονται οι αριστεροί αλλά και ο οποιοσδήποτε ειδικά σε αυτό το σύστημα που με τόσο μεγάλη επιτυχία υποστηρίζετε! -
Vagkirk, ναι υπάρχουν άξιοι αριστεροί και δουλευταραδες και όλα τα καλά του κόσμου έχουν και πετυχαίνουν σε μια αγορά.
Εγώ θίγω τον diego διότι θεωρει κατακριτέο να είναι κάποιος δεξιός, δηλαδή να επιθυμεί να αποκτήσει κεφάλαιο για να εκμεταλλευτεί την υπεραξία των εργαζομένων σε ένα καπιταλιστικό σύστημα και όχι το να είσαι αριστερός σε ένα καπιταλιστικό σύστημα αλλά να το χρησιμοποιείς στο έπακρο εκμεταλλευόμενος την υπεραξία των υπολοίπων.
Θες να είσαι μάγκας και αριστερός;;; Δώσε μετοχές, κάνε συνεργάτες τους εργαζόμενους σου. Τότε ναι ρισπεκτ. Παίζεις στο γήπεδο αυτού που δεν πιστεύεις ως σύστημα και κανεις αυτά που πιστεύεις στον μέγιστο βαθμό.
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά ο ένας είναι πιο κολλημένος και από γραμματόσημο και κάνει διάλογο με κάποιον που τον έχει μπλοκάρει και παρακαλάει να τον κουοταρει κάποιος για να τον δει και να του απαντήσει.
Ποιος είπε ότι δεν διαβάζει;. Με διαβάζει και το ξέρω.
-
Δεν τον ξέρω τον Diego φυσικά αλλά μακάρι να έχει όχι τα φράγκα που λέτε αλλά ακόμα περισσότερα είναι μαγκιά του αν έχει οικονομική άνεση και έχει και τις απόψεις του και την κοσμοθεωρία του.
Χαχαχα...
Σαν να λέμε διαιτολόγος 200 κιλά.
Antonmore, το επίπεδο του diego οδηγεί στην αντιμετώπιση από πολλούς με σκληρό τρόπο. Ο Diego πολλές φορές είναι άκρως προκλητικος με τους υπόλοιπους, ούτε καν όταν προσπαθούν να μιλήσουν στην βάση κάποιων δεδομένων, ενώ απαιτεί να μην είναι οι άλλοι με αυτόν. Δες την υπογραφή του..... Αυτό δεν θα το έλεγε κανείς αριστερός. Κανείς αριστερός δεν χλευάζει τον αγώνα διαβίωσης ενός ανθρώπου.
Ο Ντιέγκο μου θυμίζει κάτι κολεγιοπαιδα που έχω γνωρίσει, οποία σύμπτωσης με την ίδια ρητορική απαξίωσης του διαλόγου και της δημοκρατίας.
-
Eγώ έχω ήδη κάνει το report μου πάντως
Μην σκοτίζεστε πάντως γιατι βλέπω ιδιαίτερη ανησυχία για το πως πήρα ένα αμάξι των 29 χιλιάδων (λες και μιλάμε για καμιά Cayman lol), ούτε μεγιστάνας είμαι, ούτε εκατομμύρια ή δεκάδες χιλιάδες έχω στην άκρη ούτε τίποτα. Ούτε μπουκάλια στον Αργυρό ανοίγω, ούτε μυτιές κάνω σε καλά ΒΠ μαγαζιά όπως ο "καλός ο κόσμος", ούτε τρώω λεφτά από το δημόσιο, ούτε πήρα απευθείας ανάθεση γιατί είμαι του "συστήματος".
Τουλάχιστον όμως δεν εχω χάσει την ηθική μου πυξίδα, ούτε έχω γίνει κάποιο θλιβερό ατομάκι μέσα σε ένα σύστημα που προσπαθεί να φορτώσει τη μιζέρια και την αποτυχία του σε φτιαχτούς εχθρούς τύπου "μετανάστες, αριστεροί, κομμουνιστές, ΔΥ, μουσουλμάνοι, συριζαίοι" κτλ, αφήνοντας πάντα στην απ'εξω 2 πράγματα, τον εαυτό του και τους πραγματικούς ενόχους της κατάντιας της χώρας.
ΥΓ: Σε μπλοκαρισμένους δεν απαντώ που να τους κάνουν quote όλοι. Μη χαλάτε τσάμπα ενέργεια.
-
Μα δεν αφήνεις ρε κολέγιο να σου πει και κάποιος άλλος κάτι άλλο. Που μάλλον το γνωρίζει καλύτερα από εσένα. Έστω να κάνεις μια συζήτηση, να ρωτήσεις να σου πουν και το ανάποδο.
Βάζεις μια κασέτα απαξίωσης προβάλλοντας τον ψυχισμό σουΥ.γ Δημοκράτη μου, αφού με διαβάζεις.
Υ.γ Ο επίσημος λόγος που με μπλόκαρε ο δημοκράτης Ντιέγκο είναι επειδή του είπα να πάει να βρει ταίρι μπας και χαλαρώσει από τους καυγάδες. Προφανώς δεν είναι αυτός ο λόγος. Δεν μπορεί να βγει με επιχειρήματα σε έναν διάλογο στην βάση δεδομένων και πηγών.
-
Εσυ που είσαι και πιο μεγάλος δεν νομίζεις ότι πάει πολυ να αποκαλείς τσουτσέκι κάποιον που δεν γνωρίζεις και να κρίνετε κάποιον επειδή έχει διαφορετικές απόψεις η που νομίζετε ότι για να είναι συνεπής σε αυτά που πιστεύει πρέπει να ζητιανεύει στα Χαυτεία η να καθαρίζει τζάμια στη Χαμοστέρνας;
Κανείς δεν συμφωνεί σε όλα με κάποιον αλλά υπάρχουν και όρια,κρατήστε ένα επίπεδο ρε παιδιά τουλάχιστον αν δεν δέχεστε προσωπικές υβριστικές επιθέσεις!
Καμμία ανακολουθία δεν υπάρχει,εκτος από αυτή που έχετε στο μυαλό σας ορισμένοι για το πως θα πρέπει να ζουν,να δρουν και να σκέφτονται οι αριστεροί αλλά και ο οποιοσδήποτε ειδικά σε αυτό το σύστημα που με τόσο μεγάλη επιτυχία υποστηρίζετε!Edit {Admin}
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2