-
Προσεξτε τι λετε μερικοι και ειδικα απο το παιδικο δωματιο σας. Δηλαδη ο ταξιδευτης δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα που ειναι μεσα στον κοσμο αλλα εχετε εσεις που σερφαρετε και γραφετε επι παντος? Ενα alt tab και αντε γεια. Πριν 20 χρονια ηρθα στο Αθενς και δεν ειχα ουτε παπι για τα πηγαινε ελα. Ενα πτυχιο και το μυαλο μου μονο. Θα χαρω να εισπραξω την ειρωνεια καποιων εδω μεσα. Περιποιει τιμη για μενα.
-
Άσε μας βρε Σπύρο. Είπες και εσύ την εξυπνάδα σου.
Που ξέρει ο ταξιδευτής ως εργολάβος με σπίτια και αυτοκίνητα πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προερχόμενος όπως λέει και από αστική οικογένεια με κάποια άνεση, με κύκλο από μεγάλα εισοδήματα και πελάτες άλλων τάξεων, το πως είναι να ζεις ως μέσος νέος μεσα στην κρίση;
Θα μας πει αυτός πως ζουν οι νέοι, ή ο καθε γηραιότερος κληρονόμος και σωγαμπρος πως είναι να επιβιώσεις εκείνη την εποχή ως νέος;Οι νέοι θα μας πουν.
Πείτε ρε παιδιά και οι υπόλοιποι της ηλικίας, μη τα λέω εγώ.
Ο ταξιδευτή θα μας πει για τον κλαδο του και την δική του γενιά.
Αυτό είναι το λογικό.
Ποιο παιδικό δωμάτιο. Στην κοσμαρα σου!!! Καλά δεν μου κάνει και εντύπωση, σπάνια πέφτεις μέσα στον ρεαλισμό.
Σπύρο ο καθένας με την αξία του και με τις επιλογές του.
Φυσικά περιποιει τιμή. Το να πετάς χαζομάρες και να σου απαντούν για αυτές είναι τιμή. Όντως σου δίνουν κάποια αξία.
Όπως είπα η παράνοια έχει γίνει πλέον δόγμα σκέψης.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@nickthetrib said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
- 3ος 2021 σε εταιρεία συμφορουμίτη 8ωρο (με τις όποιες υπερωρίες σαν true υπερωρίες) ξεκίνησα με 800€ μέσα στο 2022 πήγαμε ενα σκαλί πάνω και πλέον είμαστε πάνω (όχι πολύ, αλλά πάνω) από 1000€ χωρίς τις υπερωρίες. Ειδικότητα support σε πρόγραμμα μηχανογράφησης σε τομέα υγείας.
Θα ήθελες μετά από π.χ. 10 χρόνια να είσαι ομαδάρχης σε μία ομάδα υποστήριξης μηχανογράφησης ή θα ήσουν ικανοποιημένος να παραμείνεις support σε μία ομάδα με ομαδάρχη κάποιον 30άρη και να σε τρέχει όπως ίσως τρέχεις σήμερα;
Αναζητάς εξέλιξη στην εργασία σου ή θα πρέπει να δηλώνεις εσαεί ευχαριστημένος επειδή ίσως άλλοι σηκώνουν πέτρες ή μοχθούν σε χωράφια ή σηκώνουν παλέτες με προϊόντα σε αποθήκες;
Πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν στο μυαλό τους την εργασιακή εξέλιξη (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή θα πρέπει εσαεί να είναι τα "πουτανάκια" άλλων εργαζομένων που γκαβατζώνουν θεσούλες αναξιοκρατικά;
Εξέλιξη σε αυτήν την εργασία που είμαι τώρα ήδη έχω. Δεν την κυνηγάω όμως.
Το αναξιοκρατικό δυστυχώς είναι δεμένο με την μορφή της κοινωνίας που ζούμε. -
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το θέμα είναι το εξής. Η Κομισιόν λέει πως η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού (1140 ευρώ) μειώθηκε κατά 6,5%. Αυτό σημαίνει πως στον βασικό που είναι οι νέοι και όχι μόνο (667 ευρώ) η αγοραστική δύναμη μειώθηκε πολύ παραπάνω από 6,5%
Κάνετε λιγάκι υπομονή ακόμη!
Η ΝΔ θα πάει τον μέσο μισθό στα 1500€ , μην είστε ανυπόμονοι , όλοι θα πάρετε ένα 25% άυξηση την επόμενη τετραετία.@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οτι και να λέτε και να ψευτοκλαίτε, η πιο βολεμένη γενιά πριν την κρίση ήταν η γενιά της χλιδανεργίας, οι γεννημένοι από το 1980 μέχρι το 1990.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Cruiser αλλά θα έβαζα το όριο σε όσους γεννήθηκα μέχρι το 1985-1986
Μοσχαναθρεμμένοι ( βάζω τον ευαυτό μου μέσα) λόγω Ανδρέα και με τις χρυσές εποχές της δεκαετίας 90 και αρχές 2000 απο τους γονείς μας , το 800άρι σε δουλειές της πλάκας ήταν η βάση όσο είμασταν φοιτητές , 1200 αν έδινες λίγο παραπάνω σημασία ακόμη και σε δουλειές λιανικής πώλησης+ δώρα +επιδ.αδείας κλπ , είχαν αναστενάξει τα μπουζούκια τύπου καραμέλα τις καθημερινές ,στο Κολωνάκι γινόταν το αδιαχώρητο, η παραλιακή έπηζε ακόμη και στη μία το πρωί, τα Polo ήταν σαν τα minerva , τα φορούσαμε για να πλύνουμε κανα αυτοκίνητο ή 2η αλλαξιά στην παραλία...
Βέβαια ήρθε μεγάλη σκαμπίλα με την κρίση το 2009 και ταφόπλακα οριστική μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα του Φεβρουαρίου του 2012 που ο Παπαδήμος διέλυσε ανεπανόρθωτα την αγορά εργασίας στην χώρα μας.
Απεριόριστο respect στα παιδιά μετά απο εμάς που έφαγαν τον υποκατώτατο και τους βασικούς μισθούς της πλάκας χωρίς επιδόματα και προσαυξήσεις , σκύβω το κεφάλι απο σεβασμό τόσο ως προς τις αντοχές τους όσο και ως προς μια καταπληκτική νοοτροπία που ανέπτυξαν για τα υλικά αγαθά και για το ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου.
Δεν θέλω και δεν μπορώ να φανταστώ το κύμα ομαδικών αυτοκτονιών που θα είχαμε αν την περίοδο 1999-2004 για κάποιο λόγω οι νέοι της εποχής δεν μπορούσαμε να περάσουμε τουλάχιστον μια φορά απο όλα τα κλάμπ της παραλιακής ή να κάνουμε τουλάχιστον 15-20 μέρες διακοπές στα δημοφιλή νησιά.
-
Όχι κάποιοι νέοι δεν προλάβαμε τέτοιο πράγμα ίσως προς στο τέλος αυτών.
Το 2009 ας πούμε όταν έψαχνες για δουλειά ως νέος σχεδόν τους πλήρωνες για να σου την δώσουν. Στα μνημόνια κατερευσαν τα πάντα.
Θυμάμαι ζητούσαμε μέσο για 4ωρη εργασία με ένσημα. Ξέρεις τι λέγαμε. Ο τάδε βάζει ένσημα.....αντε γιούργια όλοι στέλναμε βιογραφικά σε αυτόν.
Διότι μόνο με ένσημα δικαιολογούσες προϋπηρεσία σε κατι.
Εγώ δούλευα σε άλλες δουλειές του ποδαριού και έλεγαν πως αν δουλέψεις και με βοηθήσεις θα μεσολαβήσω να πω καλή κουβέντα να βρεις δουλειά 4 ωρη ή 6 ωδή με ένσημα στον απέναντι που πληρώνει ένσημα και υποκατωτατο. Και όλα αυτά στην αγορά εργασίας της γενιάς σου να υπάρχει 65% ανεργία.
Μεσαίωνας και εξευτελισμός της προσωπικότητας του εργαζομένου.Για αυτό άλλωστε έφυγαν 600Κ νέοι από την χώρα. Η χώρα πλέον για πρώτη φορά καταγράφει μείωση του πληθυσμού της και μεγένθυσης του ποσοστού του γηρασμένου.
Αυτό θα φανεί σε λίγα χρόνια ακόμα πιο έντονα.
Σήμερα η κατάσταση δεν είναι όπως επί μνημονίων αλλά δεν είναι και παράδεισος για τους νέους.
-
επειδης, το ξαναλεω, δεν ειναι ετσι τα πραματα, μη γενικευετε....
το 99 ημουν τριαντα τριο, με ενα μοσχαρι με πανες ηδη και μια στη κοιλια, τοταλ αφραγκος σε ημιυπογειο δυτικων προαστιων
5ημερο μελιτος το 96, με fb50 στη παρο οφ σιζον, σε σκηνη στον φαραγγα και καποιες μερες σε δωματιο που μας λυπηθηκε ενας και μας το εδωσε δωρεαν
το αυτο πολλα χρονια ακομη απο το 99
δεν ειναι ευκολα τα πραγματα οταν προερχεσαι απο πραγματικα λαικη οικογενεια χωρις χωραφια ή με γνωστο στη κλαδικη ή στον μπλε βουλευτακο ή λαμογιο στο δημοσιο....
ασχετως εποχων
παντα ηταν δυσκολα και ακομη ειναι
και στη σκληρη περιοδο αυτο που κυριως κοπηκε ηταν πολλα απο τα πασοκοπρονομια, ειδικα αυτα που μοιρασε ο χοντρος της ραφηνας και εδωσαν ελπιδα ενω ηταν για 32 μηνες τελικα -
ΚΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΕΔΩ????
Δεν μπορείτε να γράψετε την άποψη σας και τα δικά σας βιώματα χωρίς να προσβάλλετε τους άλλους
Και γω πχ με τον Storm διαφώνησα σε κάποια αλλά δεν τον πρόσβαλα τον άνθρωπο ούτε αμφιβάλω για την δική του οπτική επειδή εγώ διαφωνώ. Απλά έγραψα την δική μου οπτική και πως εγώ γαλουχήθηκα και βλέπω τα πράγματα.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ
αποχώρησα από το νήμα της πολιτικής γιατί δεν γράφετε πολιτισμένα (όχι όλοι) και είπα δεν θα ξαναγράψω εκει, τώρα το βλέπω και σε άλλα νήματα
Τελος ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κατέχει την απολυτη αλήθεια και όλοι οι αλλοι είναι Μ@Λ@Κ3Σ
έλεος, έχω ξενερώσει πολύ με αυτά , βλέπω σύντομα να αποχωρώ και γω τελείως από το FORUM
-
Άσε μας και εσύ!
Θέλουμε να μαλώσουμε...μπαααα!
-
Άσε μας και εσύ!
Θέλουμε να μαλώσουμε...μπαααα!
Να μαλώνεις και να υποστηρίζεις την άποψη σου είναι ΘΕΜΙΤΟ
Να προσβάλλεις τον άλλο ΟΧΙ. στην χειρότερη ειρωνέψου αν θες.
εμενα με εκνευρίζει και με χαλάει να διαβαζω τέτοια ποστ. οπότε αν συνεχίσετε θα σας αφήσω να το κάνετε μονοι σας με την υσηχία σας γιατί εγώ δεν γουσταρω
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
το 99 ημουν τριαντα τριο, με ενα μοσχαρι με πανες ηδη και μια στη κοιλια, τοταλ αφραγκος σε ημιυπογειο δυτικων προαστιων
5ημερο μελιτος το 96, με fb50 στη παρο οφ σιζον, σε σκηνη στον φαραγγα και καποιες μερες σε δωματιο που μας λυπηθηκε ενας και μας το εδωσε δωρεαν
δεν ειναι ευκολα τα πραγματα οταν προερχεσαι απο πραγματικα λαικη οικογενεια χωρις χωραφια ή με γνωστο στη κλαδικη ή στον μπλε βουλευτακο ή λαμογιο στο δημοσιο....
ασχετως εποχων
και στη σκληρη περιοδο αυτο που κυριως κοπηκε ηταν πολλα απο τα πασοκοπρονομια, ειδικα αυτα που μοιρασε ο χοντρος της ραφηνας και εδωσαν ελπιδα ενω ηταν για 32 μηνες τελικαΑς απαντήσω σοβαρά σε αυτό που έθιξες!
Λάθος νησί απλά!Παρος για όνομα…..
Το 99 είχα τελειώσει την 3ετη αναβολή και ήμουν φαντάρος στην Κω!Μακρια από μοσχάρια με πάνες,το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι περιμεναμε όσοι περνάμε διανυκτέρευση,να λιποθυμήσουν από το πιωμα οι τρισεγγονες των Βίκινγκς,ώστε να ολοκληρώσουμε το όραμα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης χρόνια πριν το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.Ήταν τόσο καλά στο νησί,που χρόνια τώρα περιμενω καμμία 25χρονη να με φωνάζει μπαμπά στα Σουηδικά! -
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ασχετως εποχων
και στη σκληρη περιοδο αυτο που κυριως κοπηκε ηταν πολλα απο τα πασοκοπρονομια, ειδικα αυτα που μοιρασε ο χοντρος της ραφηνας και εδωσαν ελπιδα ενω ηταν για 32 μηνες τελικαΓάτε καμία σχέση το 99 και μετέπειτα με τα μνημόνια. Και εμείς πίστεψε με ως νέοι ζούσαμε ανεξάρτητοι σε άθλια σπίτια. Σήμερα που μεγαλώσαμε και μπορέσαμε το κάτι καλύτερο απορώ πως είχα μείνει εκεί. Μιλάμε για άθλια. Καθόμασταν στο πάτωμα διότι δεν είχαμε ούτε καναπέ. Μετά μας έδωσαν ένα από μια γιαγια που ήταν κολλημένος με ταινίες. Φυσικά χωρίς θέρμανση. Ευτυχώς στο πάτωμα είχε ξύλο... Στο υπόλοιπο σπίτι θυαμμαι μωσαϊκό. Αν πατουσες ξυπόλυτος νόμιζες σε χτύπαγε ρεύμα από το κρυο.
Και μιλάμε για το χάος έξω στην αγορά εργασίας και στις ευκαιρίες.
Μόλις είχαμε καταφέρει να μας πάρουν σε σοβαρές επιχειρήσεις και να αλλάξουμε σπίτι και να αγοράσουμε έπιπλα. Ήρθε η διαπραγμάτευση και τα Κάπιταλ κοντρόλς. Άντε πάλι στην ανεργία. Άντε πάλι να κυνηγάς ένσημα.
Χαχα θυμάμαι το πρώτο σετ καναπέδων που το αγοράσαμε εμείς με δικά μας λεφτά καθομασταν στο πάτωμα και τους βλέπαμε για να μη τους χαλάσουμε
-
Οσο και να κλαίγεστε πόσο ασχημα και δύσκολα περάσατε είτε είστε μαζί μου ηλικιακά είτε μεγαλύτεροι είτε μικρότεροι δεν υπολογίζετε οτι οι ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ολων μας
ζησανε ΚΑΤΟΧΗ, δεν είχαν να φάνε!!!!! Ο παππους μου ειχε πλατυποδία γιατί παπούτσια δεν φόρεσε μέχρι τα 20 του. Δεν ήξερε καν τι μέρα γεννηθηκε, δήλωσε στην τύχη όταν απέκτησε χαρτιά. Πούλαγε φιστίκια σε ενα καλαθάκι (που έχουμε βαλει στην άκρη) και περπατούσε κάθε μέρα περα δώθε από αμφιαλη στο πέραμα ξυπόλητος στα φερι μποτ και πίσω για να πουλήσει τα φυστίκια του
Ηταν 24 αδέρφια (από 2 γυναίκες) και έζησαν 3. Οι υπόλοιποι πέθαναν από τις κακουχίες, από έλειψη φαρμάκων κτλ
οπότε όσο δύσκολα και να περασατε(με) , διακοπές είστε (ειμαστε) σε σχέση με το παρελθον
ας τα αναμοχλεύουμε λίγο και αυτά και να εκτιμάμε ότι τελοςπάντων έχουμε και ας μην είναι το καλύτερο και βέλτιστο που θα μπορούσαμε
ΥΓ Καλό είναι να αναζητάμε το καλύτερο αλλά καλό είναι να εκτιμάμε και όσα έχουμε, αποκτήσαμε
-
Τις γενιές του πολέμου τις ξεχωρίζω και εγώ. Είναι άλλο κομμάτι αυτό. Είναι εκτός συναγωνισμού δυσκολίας. Δεν συγκρίνεται με τιποτα. Εγώ μιλώ πάντα για σύγκριση γενεών επί εποχές χωρίς πολέμους
-
Εγώ συμφωνώ και διαφωνώ με το @criuser, συμφωνώ ότι σαν γενιά (1983) ζήσαμε τις πολύ καλές εποχές, χοντρό χρήμα να τρέχει από παντού, χαρτζιλίκι από την γιαγιά 20€ για τυρόπιτα κτλ.
Δεν ξέρω πως την "έφαγαν" τα παιδιά που έκαναν τον αιώνιο φοιτητή μιας και εγώ έβαλα τα Πρώτα μου ένσημα το Σεπτέμβριο του 1999 (16 ετών) αλλά τους έβλεπα που παρταραν χωρίς τέλος Πέμπτη /Παρασκευή /Σάββατο μπουζούκια και Κυριακή /Δευτέρα /Τρίτη στα μπαροκαφε της πλατείας Ελευθερίας την Τετάρτη ρεπό.
Θα πω στο Κριού πάντως ότι όσοι δουλεύαμε από μικροί την φάγαμε στεγνά και ασαλιωτα μιας και ακόμα στα σχεδόν 40 μου δεν έχω φτάσει το μηνιάτικο που έπαιρνα στα 22 μου και αυτό μου κάθεται στον λαιμό κάθε μήνα που βλέπω την μισθοδοσία μου.
Οι μειώσεις ήταν απανωτές και ασταμάτητες.
Σε αντίθεση με την γενιά των 90's που λέει ο @nickthetrib που ξεκίνησε με (τα ευτελές) 490 αλλά δεν είχε μάθει σε παραπάνω λεφτά, εμείς ξαφνικά έπρεπε να κάνουμε την ίδια δουλειά με 30% λιγότερα χρήματα (όσοι δεν βρεθήκαμε ταμείο ανεργίας).
Τέλος νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ την φάγαμε στον κωλο, σημασία δεν έχει πόσο μπήκε το αγγούρι στον καθένα. -
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ συμφωνώ και διαφωνώ με το @criuser, συμφωνώ ότι σαν γενιά (1983) ζήσαμε τις πολύ καλές εποχές, χοντρό χρήμα να τρέχει από παντού, χαρτζιλίκι από την γιαγιά 20€ για τυρόπιτα κτλ.
Δεν ξέρω πως την "έφαγαν" τα παιδιά που έκαναν τον αιώνιο φοιτητή μιας και εγώ έβαλα τα Πρώτα μου ένσημα το Σεπτέμβριο του 1999 (16 ετών) αλλά τους έβλεπα που παρταραν χωρίς τέλος Πέμπτη /Παρασκευή /Σάββατο μπουζούκια και Κυριακή /Δευτέρα /Τρίτη στα μπαροκαφε της πλατείας Ελευθερίας την Τετάρτη ρεπό.
Θα πω στο Κριού πάντως ότι όσοι δουλεύαμε από μικροί την φάγαμε στεγνά και ασαλιωτα μιας και ακόμα στα σχεδόν 40 μου δεν έχω
Φτάσει το μηνιάτικο που έπαιρνα στα 22 μου και αυτό μου κάθεται στον λαιμό κάθε μήνα που βλέπω την μισθοδοσία μου. Οι μειώσεις ήταν απανωτές και ασταμάτητες.
Σε αντίθεση με την γενιά των 90's που λέει ο @nickthetrib που ξεκίνησε με (τα ευτελές) 490 αλλά δεν είχε μάθει σε παραπάνω λεφτά, εμείς ξαφνικά έπρεπε να κάνουμε τη. Ίδια δουλειά με 30% λιγότερα χρήματα (όσοι δεν βρεθήκαμε ταμείο ανεργίας).
Τέλος νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ την φάγαμε στον κωλο, σημασία δεν έχει πόσο μπήκε το αγγούρι καθένα.Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλο;
-
Το έχω ξαναπεί.
Γεννημένος το 1981 μάλλον έζησα τα καλύτερα παιδικά χρονιά σε όλα.
από αλάνες - ξενοιασιά - βελτίωση οικονομικών και βιοτικού επιπέδου των γονιών μου.
αλλάΔυστυχώς η κρίση με πέτυχε στη χειρότερη ηλικία επαγγελματικά. Σε μια ηλικία που ελπίζεις ότι τώρα που απέκτησες εμπειρία θα ανέβεις και μισθολογικά.
Όταν δούλευα σε τεχνική εταιρεία, το 2006, έπαιρνα 900 ευρώ.
Ο πιο έμπειρος από εμένα, 45 χρονών, έπαιρνε 3.000. Είχε αυτό μισθό με μικρές αυξήσεις από το 2002 που ήρθε το ευρώ. Είχε καλό μισθό και πιο πριν.Όπως καταλαβαίνετε ποτέ δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω κι εγώ αυτά τα χρήματα λόγω κρίσης.
@gatoz φαντάζεσαι τον εαυτό σου στην ίδια θέση που ήσουν αλλά το 2009?
Θα ήταν το ίδιο? -
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Θα πω στο Κριού πάντως ότι όσοι δουλεύαμε από μικροί την φάγαμε στεγνά και ασαλιωτα μιας και ακόμα στα σχεδόν 40 μου δεν έχω
Φτάσει το μηνιάτικο που έπαιρνα στα 22 μου και αυτό μου κάθεται στον λαιμό κάθε μήνα που βλέπω την μισθοδοσία μου. Οι μειώσεις ήταν απανωτές και ασταμάτητες.
Σε αντίθεση με την γενιά των 90's που λέει ο @nickthetrib που ξεκίνησε με (τα ευτελές) 490 αλλά δεν είχε μάθει σε παραπάνω λεφτά, εμείς ξαφνικά έπρεπε να κάνουμε τη. Ίδια δουλειά με 30% λιγότερα χρήματα (όσοι δεν βρεθήκαμε ταμείο ανεργίας).
Τέλος νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ την φάγαμε στον κωλο, σημασία δεν έχει πόσο μπήκε το αγγούρι καθένα.Δεν είναι ακριβώς έτσι γιε του.
Εσύ όντως έχασες 30% του εισοδήματος σου ως νέος ανεξάρτητος εργαζόμενος σε μια αγορά που και αυτή είχε τεράστια απομείωση του κόστους. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%. Όλες οι τιμές είχαν πέσει αναλόγως. Ή σχεδόν όλες.
Για αυτό έγραφε και ο εργολάβος να αγοράσουμε σπίτια μέσα στην κρίση.Οπότε μπορεί όντως να έζησες πιο δύσκολα από πριν αλλά να σου κάνω το ερώτημα.
Καλύτερα μείωση μισθού κατά 30% σε μια αγορά που και αυτή χάνει την αξία της σε περίπου ισόποσο ποσοστό;
Ή ανεργία 65% και αγώνας για ένα 4 ωρο και αυτό μαύρα.
Γιατί όλοι ζούσαμε ταυτόχρονα στην ίδια χώρα αλλά για κάθε ηλικία η χώρα είχε διαφορετικο περιβάλλον. -
εγκω πάντως πολυκλαδικό κορυδαλλού έκανα γιατι διαβάζω για πλατεία Ελευθερίας 1981 γεννηθής
και γω με 490 ξεκίνησα, θυμαμαι είχε βγει το 500ρικο το ευρώ και με ενα χαρτονόμισμα έπρεπε να δώσω και ρέστα όταν πληρωνόμουν
η επόμενη γενιά από μένα πάντως θεωρώ ότι λόγω ανεργίας πέρασε πιο δύσκολα. Οχι ότι σε μας ήταν εύκολα όμως. Η προηγούμενη γενιά με ΠΑΣΟΚΑΡΑ είχαν βολευτεί πάρα πολλοί, εγώ δεν πρόλαβα τέτοια ή τελωςπάντων και να προλάβαινα μεσο δεν είχα
-
Εγώ 500ρικο έπιασα στα χέρια μου στα καπιταλ κοντρόλ. Βγήκα να ψωνησω με 500 ευρώ με καπιταλ κοντρόλ.
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
εγκω πάντως πολυκλαδικό κορυδαλλού έκανα γιατι διαβάζω για πλατεία Ελευθερίας 1981 γεννηθής
και γω με 490 ξεκίνησα, θυμαμαι είχε βγει το 500ρικο το ευρώ και με ενα χαρτονόμισμα έπρεπε να δώσω και ρέστα όταν πληρωνόμουν
Είμαστε πολλοί τελικά!!!Κορυδαλιωτες εννοώ .
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....