-
Σε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι επαρκές το φρένο του κινητήρα, αν η κατηφόρα είναι αρκετά απότομη. Δέχομαι ότι δεν έχει το ίδιο δυνατή πέδηση κινητήρα όσο κάποιο άλλο αυτοκίνητο, που είχες συνηθίσει. Το ότι δεν έχει καθόλου φρένο κινητήρα όμως είναι τεχνικά αδύνατο. Αυτό λέμε τόση ώρα.
-
Αυτό το κάνουν μόνο τα hyundai - kia με χειροκίνητο και τον iMT συμπλέκτη που σβήνουν μοτέρ στο ρολάρισμα και νεκρώνουν το κιβώτιο.
Ακόμα κι αυτά όμως έχουν αισθητήρα και μόλις αντιληφθούν έντονη κατηφόρα, για να μη σε πάρει ο κατήφορος, ξαναβάζουν σε λειτουργία το μοτέρ και συμπλέκουν τον κινητήρα για φρενάρισμα.
Θέλω κι εγώ να δω βίντεο. -
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Σε κανένα αυτοκίνητο δεν είναι επαρκές το φρένο του κινητήρα, αν η κατηφόρα είναι αρκετά απότομη. Δέχομαι ότι δεν έχει το ίδιο δυνατή πέδηση κινητήρα όσο κάποιο άλλο αυτοκίνητο, που είχες συνηθίσει. Το ότι δεν έχει καθόλου φρένο κινητήρα όμως είναι τεχνικά αδύνατο. Αυτό λέμε τόση ώρα.
Σιγα μην παραδεχτεις οτι εχω δικιο, δεν το περιμενω.
-
@a-ctive said in Toyota Corolla Cross:
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Σιγα μην παραδεχτεις οτι εχω δικιο, δεν το περιμενω.
Δεν μπορεί να έχεις δίκιο γιατί α) είναι τεχνικά αδύνατο βάσει της λειτουργίας ενός βενζινοκινητήρα με πεταλούδα γκαζιού και β) επειδή έχω οδηγήσει και Fiesta και Focus με αυτό το μοτέρ.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό το κάνουν μόνο τα hyundai - kia με χειροκίνητο και τον iMT συμπλέκτη που σβήνουν μοτέρ στο ρολάρισμα και νεκρώνουν το κιβώτιο.
Ακόμα κι αυτά όμως έχουν αισθητήρα και μόλις αντιληφθούν έντονη κατηφόρα, για να μη σε πάρει ο κατήφορος, ξαναβάζουν σε λειτουργία το μοτέρ και συμπλέκουν τον κινητήρα για φρενάρισμα.
Θέλω κι εγώ να δω βίντεο.Ακριβως ετσι κανει το xceed μου
-
Με δευτερα ταχυτητα.
Youtube VideoΤωρα αρχιστε οτι ειναι σε γκρεμο, εχει ουριο ανεμο 15 μποφορ κτλ κτλ
-
Ενταξει δεν φρεναρει (δεν ξερω ποσο μεγαλη κατηφορα ειναι) , αλλά βενζινη δεν ψεκαζει . Ισως αφηνει και την πεταλουδα ανοιχτη. Ποιο μοτερ ειναι? Το 1,5 ?
-
To 1,0. Το θεμα ειναι οτι σε κατηφορικους δρομους εισαι μονιμα με το ποδι στο φρενο, πραγμα και κουραστικο και κακο για τα φρενα, αλλα δεν γινετε διαφορετικα.
-
Εμένα φυσιολογικό μου φαίνεται πάντως, αν είναι σε κατηφόρα.
-
Με δευτερα ταχυτητα.
Youtube VideoΤωρα αρχιστε οτι ειναι σε γκρεμο, εχει ουριο ανεμο 15 μποφορ κτλ κτλ
καλά εσύ στην κατηφόρα ανεβάζεις στροφές αντί για να αφήνεις γκάζι με ταχύτητα μέσα;
-
@groover1972 said in [Toyota Corolla Cross]
καλά εσύ στην κατηφόρα ανεβάζεις στροφές αντί για να αφήνεις γκάζι με ταχύτητα μέσα;
Αφημενο γκαζι εχει. Φαινεται απο την μηδενικη στιγμιαια καταναλωση
-
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
και ανεβοκατεβαινουν οι στροφές; Ο Τερλεγκας είναι;
-
Μαλλον τα ματια σου ανεβοκατεβαινουν.
-
Άμα σε παίρνει η κατηφόρα λογικό να ανεβαίνουν οι στροφές.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
και ανεβοκατεβαινουν οι στροφές; Ο Τερλεγκας είναι;
Δεν ανεβοκατεβαινουν. Ανεβαινουν σιγα σιγα γιατι ειναι κατηφορα
-
Οντως ανεβαινουν αλλα οντως δεν ξερουμε την κατηφορα...κλιση πχ ειναι σημαντικη.
-
Καμιά φορά σε αυτό το φόρουμ δεν ξέρω αν έχουν κάποιοι οδηγήσει άλλο αυτοκίνητο στην ζωή τους...
-
Μεσα απο το στομα μου το πηρες. Το ιδιο σκεφτομουνα.
-
Όλα τα καινούρια μικρά 3cyl έχουν ελάχιστο engine brake είναι τόσο λίγο που είναι σχεδόν σαν να έχεις νεκρά.
Αυτό χρειάζεται λίγη εξοικείωση αλλά γενικά είναι ενοχλητικό. -
Μαλλον τα ματια σου ανεβοκατεβαινουν.
Toyota Corolla Cross