-
μια απορία μόνο : πόσο γενική μπορεί να είναι η έννοια "ασφάλεια"?...
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Επί του πιεστηρίου...
Tελευταία ενημέρωση που είχα πριν λίγο από την αντιπροσωπεία (Θεσσαλονίκη)...Με ενημέρωσαν πως εντελώς ξαφνικά, ένας αριθμός αυτοκινήτων μαζικά, πήρε αρ.πλαισιου (10/05) και αναμένονται παραδόσεις. Μεταξύ αυτών και το δικό μου.
Παραγγελία 01/03/23. Tucson HEV Phantom Black (ήταν στις λίστες που βγάζει στις αντιπροσωπείες, στο pc τους).
Μου είχαν δώσει πιθανή παράδοση 31/08. Τώρα αναμένεται να το παραλάβω περί τέλη Μαϊου (με τα τελωνεία-λιμάνια κλπ).
Oπότε μιλάμε για αναμονή περίπου 3 μηνών. Στα παράδοξα της εποχής.Δε ξέρω αν η πιο σύντομη παράδοση, αφορά την "βιασύνη" της hyundai να τελειώσει με τις παραγγελίες των μοντέλων, προ-facelift ώστε να γίνει η μετάβαση. Μιλώντας με τη hyundai Hellas πριν καμία εβδομάδα, παρεμπιπτόντως, μου είπαν πως επρόκειτο να εξομαλυνθούν οι παραδόσεις, από το 2ο εξάμηνο του έτους.
Αυτά ....για οτιδήποτε άλλο θα επανέλθω.
Επιβεβαίωσε από τα κεντρικά της Αθήνας τα περί αριθμόυ πλαισίου και ημερομηνίας παράδοσης για σιγουριά ώστε να κάνεις σωστό προγραμματισμό του καλοκαιριού... φιλικά!
-
@spi_duster said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Εννοειται. Για αυτο το γραφω κι εγω. Οταν κατι ειναι καλο το αφηνεις as is.
Παρόλο που έχω το αναβαθμισμένο ηχοσύστημα KRELL δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος (έχω λίγο αυξημένες απαιτήσεις στον ήχο ), όμως σε καμία περίπτωση δε θα το «πείραζα» με εξωτερικές παρεμβάσεις.
ΥΓ: Εξάλλου ο Velika fm του φίλου παραπάνω έχει ποιοτικό ήχο ..... -
Εγω σπανια βαζω πλεον δικη μου μουσικη. Επιλεγω να ακουω spotify. Αυτη η επιλογη ισουται με το να ειχα κανει αναβαθμιση της πηγης στον ηχο. Εξαιρετικο αποτελεσμα με πλουσιες μεσαιες, μπολικη αναλυση και ρυθμικο μπασο σε μεσουψηλες εντασεις. Οπωσδηποτε δε συγκρινω με το κυριο ηχοσυστημα του σπιτιου μου μα με φτιαχνει οταν οδηγω.
Καποια ελαχιστα ντατα απο το κινητο και το αμαξι εγινε χωρος ακροασης. -
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ότι να 'ναι το Autotriti, στην διαδικασία προσπεράσματος 60-100 έβαλαν τα χειροκίνητα με 4η/5η ενώ τα αυτόματα με kickdown, που ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει 2η/3η...
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ότι να 'ναι το Autotriti, στην διαδικασία προσπεράσματος 60-100 έβαλαν τα χειροκίνητα με 4η/5η ενώ τα αυτόματα με kickdown, που ουσιαστικά μπορεί να σημαίνει 2η/3η...
ναι συγκρίνει πορτοκάλια με λεμόνια - άρθρο για εμπειρικούς κι όχι έμπειρους αναγώστες...
-
Το autotriti μια χαρα τα συγκρινει και τα εντασσει εκει που τα εντασσει. Αυτο βλεποντας τα συμπερασματα στα οχηματα που εχω οδηγησει ή εχω αξιοπιστες μαρτυριες δικων μου ανθρωπων που τα κατεχουν.
Απουσιαζει βεβαια η Gla που στο συγκεκριμενο συγκριτικο θα κατειχε την τελευταια θεση σε χωρους μα εντος των πρωτων στα αλλα 2 κριτηρια αξιολογησης. Με ξενιζει η θεση του τιγκ που ειναι αυτοκινητο αναφορας για την κατηγορια. Το 3008 αποδυκνυεται σκληρο καρυδι ενω η αντιμετωπιση του τουσον ειναι τιμιότατη. -
Το autotriti μια χαρα τα συγκρινει και τα εντασσει εκει που τα εντασσει. Αυτο βλεποντας τα συμπερασματα στα οχηματα που εχω οδηγησει ή εχω αξιοπιστες μαρτυριες δικων μου ανθρωπων που τα κατεχουν.
Απουσιαζει βεβαια η Gla που στο συγκεκριμενο συγκριτικο θα κατειχε την τελευταια θεση σε χωρους μα εντος των πρωτων στα αλλα 2 κριτηρια αξιολογησης. Με ξενιζει η θεση του τιγκ που ειναι αυτοκινητο αναφορας για την κατηγορια. Το 3008 αποδυκνυεται σκληρο καρυδι ενω η αντιμετωπιση του τουσον ειναι τιμιότατη.Γνώμη μου ότι ο τρόπος σύγκρισης είναι παντελώς χονδροειδης, συγκρίνει αυτοκίνητα με διαφορά ιπποδύναμης έως σχεδόν... 90% , δε λαμβάνει υπόψη μετάδοση, υβριδική τεχνολογία, ακόμα και τιμές. Αν θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά, δημοσιεύει αναλυτικούς πίνακες ομοειδών αυτοκινήτων. Ξερετε κάποιον που θα πει "πάω να αγοράσω ένα suv, ας πάρω όποιο βγαίνει πρώτο στον πίνακα του autotriti" ?
Σαν τάση και τάξη μεγέθους κάποιων ΓΕΝΙΚΏΝ χαρακτηριστικών ίσως το δημοσίευμα να είναι χρήσιμο, αλλά μέχρι εκεί... -
Κατα τη γνωμη μου κανει κατι αυτονοητο. Συγκρινει τα οχηματα μιας κατηγοριας (C SUV) σε καποιους πολυ συγκεκριμενους τομεις. Ασφαλεια, καταναλωση και οδικη συμπεριφορα. Εκει μαλιστα βλεπεις εμμεσα και τα αποτελεσματα διαφορων τεχνολογιων στα ιδια οχηματα.
-
Κατα τη γνωμη μου κανει κατι αυτονοητο. Συγκρινει τα οχηματα μιας κατηγοριας (C SUV) σε καποιους πολυ συγκεκριμενους τομεις. Ασφαλεια, καταναλωση και οδικη συμπεριφορα. Εκει μαλιστα βλεπεις εμμεσα και τα αποτελεσματα διαφορων τεχνολογιων στα ιδια οχηματα.
Tα Kia niro & xceed και το Citroën c4 νομίζω ότι δεν είναι C SUV... το θέτω σαν απλό παράδειγμα για τον κάπως ελλιπή τρόπο που γράφτηκε το άρθρο.
Επίσης, γιατί να υπάρχουν δύο μοντέλα 3008 & QQ και όχι Tucson & Sportage για παράδειγμα? -
Δεν υπηρχε ουτε η μερκ οποτε ακυρο το συγκριτικο. Σοβαρα τωρα?
-
Tα Kia niro & xceed και το Citroën c4 νομίζω ότι δεν είναι C SUV... το θέτω σαν απλό παράδειγμα για τον κάπως ελλιπή τρόπο που γράφτηκε το άρθρο.
Επίσης, γιατί να υπάρχουν δύο μοντέλα 3008 & QQ και όχι Tucson & Sportage για παράδειγμα?Μήπως γιατί 3008 και Κασκάι έχουν πουλήσει πολλαπλάσια των κορεατών, οπότε είναι λογικό να ενδιαφέρουν και οι δύο εκδόσεις τους βενζίνης και ντίζελ ?
-
Δεν υπηρχε ουτε η μερκ οποτε ακυρο το συγκριτικο. Σοβαρα τωρα?
Όχι όχι δεν είπα αυτό! Φυσικά, όπως είπατε νωρίτερα, θα έπρεπε να υπάρχει. Εστιάζω στα κριτήρια που επέλεξαν τα αυτοκίνητα και δεν βλέπω συμμετοχή ομοειδών c suv...
-
Kι όμως είναι (ή τουλάχιστον έτσι θεωρούνται). Επίσης πολλές φορές οι όροι C-Suv και C-Crossover συγχέονται.
-
@criuser said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Επίσης, γιατί να υπάρχουν δύο μοντέλα 3008 & QQ και όχι Tucson & Sportage για παράδειγμα?Μήπως γιατί 3008 και Κασκάι έχουν πουλήσει πολλαπλάσια των κορεατών, οπότε είναι λογικό να ενδιαφέρουν και οι δύο εκδόσεις τους βενζίνης και ντίζελ ?
αν είχαν κριτήριο τις πωλήσεις και ΕΓΡΑΦΑΝ στο συγκριτικό ότι έτσι επέλεξαν τα αυτοκίνητα , κανένα πρόβλημα...
-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Επί του πιεστηρίου...
Tελευταία ενημέρωση που είχα πριν λίγο από την αντιπροσωπεία (Θεσσαλονίκη)...Με ενημέρωσαν πως εντελώς ξαφνικά, ένας αριθμός αυτοκινήτων μαζικά, πήρε αρ.πλαισιου (10/05) και αναμένονται παραδόσεις. Μεταξύ αυτών και το δικό μου.
Παραγγελία 01/03/23. Tucson HEV Phantom Black (ήταν στις λίστες που βγάζει στις αντιπροσωπείες, στο pc τους).
Μου είχαν δώσει πιθανή παράδοση 31/08. Τώρα αναμένεται να το παραλάβω περί τέλη Μαϊου (με τα τελωνεία-λιμάνια κλπ).
Oπότε μιλάμε για αναμονή περίπου 3 μηνών. Στα παράδοξα της εποχής.Δε ξέρω αν η πιο σύντομη παράδοση, αφορά την "βιασύνη" της hyundai να τελειώσει με τις παραγγελίες των μοντέλων, προ-facelift ώστε να γίνει η μετάβαση. Μιλώντας με τη hyundai Hellas πριν καμία εβδομάδα, παρεμπιπτόντως, μου είπαν πως επρόκειτο να εξομαλυνθούν οι παραδόσεις, από το 2ο εξάμηνο του έτους.
Αυτά ....για οτιδήποτε άλλο θα επανέλθω.
Επιβεβαίωσε από τα κεντρικά της Αθήνας τα περί αριθμόυ πλαισίου και ημερομηνίας παράδοσης για σιγουριά ώστε να κάνεις σωστό προγραμματισμό του καλοκαιριού... φιλικά!
Eυχαριστώ για τη φιλική συμβουλή. Και σωστή σα σκέψη. Και θα το κάνω.
Αλλά από την άλλη, πόσο αναξιόπιστη να είναι μια τέτοια πληροφόρηση από την ίδια την αντιπροσωπεία. Που φαντάζομαι οτι ενημερώνεται εσωτερικά από την ίδια τη μαμά εταιρεία στην Ελλάδα; Συνήθως το πρόβλημα που νομίζω οτι είχαν οι περισσότεροι, είναι πως οι αντιπροσωπείες καθυστερούν να ενημερώσουν. Παρόλα αυτά σίγουρα έχεις δίκιο στο κομμάτι της , από κάθε πλευρά, επιβεβαίωσης.
-
Επίσης, γιατί να υπάρχουν δύο μοντέλα 3008 & QQ και όχι Tucson & Sportage για παράδειγμα?Έχουν μπλέξει τα SUV με τα crossover.
Όλα αχταρμας κ αποτελέσματα κατά το δοκούν...
Άλλο ένα επικό άρθρο από το οτοτριτη. -
Πάντως έχει πλάκα που κοιτώντας τον αρχικό συγκεντρωτικό πίνακα βλέπεις ανάμεσα σε 39 αυτοκίνητα, το AUDI Q3 35 TFSI S tronic 150ps στην κατανάλωση να είναι 40ο!!! το TOYOTA C-HR 2.0 HSD 184 PS e-CVT 184ps 40ο στους χώρους και το OPEL GRANDLAND 1.2 T 130 PS 130ps 40º στην ασφάλεια... σε 39 αυτοκίνητα πάντα...
-
Λιγο πριν παρω το ντουστ, στην κατηγορια τα 38μ φρεναρισμα θεωρουνταν κορυφαια επιδοση στο 100-0. Τα q3 και το τιγκ κατεβηκαν πρωτα αν θυμαμαι καλα περιξ του 35. Σε θεματα ασφαλειας τα γερμανικα επαιζαν χωρις αντιπαλο. Το q3 τωρα σε ογκο και προδιαγραφες παιζει να προσφερει οτι το q5 του τοτε. Απογοητευση ειναι το scross θα ελεγα. Η Σεατ επισης ποτε δεν ειχε καλες καταναλωσεις στα συγκριτικα της.
-
Πήρα και τον αριθμό πλαισίου μου. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε. Τώρα αναμονή. Για αρχές καλοκαιριού.
Hyundai Tucson NX4 (2020)