-
@tsente said in Toyota Corolla Cross:
Τραγικοί χρόνοι παράδοσης πάντως,
Σήμερα 10/10 που ρώτησα σε αντιπροσωπεία για 1.8 - style μου έδωσαν χρόνο παράδοσης Οκτώβριο του 2024...απογοήτευση!Μπες στην σειρά... κάτι θα αλλάξει καμμια ακύρωση και μπορεί να σου έρθει νωρίτερα.
Εγώ είχα στην αρχή 6μηνο.. μετά 8 μηνό.. και βρήκα ετοιμοπαράδοτο στους 4 μήνες. Προτίμησε αντιπροσωπείες εκτός Αθήνας - Θεσσαλονίκης που δεν έχουν πολύ κινηση -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Από τη στιγμή που διάβασε κάποιος το "value for money" σε ένα άρθρο, μέχρι τη στιγμή που θα έρθει, το αμάξι έχει πάρει 3 φορές αύξηση τιμής (και φέτος και πέρσυ 3 φορές αυξήσανε τιμές μέσα σε μια χρονιά)
Και έτσι πάλι VFM είναι, αφού όλα αυξάνονται και οι τιμές ακόμα τα καθιστούν VFM με όλα αυτά που προσφέρουν. Λιγότερο από ότι παλιά (όταν π.χ. έδωσα 22.000€ για την Κορόλα), αλλά συνεχίζουν.
ΟΚ το αν παραμένει VFM εξαρτάται ίσως κι από το συγκεκριμένο μοντέλο ή εξοπλισμό. Πχ από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το CC , για το Active Plus ανέβηκε η τιμή 1710 ευρώ. Για το Lounge ανέβηκε 3160 .... Ήταν κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των 40.000 και τώρα το κοιτάζει από ψηλά...
Επίσης το ότι σε όλα αυξάνονται οι τιμές δεν ισχύει. Παράδειγμα εδώ (που είχα ποστάρει και παλιότερα και έγινε derail η κουβέντα) για μειώσεις τιμών σε ανταγωνιστικά αυτοκίνητα λίγες μέρες πριν η Toyota ανακοινώσει την 2η αύξηση τιμών της χρονιάς για το CC... (κι ακολούθησε και 3η αύξηση πριν λίγες εβδομάδες)
-
Ισως να πιάσει και εμάς...
https://www.autoblog.gr/2023/10/12/anaklisi-gia-247-951-montela-tis-toyota-kai-lexus/ -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
https://www.autoblog.gr/2023/10/12/anaklisi-gia-247-951-montela-tis-toyota-kai-lexus/Γράφει ότι αφορά και τα Toyota Corolla Cross παραγωγής μεταξύ 20 Ιουνίου 2022 και 4 Ιουλίου 2023!
Άρα αφορά τους περισσότερους από τους ήδη κατόχους!!!
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
Και θα μας ενημερώσουν από τις αντιπροσωπείες; -
@clone said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
https://www.autoblog.gr/2023/10/12/anaklisi-gia-247-951-montela-tis-toyota-kai-lexus/Γράφει ότι αφορά και τα Toyota Corolla Cross παραγωγής μεταξύ 20 Ιουνίου 2022 και 4 Ιουλίου 2023!
Άρα αφορά τους περισσότερους από τους ήδη κατόχους!!!
Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
Και θα μας ενημερώσουν από τις αντιπροσωπείες;Πάντως, σε έλεγχο ανάκλησης που έκανα στο site της ΤΟΥΟΤΑ δεν μου έβγαλε κάτι για ανάκληση
-
Ούτε σε εμένα βγάζει ενημέρωση ανάκλησης, πιθανόν να αφορά παρτίδες εξωτερικού μη υβριδικές, ή να μην έχει ενημερωθεί ακόμη η toyota hellas
-
Προφανώς και το άρθρο είναι αλιευμένο και κακώς μεταφρασμένο.
Αλλά εκτιμώ ότι θα έρθει και σε εμάς. -
Λογικα ειναι αυτη η ανακληση.
-
-
Μετά από αρκετό καιρό πάντως, το ΣΚ μου έβγαλε το σφάλμα του Software update και μάλιστα πατώντας ΟΚ αυτό επέμενε. Έκανα restart για να στρώσει. To δε σφάλμα των notifications το βγάλει σε κάθε έναρξη του συστήματος. Γενικά θέλει πολύ δουλειά το λογισμικό και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από αρκετό καιρό πάντως, το ΣΚ μου έβγαλε το σφάλμα του Software update και μάλιστα πατώντας ΟΚ αυτό επέμενε. Έκανα restart για να στρώσει. To δε σφάλμα των notifications το βγάλει σε κάθε έναρξη του συστήματος. Γενικά θέλει πολύ δουλειά το λογισμικό και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ.
Κατι πρέπει να παίζει με το αρχικο σεταρισμα του λογαριασμού.
Εγω πρώτα έβαλα το αμάξι στο MYT απο το SMS της toyota με την παραγγελία και μετα εφτιαξα account. Ετσι το εκανες και εσυ?
Από την αρχή εχανα διαδρομές μέχρι που έφτασε σε σημείο 4 στις 5 διαδρομές να μην δουλεύει τίποτα, ούτε καν το sos κουπί.Τελικά η μονη λύση που βρήκα ειναι διαγραφή του λογαριασμού και επαναδημιουργία και από τότε ένα μηνα τωρα παιζει υπεραριστα και δεν εχει χάσει ουτε μια διαδρομή.
-
Δεν πολυθυμάμαι να πω την αλήθεια με ποια σειρά τα έκανα. Το θέμα είναι ότι το δικό μου 5 παίζει σωστά και μία λάθος. Οκ εκτός απ' τα notifications που τα βγάζει συνέχεια.
Δε βλέπω πάντως πως θα μπορούσε να σχετίζεται αυτό με τη διαδικασία στησίματος του λογαριασμού. Πιο πολύ bug μου κάνει με ολίγη από κακό σήμα data.
Πχ: χρησιμοποιώ το αμάξι αποκλειστικά από την προηγούμενη Δευτέρα γιατί η σύζυγος λείπει εκτός Ελλάδος. Την προηγούμενη Τρίτη δεν έχει καταγράψει τίποτα ενώ πήγα κανονικά γραφείο κτλ. Οι άλλες μέρες κομπλε.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν πολυθυμάμαι να πω την αλήθεια με ποια σειρά τα έκανα. Το θέμα είναι ότι το δικό μου 5 παίζει σωστά και μία λάθος. Οκ εκτός απ' τα notifications που τα βγάζει συνέχεια.
Δε βλέπω πάντως πως θα μπορούσε να σχετίζεται αυτό με τη διαδικασία στησίματος του λογαριασμού. Πιο πολύ bug μου κάνει με ολίγη από κακό σήμα data.
Πχ: χρησιμοποιώ το αμάξι αποκλειστικά από την προηγούμενη Δευτέρα γιατί η σύζυγος λείπει εκτός Ελλάδος. Την προηγούμενη Τρίτη δεν έχει καταγράψει τίποτα ενώ πήγα κανονικά γραφείο κτλ. Οι άλλες μέρες κομπλε.
Σίγουρα ειναι bug. Το κακο σημα δεν νομίζω οτι παίζει ρολο.
Μόλις βαζεις μπροστα το αμαξι ρίχνε μια ματια στα λαμπάκια που ειναι διπλα απο το κουμπάκι sos. Αν δεν παραμείνει αναμμένο το πράσινο λαμπάκι τοτε σιγουρα δεν θα καταγράψει τίποτα (θεση παρκινκ, διαδρομη, βενζινη, κτλπ.) και δεν θα σου δουλεύει και το κουπί sos. Επίσης αν θυμάμαι καλα δεν δούλευε ουτε η κίνηση στους δρομους. Όλα τα connected services δηλαδή. -
Να και η ενημέρωση για την ανάκληση.
Μπείτε και δείτε και εσείς
-
Τίποτα.
-
To άρθρο λέει "The Toyota Corolla Cross vehicles affected by this recall were manufactured between 20 June 2022 and 4 July 2023" Δηλαδή όλα.... Είδομεν
-
Από το συνεργείο μου συνέστησαν να περιμένω λιγάκι. Η ανακληση αυτή ειχε έρθει αρχικα πριν καιρό μετά πάγωσε και προσφατα τους ξαναήρθαν 2-3 ενημερώσεις με οδηγίες. Συνεπως μέχρι να σταντάρουν τις οδηγίες και το αποτέλεσμα ειναι σωστό εγώ θα περιμένω.
-
Από εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, που μίλησα σήμερα μου είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι σχετικό με ανάκληση ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Μου είπαν να δοκιμάσω να κάνω reset εάν δεν επικοινωνεί συχνά το αυτοκίνητο (διαδρομές, τοποθεσία αυτοκινήτου κλπ).
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Από εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, που μίλησα σήμερα μου είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι σχετικό με ανάκληση ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Μου είπαν να δοκιμάσω να κάνω reset εάν δεν επικοινωνεί συχνά το αυτοκίνητο (διαδρομές, τοποθεσία αυτοκινήτου κλπ).
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται απλά
-
Πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο τους (αυτός μου πρότεινε το reset) και μου είπε ότι δεν έχει ξανακούσει για πρόβλημα συνδεσιμότητας και μου είπε αν θέλω να κλείσω ραντεβού να το δουν. Επειδή χρόνο για χάσιμο δεν έχω, εννοείται ότι δεν έκλεισα, διότι αποκλείεται να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, μέχρι να ενημερωθούν για ενδεχόμενη αναβάθμιση του λογισμικού.
Toyota Corolla Cross