-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@nt_kostis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ήρθε η μέρα της παραλαβής και για μένα!! 10 μήνες αναμονή! Premium αυτοματο 150hp σε teal χρωμα.
Πανέμορφο! Άρχισα να το επεξεργαζομαι αλλά ρε παιδιά δεν βρήκα πουθενά ρυθμίσεις για το ambient light! Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει κάποιου είδους αναβάθμιση. Όταν στα general settings πατάω για update μου λεει check storage device.
Σε βιντεάκια που είδα για το ambient light λέει ότι πατάς setup και μετά vehicle αλλά εμένα δεν έχει πουθενά επιλογή vehicle.
Ούτε στο τιμόνι στις επιλογές lights έχει κάτι για ambient lighting.
Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω;Σας ευχαριστώ!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο και από μένα Κωστή!
Ως tealόχρωμος και εγώ, θα σου έλεγα να ασχοληθείς με την προστασία του χρώματος (κερί, ceramic κτλ), ειδικά εάν δεν έχεις κλειστό χώρο παρκαρίσματος. Απόλαυσέ το με μυαλό και προσοχή! Για την ιστορία, εδώ και ένα χρόνο ακριβώς που το έχω, η καθαριότητα του εσωτερικού είναι προσωπική μου υπόθεση! Ούτε τις γυναίκες της οικογένειας δεν αφήνω να καθαρίσουν !!!Σε ευχαριστώ πολύ! Και πολύ καλά κάνεις! Και γω μια απ τα ίδια κάνω! Κλειστό γκαράζ έχω στο σπίτι αλλά δυστυχώς στην δουλειά θα το τρώει ο ήλιος 8 ώρες! Τώρα θέλω να κοιτάξω για ημικουκούλα να πιάνει όλα τα παράθυρα. Θα αγοράσω και προιόντα περιποίησης, θέλει φροντίδα και προδερμ!
-
Κανείς που να έχει αγοράσει ημικουκούλα για το tucson? Να πιάνει όλα τα παράθυρα δηλαδή. Είδα μια guard με διαστασεις 390 - 156 αλλά δεν ξέρω αν το 156 αρκεί σε φάρδος.
-
Έχει και στο Ali φθηνά με το λογότυπο του αυτοκινήτου.
Δε τα είχα δει και πήρα από Ελλάδα ηλιοπροστασια εξωτερική (πάντα) αλλά μονο για παρμπρίζ. -
Κανείς που να έχει αγοράσει ημικουκούλα για το tucson? Να πιάνει όλα τα παράθυρα δηλαδή. Είδα μια guard με διαστασεις 390 - 156 αλλά δεν ξέρω αν το 156 αρκεί σε φάρδος.
Καλημέρα Κωστή, καλορίζικο και από μένα! Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Στον επίσημο κατάλογο αξεσουάρ της Hyundai για το Tucson NX4 υπάρχει ηλιοπροστασία παρμπρίζ και μπροστινών παραθύρων με κωδικό N7723ADE00. Η τιμή της είναι κάτι λιγότερο από 80 ευρώ, και όταν είχα ρωτήσει τον Ιούλιο ήθελε παραγγελία και περίπου 1 μήνα αναμονή.
Μετάνιωσα που δεν την πήρα για το δικό μου και θα το δρομολογήσω άμεσα.
-
Γεια σε ολους. Παραγγελια στις 1/4/23. Εκδοση ντινστικτιβ αυτοματο 150 αλογα. Αρχικη ημερομηνια τελος ιουλιου... Η νεα ημερομηνια που τους δινει η χιουνται ειναι για 20 Σεπτ (ενδεικτικα προφανως οπως μου ειπε και ο πωλητης). Απο δικες σας εμπειριες και αν πηρε καποιος προσφατα... Ποτε περιπου να το περιμενω?
-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Στον επίσημο κατάλογο αξεσουάρ της Hyundai για το Tucson NX4 υπάρχει ηλιοπροστασία παρμπρίζ και μπροστινών παραθύρων με κωδικό N7723ADE00. Η τιμή της είναι κάτι λιγότερο από 80 ευρώ, και όταν είχα ρωτήσει τον Ιούλιο ήθελε παραγγελία και περίπου 1 μήνα αναμονή.
Σε ευχαριστώ πολύ ats. Ακριβή μου φαίνεται στα 80€ και δεν πιάνει και όλα τα παράθυρα όπως θα ήθελα. Θα κοιτάξω λίγο στην τοπική αγορά αλλά ίσως καταλήξω να πάρω από το ali.
-
Από μια έρευνα που έχω κάνει καλής ποιότητας κουκούλες κοστίζουν τουλάχιστον 300 ευρώ, αν όντως είναι καλή αυτή και σε σχέση με την επιφάνεια που καλύπτει άντε και λίγο το Hyundai official είναι αναμενόμενη η τιμή της
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ξυστό του ΟΠΑΠ είναι το infotainment και γρατσουνιέται με το παραμικρό ;
Πιθανόν να υπάρχουν μεμβράνες οθόνης στην αγορά;https://www.amazon.de/dp/B0BVFS63BW?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
Απλή διαδικασία και μια χαρά στο fitting. Ακριβώς στα μέτρα των οθονών. Τις αγόρασα και είναι μια χαρά.
Όπως και καλυματάκι για τα κλειδιά.Φτηνά, πρακτικα και χρήσιμα accessories...
-
@dedys said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Γεια σε ολους. Παραγγελια στις 1/4/23. Εκδοση ντινστικτιβ αυτοματο 150 αλογα. Αρχικη ημερομηνια τελος ιουλιου... Η νεα ημερομηνια που τους δινει η χιουνται ειναι για 20 Σεπτ (ενδεικτικα προφανως οπως μου ειπε και ο πωλητης). Απο δικες σας εμπειριες και αν πηρε καποιος προσφατα... Ποτε περιπου να το περιμενω?
Παρέλαβα αρχές Ιουνίου, παραγγελία τέλος Οκτωβρίου '22, (Premium 180 hp, αυτόματο 4χ4), 7 μήνες και 10 μέρες, (7-8 μήνες μου είχαν πει, οπότε έπεσαν ακριβώς), ίσως τώρα να έχουν βελτιωθεί και λιγο οι χρόνοι.
-
Καλημέρα! Η διαφορά από την εσωτερική ηλιοπροστασία παρμπρίζ ποια είναι;
-
Καλημέρα! Η διαφορά από την εσωτερική ηλιοπροστασία παρμπρίζ ποια είναι;
Η εσωτερική ηλιοπροστασία επιτρέπει περισσοτερο uv μεσα γιατί ειναι μέσα, ενώ η εξωτερική ειναι πιο αποτρεπτική. Επισης το συγκεκριμένο δεν επιτρέπει σχηματισμό πάγους για μας τους βόρειους.
-
Με την ευκαιρία της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Άνδρο (και το εξαιρετικό post του συμφουρίτη @ats με το manual 2WD), διανύοντας 1.000+ χιλιόμετρα σε 15 μέρες σε επαρχιακούς και πολύ, μα πολύ, χώμα μπορώ να πω τα ακόλουθα:
Οδηγικά (υπόψη, έχω την οικογένεια μέσα άρα μιλάμε για στρωτή οδήγηση με ελαφρά υψηλότερη μ.ω. από την πλειοψηφία των υπολοίπων οδηγών (πάντα με Normal στον επαρχιακό, Sport σε ενδεχόμενα προσπεράσματα):
- Στον επαρχιακό δίκτυο το αυτοκίνητο είναι βιδωμένο κάτω παρόλο που τα CrossClimate 2 που φοράω δεν έχουν την πρόσφυση ενός καθαρόαιμου θερινού.
- Το τιμόνι το έχω συνηθίσει και νιώθω το ελάφρωμα του όταν η πρόσφυση του οδοστρώματος μειώνεται ή η είσοδος είναι με περισσότερα χλμ από ότι θα έπρεπε. Φυσικά και δεν έχει την αίσθηση ενός N αλλά τον συμβιβασμό αυτό εγώ τον θεωρώ σημαντικό όταν κινείσαι και εκτός δρόμου.
- Τα φρένα επαρκέστατα παντού, αν και δεν είμαι οπαδός του εν λόγω πεντάλ όταν πηγαίνω με νορμάλ ρυθμούς , που μας οδηγεί στο επόμενο εδάφιο (DCT)
- Το DCT του είναι πραγματικά πολύ καλό και κυρίως σωστά ρυθμισμένο: κατεβαίνεις ένα κατηφορικό δρόμο με Normal profile και βρίσκεσαι πίσω από μια σειρά αυτοκινήτων που είναι όλοι "πάνω" στο φρένο, αριστερό "αυτί" λοιπόν και εμπλέκεις την ταχύτητα που δίνει επαρκές φρενάρισμα (η ένδειξη αλλάζει από πχ "D3" σε "3") και δεν αλλάζει παρά μόνο αν ξαναπατήσεις γκάζι για περίπου 15 δευτερόλεπτα (νομίζω). Στο Sport δεν αλλάζει και σε αφήνει να οδηγήσεις όπως εσύ θες!
- Για τον κινητήρα, ροπάτος και σε συνδυασμό με το DCT στα προσπεράσματα απλά βυθίζεις το πόδι σου στο γκάζι και επικεντρώνεσαι μόνο στους ενδεχόμενους περιφερειακούς κινδύνους. Επίσης παρατήρησα ότι, επιλέγοντας την οθόνη παρακολούθησης της ροής ενέργειας, βλέπεις το MHEV να πριμοδοτεί την ροπή χαμηλά, ακόμα και στο βαθύ πάτημα του γκαζιού μειώνοντας έτσι το turbo lag.
- Στο χώμα τώρα, αν έχετε επισκεφτεί την Άνδρο, θα ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες με αποκλειστική πρόσβαση μόνο από χωματόδρομο. Κάποιες με σχετικά καλούς και κάποιες με όχι. Η ανάρτηση κάνει πολύ καλή δουλειά, εξομαλύνοντας αισθητά τις ανωμαλίες. Η απόσταση των 17 εκ. από το έδαφος είναι μεν σχετικά μικρή, αλλά αν δεν πας να περάσεις κάποιο νεροφάγωμα κατά μέτωπο δεν θα έχεις πρόβλημα.
- Η τετρακίνηση μου χρησίμευσε στην Άχλα (βλ. Παντζόπουλος-Μενεγάκη), όπου το ανέβασμα ειδικά σε ένα σημείο με τους δύο δεξιά πάνω σε μια πλάκα με ελάχιστη πρόσφυση και τους αριστερά σε σαθρό χώμα έκανε ένα σύντομο σπινιάρισμα και αμέσως μετά με ξεκόλλησε χωρίς κανένα θέμα.
Χωροταξικά (Εγώ και οι τρεις γυναίκες):
- Σας παραθέτω τις δύο φωτογραφίες για το τι χώρεσε στο πορτπαγκάζ μόνο! Απόλυτα ευχαριστημένος αν και θα ήθελα το κάλυμμα του πορτπαγκάζ να ήταν τοποθετημένο λίγο πιο ψηλά.
Κατανάλωση:
- Περίπου 9l/100, που δεδομένου της χρήσης (με τόσους ανηφορικούς χωματόδρομους με 2α το πολύ) μια χαρά.
Θα ήθελα:
- Οι προβολείς να φωτίζουν πιο μακριά.
- Τα πίσω καθίσματα να σύρονται εμπρός-πίσω (τα μικρά παιδιά δεν χρειάζονται τόσο χώρο στα γόνατα).
- Στην οθόνη παρακολούθησης της ροής ενέργειας να απεικονίζεται η στάθμη της 48V μπαταρίας.
- H οθόνη του οδηγού να είναι πιο παραμετροποίησιμη ως προς τις πληροφορίες που παρέχει.
Εν κατακλείδι:
Ένα τεράστιο μπράβο στην Hyundai για την υλοποίηση, ελπίζω να μπορώ να το πω αυτό και μετά από χρόνια όσον αφορά την αξιοπιστία. -
Δεν σας είπα, τελικά βρήκα Silky Bronze και αλλαξα την παραγγελία
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δεν σας είπα, τελικά βρήκα Silky Bronze και αλλαξα την παραγγελία
Έξοχη επιλογή!
-
Σήμερα έγινε το πρώτο (ανεπίσημο) service, στην αντιπροσωπεία της Βελμάρ στη Θεσσαλονίκη.
Τιμή περί τα 178 € (Λάδια, φίλτρο λαδιού + δωρεάν τεχνικός έλεγχος)
Καλή η εξυπηρέτηση, καλός, ευγενικός και εξυπηρετικός και ο τεχνικός σύμβουλος, που κανόνιζε τα service εκεί στο χώρο.
Με ρώτησε, αν μετά το service ήθελα δωρεάν πλυσιματάκι. Δυστυχώς δέχτηκα, σκεπτόμενος ότι ένα φρεσκαρισματάκι δε θα ήταν κακό (το αμάξι ήταν πλυμένο ήδη).
Οι τύποι που έχουν εκεί στο πλυντήριο είναι απλά τραγικοί, αντιεπαγγελματίες και αστείοι. Ένας παππούς και ένας άλλος νεαρός, μου γέμισαν το αμάξι πιτσιλιές από άλατα και διάφορα, άλλα και μου πάρκαραν το αμάξι "έτοιμο" σαν να μη συνέβη τίποτα.
Όταν το είδα, έκανα τις απαραίτητες συστάσεις στον υπεύθυνο εκεί και το έδωσε ξανά για πλύσιμο. Δυστυχώς μια από τα ίδια.
Εκτός αυτού το αυτοκίνητο εσωτερικά, μύριζε για κανένα πεντάλεπτο, από τις αναθυμιάσεις του ανθρώπου, που το έπλυνε και μου το έφερε. Rexona φίλοι μου...
Απορώ πως πλένουν καινούργια αυτοκίνητα οι συγκεκριμένοι. Και πως μια εταιρεία σαν την Βελμάρ, εμπιστεύεται έστω και κομμάτι, από το όποιο κύρος ή την αξιοπιστία της, σε λάθος ανθρώπους.Τέλοσπάντων ίσως να "γερνάω" και να παραξενεύω και εγώ. Αλλά επειδή εργάζομαι και εγώ στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών, κάποια πράγματα (και ειδικά όταν πρόκειται για μερικές χιλιάδες ευρώ), μου χτυπάνε λίγο άσχημα...
Εν κατακλείδι, η εμπειρία θετικούτσικη.
Hyundai Tucson HEV 230ps 2wd
-
Τραγικό αλλά ποτέ δεν αφήνουμε αυτοκίνητο σε αντιπροσωπεια για πλύσιμο...
-
@kostis20 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ναι δίκιο έχεις. Και το γνώριζα εκ των προτέρων. Απλά επηρεάστηκα ίσως, από τον πραγματικά εξυπηρετικό τεχνικό σύμβουλο. Αν όμως είχα δει τις φυσιογνωμίες αυτών που θα έβαζαν χέρι στο αμάξι, σίγουρα δε θα μου ενέπνεαν την ίδια εμπιστοσύνη. Και θα το αρνιόμουν.
Παρόλα αυτά , θεωρώ απαράδεκτο σε έναν επαγγελματικό χώρο, να μην εντοπίζονται και να διορθώνονται οι αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Δε μ απασχολεί καθόλου το πλύσιμο, σαν εργασία. Την κάνω και μόνος. Το πάω και σε detailer.
Από τη στιγμή που το προτείνεις όμως, να ξέρεις ότι θα γίνει δουλίτσα σωστή...Επαγγελματισμός = εγκυρότητα/συνέπεια.
Κατά τ άλλα όμως, είμαι πολύ οκ, με τα υπόλοιπα που είδα...
-
Φυσικά και εχεις δικιο. Και καλα έκανες και τους το είπες.
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@kostis20 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ναι δίκιο έχεις. Και το γνώριζα εκ των προτέρων. Απλά επηρεάστηκα ίσως, από τον πραγματικά εξυπηρετικό τεχνικό σύμβουλο. Αν όμως είχα δει τις φυσιογνωμίες αυτών που θα έβαζαν χέρι στο αμάξι, σίγουρα δε θα μου ενέπνεαν την ίδια εμπιστοσύνη. Και θα το αρνιόμουν.
Παρόλα αυτά , θεωρώ απαράδεκτο σε έναν επαγγελματικό χώρο, να μην εντοπίζονται και να διορθώνονται οι αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Δε μ απασχολεί καθόλου το πλύσιμο, σαν εργασία. Την κάνω και μόνος. Το πάω και σε detailer.
Από τη στιγμή που το προτείνεις όμως, να ξέρεις ότι θα γίνει δουλίτσα σωστή...Επαγγελματισμός = εγκυρότητα/συνέπεια.
Κατά τ άλλα όμως, είμαι πολύ οκ, με τα υπόλοιπα που είδα...
Ελάχιστοι που ασχολούνται με το πλύσιμο είναι πραγματικοί επαγγελματίες, οι περισσότεροι που κάνουν την επένδυση προσλαμβάνουν ότι φτηνότερο βρουν με τα γνωστά αποτελέσματα. Μετά από 30 χρόνια σε πλυντήρια πηγαίνω πια μόνος μου σε self-service και το πλένω.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Με την ευκαιρία της επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Άνδρο (...)
Mπράβο για το εξαιρετικά πλήρες review! Για το αυτοκίνητο και το χρώμα τα έχουμε πει, μην επαναλαμβανόμαστε...
Hyundai Tucson NX4 (2020)