-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γατουλη για σενα αυτο. Νιονιος ο μπαμπας σας!
οι πουλημενοι εχουν συγκεκριμενη επιλογη
-
ΠαΣοΚ και Συριζα μονο
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@insanedriver
εχεις μπλεξει πραγματα
τι σχεση εχει το να πετυχεις εντιμα και στον καπιταλισμο οταν ζεις μεσα σε συγκεκριμενες συνθηκες με την πωληση συνειδησης ακριβως για λιγα ακομη γιουρα? ο νιονιος δεν ειναι αριστερος, ειναι ενα ακομη πελατακι εξαγορασιμο και μαλιστα φθηνο.
και μια και φτανουμε βλεπω στις καλπες, γυρνας και εσυ σε μουντ 'υπερασπισης-αυτος-ειναι-καλυτερος-ο-αλλος-ειναι-βλακας', συμψηφισμων και διλληματων με συγκρισεις λιγνου-χοντρου. πραγματικα περιμενα πολυ καλυτερη ρητορικη.Εγώ Κούλη δεν θα ψηφίσω.-
Aπό εκεί και πέρα περιγράφω αυτά που ακούω.
Δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ κανέναν γιατί πολύ απλά δεν θα με υπεραιστεί κανένας στην δική μου ανάγκη.Υ.Γ: Εγώ νομίζω ότι γενικά οι άνθρωποι όταν γίνονται ρεαλιστές δεν σημαίνει ότι πουλάνε τις ιδέες τους ή τα κονομήσανε και αλλάξανε απόψεις.
''Ο άνθρωπος γεννιέται εμπρηστής και πεθαίνει πυροσβέστης''.
Νομίζω το παραπάνω αποτυπώνει την μεταβολή στην ψυχοσύνθεση αλλά και την κρίση του καθενός στην πορεία της ζωής του. -
Είναι σημερινή η μετάλλαξη του Νιόνιου;
Όχι βέβαια, έχει πάρα πολλά χρόνια που ακολούθησε την πορεία αρκετών της γενιάς του με τη σταδιακή μετάβαση στο "ρεαλισμό" του Πασοκ και στο τέλος με την "αναγκαιότητα" της ενότητας που προσφέρει η κεντροδεξιά και του τέλους των ιδεολογιών. Ευτυχώς υπήρξαν πολλοί που "κράτησαν τη ζωή τους".
Ούτε ο πρώτος , ούτε ο τελευταίος είναι . 'Οσοι απολαμβάνουν το θέαμα ενός ( ξεμωραμένου) γέροντα να δίνει μπατσάκια στα κ$λ*μέρια "αρτιστριών" σε πανελλαδική κάλυψη, ή να ξερογλύγεται στη θέα της Καλομοίρας που βγαίνει από τη τούρτα ( ζώντας το δικό τους αμερικάνικο όνειρο) , μπορούν να παρακολουθήσουν και να δώσουν βαρύτητα στις δηλώσεις του. Οι υπόλοιποι απλά θα απολαμβάνουμε τη μουσική που έγραφε (κλείνοντας τα αυτιά στους επικριτές του και στις δηλώσεις περί ξεδιάντροπης καλλιτεχνικής κλοπής) , όταν κάποτε είχε καταλάβει το ρεύμα και είχε προσκολληθεί στην αριστερά , πλέον καθώς "φυσάει κόντρα" , αποφάσισε ο νιόνιος να προσκολληθεί και να απομυζήσει άλλο χώρο.
Ελπίζω ειλικρινά , ότι την κουβέντα την κάνουμε σε θεωρητικό επίπεδο , γιατί ειλικρινά και στο Επικρατείας του Τζήμερου να τον έβλεπα , αδιάφορο θα μου ήταν. Προσωπικά έχει χρόνια που έχω χάσει κάθε εκτίμηση στο πρόσωπό του.
Αμαρτία τέλος να μπαίνει στην ίδια πρόταση με Μίκη και Μάνο, και μετά με το Ξαρχάκο, τον οποίο Ξαρχάκο , αποδείξαμε, πρόσφατα έμπρακτα, πόσο τιμάμε ανθρώπους που σεβόμαστε ακόμα και αν διαφωνούμε πολιτικά.
-
Πως σας φαίνεται η πρόταση Βελόπουλου (που την «έκλεψε» από τον Τζήμερο) για flat tax 15%;
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι σημερινή η μετάλλαξη του Νιόνιου;
Όχι βέβαια, έχει πάρα πολλά χρόνια που ακολούθησε την πορεία αρκετών της γενιάς του με τη σταδιακή μετάβαση στο "ρεαλισμό" του Πασοκ και στο τέλος με την "αναγκαιότητα" της ενότητας που προσφέρει η κεντροδεξιά και του τέλους των ιδεολογιών. Ευτυχώς υπήρξαν πολλοί που "κράτησαν τη ζωή τους".
Ούτε ο πρώτος , ούτε ο τελευταίος είναι . 'Οσοι απολαμβάνουν το θέαμα ενός ( ξεμωραμένου) γέροντα να δίνει μπατσάκια στα κ$λ*μέρια "αρτιστριών" σε πανελλαδική κάλυψη, ή να ξερογλύγεται στη θέα της Καλομοίρας που βγαίνει από τη τούρτα ( ζώντας το δικό τους αμερικάνικο όνειρο) , μπορούν να παρακολουθήσουν και να δώσουν βαρύτητα στις δηλώσεις του. Οι υπόλοιποι απλά θα απολαμβάνουμε τη μουσική που έγραφε (κλείνοντας τα αυτιά στους επικριτές του και στις δηλώσεις περί ξεδιάντροπης καλλιτεχνικής κλοπής) , όταν κάποτε είχε καταλάβει το ρεύμα και είχε προσκολληθεί στην αριστερά , πλέον καθώς "φυσάει κόντρα" , αποφάσισε ο νιόνιος να προσκολληθεί και να απομυζήσει άλλο χώρο.
Ελπίζω ειλικρινά , ότι την κουβέντα την κάνουμε σε θεωρητικό επίπεδο , γιατί ειλικρινά και στο Επικρατείας του Τζήμερου να τον έβλεπα , αδιάφορο θα μου ήταν. Προσωπικά έχει χρόνια που έχω χάσει κάθε εκτίμηση στο πρόσωπό του.
Αμαρτία τέλος να μπαίνει στην ίδια πρόταση με Μίκη και Μάνο, και μετά με το Ξαρχάκο, τον οποίο Ξαρχάκο , αποδείξαμε, πρόσφατα έμπρακτα, πόσο τιμάμε ανθρώπους που σεβόμαστε ακόμα και αν διαφωνούμε πολιτικά.
Τα έχει γραψει και ο Ραφαηλίδης παλαιότερα και εξίσου εύστοχα.
-
Γιατί είναι αμαρτία;
Όταν ο Μίκης έκραξε τον Τσίπρα και τον Συριζα επειδή πούλησε τον κόσμο του, τα ίδια δεν έλεγαν;
Πάλι τον έκραζαν ότι έχει άνοια...Τον Μάνο τώρα τον αγαπάνε, επειδή δεν μπορεί να μιλήσει. Όταν ζούσε όμως τον κυνηγούσανε και τον διώχνανε από ΕΡΤ κτλπ γιατί δεν τους άρεσε όπως τα έλεγε.
''Οι δεξιοί σού επιτρέπουν και να μην είσαι μαζί τους'' είχε πει.
Τώρα αντίστοιχα επειδή ο Νιόνιος είπε αυτό που είπε υφίσταται διαδικτυακό λιντσάρισμα από καρικατούρες τύπου Έλενα Ακρίτα. -
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί είναι αμαρτία;
Όταν ο Μίκης έκραξε τον Τσίπρα και τον Συριζα επειδή πούλησε τον κόσμο του, τα ίδια δεν έλεγαν;
Πάλι τον έκραζαν ότι έχει άνοια...Τον Μάνο τώρα τον αγαπάνε, επειδή δεν μπορεί να μιλήσει. Όταν ζούσε όμως τον κυνηγούσανε και τον διώχνανε από ΕΡΤ κτλπ γιατί δεν τους άρεσε όπως τα έλεγε.
''Οι δεξιοί σού επιτρέπουν και να μην είσαι μαζί τους'' είχε πει.
Τώρα αντίστοιχα επειδή ο Νιόνιος είπε αυτό που είπε υφίσταται διαδικτυακό λιντσάρισμα από καρικατούρες τύπου Έλενα Ακρίτα.Σε καλλιτεχνικό επίπεδο αναφέρθηκα, που εκεί για εμένα δεν υπάρχει καμία σύγκριση.....
-
Οι άλλοι 3 είναι Παγκόσμιοι. Δεν συγκρίνονται.
-
Δεν είναι δυνατόν να ξανακυβερήσουν ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ.
Εκτός αν μας έχει καταραστεί ο Θεός.
Αλλά όλα δείχνουν για συγκυβέρνηση, δυστυχώς... -
Ενώ αν κυβερνήσει ο Κούλης με τους λοιπούς αλήτες θα σωθεί η χώρα!
Πολύς κόσμος πάντως με τον οποίο έχω μιλήσει θα πάει να ψηφίσει αναγκαστικά για να μη βγει ο Κούλης και αντίστοιχα το ανάποδο φυσικά. Πρώτη φορά τέτοια πολιτική πόλωση (ούτε καν στο δημοψήφισμα) αλλά προσωπικά δε με ενοχλεί, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν ΟΛΟΙ τους, με τις τυμβωρυχίες, την αλητεία, τα ψέματα, τη λασπολογία, τις υπόγειες συμφωνείες, τη χειραγώγηση του κόσμου, τις στημένες δημοσκοπήσεις, την επιλεκτική μνήμη, την ωραιοποίηση του παρελθόντος κτλ.
Η χώρα έχει τελειώσει γενικά, δεν έχει πόδι να σταθεί, είναι θέμα χρόνου. Δεν παράγει τίποτα, μόνο τουρισμό και φτηνά σουβλάκια και καφέ. Δε μας αξίζει τίποτα καλύτερο από Κούλη και Τζίφρα, για εκεί είμαστε. Και για ξεροκόμματα "pass" όσο βγάζουν εκατομμύρια στην πλάτη μας. -
Η Χώρα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Αν όμως μέχρι το 2030 που θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος μας σε μη ΄΄προστατευμένα'' χαμηλά επιτόκια δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες βάσεις, τότε σίγουρα θα η ιστορία των μνημονίων-ΔΝΤ κτλπ θα επιστρέψει.Αυτά όλα με την βασική υπόθεση ότι δεν θα φάει κανένας κινέζος κάποιο μανγκούστα όπου θα ξεκινήσει μια νέα πανδημία, ότι δεν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, δεν θα έρθουν εξωγήινοι κτλπ.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Χώρα δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Αν όμως μέχρι το 2030 που θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος μας σε μη ΄΄προστατευμένα'' χαμηλά επιτόκια δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες βάσεις, τότε σίγουρα θα η ιστορία των μνημονίων-ΔΝΤ κτλπ θα επιστρέψει.Αυτά όλα με την βασική υπόθεση ότι δεν θα φάει κανένας κινέζος κάποιο μανγκούστα όπου θα ξεκινήσει μια νέα πανδημία, ότι δεν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, δεν θα έρθουν εξωγήινοι κτλπ.
Δηλαδή ότι ακόμη ελπίζουμε και δεν θέλουμε να παραδεχτούμε το προφανές.
Πως χώρα θα υπάρχει για κάμποσο καιρό ακόμη, που θα παρακμάζει όλο και περισσότερο, γιατί ποντάρουμε στην τυχή κι ότι όλα θα μας έρθουν ...δεξιά. -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ενώ αν κυβερνήσει ο Κούλης με τους λοιπούς αλήτες θα σωθεί η χώρα!
Πολύς κόσμος πάντως με τον οποίο έχω μιλήσει θα πάει να ψηφίσει αναγκαστικά για να μη βγει ο Κούλης και αντίστοιχα το ανάποδο φυσικά. Πρώτη φορά τέτοια πολιτική πόλωση (ούτε καν στο δημοψήφισμα) αλλά προσωπικά δε με ενοχλεί, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν ΟΛΟΙ τους, με τις τυμβωρυχίες, την αλητεία, τα ψέματα, τη λασπολογία, τις υπόγειες συμφωνείες, τη χειραγώγηση του κόσμου, τις στημένες δημοσκοπήσεις, την επιλεκτική μνήμη, την ωραιοποίηση του παρελθόντος κτλ.
Η χώρα έχει τελειώσει γενικά, δεν έχει πόδι να σταθεί, είναι θέμα χρόνου. Δεν παράγει τίποτα, μόνο τουρισμό και φτηνά σουβλάκια και καφέ. Δε μας αξίζει τίποτα καλύτερο από Κούλη και Τζίφρα, για εκεί είμαστε. Και για ξεροκόμματα "pass" όσο βγάζουν εκατομμύρια στην πλάτη μας.Μας δουλεύεις ε?...
3.5 και ανω έχει πάει πλέον. -
Kαλά δεν έχεις καθόλου άδικο. Και αντίστοιχα ένα σάντουιτς το πρωί από γνωστή αλυσίδα για....γρήγορη (wink wink) εξυπηρέτηση + 1 διπλό espresso decaf....5,3 ευρώ. Φαντάσου το κάθε μέρα αυτό αν θες απλά να τσιμπήσεις για πρωινό έξω.
Αλλά δε φοβάμαι για το μέλλον γιατί έχουμε "πολλές και καλές δουλειές" και "κυβέρνηση αριστείας" οπότε θα δαμάσουμε το κύμα της ακρίβειας όπως ακριβώς δαμάσαμε και το κύμα του κορωνοϊού! -
Ο νιόνιος ήταν και είναι πάντα αντισυμβατικός. Από τους στίχους και τον ήχο του (είναι κυρίως ποιητής και δευτερευόντως συνθέτης και ερμηνευτής), μέχρι τις πολιτικές του θέσεις. ΕΑΝ δεν έχει ξεμωραθεί λόγω ηλικίας (παίζει και αυτό) θα πόνταρα τα λεφτά μου στο ότι απλά λέει αυτό που σκέφτεται από άποψη και όχι από ιδιοτέλεια ΚΑΙ σε αυτή την περίσταση. Άλλωστε οι πολιτικές μεταστροφές του και η αποστασιοποίηση του από την γραφειοκρατική αριστερά του υπαρκτού έχουν ξεκινήσει 10ετίες πριν.
-
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Kαλά δεν έχεις καθόλου άδικο. Και αντίστοιχα ένα σάντουιτς το πρωί από γνωστή αλυσίδα για....γρήγορη (wink wink) εξυπηρέτηση + 1 διπλό espresso decaf....5,3 ευρώ. Φαντάσου το κάθε μέρα αυτό αν θες απλά να τσιμπήσεις για πρωινό έξω.
Γιατί να τρώς πρωινό απέξω? Το ίδιο αναρωτιέμαι στο γραφείο...το 90% αγοράζει καφέ απέξω, όταν έχουμ δωρεάν κάφε και μάλιστα τα πάντα στο γραφείο. Full Professional Nesrpesso για τα πάντα και κόσμος συνεχίζει και πληρώνει 1-2-3 καφέδες την ημέρα απέξω...ποτέ δεν το κατάλαβα!! Μάλλον υπάρχουν πολλά λεφτά για πέταμα...
-
Προφανώς εκεί που δουλεύεις εσύ, είστε ηψηλόμισθοι, και δεν έχουτε πρόβλημα να δίνετε 2€+ μόνο για καφέ, την ημέρα!
Άλλωστε, το να πίνεις καφέ είναι ψυχαναγκασμός...Ξαναρωτάω:
Πως κρίνετε το flax tax, που ευαγγελίζονται Τζήμερος/Βελόπουλος; -
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προφανώς εκεί που δουλεύεις εσύ, είστε ηψηλόμισθοι, και δεν έχουτε πρόβλημα να δίνετε 2€+ μόνο για καφέ, την ημέρα!
Μπα ίσα ίσα...!! Και το βλέπω παντού γύρω μου, απίστευτα πολλοί αγοράζουν καφέ απέξω...δλδ. ούτε έναν καφέ δεν μπορούν να φτιάξουν σπίτι τους!?!?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2