Πιτζιπιτζίδη, εσύ "τα πήρες" κι έσβησες το προφίλ, εμείς δεν έχουμε κάτι να καταγγείλουμε, σε θέλουμε στη παρέα, είναι που λέμε "αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε με το μέρος τους" οπότε όλοι μαζί και Α και ΟΥ και να πιούμε και κάνα τσιπουράκι καμιά φορά όταν περνάς από Βόλο (οδικώς, όχι υπερπτήση), αν δεν μπει η φωτιά μέσα στη πόλη τελικά...
-
-
-
fanis75 Jan 21, 2022, 7:30 AM
-
fanis75 Jan 21, 2022, 10:10 AM
-
fanis75 Jul 4, 2022, 4:19 PM
-
fanis75 Jul 4, 2022, 5:25 PM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 10:56 AM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 12:26 PM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 1:18 PM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 1:44 PM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 1:46 PM
-
fanis75 Dec 19, 2022, 8:56 PM
-
limited_one Jan 15, 2023, 9:50 PM
-
limited_one Jan 15, 2023, 9:50 PM
-
fanis75 Apr 5, 2023, 1:42 PM
-
fanis75 Apr 6, 2023, 6:09 AM
-
limited_one May 2, 2023, 7:30 PM
-
limited_one May 3, 2023, 11:43 AM
-
limited_one May 3, 2023, 11:56 AM
-
limited_one May 4, 2023, 2:18 PM
-
Τι γιατί; Στον Βόλο δεν είναι αυτό; Έπιασε και εκεί φωτιά;
Δεν είδα ειδήσεις.
-
Όχι δεν περιαυτολογω. Με ρώτησες και σου απάντησα. Θα μπορούσα να σε αγνοήσω αλλά σε σεβάστηκα και σου έδωσα απάντηση στο ερώτημα σου.
Εσύ βέβαια μου ανταπέδωσες την ευγένεια με έναν εμπαιγμό χαμηλού επιπέδου περί σχολείου.Οπότε, μη περιμένεις και κάποιον σεβασμό προς τα γραφόμενα σου.
Πίπη ειναι κρίμα, απαντάς με τυποποιημένα επιχειρήματα, νομίζοντας πως έχεις μια σοφία, τα
οποία είναι και εκτός θέματος!Συγκεντρώσου στο θέμα μας. Και παλιότερα το ίδιο έκανες και τώρα με νέο λογαριασμό πάλι τα ίδια;
Κάτα τα άλλα η γενική σου διαπίστωση, ότι η εξέλιξη είναι κάτι το καλό, θα με βρει σύμφωνο.
-
Λες λοιπόν, πως σύμφωνα με τα γραφόμενα μου αποφάσισες ότι πάω σχολείο. Χαχαχαχα.
Από όλα τα επιχειρήματα/προσβολές που μπορεί να πει κανείς διάλεξες την πιο γελοία. Τι να πω, συνεχώς με εκπλήσσει ο τρόπος σκέψης σου.
Καταρχήν όπως μας έχεις αποδείξει στην συζήτηση του τοπικού, δεν γνωρίζεις σωστά τα ελληνικά, ούτε επίσης μπορείς να ξεχωρίσεις την γραμματική και το συντακτικό της ελληνικής γλώσσας. Το απέδειξες περίτρανα.
Πώς λοιπόν, μπορείς να κρίνεις τα γραφόμενα κάποιου όταν κάνεις τόσα τραγικά λάθη που ένας απλός ούτε καν αριστούχος μαθητής τα έχει διδαχθεί από το Δημοτικό κιόλας;Βάλε την λογική σου να λειτουργήσει. Είσαι σε αυτοκινητιστικό forum, πως είναι δυνατόν να είμαι μαθητής ενώ οδηγώ και έχω και δικό μου αυτοκίνητο;
Δηλαδή, λίγη λογική, δεν έχεις;
Θες να αναλύσουμε τον λογαριασμό σου και να τον καταγγείλουμε στη διαχείριση;
-
Πιτζιπιτζίδη, εσύ "τα πήρες" κι έσβησες το προφίλ, εμείς δεν έχουμε κάτι να καταγγείλουμε, σε θέλουμε στη παρέα, είναι που λέμε "αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε με το μέρος τους" οπότε όλοι μαζί και Α και ΟΥ και να πιούμε και κάνα τσιπουράκι καμιά φορά όταν περνάς από Βόλο (οδικώς, όχι υπερπτήση), αν δεν μπει η φωτιά μέσα στη πόλη τελικά...
-
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λες λοιπόν, πως σύμφωνα με τα γραφόμενα μου αποφάσισες ότι πάω σχολείο. Χαχαχαχα.
Από όλα τα επιχειρήματα/προσβολές που μπορεί να πει κανείς διάλεξες την πιο γελοία. Τι να πω, συνεχώς με εκπλήσσει ο τρόπος σκέψης σου.
Καταρχήν όπως μας έχεις αποδείξει στην συζήτηση του τοπικού, δεν γνωρίζεις σωστά τα ελληνικά, ούτε επίσης μπορείς να ξεχωρίσεις την γραμματική και το συντακτικό της ελληνικής γλώσσας. Το απέδειξες περίτρανα.
Πώς λοιπόν, μπορείς να κρίνεις τα γραφόμενα κάποιου όταν κάνεις τόσα τραγικά λάθη που ένας απλός ούτε καν αριστούχος μαθητής τα έχει διδαχθεί από το Δημοτικό κιόλας;Βάλε την λογική σου να λειτουργήσει. Είσαι σε αυτοκινητιστικό forum, πως είναι δυνατόν να είμαι μαθητής ενώ οδηγώ και έχω και δικό μου αυτοκίνητο;
Δηλαδή, λίγη λογική, δεν έχεις;
Θες να αναλύσουμε τον λογαριασμό σου και να τον καταγγείλουμε στη διαχείριση;
Δημοτικό διαβάζω, γραμματική της ελληνικής γλώσσας και άλλες δυσκολες λέξεις για κάποιον μαθητη.
Εννοείται, ότι είσαι ελεύθερος να κάνεις report όπως σου έκανα και εγώ πριν από λίγο.
Έχω το δικαίωμα να πω ότι σε βαρέθηκα ή οχι?
Αντε με τον κάθε τυχαίο που νομίζει ότι έγινε παπάς στη θέση του παπά.Έχεις απωθημένα και επιδιώκεις να μου επιβληθεί ποινή από την διαχείριση για να πάρεις την ρεβάνς σου, επειδή είχες αποβληθεί λόγω των εκφράσεων σου σε συζήτηση μαζί μου. Για αυτό και συνεχώς μου κάνεις report, όταν μάλιστα στα γραφόμενα μου απλώς αναλύω και σχολιάζω τον εμπαιγμό σου προς εμένα επειδή δεν σε ικανοποίησε η απάντηση μου, την οποία σου υπενθυμίζω σε σεβάστηκα και στην έδωσα. Αλλά όπως είναι εμφανές, δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Παρεμπιπτόντως δεν σου είχα κάνει εγώ report τότε, θεώρησα πως είχες ξεφύγει με το θυμό σου, αλλά δεν έδωσα σημασία σε άφησα να χαλαρώσεις. Τα υπόλοιπα μέλη της συζήτησης ασχολήθηκαν με την πάρτη σου επειδή δεν άντεχαν να διαβάζουν αυτά που έγραψες, τα οποία αναλογικά και σταδιακά τα ξαναεμφανιζεις στον διάλογο. Είναι ο τρόπος σου αυτός. Έτσι σου έμαθαν.
Τεσπα, όπως θες, στο report μου μη μου βάλεις πολύ ζάχαρη διότι θέλω να χάσω κάνα κιλό όταν πάω για καμια βουτιά.
Υ.γ Ρε συ άσε τα σάπια με τα σε βαρέθηκα κτλ. Καταρχήν είναι η ατάκα μου προς εσένα, οπότε είναι awkward να την χρησιμοποιεις, αλλά κατά τα άλλα σε τρέφει η κόντρα, την γουστάρεις...σε διασκεδάζω.
-
Το υπόλοιπο 59-60% του λαού ποτε γιορτάζει;
Με μπόνους εδρών (δώρο δηλαδή, δεν τις ψήφισε ο λαος) 156 έδρες έχει η κυβέρνηση, οκ κέρδισε τις εκλογές και μπράβο της. Δεν έγινε και κάτι το φοβερό. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει για να κυβερνηθεί η χωρα. Χαλάρωσε.
Το σωστό επιχείρημα σου δεν θα έπρεπε να είναι το 41% του λαού. Ούτε το 50% δεν φτάνει για να πεις ότι έχει ένα κάποιο λαϊκό ρεύμα και πως όντως οι μισοί Έλληνες επιθυμούν ένα κόμμα και υπάρχει η πλειοψηφική κυριαρχία μιας πολιτικής.
Το επιχείρημα σου θα έπρεπε να είναι η διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί θα είχες πεδίο δόξης λαμπρό ώστε να κρίνεις και να αναλύσεις, αλλά που.... Αν το είχες σκεφτεί δεν θα έτρωγες τόσα γκολακια
-
Δεν έδειξες να σέβεσαι την απάντηση μου σε ερωτήσεις σου. Οπότε δεν θα σου απαντήσω.
Εγώ δεν ρωτώ, φαίνεται.
Μια κυβέρνηση είναι η κυβερνήση όλων των Ελλήνων και των πολιτών της χώρας. Δεν είναι ομάδα σε κάποιο άθλημα που μαζεύει τρόπαια και τα μετράνε ποιος έχει τα περισσότερα.
Αυτό έχετε κάνει. Έχετε ανάγει την πολιτική και τα θέματα αυτής, σε γήπεδο.
Η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας. Προτείνει και καταθέτει νομοσχέδια που πολλές φορές μέρη τους αν όχι ολόκληρα γίνονται νόμοι του κράτους από την κυβέρνηση.
Φυσικά, το πρώτο κόμμα έχει το πάνω χέρι στην χάραξη πολιτικής αλλά και την συνολική ευθύνη των επιλογών της.
Προφανώς λοιπόν, επειδή μάλλον είσαι ανίδεος περί βασικών θεμάτων, όταν το 60% του λαού δεν ψήφισε ένα κόμμα (αλλά εκπροσωπείται στη αντιπροσωπεία του λαού δηλαδή το κοινοβούλιο ασκώντας τον θεσμικό του ρόλο) και το 40% με δώρο εδρών κυβερνά τη χώρα δεν σημαίνει πως υπάρχει στην κοινωνία απόλυτη κυριαρχία μιας πολιτικής και ενός κόμματος. Απλώς, υπό το σχετικό νομικό πλαίσιο και τις υπάρχουσες πολίτες συγκυρίες την πρώτη θέση καταλαμβάνει ένα κόμμα με ποσοστό 40%.
-
- Ειδαν ακομη και εκεινοι που ψηφισαν το πλεον "δικαιο" συστημα της απλης αναλογικης πως με δαυτην ακυβερνησια μονο μπορει να υπαρχει.
- Οι κυβερνησεις σε ολες τις αστικες δημοκρατιες με 40% και ανω εχουν ισχυρη πλειοψηφια. Ο λογος? Δειτε το 1.
- Με ανω του 40% εξασφαλιζεται αυτοδυναμη κυβερνηση που μπορει μονο να υπηρετει το συνταγμα. Για να μπορει να το αναθεωρει χρειαζεται πραγματικα να εχει αυτοδυναμια στο 50%.
Συνεπως οταν ολες οι κυβερνησεις της μεταπολιτευσης κινηθηκαν περιξ του 40% ειναι ανοησια οποιαδηποτε κουβεντα που θα δειξει καθεστωτικη συμπεριφορα μιας κυβερνησης του 41%.
Ημουν με μια εννοια αφηρημενη παντα υπερμαχος της απλης αναλογικης. Τωρα που αυτη γεννησε μια ισχυρη εθνικιστικη παραταξη που προσεγγιζει σχεδον το 15% βλεπω την πλανη γυρω απο το θεμα. Αναγκαστηκε το κυβερνων κομμα να επιδειξει ΠαΣοΚικη συμπεριφερο οντας κεντροδεξιο, φιλελευθερο για να σταματησει η αιμοραγια απο τα αριστερα στα ακρα δεξια.
Βεβαια εδω μιλαμε για ενα ακομη πολιτικο εγκλημα του βλακα, που νομιζε πως χαιδευοντας τα χρυσαβγουλα θα μειωσει την διαφορα απο τον Κυριακο. Ο τελευταιος εχει αντιληφθει πως κατα τροπο γελοιο το φιλελευθερο κομμα του εγινε το τελευταιο αναχωμα μεταξυ της Δημοκρατιας και των εθνικιστικων πρακτικων που τα κομματα αυτα στηριζουν.
Σαμαρας και Βενιζελος αποδειχθηκαν προφητικοι στην κριτικη τους για την φασιστερα που κυβερνησε 5 χρονια ενω το ΚΚΕ ανημπορο να ανταπεξελθει σε αυτη την αναβιωση των εθνικιστικων και λαικιστων απεκτησε ακομη μεγαλυτερη εσωστρεφεια.
Γρηγορα να εδραιωθει η ενισχυμενη αναλογικη μη μας βρουν χειροτερα.
-
Για την ακυβερνησία δεν έχεις άδικο. Είναι μεγάλη η ευθύνη των αριστερών πολιτικών. Είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία από τη μεταπολίτευση να εμφανίσουν προς τον λαό μια άλλη οπτική και πρακτική για την δημοκρατία και την κατέστρεψαν, δεν έβαζε κάνεις νερό στο κρασί του. Το βλέπουμε και εδώ μέσα με την ασχετοσυνη του τι εστί αριστερό στην σύγχρονη αριστερά της Ευρώπης.
Οπότε, ήρθε η ΝΔ και έθεσε σωστά το θέμα της σταθερότητας που για πολλούς είναι σημαντικό μετά τα τόσα έτη αστάθειας και έτσι κέρδισε το πολτικο κέντρο και τις εκλογές.
Απλά τα πράγματα. Οι δεξιοί δεν είναι άνω του 20% στην Ελλάδα ως εκλογικό σώμα. Δεν μπορούσαν να σχηματίσουν. κυβέρνηση χωρίς το πολιτικό κέντρο
Ο λαός όμως δεν είναι μονάχα το πολιτικό κέντρο. Όποιος θα πει κάτι τέτοιο, μάλλον δεν ανήκει στο κέντρο.
-
Τρεις λαλούν και ο pp χορεύει.
Ρε pp γιατί σου είναι δύσκολο να κατανοήσεις βασικά πράγματα; Πες μου σε παρακαλώ, γιατί δεν συγκεντρώνεσαι σε αυτά που σου γράφουν.
Είπα κάπου εγώ οτι προτιμώ να κυβερνηθεί η χώρα από λίγους; Από πού προκύπτει αυτό;
Πως έβγαλες το 50% από το 40% έτσι αυθαίρετα;
Από πού προκύπτει αυτή η ανάλυση; Θα ήθελα να μου πεις τα στατιστικά εργαλεία που σκέφτηκες και πήγες το 40% στο 50% με αναγωγή το 2% των άκυρων.
Και πες να κάτσεις να διαβάσεις κανένα βιβλίο πολιτικής ανάλυσης, οκ είναι ακραίο σενάριο για εσένα,το μάθημα ομως της πολιτικής και κοινωνικής αγωγής, το διδάχθηκες στο λύκειο, μιας και είχες κάνει επίκληση στα σχολικά έτη.
Όλη μέρα κοπάνα ήσουν;
-
Μια χαρά διαβάζω, εσύ δεν ξέρεις τι γράφεις.
@pp said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζητάς δηλαδή από μισό εκατομμύριο να κυβέρνηση τα 11 με 12 εκατομμύρια κόσμο?
Λοιπόν επειδή βάζεις και το 2% από τα άκυρα, σαν αντίθετο με την κυβέρνηση που είναι λάθος και μπορεί πολύ εύκολα να είναι υπέρ της, αρα να συζητάμε για ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, που πλησιάζει το 50% του κόσμου που ψήφισε.Τεσπα, στο νέο υποτιθέμενο ερώτημα σου.
Για κυβέρνηση; Ε ναι αυτό είναι το λογικό. Άλλωστε δημοκρατία σημαίνει πως κυβερνά η πλειοψηφία του δήμου, δηλαδή του λαού.
50%+1 ψήφοςΑυτό συμβαίνει σε μια σειρά από κορυφαίες χώρες του πλανήτη.
Το bonus εδρών είναι στην ουσία διαγραφή εδρών από τα υπόλοιπα κόμματα για να τις δώσουν στο πρώτο κόμμα. Δηλαδή διαγράφουν ψήφους των ψηφοφόρων, αφού οι έδρες αντιπροσωπεύουν έναν αριθμό ψηφοφόρων.
Εσένα σου αρέσει αυτό; Να σου διαγράφουν την ψήφο σου;
-
Μια χαρά γίνεται όπως γίνεται σε πολλές προηγμένες χώρες, όπως γίνεται σε κάθε τι που απαιτεί ψηφοφορία.
Σε εμάς κρίνοντας από τους πολίτες έχουμε και τους κατάλληλους πολιτικούς
-
Αντε φτάνει για σήμερα. Καλά να περνάς όπου και αν είσαι. Καλές διακοπές.
-
-
Καλά μας κάνουν, εφόσον είμαστε τόσο ηλίθιοι. Ειλικρινά το λέω, δε φταίνε αυτοί.
-
Άκουγα ΣΚΑΙ ραδιόφωνο το μεσημέρι, βγήκε λίγο η Σουζι είπε τον καιρό πως πέφτει η ζέστη επιτέλους, όλοι οι δημοσιογράφοι πως τα μέτωπα και οι εστίες φωτιάς είναι υπό έλεγχο και θα σβήσουν , γενικά προμηνύεται ένα υπέροχο ΣΚ ...
Meanwhile...
https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1684577973608022021?t=eZhPuJ-8Fvc8KRTDiD2RyA&s=19https://twitter.com/alepouda/status/1684587678220648449?t=uegryd-AlvVkwrYp51UP6Q&s=19
-
Στρατηγού Μακρυγιάννη;
Ευτυχώς, σώθηκε η βιλάρα της συντρόφου Κανέλλη...Αλλά αυτοί είστε. Προέχουν οι συντροφικές βιλάρες...
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά μας κάνουν, εφόσον είμαστε τόσο ηλίθιοι. Ειλικρινά το λέω, δε φταίνε αυτοί.
ε; Ειλικρινά λες ότι είστε/είσαι ηλίθιος;
-
Ως λαός οι Έλληνες φυσικά είμαστε ηλίθιοι όταν σε αυτό το τσίρκο από απατεώνες και τσαρλατάνους δώσαμε δεύτερη ευκαιρία με 41%. Είναι ξεκάθαρο.
-
α! ok. Έχω εντελώς άλλη άποψη, αλλά Ok. Λεπτομέρειες.
Εγώ γιορτάζω την διάλυση του Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.
Εσείς συνεχίστε την Αντικουλιάδα.Και αφού ανέφερα τους γνήσιους Αριστερούς στην Ελλάδα, σήμερα υπήρξε και βαρυσήμαντη δήλωση...του συντρόφου Καρανίκα...
«Ανεξάρτητα τι θα ψηφίσω,
μια επισήμανση.
Όσα μέλη του κόμματος δηλαδή δηλωμένα αριστερά άτομα και με γνώση της οργάνωσης λένε ότι κάποιοι συστημικοί εκτός κόμματος μπορούν να ελέγξουν την συντρόφισσα Εφη άρα και το κόμμα επειδή δήθεν την προβάλουν,
θέλω να τους πω ότι προσβάλλουν αρχικά όλα τα μέλη που συμμετέχουν άσχετα αμα ψηφίζουν ή οχι την Εφη και αγνοούν την δημοκρατία που είναι βασικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .
Συντροφια μου καλά και αγαπημένα κανένας συστημικός καναλάρχης ΜΜΕτζής δεν μπορεί να επιβάλει ή να χειραγωγήσει την Εφη, τον Νίκο, τον Ευκλείδη και τον Στεφανο όπως και ούτε κανέναν μελλοντικό ή μελλοντική υποψήφιο για την προεδρία.
Αλλά ακόμα και να μπορούν να το κάνουν, πιο πιθανόν είναι για κόμμα της αριστεράς να επιβάλλουν και να ελέγξουν τα ίδια τα μέλη κάτι, παρά ένας εξωτερικός παράγοντας.
Και αυτό ούτε έγινε ποτέ στην ιστορία μας, ούτε μπορεί να γίνει, όσο το κόμμα και οι δημοκρατικές του διαδικασίες υπάρχουν και λειτουργούν.
Δηλαδή τι;
Θα πει ο Βαρδινογιάννης ή ο Μαρινάκης κάτι στην Εφη ή τον Νίκο και αυτοί θα το κάνουν δίχως να περάσει από τα όργανα;
Έλεος !
Ας αφήσουμε την σαχλαμάρα για τις προσωπικές μας στιγμές και οχι για την πολιτική.
https://ellada24.gr/politiki/2023-07-26-antepithesi-karanika-ston-polaki-afisoyme-ti-sahlamara-gia-tis-prosopikes-mas -
limited_one Aug 22, 2023, 3:38 PM
-
-
limited_one Nov 17, 2024, 9:33 AM