-
Κουίζ: Βρες την γυναίκα στο βίνδεο κλιπ και κέρδισε ένα κιλό Ελληνικές φράουλες από τα Lidl.
Πηγή: ΚΚΕ
Youtube Video -
@ibiza95 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ δεν αναφέρθηκε κανείς σε κάτι τέτοιο αλλά κάποιοι έχουν φοβικα σύνδρομα και το πρώτο που τους έρχεται στο μυαλό είναι ο εμφύλιος
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Σόρυ.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εδώ δεν αναφέρθηκε κανείς σε κάτι τέτοιο αλλά κάποιοι έχουν φοβικα σύνδρομα και το πρώτο που τους έρχεται στο μυαλό είναι ο εμφύλιος
Ούτε εγώ καταλαβαίνω τους συνειρμούς σου. Σχολιάζω συγκεκριμένα λόγια-γραμμένα-σου και μου απαντάς με φωτογραφίες και βίντεο κομμάτων. Αν θες μπορείς να εξηγήσεις
-
Παρακαλώ;
(α) Το βίντεο κλιπ δεν αφορούσε εσένα.
(β) Έγραψα την άποψή μου για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που συντηρείται στην Ελληνική κοινωνία.Τι άλλο να εξηγήσω;
Εσύ γιατί δεν γράφεις τις δικές σου απόψεις;
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από πότε ο κάθε τυχάρπαστος Αφρικάνος και Ασιάτης μετανάστης ισοδυναμεί με υποψήφιο εργατικό χέρι,
Απο την στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμες θεσεις εργασίας στην τιμή που τις πληρώνουν και οι ημεδαποί αρνούνται να εργαστούν. Για παράδειγμα το μεροκάματο ενός μετανάστη είναι σχεδόν το 1/3 του ημεδαπού
Το ίδιο συμβαίνει και με δικά μας παιδιά που πάνε μετανάστες. Κάποιοι δουλεύουν ως γιατροί κάποιοι ως εργάτες.
Και οι δύο προσφέρουν την εργασία τους και απολαμβάνουν τα χρήματα που τους δίνουν ως αντάλλαγμα.
Ξέρεις κανέναν τέτοιο εσύ;
-
Παρακαλώ;
(α) Το βίντεο κλιπ δεν αφορούσε εσένα.
(β) Έγραψα την άποψή μου για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που συντηρείται στην Ελληνική κοινωνία.Τι άλλο να εξηγήσω;
Εσύ γιατί δεν γράφεις τις δικές σου απόψεις;
ΟΚ δεκτό. Στην πρώτη απάντηση με ταγκαρες και έγραψες κάτι ακαταληπτα μαζί με μία φωτογραφία από διαδήλωση. Υπέθεσα ότι και το βίντεο πήγαινε μαζί- λάθος μου.
Ωστόσο δεν αλλάζει κάτι. Από μόνος σου αναφέρεσαι σε εμφυλιους εδω μέσα, στις τελευταίες συζητήσεις δεν προκλήθηκε από αλλού.
Άρα επειδή κάποιοι συντηρούν εμφυλιοπολεμικο κλίμα ,αισθάνεσαι ότι σε αφορά και πρέπει να έχεις γρήγορα αντανακλαστικα; Αυτό εννοούσα με το φοβικο σύνδρομο -
Φίλε μου εγώ δεν έχω να φοβάμαι για κάτι. Διαπιστώσεις κάνω και παρατηρώ το περιβάλλον που ζω. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από πότε ο κάθε τυχάρπαστος Αφρικάνος και Ασιάτης μετανάστης ισοδυναμεί με υποψήφιο εργατικό χέρι,
Απο την στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμες θεσεις εργασίας στην τιμή που τις πληρώνουν και οι ημεδαποί αρνούνται να εργαστούν. Για παράδειγμα το μεροκάματο ενός μετανάστη είναι σχεδόν το 1/3 του ημεδαπού
Το ίδιο συμβαίνει και με δικά μας παιδιά που πάνε μετανάστες. Κάποιοι δουλεύουν ως γιατροί κάποιοι ως εργάτες.
Και οι δύο προσφέρουν την εργασία τους και απολαμβάνουν τα χρήματα που τους δίνουν ως αντάλλαγμα.
Η παράνομη μετανάστευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί όμοια με την νόμιμη μετανάστευση. Εγώ Γερμανία και Αμερική πήγα με νόμιμο τρόπο και ήξεραν και στις δύο χώρες ποιος ήμουν και για ποιο λόγο πήγα στην χώρα τους. Με χαρτιά (μεταφρασμένα από το ΥΠΕΞ), με ασφάλιση, με διαβατήρια, βίζες, χαρτί του εργοδότη της χώρας που με φιλοξενούσε. Μέχρι και τηλέφωνα δικηγόρων είχα μαζί μου για παν ενδεχόμενο καθώς και τηλέφωνα πρεσβείας και προξενείων.
Ομολογώ όμως όταν έκανα προσπάθεια να πάω Τζαμάικα από την Φλόριντα, κόλλησα και δεν πήγα γιατί αφορά άλλη διαδικασία και δεν είχα χρόνο για να ασχοληθώ λόγω εργασιακών υποχρεώσεων.
-
Απο την στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμες θεσεις εργασίας στην τιμή που τις πληρώνουν.
Νομίζεις ότι θα πάει κάποιος Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία. Είτε ειδικευμένος, είτε ανειδίκευτος.
Και θα τρέξουν οι Γότθοι να του προσφέρουν θέση εργασίας? Χωρίς να τον ξεσκονίσουν, να δουν το βιογραφικό του και τα προσόντα του. Και να τον πάρουν και δοκιμαστικά στην αρχή να δουν τι μπορεί να κάνει?
Νομίζεις ότι οι θέσεις εργασίας επί πληρωμή στη Γερμανία είναι κοινωνική προσφορά των εταιρειων προς τους εργαζόμενους και ειδικά τους μετανάστες?
Άσε που πέρα από τις επαγγελματικές ικανότητες, η προσαρμοστικότητα και η εργατικότητα θεωρούνται ύψιστα προσόντα. Αν δεν ταιριάξεις με το περιβάλλον και τους ανθρώπους και θεωρηθείς προβληματικός σ' έφαγε το μαύρο φίδι.
Οι Τούρκοι πάνε για δουλειά με το κεφάλι κάτω, ούτε στα μάτια δεν τολμάνε να τους κοιτάξουν τους Γερμανούς προισταμένους.
Ιδανικές συνθήκες εργασίας για τους άμαθους σε πειθαρχία και δουλειά Αφρικανο-Ασιάτες μετανάστες δηλαδή...Πάντως το αριστερό παραμύθι με τους λαθρο-μετανάστες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας. Εξελίσεται τόσο άσχημα στην πράξη. Και το βλέπουμε και στη Σουηδία και αλλού. Που το να συνεχίζει να εμμένει κάποιος στο ίδιο επιχείρημα δείχνει αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας.
Είπαμε όμως ότι η ιδεοληψία και η βλακεία δεν τιμωρείται από το νόμο. Οπότε οκ.
-
Η παράνομη μετανάστευση ναι είναι παράνομη ως προς την διαδικασία εισόδου. Εδώ έχεις δίκιο.
Από την στιγμή που τους πιάσουν γίνει καταγραφή τους και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους δώσουν άδεια παράνομης ή άσυλο στον αιτούντα, πλέον μιλάμε για άλλο νομικό καθεστώς.Είναι δικαιο αυτό για τον νόμιμο μετανάστη; όχι δεν είναι, αλλά συμβαίνει σε όλες τις χώρες.
-
Φίλε μου εγώ δεν έχω να φοβάμαι για κάτι. Διαπιστώσεις κάνω και παρατηρώ το περιβάλλον που ζω. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Σίγουρα όχι ψυχραιμες αφού είναι δυσανάλογα αιμοβορες χωρίς να υπάρχει σχετικό ερέθισμα.
-
Από την στιγμή που τους πιάσουν γίνει καταγραφή τους και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους δώσουν άδεια παράνομης ή άσυλο στον αιτούντα, πλέον μιλάμε για άλλο νομικό καθεστώς.
Αυτός είναι ένας κλασσικός τρόπος νομιμοποίησης της παρανομίας.
Παρανομεί κάποιος και με τις κατάλληλες διαδικασίες και με νέους νόμους, νομιμοποιείται η παρανομία...
Κάτι σαν τα αυθαίρετα. Χτίζει όποιος θέλει, ότι θέλει, όπου θέλει και μετά από κάποια χρόνια ένα νέο νομικό πλαίσιο νομιμοποιεί το αυθαίρετο με μία νέα διαδικασία.
Και όταν το αυθαίρετο γκρεμιστεί σε ένα σεισμό ή σε μία πλημμύρα μετά ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει και ποιος θα πληρώσει τη ζημιά. -
Έτσι συμβαίνει στις δυτικές κοινωνίες.
Όπως λες η ίδια νοοτροπία υπάρχει και στην παράνομη δόμηση και σε πολλά άλλα.
Σε όλα υπάρχει μια ελαστικότητα του συστήματος διότι αυτή ειναι η φιλοσοφία των φιλελευθέρων κοινωνιών. Μια αποδοχή του λάθους ως ένα σημείο και οι δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.
Ειδάλλως σκέψου και το άλλο. Ένας φοροφυγας και μαυραγορίτης, λειτουργεί αντιεθνικα/αντιπατριωτικα για το δικό του οικονομικό συμφέρον.
Εάν η κοινωνία δεν ήταν φιλελεύθερη και δεν άφηνε τα πράγματα κάπως χαλαρά κάνοντας τα στραβά μάτια, θα έπρεπε να συλληφθεί και να του ασκηθεί δίωξη με βαριές ποινές για παραδειγματισμό προς την κοινωνία. Όπως βλέπουμε δεν συμβαίνει συχνά , οπότε το ίδιο μοτίβο υπάρχει και στα αυθαίρετα, στην παράνομη είσοδο στην χώρα, στις καθημερινές μικροπαρανομιες σε κάθε επίπεδο όπως στη μη τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας, στα γκράφιτι κτλ κτλ
Αν θέλετε να γίνει το κράτος και το σύστημα πολύ αυστηρότερο τότε δεν ξέρω αν σε κάποιους θα τους συμφέρει. Η γενικότερη χαλαρότητα είναι συμφέρουσα για πάρα πολλούς συμπολίτες μας.
-
Λ
Σορρυ αλλά αυτό δεν είναι δυτικη κοινωνία.
Είναι κοινωνία πασοκ -
Όλη η Ευρώπη είναι ΠΑΣΟΚ με διάφορα ονόματα και χρώματα
-
"Κατά βάθος όλοι πασοκ είσαστε "
-
Μόνο βάθος; Και επιφάνεια, και αφρό, και αμμουδιά, και beach bar, και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, και παρανόμων καταλυμάτων μπροστά στην θάλασσα, και των πιο πίσω των σχεδόν νομιμων.
Όλοι
-
Φάνη οι μεταναστεύσεις γινοντια για πολλούς λόγους. Ας μη λέμε μεγάλες κουβέντες εμείς που είμαστε πρωταθλητές στην μετανάστευση και παλιότερα αλλά και σήμερα.
Μιλάω για την παράνομη. Και εγώ έγινα μετανάστης για 4 χρόνια, αλλά νόμιμος με όλες τις διαδικασίες, βίζα, ελέγχους, εγγύηση εργοδότη κλπ. Και μόλις με απολύσανε είχα 1 μήν ανα φύγω από την χώρα, αλλίως άντε γεια. Για αυτό μιλάω και το είπα εξαρχής και ξεκάθαρα, ναι στην μετανάστευση με κανόνες, μέθοδο, ελέγχους κλπ. Όχι στην παράνομη μετανάστευση.
-
Στην θεωρία όπως λες όλα είναι καλά, στην πράξη επέρχονται οι ελαστικότητες.
Μετά τον Β ΠΠ, και την κόλαση από την οποία πέρασε η ανθρώπινη ύπαρξη, ο ΟΗΕ έχει θέσει κάποιες αρχές ως προς το ανώτατο σημείο που μπορεί να ασκηθεί βία κάθε είδους σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη αυτού. Αυτό το υπέγραψαν σχεδόν όλα τα κράτη.
Έτσι λοιπόν υπάρχει η θεωρία που είναι σωστή, έτσι πρέπει να γίνεται, οργανωμένη μετανάστευση, αλλά και αλλιώς αναλόγως των συγκυριών.
Αυτό το εκμεταλλευτοναι διάφορα κρατη για να ασκήσουν πολιτική και εκεί υπάρχει σύγκρουση θεωρίας, συνθηκών και πράξης.Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι αλα καρτ. Για όλους μπορεί να υπάρξει η στιγμή που θα τα επικαλεστούν και θα ελπίζουν να γίνουν αποδεκτά. Εκεί λοιπόν και το πραγματικό πρόβλημα των δυτικών κοινωνιών. Όχι στην φιλοσοφία τους, αλλά στην εκμετάλλευση των πονηρών.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι καταθλιπτικό έχει; Είναι πολύ καλύτερος από την απάλευτη ζέστη που έχουμε εδώ!
Χάλια ειναι, άθλιος. Για αυτό και τα ποσοστά αλκοολισμού είναι στα ύψη, ήδη από την εφηβεία. Ο καιρός είναι το 50% και ναι σε πιάνει κατάθλιψη όταν κάνεις να δεις ήλιο 150 μέρες!!
Υπέροχος είναι! Δροσούλα! Αν και τα τελευταία χρόνια τους τραβάει κάτι καύσωνες κι εκεί... κλιματική αλλαγή. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι θέμα κουλτούρας. Μια από τις κορυφαίες σε κατανάλωση μπύρας είναι η Ναμίμπια...
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προσωπικά 2 χρόνια άντεξα Λονδίνο και ζοριζόμουνα πάρα πολύ. Μετά πήγα Σιγκαπούρη και ήρθα στα ίσα μου!
Τι σε ζόριζε; Στην Σιγκαπούρη λένε ότι έχει τρομακτική υγρασία και ζέστη. Πως άντεχες;
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βασικά και οι δύο έχετε δίκαιο. Ναι μεν οι ΕΔ αποτελούνται από Έλληνες πολίτες, αλλά δεν είναι πολίτες (civilians) για όσο υπηρετούν.
Τι εννοείς όταν λες ότι "δεν είναι πολίτες";
Ότι έχουν ειδικό καθεστώς. Δεν έχουν τις πλήρεις ελευθερίες ενός πολίτη και για αυτό άλλωστε διέπονται από διαφορετικούς Νόμους, υπόκεινται σε διαφορετικά Δικαστήρια (τα πολιτικά Δικαστήρια είναι αναρμόδια, γιατί δεν είναι κανονικοί πολίτες) κλπ. Για αυτό το ΥΠΕΘΑ έχει δύο κατηγορίες προσωπικού, το στρατιωτικό και το πολιτικό. Ένα απλό παράδειγμα: Για να πας ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό χρειάζεσαι ειδική άδεια, για να μιλήσεις στα ΜΜΕ χρειάζεσαι ειδική άδεια κλπ κλπ. Διότι δεν είσαι πολίτης, καθώς τελείς υπό το όπλα, Γενικότερα βέβαια είσαι υπήκοος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά υπήκοος ειδικού καθεστώτος, που διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους πολίτες.
Υπάρχουν υπηρεσίες της αστυνομίας που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις,
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι προφανώς συμφωνώ ότι η Αποστολή των ΕΔ είναι άλλη από την αστυνόμευση των πολιτών της χώρας τους. Αυτό βέβαια αλλάζει από χώρα σε χώρα, σε μερικές επιτρέπεται. Στην Γαλλία, στο Βέλγιο, ακόμα και στην Αγγλία, οι ΕΔ συνεισφέρουν στην αστυνόμευση σε περιόδους κρίσεων. Θυμόμαστε όλοι μεικτά περίπολα αστυνομικών και στρατιωτών στο Βέλγιο και την Γαλλία, όταν υπήρχαν τρομοκρατικές απειλές. Στην Αγγλία ο Στρατός φυλούσε με τεθωρακισμένα τα αεροδρόμια. Για να μην μιλήσουμε για το ότι οι Carabinieri (Arma dei Carabinieri) είναι κανονικό Στρατιωτικό Σώμα των Ιταλικών Ε.Δ. Άσχετα αυτά με εμάς βέβαια, στην Ελλάδα ισχύουν άλλα πράγματα και καλώς ισχύουν.
Εμένα η απορία μου όμως είναι άλλη. Το πρόβλημα σου είναι για το ποια Υπηρεσία θα αναλάβει την εφαρμογή του Νόμου, ή οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει; Αν οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποιήσουν στρατιωτικό οπλισμό και τακτικές δεν θα υπάρχει πρόβλημα επειδή φοράνε μπλε στολές αντί για χακί; Μιλάω πάντα για την Σουηδία, όχι για την Ελλάδα. Εδώ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από πότε ο κάθε τυχάρπαστος Αφρικάνος και Ασιάτης μετανάστης ισοδυναμεί με υποψήφιο εργατικό χέρι, μόνο οι αριστεροί το ξέρουν.
Καλλιεργούσε χωράφια και στο χωριό του? Έχτιζε σπίτια εκεί που ήταν? Δούλευε με πειθαρχία και ωράριο? Ξέρει τι σημαίνει δουλειά? Είναι διατεθειμένος να κουραστεί για να βγάλει μεροκάματο? Να μάθει τη γλώσσα της χώρας που θα μείνει? Κι ένα σωρό άλλα.
Μήπως αν μπορούσε να κάνει τα παραπάνω, θα επιβίωνε κουτσά-στραβά και στον τόπο του? Μήπως άλλα του 'ταξαν για να τον βάλουν στο δουλεμπορικό καράβι και να έρθει στην Ευρώπη? Αραλίκι κι επιδοματάκια? Ζωή χαρισάμενη χωρίς κόπο και αγώνα?
Έχω αρχίσω και αναρωτιέμαι αν η παπάτζα έφτιαξε την αριστερά, ή η αριστερά την παπάτζα. Κατά το γνωστό με το αυγό και την κότα...
Άριστα 10, για ρατσισμό και ξενοφοβία!!!
Σαν να ακούω την Κου Κλουξ Κλαν, όταν πήγαιναν εκεί μετανάστες και από την Ελλάδα, μεταξύ άλλων χωρών.
Εύγε!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2