-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε δεν θα πάει κανείς. Ελεύθερη αγορά. Όταν οποιαδήποτε άλλη δουλειά σου δίνει τα ίδια χρήματα δεν θα πάει ο άλλος να ταλαιπωρήσει το σώμα του.
Με ένα μηχανάκι γίνεσαι κούριερ με 1000/μήνα.
Σερβιτόρος με τα ιδια λεφτά. Δηλαδή τον βασικό.
Όλες οι εργασίες έχουν αυτό το εισόδημα ως βάση.
Ο υποψήφιος θα ψάξει να βρει κάπου να είναι κοντά στην κατοικία του, που δεν ταλαιπωρεί το σώμα του στον ήλιο και που δίνει ούτως ή άλλως δια νόμου το ίδιο εισόδημα.
Άρα σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, ο εργοδότης αυτός στην αγορά εργασίας, δεν ειναι ανταγωνιστικός και δεν τον επιλέγει κανείς.**> Για αυτό σε πολλές κοινωνίες οι μετανάστες είναι σωτήριοι για τις οικονομίες.
**
Εάν δεν υπήρχαν αυτοί πολλοί εργοδότες θα είχαν πτωχεύσει λόγω έλλειψης προσωπικούΤα παλαιά χρόνια επί εποχές ελληνικών ταινιών τις θέσεις αυτές τις είχαν οι εσωτερικοί μετανάστες από τα χωριά. Τώρα που τελείωσαν και αυτοί, εισάγουμε απ έξω. Ξαφνικά οι μετανάστες θα ναι καλοί.
Διαλύουν την κοινωνική συνοχή.
Αλλάζουν τις εργασιακές συνθήκες προς το χειρότερο και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Και όλα αυτά για να αυξηθούν τα κέρδη των εταιρειών (η δήθεν ανάπτυξη - την είδαμε τώρα που διέλυσε τη χώρα την ανάπτυξη).
Υπάρχουν κάτι ωραία βιντεάκια στο youtube, που δείχνουν πως διαλύθηκαν οι τοπικές αμερικανικές κοινωνίες όταν οι εταιρείες άρχισαν να φέρνουν μετανάστες από το εξωτερικό για να μειώσουν το κόστος. Οικογένειες που ζούσαν το αμερικανικό όνειρο διαλύθηκαν σε λίγα χρόνια. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί είπα εγώ πως μας ενδιαφέρουν; Καλά κανουν και αγοράζουν εφόσον έχουν λεφτά, δεν απαγορεύεται
Ιιιιιιιεεεεεπ!!!!! Τι λες κομμουνιστής άνθρωπος; Διαβάζεις τι λες;
Ποιος είναι κομουνιστής;
Αν ο @diego1960 είναι κομουνιστής, εγώ τότε είμαι ο ΓΓ της Βόρειας Κορέας.Καλησπέρα Γενικέ, χαίρομαι που σας γνωρίζω!
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ρε παλληκάρια πάλι κοινωνική πολιτική με την τσέπη των άλλων θέλετε να κάνετε ?
ΝΑΙ
Βλακείες. Δε θέλω ΕΓΩ να κάνω κουμάντο στην τσέπη των άλλων, θέλω το ΚΡΑΤΟΣ να κάνει ωστε να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες και να παρέχει κοινωνική πολιτική σε όλους. Αυτό υποτίθεται κάνει εντός καπιταλιστικού περιβάλλοντος μέσω της φορολογίας και των επιδομάτων πχ. Άσχετα αν έχουν διαχρονικά ψηφιστεί κάτι σούργελα, απατεώνες, ταξικοί προδότες και τώρα γαλάζιες ακρίδες σε θέσεις εξουσίας.
Και ξέρεις, και στη δική μου τσέπη συμβαίνει αυτό και πρέπει να συμβαίνει φυσικά. Οπότε δε βλέπω τα "λεφτά άλλων" εφόσον έχω έδρα Ελλάδα και όχι καμιά Βουλγαρία ή Κύπρο. Φορολογούμενος πολίτης είμαι σε φορολογούμενη επιχείρηση. -
Άρα, είτε θα υπάρχει μια προκαθορισμένη ρύθμιση της αγοράς ως προς κάποια standard διαβίωσης με συλλογικές συμβάσεις είτε θα υπάρχει μια ελεύθερη αγορά και θα προσφέρονται θέσεις εργασίας που ο ντόπιος πληθυσμός δεν θα επιλεγεί γιατι θα προσφέρουν χαμηλά εισοδήματα.
Διαλέξτε και πάρτε. Ελεύθεροι πολίτες είμαστε, βάλτε τα κάτω και αποφασίστε
Μη ξεχνάμε επίσης τις συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον. Διεθνής εμπορικός προστατευτισμός τότε, υπό την έννοια των δασμών και των ποσοτήτων, και ελεύθερο εμπόριο σήμερα.Έτσι μια εταιρία σήμερα που δραστηριοποιείται σε μια ευρωπαϊκή αγορά πρέπει να ανταγωνιστεί μια άλλη στην άλλη πλευρά του κόσμου που έχει το μισό ανά μονάδα κόστος εργασίας σε κοινό νόμισμα, που και αυτή απευθύνεται στη ίδια αγορά
Στην πράξη υπάρχει και σήμερα ένα είδος προστατευτισμου δεν είναι όλα τόσο ελεύθερα ,αλλά παρόλα αυτά η παγκοσμιοποίηση οδηγεί σε διαφορετικά μοντέλα ανάπτυξης. Πιο πολύ εξειδίκευσης. Δηλαδή, κάποιες περιοχές του πλανήτη θα εξειδικεύονται σε κάποια προϊόντα και κάποιες άλλες σε κάποια άλλα.
-
Χρόνια πολλά σε σένα Λαπ...
Στα λέω όπως η Τουρκία μας στέλνει συγχαρητήρια την 25η Μαρτίου και εμείς τους στέλνουμε συγχαρητήρια στις 30 Αυγούστου.
Επί της ουσίας λοιπόν.
Πρωτοσέλιδο στο κάπιταλ
Η Δημοκρατική Κυβέρνηση της Ιταλίας προσπαθεί να βάλει τις τράπεζες που αύξησαν τα επιτόκια χορηγήσεων και κράτησαν σταθερά τα καταθέσεων να δώσουν το κάτι τις τους στον κόσμο.
Και επίσης προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη για τις κομπίνες με τα φάντ στην Ιταλία και έχει αναφορές στο άρθρο για τις κομπίνες που έκαναν οι τράπεζες με τους πολιτικούς μας, τα τελευταία 13 χρόνια.
Αλλά το σύστημα το Ευρωπαϊκό έχει λυσσάξει.
Και οι Ευρωπαίοι έχουν όμως λυσσάξει με αυτές τις λαμογιές και η ακροδεξιά παντού πάει σφαίρα.
22 % στην Γερμανία και ειδικά 35 % στην πρώην Ανατολική Γερμανία που έζησαν κομμουνισμό και δεν θέλουν να ξαναζήσουν.
Ας δούμε λοιπόν τι γίνεται με τα σπίτια.
10 χρόνια δεν χτίστηκαν καινούργια.
Οσα από αυτά που είχαν κτιστεί πριν το 2010, ήταν αντιπαροχές και συνήθως τα νοίκιαζαν, ή είχαν αγοραστεί από κάποιους για τα παιδιά τους και μέχρι να μεγαλώσουν τα νοίκιαζαν, ε τα παιδιά μεγάλωσαν.Από την άλλη πολλές περιοχές έχουν παλιά σπίτια που δεν μπορούν να νοικιαστούν γιατί θέλουν ανακαίνιση, τουλάχιστον 5-10000 ευρώ πλέον και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν αυτά τα λεφτά.
Γιατί τους τα τρώει ο ΕΝΦΙΑ.
Θέλεις λοιπόν να βρεις φτηνή στέγη ?
Μέχρι να βρεθεί ισορροπία στο airbnb που θα μπορούσε να βρεθεί εύκολα σε 1-2 το πολύ χρόνια, θα πρέπει το κράτος να θυσιάσει κάποια έσοδα του.
Δηλαδή παλιά σπίτια που τώρα είναι κλειστά, θα μπορούσαν να βρεθούν φόρμες να νοικιαστούν.
Για παράδειγμα κάποιος να κάνει συμβόλαιο 5-10 ετών και να συμφωνήσουν με τον ιδιοκτήτη να του το ανακαινίσει με δικές του δαπάνες, σε συγκεκριμένο επίπεδο, είτε με δικά του λεφτά, είτε με ένα μικρό δανεισμό. Με την ανάλογη πτώση της τιμής του ενοικίου.
Ανάλογα το κράτος να δώσει ένα αφορολόγητο στα ενοίκια, ή φόρο 5 % και όχι 15 % που έχει τώρα από την αρχή, είτε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, ή και τα δύο.
Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό για τον ιδιοκτήτη να ψάχνει βραχυχρόνια μίσθωση αντί για μακροχρόνια, εκτός αν η βραχυχρόνια δεν έχει μειονεκτήματα που όπως είναι σήμερα δεν έχει.
Δηλαδή οι βλάβες και οι ζημιές στην βραχυχρόνια είναι λιγότερες και μπορείς να αποζημιωθείς. Το κόστος της ανακαίνισης βγαίνει πιο γρήγορα και διάφορα άλλα που για ιδιοκτήτες νέους και μέχρι τα 60 τους, είναι παιχνιδάκι.
Μετά δυσκολεύει το τρέξιμο.
Από την άλλη αν για παράδειγμα νοικιάσει κάποιος ένα ακίνητο 40-50 ετών για 10 χρόνια με ενοίκιο 3-4 €/τμ και πάρει ένα δάνειο 10000 ευρώ και του κάνει μία ανακαίνιση που θα συμφωνήσουν συνολικής αξίας των 15000 ευρώ και ο ιδιοκτήτης για μία τέτοια σύμβαση έχει μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου, τότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
Αλλά λογικές το πόσο θέλει ο ιδιοκτήτης για το χρέπι του, είναι απαράδεκτες...
Προχτές σε σελίδα στο ΦΒ της περιοχής που μένω, η σελίδα ελέγχεται από φίλους του δημάρχου που ως γνωστόν είναι αριστερής προέλευσης, ένας ιδιοκτήτης ανέβασε ένα ενοικιαστήριο και έλεγε πληροφορίες για το σπίτι και για την τιμή με πμ.
Πετάγεται μία ηλιθιούλα και του λέει γιατί δεν βάζεις την τιμή, ντρέπεσαι ?
Προφανώς ο άνθρωπος δεν ήθελε να ακούσει τα σχόλια των ηλιθιούληδων που είναι μάγκες με τα λεφτά των άλλων και οι ίδιοι είναι συνήθως ξύστες εν ενεργεία ή σε πρόωρη σύνταξη, αλλά δεν ζούσαν με τα λεφτά των άλλων όπως λένε.
Με κραυγές ηλιθίων δεν λύνεται το πρόβλημα της στέγης, όπως δεν έχει λυθεί σε όλη την Ευρώπη.
Αλλά έχουμε τους έξυπνους εδώ, που αφού περίμεναν να αγοράσουν τζάμπα, ΄τώρα είναι ακριβά τα σπίτια στην Γλυφάδα που βλέπουν θάλασσα.
Μου ήρθε μια πιτσιρίκα μεσίτισσα και μου έλεγε πόσο κάνουν εκεί και είναι ακριβά σε σχέση με τους μισθούς μας.
Της είπα ότι και η Φερράρι πάντα ακριβή ήταν, αλλά και κάποιες τσάντες και κάποια ρούχα, μήπως και καταλάβει, ότι θα είναι δυστυχισμένη αν σκέφτεται έτσι.
-
Δεν είναι έτσι.
Είναι η απληστία πέρα από την φορολογία. Βρίσκουν ευκαιρία να πουλήσουν ακριβότερα κατι που δεν αξίζει τόσο διότι δεν υπάρχει πλαίσιο που να τους ορίζει το ποσο πλούτο θα βγάλουν από τα σπίτια. Άλλωστε για αυτό υπάρχει η αντικειμενική αξία ως ένα μέτρο αξιολόγησης της αξίας ενός ακινήτου.
Έχουν έρθει όλοι οι ξένοι και αγοράζουν παλαιά διαμερίσματα σε τιμές πολύ υψηλότερες από τις αντικειμενικές αξίες και από ότι θα τα αγόραζαν οι Έλληνες, τα μετατρέπουν σε προϊόντα βραχυχρόνιας μίσθωσης για τουρίστες, και έτσι αποκτούν την χρυσή βίζα. Παράλληλα, η νέα γενιά των Ελλήνων δεν μπορεί να ζήσει διότι τα διαθέσιμα σπίτια για μόνιμη ενοικίαση λιγοστεύουν σε αριθμό και έτσι οι τιμές των ενοικίων τους φτάνουν το 70-75% του βασικού μισθού!!!!! Ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου Έλληνες δημιουργούν ανώνυμα funds και εμφανίζονται ως επενδυτές του εξωτερικού όπου και αγοράζουν ομαδικά σπίτια που πωλούνται σε πλειστηριασμό τα οποία τα μετατρέπουν από διαθέσιμες κατοικείς και πάλι σε προϊόντα βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Να σου πω ταξιδευτή. Άσε τον γιο ελεύθερο χωρίς το σπίτι να ζήσει μόνος του με τα εισοδήματά από την εργασία του.
Έλα μετά να δεις αν θα σου φύγει στο εξωτερικό ή όχι, και αν τελικά υπάρχει στρέβλωση στο θέμα της στέγης με τον μισθό.
Λέτε κατά την άποψη μου μεγάλα λόγια από πλεονεκτική θεση. Το ίδιο νόμισμα με τον Ντιέγκο αλλά από την άλλη πλευρά.
Εάν έχετε τα.......παντελόνια βγείτε μόνοι σας χωρίς πλάτες και κάντε αυτά που λέτε να κάνουν οι νέοι.
-
Pgs, αυτά που γραφω τα ζω στον περίγυρο μου. Δεν είναι μπούρδες. Παιδιά μορφωμένα με πολλά πτυχία δεν μπορούν να ζήσουν. Ψάχνουν ευκαιρίες να φύγουν από τη χώρα.
-
Μέσος μισθός ενός παιδιού με πτυχίο τα 1100 ευρώ. Μιλάμε για πτυχία που αναγνωρίζονται και είναι παραγωγικά.
https://www.spiti24.gr/enoikiaseis/gkarsonieres-studio/athina-kentro
Ορίστε δείξτε το στα παιδιά σας που ξεκινούν τη ζωή τους.....καλή τύχη.
14,5€ ανά τ.μ
Όσων τα παιδιά δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους από τους εργοδότες ή δεν έχουν πτυχία είναι στα 700-800 ευρώ.
Το θέμα είναι σοβαρό, έχει εθνικές διαστάσεις, διότι η στέγη είναι αγαθό, δεν ειναι απλά ένα προϊόν όπως μια τηλεόραση ή ένας καναπές.
Είναι λανθασμένη η ανάγνωση της στέγης ως προϊόν. Αυτό επιφέρει την στρέβλωση.
-
Δεν έχει νόημα, μπορώ να πάω την συζήτηση σε πολύ χαμηλό επίπεδο, αλλά άστο pgs.
Εσύ ξέρεις τι και πώς δεν χρειάζεται να τα αναφέρω.
-
Όχι pgs κρινω σύμφωνα με τον κύκλο μου και τις συζητήσεις. Αυτών τις αγωνίες μεταφέρω στην συζήτηση.
Ο ταξιδευτής μεταφέρει τις αγνωιες των εργολάβων και των πλουσίων πελατών του, εγώ μεταφέρω τις αγωνίες των παιδιών με πτυχία που ψάχνουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.
Υπάρχει μέσος όρος και τυπική απόκλιση και αποκλιση τετραγώνου και ότι θες.
Σου είπα να μιλήσουμε επι της ουσίας.
-
Επί της ουσίας το σπίτι στα Πατήσια με 6,7,8 κατοστάρικα το τμ το παίρνεις..
άνω Πατήσια είχα στο μυαλό μου , Λαμπρινή , πάνω από την Ηρακλείου κλπ.
Έχει 6-7-8 κατοστάρικα το τμ εκεί; -
Ρε παλληκάρια πάλι κοινωνική πολιτική με την τσέπη των άλλων θέλετε να κάνετε ?
ΝΑΙ
Για ορθή διαχείριση πόρων μιλάμε.
Τα διάφορα pass και επιδόματα Κούλη που είναι πεταμένα λεφτά , αν διοχετεύονταν στοχευμένα και οργανωμένα φτάνουν και περισσεύουν για στεγαστική πολιτική περίπου αντίστοιχη των σοβαρών ευρωπαϊκών κρατών. -
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και κάνανε (κάνουνε) αιματηρή οικονομία, η έγνοια τους δεν ήτανε (δεν είναι) ο λογαριασμός του ..κινητού..
Εάν είσαι επαγγελματίας φυσικά και είναι ο λογαριασμός του κινητού όπου είναι εργαλείο. Πλάκα κάνεις;;;; Άκου να δεις το έχω ξαναπεί. Μετά 10+ έτη κατάφερα να είμαι άνετος στον χρόνο μου και αυτό όχι κάθε ημέρα. Οπότε δεν ισχύει αυτο το επιχείρημα
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει 6-7-8 κατοστάρικα το τμ εκεί;Ενα γρήγορο ψάξιμο
Λαμπρινή και Ανω Πατήσια ήταν πάντα πιο ακριβά, χτύπαγαν τιμές Νέας Φιλαδέλφειας κλπ
-
Επι της ουσιας τα ακινητα εχουν χτυπηθει αλυπητα την τελευταια δεκαετια. Οι φοροι, τα τελη και η αυξηση στις τιμες ολων των προϊόντων που σχετιζονται με την οικοδομη, συνολικα επιβαρυναν τα κοστη ανεγερσης, συντηρησης και λειτουργιας. Δε μπαινει λοιπον καποιος στον κοπο να χτισει ή να νοικιασει δικο του ανικητο αν δεν εχει ενα καλο εσοδο.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχει 6-7-8 κατοστάρικα το τμ εκεί;Ενα γρήγορο ψάξιμο
Λαμπρινή και Ανω Πατήσια ήταν πάντα πιο ακριβά, χτύπαγαν τιμές Νέας Φιλαδέλφειας κλπ
και Χρυσή Ευκαιρία
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι μεροκάματο δίνει;
€700-800/μηνα.
Ας υπολογίζει περίπου 1200-1300 μηνιαίο κόστος τουλάχιστον, γύρω στα 900 βγαίνει ο καθαρός νόμιμος μισθός στους μετακλητους , βαλε και τις εργοδοτικές εισφορές, και πρέπει υποχρεωτικά να τους παρέχει στέγη, και συνήθως και τροφή οδοιπορικά, γραφειοκρατικά κόστη για έκδοση ΑΜΚΑ , ΑΦΜ , κλπ.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επι της ουσιας τα ακινητα εχουν χτυπηθει αλυπητα την τελευταια δεκαετια. Οι φοροι, τα τελη και η αυξηση στις τιμες ολων των προϊόντων που σχετιζονται με την οικοδομη, συνολικα επιβαρυναν τα κοστη ανεγερσης, συντηρησης και λειτουργιας. Δε μπαινει λοιπον καποιος στον κοπο να χτισει ή να νοικιασει δικο του ανικητο αν δεν εχει ενα καλο εσοδο.
Έτσι, το θέμα είναι πολυπαραγοντικό.
Ένας παράγοντας με ένα Χ συντελεστή είναι ο φόρος που αναφέρεις.
Ένας άλλος είναι οι συντεχνίες με την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης
Ένας άλλος είναι το διαθέσιμο εισόδημα των ενοικιαστών όπου μεγάλο μέρος τους είναι φόροι επί το εισόδημα υπαλλήλων, διότι η φοροδιαφυγή χτυπάει κόκκινο και το κράτος έχει δαπάνες που πρέπει να πληρώσει
Ένας άλλος είναι η ανυπαρξία ενός ισχυρού πλαισίου στην βραχυχρόνια μίσθωση.
Ένας άλλος είναι η αθρόα εισροή αγοραστών που επιφέρουν στρεβλώσεις στις τιμές σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες
Άρα πολλοι παράγοντες.
Το θέμα είναι πως πρέπει να κατανοηθεί το πρόβλημα και η φιλοσοφία αυτού.
Δηλαδή η κατοικία έχει γίνει προϊόν και όχι αγαθό. Όπου ως προϊόν υπακούει στους φυσικούς νόμους της αγοράς. Οι ζωή των νέων μιας χώρας είναι εθνικό θέμα. Οι νέοι ζουν και δημιουργούν οικογένειες σε σπίτια όχι σε προϊόντα.
-
3 του Σεπτέμβρη σήμερα λέει...
Αραγε το ΠΑΣΟΚ, με πιο ΑΦΜ γιορτάζει ?
-
3 του Σεπτέμβρη σήμερα λέει...
Αραγε το ΠΑΣΟΚ, με πιο ΑΦΜ γιορτάζει ?
Με όλα!!! Ακόμα και με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ!!!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2