-
Ο κοτσαδορος πόσο κάνει δηλαδή?
Εγώ κάτι που θα ήθελα βέβαια είναι να βάζαμε κάτι σε ατμοσφαιρικό φωτισμό γιατί επικρατεί πολύ σκοτασ6στι εσωτερικό. -
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Ο κοτσαδορος πόσο κάνει δηλαδή?
Εγώ κάτι που θα ήθελα βέβαια είναι να βάζαμε κάτι σε ατμοσφαιρικό φωτισμό γιατί επικρατεί πολύ σκοτασ6στι εσωτερικό.Καλό δεν είναι το σκοτάδι; Στο Saab ειδικά που έχει την λειτουργία night mode και σβήνουν τα πάντα εκτός από το κοντέρ, χαίρομαι νυχτερινό ταξίδι.
-
Ναι αλλά έπρεπε να υπάρχει κάτι να φωτίζει το χώρο στις ποτηροθηκες και το μοχλό ταχυτήτων ή το υποβραχιονιο πχ γιατί τώρα αν ψάχνεις να βρεις κάτι είσαι στα τυφλά.Δεν έχει καν τα ledακια στη πλαφονιερα που είχε το Α5 πχ και ήταν πολύ βολικά χωρίς να.ενοχλουν.Το ίδιο ισχύει και για τις πίσω θέσεις.Μαυρο σκοτάδι.Μονο οι διακόπτες των παραθύρων φωτίζονται.
-
Ναι αλλά έπρεπε να υπάρχει κάτι να φωτίζει το χώρο στις ποτηροθηκες και το μοχλό ταχυτήτων ή το υποβραχιονιο πχ γιατί τώρα αν ψάχνεις να βρεις κάτι είσαι στα τυφλά.Δεν έχει καν τα ledακια στη πλαφονιερα που είχε το Α5 πχ και ήταν πολύ βολικά χωρίς να.ενοχλουν.Το ίδιο ισχύει και για τις πίσω θέσεις.Μαυρο σκοτάδι.Μονο οι διακόπτες των παραθύρων φωτίζονται.
Δεν έχεις τα φώτα χάρτη στην πλαφονιέρα;
-
Ναι αλλά αυτά πρέπει να τα ανάψεις και είναι πολύ δυνατά.
Εγώ μιλάω για τα μικρά led που φωτίζουν πολύ λίγο αλλά τόσο όσο να βλέπεις να κάνεις τα βασικά και να είναι πιο ευχάριστη η ατμόσφαιρα από το απόλυτο σκοτάδι. -
Για μένα το χειρότερο είναι να ταξιδεύω βράδυ κ να ενοχλεί ο εσωτερικός φωτισμός.
Τον καφέ να βρίσκεις εύκολα κ να βάζεις μουσική θες.
(Κ αν κοιμούνται κ τα παιδιά πίσω...πςςς όνειρο) -
Εγώ μιλάω για τα μικρά led που φωτίζουν πολύ λίγο αλλά τόσο όσο να βλέπεις να κάνεις τα βασικά και να είναι πιο ευχάριστη η ατμόσφαιρα από το απόλυτο σκοτάδι.Σε κανέναν μήνα που θα έχω το πρώτο σέρβις, θα βάλω τα παρακάτω
Πρέπει να είναι όπως στο s-cross, φωτισμός στα πόδια. -
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Εγώ μιλάω για τα μικρά led που φωτίζουν πολύ λίγο αλλά τόσο όσο να βλέπεις να κάνεις τα βασικά και να είναι πιο ευχάριστη η ατμόσφαιρα από το απόλυτο σκοτάδι.Σε κανέναν μήνα που θα έχω το πρώτο σέρβις, θα βάλω τα παρακάτω
Πρέπει να είναι όπως στο s-cross, φωτισμός στα πόδια.Πρόσεξε μήπως ενεργοποιούνται μόνο όταν ανοίγεις την πόρτα & μαζί με τα φώτα της πλαφονιέρας, .
-
@ivank said in Mazda CX-30:
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Πρέπει να είναι όπως στο s-cross, φωτισμός στα πόδια.Πρόσεξε μήπως ενεργοποιούνται μόνο όταν ανοίγεις την πόρτα & μαζί με τα φώτα της πλαφονιέρας, .
Σωστό. Πρέπει να το ρωτήσω.
-
Ναι ρωτά το αυτό.Στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι δουλεύει ο φωτισμός στη περιοχή αυτή.Σε 3 δικά μου έτσι ήταν.
Σε άλλα νέα τους μικρούς αεραγωγούς κάτω από το τιμόνι τους έχετε προσέξει? -
Ναι ρωτά το αυτό.Στα περισσότερα αυτοκίνητα έτσι δουλεύει ο φωτισμός στη περιοχή αυτή.Σε 3 δικά μου έτσι ήταν.
Σε άλλα νέα τους μικρούς αεραγωγούς κάτω από το τιμόνι τους έχετε προσέξει?Από τα πρώτα που πρόσεξα όταν το πήρα. Έβγαζε ωραία ζεστή στα μπούτια.
Σχετικά με τον εσωτερικό φωτισμό, έχω δει κάτι usb με φως στο Ali.
Αλλά δεν τα έχω παραγγείλει ακόμα γιατί δεν έχω βρει ακόμα usb που να μπαίνει σε αυτό μπροστά στο ταμπλό και να δίνει 2 usb, και το ένα να αναγνωρίζει το usb με την μουσική μου.
Δυστυχώς ένα διπλό usb που αγόρασα δεν αναγνώριζε το usb με τα αρχεία της μουσικής, λειτουργούσε μόνο σαν παροχή ρεύματος. -
Εγώ μιλάω για τα μικρά led που φωτίζουν πολύ λίγο αλλά τόσο όσο να βλέπεις να κάνεις τα βασικά και να είναι πιο ευχάριστη η ατμόσφαιρα από το απόλυτο σκοτάδι.Τι να σου πω βρε Κωστή μου, είναι και η ειδικότητα σου η όραση. Δεν είναι όμως η ύπαρξη φώτων στην καμπίνα χειρότερη για την οδήγηση; Βλέπω κάτι καινούριες Μερκ και είναι σαν στριπτιτζάδικα με τις λεντοταινίες...
-
Θα ήταν μεγα εργονομικό λάθος να φωτίζονται συνεχώς τα πεντάλ.
Όταν εγώ είχα Μάζντα, έτυχε να έχει ένα μπλε λεντακι ο φορτιστής που κουμπωνα μπροστά απ το λεβιέ, που φωτιζε λιγακι εκείνο το χώρο για μικροπραγματα. Ίσως είναι μια απλή εύκολη λύση. Κυκλοφορούν νομίζω και τέτοια φωτάκια.
-
Εμενα στο xceed εχει ενα ελαφρυ φωτισμο στα ποδια του οδηγου συνεχομενα αλλα οχι εντονα
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Εγώ μιλάω για τα μικρά led που φωτίζουν πολύ λίγο αλλά τόσο όσο να βλέπεις να κάνεις τα βασικά και να είναι πιο ευχάριστη η ατμόσφαιρα από το απόλυτο σκοτάδι.Τι να σου πω βρε Κωστή μου, είναι και η ειδικότητα σου η όραση. Δεν είναι όμως η ύπαρξη φώτων στην καμπίνα χειρότερη για την οδήγηση; Βλέπω κάτι καινούριες Μερκ και είναι σαν στριπτιτζάδικα με τις λεντοταινίες...
Δεν μιλάω για υπερβολές και κιτς όπως της ΜΒ .Μιλάω για εναν απαλό φωτισμό όπως είχε το Α5 με δύο πολύ μικρά πορτοκαλί Led στη πλαφονιέρα, που έπρεπε να προσπαθήσεις για να τα δεις και όμως φώτιζαν ακριβώς όσο έπρεπε το εσωτερικό.
-
@realzeus said in Mazda CX-30:
Δεν μιλάω για υπερβολές και κιτς όπως της ΜΒ .Μιλάω για εναν απαλό φωτισμό όπως είχε το Α5 με δύο πολύ μικρά πορτοκαλί Led στη πλαφονιέρα, που έπρεπε να προσπαθήσεις για να τα δεις και όμως φώτιζαν ακριβώς όσο έπρεπε το εσωτερικό.
Αυτά ακριβώς έχει και η BMW E46. Δύο μικρά πορτοκαλί στην πλαφονιέρα, ίσα ίσα που φώτιζαν τόσο όσο πάνω στον λεβιέ. Μου λείπουν στο Πεζώ.
-
Το Α5 είχε ακόμα δύο στη πίσω πλαφονιερα και ένα σε κάθε εσωτερική χειρολαβή.Ηταν ότι έπρεπε..Δεν ενοχλούσαν αλλά έκαναν την ατμόσφαιρα ευχάριστη .
-
Και η C5 μου είχε τα δύο πορτοκαλί λέντ που φώτιζαν μπροστά από το λεβιέ, αλλά και στις εσωτερικές χειρολαβές στις πόρτες.
Επίσης είχε επιλογή να φωτίζονται τα πάντα,
ή να φωτίζει μόνο το ταχύμετρο με μπλάκ πάνελ.
-
Στο Scross είχε απαλό λευκό led φως στα πενταλ οδηγού και στα πόδια συνοδηγού (αναμμένο συνεχώς όταν άναβες τα φώτα τη νύχτα),που πέρναγε απαρατήρητο παρά μόνο αν έσκυβες για να ψάξεις κάτι το αντιλαμβανόσουν.Επίσης και χαμηλά στην κονσόλα,εκεί που βάζεις κλειδιά,διακριτικός λευκός φωτισμός,μόνο αν έβαζες το χέρι τον αντιλαμβανόσουν και ρυθμιζόμενης έντασης.
Ομοίως,Giulietta είχε λεπτή δέσμη κόκκινου φωτισμού που έπεφτε διακριτικότατα πάνω στην ασημί χρώματος λαβή του λεβιέ ταχύτητας και στο Fiesta απαλό θαλασσί χρώμα γύρω από ποτηροθήκες και κόκκινο led χαμηλού φωτισμού, κρυμμένου στο ταμπλώ μπροστά από το συνοδηγό.
Ποτέ κάποιος από αυτούς τους φωτισμούς δεν με ενόχλησε στην βραδυνή οδήγηση. -
@alex-mix said in Mazda CX-30:
Εμενα στο xceed εχει ενα ελαφρυ φωτισμο στα ποδια του οδηγου συνεχομενα αλλα οχι εντονα
το ίδιο και στα puma.
πολύ ελαφρύς γαλάζιος φωτισμός στα πόδια οδηγού , συνοδηγού και στις ποτηροθήκες
Mazda CX-30