-
Άρα με φωτοβολταϊκά και με Tesla θα κινούμαστε τζάμπα. Και το κράτος δεν θα παίρνει τίποτε σαν φόρο.
Θα χάσει έσοδα και δεν θα τα αναπληρώσει. Θα χαίρεται για την οικολογική συνείδηση.
Όπως με το πετρέλαιο κίνησης, την μπλε στροφή της δεκαετίας που πέρασε, που ξεφουσκωσε και τωρα.... το πετρέλαιο είναι βρώμικο καύσιμο... Αφού πρώτα σταδιακά αύξησε την τιμή του... με οποία συνέπεια σε κόστος αγαθών.
Αλήθεια θυμάστε ποιος έβγαλε και από που τα άπλυτα της VW στην φορά, βλέπε dieselgate. Αμερικανός δεν ήταν; -
Γιατί φοβάμαι ότι η μπαταριοηλεκτροκινηση είναι εν μέρει μια φούσκα;
Με μανδύα οικολογικής συνείδησης;
Θα βελτιωθεί το οικολογικο αποτύπωμα με την χρήση τέτοιων οχημάτων ή είναι λίγο marketing όλο αυτό;
Μπορεί να είμαι (αδικαιολογητα) καχύποπτος, όμως είναι η λύση για τις οδικές μεταφορές;
Παντός είδους; Ειδικά για βαρέα οχήματα κάθε είδους χρήσης; Γιατί το βλέπω μακρινό ή και μη υλοποιησιμο;ΥΓ Το ότι η Tesla θα εκτοπίσει τους παραδοσιακους κατασκευαστές, και μάλιστα όλους, το βλέπω εξαιρετικά απίθανο.
Θα κάνουν συμμαχίες, περισσότερες από ότι έχουν.. για να ανταπεξελθουν...
Επίσης ορισμένοι σκέφτονται και άλλα εναλλακτικά καύσιμα, παίζουν σε διάφορα ταμπλό. Η Tesla μόνο σε ένα ταμπλό... -
Θα βελτιωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, αλλά αρχικά η βελτίωση αυτή θα είναι μικρή. Σε δεύτερο χρόνο, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή των αυτοκινήτων, την βελτίωση των μπαταριών τους και τη επαύξηση της παραγωγής και αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω οικολογικών διεργασιών, θα υπάρξει νέα βελτίωση. Και ΑΝ αύριο βρούμε και πιο οικολογικές μπαταρίες, θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Το σίγουρο είναι ότι ήδη βελτιώνεται η ατμόσφαιρα στις πόλεις.
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
@costasbab said in TESLA FORUM:
Εχω δυο μερες τωρα και διαβαζω για τα τεσλα και μιλαμε εχω μεινει παγωτο(90'ς)....
Και βιντεακια που εχω δει....ειδικα το full self driving....εχει εφαρμογη στο Ελλαδισταν αυτο?Σε ενα ιδανικο περιβαλλον ειναι καλο το autopilot,ετσι φαινεται τουλαχιστον.
Αν πεσει το χρημα στο R&D,πιστευω οτι το επομενο βημα ειναι το AI στην αυτοκινηση. -
Σε ενα ιδανικο περιβαλλον ειναι καλο το autopilot,ετσι φαινεται τουλαχιστον.
Αν πεσει το χρημα στο R&D,πιστευω οτι το επομενο βημα ειναι το AI στην αυτοκινηση.Συμφωνώ απόλυτα. Απλά οι ελληνικοί δρόμοι είναι ζούγκλα. Ακόμα και άδειοι, χωρίς άλλους οδηγούς.
Το tough sell για το full autopilot είναι η τιμή του. 7-8 χιλιάρικα έξτρα σε αμάξι 40k ακούγεται λίγο κάπως στον αγοραστή. -
Εχω δυο μερες τωρα και διαβαζω για τα τεσλα και μιλαμε εχω μεινει παγωτο(90'ς)....
Και βιντεακια που εχω δει....ειδικα το full self driving....εχει εφαρμογη στο Ελλαδισταν αυτο?Σε ενα ιδανικο περιβαλλον ειναι καλο το autopilot,ετσι φαινεται τουλαχιστον.
Αν πεσει το χρημα στο R&D,πιστευω οτι το επομενο βημα ειναι το AI στην αυτοκινηση.Πέφτει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήμα σε αυτό το κομμάτι. Αφού ολα τα αυτοκίνητα έχουν automatic breaking alerting κτλ. Τμήμα κώδικα που δουλεύουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για AI είναι
Εχουμε πολλά χρόνια ακόμα να περιμένουμε για να είναι πολύ καλά. Η Tesla προς το παρόν είναι μπροστά από όλους, αλλά αυτά αλλαζουν. θα δείξει
Βεβαια ακόμα και να τελειοποιηθούν πλήρως, αυτόματα πλήρως τα αμάξια θα αργήσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να είναι. Αυτό γιατι και τέλεια να είναι, υπάρχει και το ΝΟΜΙΚΟ κομμάτι της υπόθεσης. Ειναι πολύ περιπλοκο αυτό και φαντάσου πολλές χώρες που πρέπει να το αποδεχθούν. Και όλα πάνε στο εξής αν πρέπει να αποφασίσει αν θα πέσει πανω στον ποδηλάτη ή απάνω σε πεζό γιατί δεν προλαβαίνει να φρενάρει...... θα αποφασίσει το αυτοκίνητο πια ζωή θα πάρει? Ολοι ξέρουμε βεβαια ότι οι ζωές που θα σωθούν από αυτα τα έξυπνα συστήματα θα είναι απείρως περισσότερες (θα μειωθούν πολύ τα τροχαία) αλλά ΝΟΜΙΚΑ εκεί θα είναι η δυσκολία....
Ναι το μέλλον, το πολύ μακρινο μέλλον είναι τα αμαξια να είναι απλά μεταφορικά μέσα. Θα μπαινεις μέσα και θα του λες που να παει, ούτε τιμόνια, ούτε καμια συμμετοχή αφου δεν θα υπάρχει οδηγός.
Ευτυχώς δεν θα ζω να το ζήσω
-
@cirus said in TESLA FORUM:
Αν πεσει το χρημα στο R&D,πιστευω οτι το επομενο βημα ειναι το AI στην αυτοκινηση.Πέφτει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήμα σε αυτό το κομμάτι. Αφού ολα τα αυτοκίνητα έχουν automatic breaking alerting κτλ. Τμήμα κώδικα που δουλεύουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες για AI είναι
Εχουμε πολλά χρόνια ακόμα να περιμένουμε για να είναι πολύ καλά. Η Tesla προς το παρόν είναι μπροστά από όλους, αλλά αυτά αλλαζουν. θα δείξει
Βεβαια ακόμα και να τελειοποιηθούν πλήρως, αυτόματα πλήρως τα αμάξια θα αργήσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να είναι. Αυτό γιατι και τέλεια να είναι, υπάρχει και το ΝΟΜΙΚΟ κομμάτι της υπόθεσης. Ειναι πολύ περιπλοκο αυτό και φαντάσου πολλές χώρες που πρέπει να το αποδεχθούν. Και όλα πάνε στο εξής αν πρέπει να αποφασίσει αν θα πέσει πανω στον ποδηλάτη ή απάνω σε πεζό γιατί δεν προλαβαίνει να φρενάρει...... θα αποφασίσει το αυτοκίνητο πια ζωή θα πάρει? Ολοι ξέρουμε βεβαια ότι οι ζωές που θα σωθούν από αυτα τα έξυπνα συστήματα θα είναι απείρως περισσότερες (θα μειωθούν πολύ τα τροχαία) αλλά ΝΟΜΙΚΑ εκεί θα είναι η δυσκολία....
Ναι το μέλλον, το πολύ μακρινο μέλλον είναι τα αμαξια να είναι απλά μεταφορικά μέσα. Θα μπαινεις μέσα και θα του λες που να παει, ούτε τιμόνια, ούτε καμια συμμετοχή αφου δεν θα υπάρχει οδηγός.
Κάτι θα προλάβουμε, το 35 με όλα ηλεκτρικά και συνδεδεμένα θα υπάρχει ένα κάποιο σύστημα, έστω πρωταρχικό. Μυρωδιά θα πάρουμε σίγουρα σχεδόν! Κάποιοι από εδώ μέσα τουλάχιστον!
-
@dublin said in TESLA FORUM:
Κάτι θα προλάβουμε, το 35 με όλα ηλεκτρικά και συνδεδεμένα θα υπάρχει ένα κάποιο σύστημα, έστω πρωταρχικό. Μυρωδιά θα πάρουμε σίγουρα σχεδόν! Κάποιοι από εδώ μέσα τουλάχιστον!
Αφού τις αμολάνε όλοι μυρωδιά θα πάρουμε σίγουρα. Το τελειως αυτονομο λέω δεν θα προλάβουμε. που δεν θα έχει ούτε τιμόνι
-
Έζησες όμως!
ΚΙΝΑ Shenzhen Αυγ 2022
Youtube VideoΦίνιξ Αριζόνα Ιουλ 2021
Youtube Video -
Ένα αρκετά ωραίο βίντεο σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση, τα επίπεδα της, τα νομικά ζήτημα κ.α.
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Έζησες όμως!
ΚΙΝΑ Shenzhen Αυγ 2022εννοω να είναι η καθημερινότητα μας. προφανως τα έχω δει αυτα και όχι μονο
-
Έζησες όμως!
ΚΙΝΑ Shenzhen Αυγ 2022
Youtube VideoΑ ΠΙ ΣΤΕΥ ΤΟ !!!!!!
Και μιλάμε για πολύ δύσκολα σενάρια σε ορισμένες στιγμές, θα οδηγούσαν και ζεν βουδιστή σε γαμωσταυριδια και χειροδικία!!!!Έπαθα πλάκα σε σημείο να μην μπορώ να πιστέψω πως είναι αληθινό.
-
@vagkirk said in TESLA FORUM:
Έζησες όμως!
ΚΙΝΑ Shenzhen Αυγ 2022
Και μιλάμε για πολύ δύσκολα σενάρια σε ορισμένες στιγμές, θα οδηγούσαν και ζεν βουδιστή σε γαμωσταυριδια και χειροδικία!!!!Έπαθα πλάκα σε σημείο να μην μπορώ να πιστέψω πως είναι αληθινό.
Πώς καταλαβαίνει τα e-scooter από τα θερμικά η μανδαμ;! Έχει και ανιχνευτή αερίων;!
Σίγουρα είμαστε πολύ κοντά, αλλά τα πρώτα θύματα τα σκέφτεται κανείς ή απλά δεν μας νοιάζει;
https://impakter.com/tesla-autopilot-crashes-with-at-least-a-dozen-dead-whos-fault-man-or-machine/
-
@pgp737ng said in TESLA FORUM:
Έζησες όμως!
ΚΙΝΑ Shenzhen Αυγ 2022
Πώς καταλαβαίνει τα e-scooter από τα θερμικά η μανδαμ;! Έχει και ανιχνευτή αερίων;!
Σίγουρα είμαστε πολύ κοντά, αλλά τα πρώτα θύματα τα σκέφτεται κανείς ή απλά δεν μας νοιάζει;
https://impakter.com/tesla-autopilot-crashes-with-at-least-a-dozen-dead-whos-fault-man-or-machine/
Στην παραπομπη σου, το πρωτο video ειναι χαρακτηριστικο λαθος οδηγου και εχει τελεσιδικηση στα δικαστηρια. Δεν πατησε ποτε φρενο!
Εκει σταματησα και να διαβαζω, γιατι οταν αναπαραγουν ψευτικες ειδησεις, τοτε δεν αξιζουν ουτε το κλικ για να πατησω στην σελιδα.Φίλος του Ηλωνα - εχθρός της αλήθειας;!
Σβήσε κάνα tweet..
Όλος τυχαίως η Tesla δεν φταίει ποτέ! Ο άνθρωπος έλεγε στο δικαστήριο ότι πάταγε φρένο και ποτέ δεν καταγράφηκε η εντολή στο αυτοκίνητο..το είχαμε συζητήσει και τότε.
Το δικαστήριο αποφάσισε με γνώμονα τα log του αυτοκινήτου, αν δεν δόθηκε ποτέ η εντολή, γιατί να καταχωρηθεί στο log;!
https://apnews.com/article/self-driving-car-crash-data-ae87cadec79966a9ba56e99b4110b8d6
Είναι δεδομένο ότι απαρχές μιας τόσο μεγάλης τεχνολογικής εξέλιξης θα υπάρχουν και ατυχήματα, δεν υπάρχει τόσο εξελιγμένο σύστημα, απορώ με τι απορείς..
-
@dublin
Eπιμένεις σε κάτι που έγινε στην ΚΙΝΑ και αν υπήρχε έστω και η παραμικρή υπόνοια θα το είχαν εκμεταλλευτεί οι Κινέζοι γιατί αυτοί είναι οι μόνοι ανταγωνιστές των Αμερικάνων και οχι κάτι Stellantis VW.Τέλος πάντων δεν μου αρέσει να στριμώχνεσαι γιαυτό θα πάρω το μέρος σου! Αντεπίθεση λοιπόν!
Δες παρακάτω για χαμηλόκωλες μηχανές με διπλά φανάρια πίσω ,lidar και κάμερες εκεί ναι κάτι έγινε λάθος
Youtube VideoΕγκυκλοπαιδικά στο βίντεο μερικά ποστ πίσω απο την Αριζόνα τα ταξί εχουν lidar, πιλότε τι εχεις να πεις...
-
Μα δεν διαβάζετε τα links, κολλάτε σε ένα περιστατικό. Όπως είχα απαντήσει και τότε, αν ήταν θέμα software, η εντολή δεν δόθηκε ποτέ να φρενάρει, οπότε ούτε τα φώτα θα άναβαν, αφού το αυτοκίνητο δεν δέχθηκε ποτέ εντολή φρεναρίσματος. Όσοι έχουν πει, γιατί υπάρχουν και άλλα περιστατικά, ότι δεν φρενάρε το Tesla τους, λένε ότι πατάνε και δεν γίνεται τίποτα!
Τεσπα, δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι ότι είναι ένα καινούργιο πεδίο έρευνας και μελέτης, και χρειάζεται χρόνο για να γίνει όσο περισσότερο ασφαλές γίνεται.
Η National Highway Traffic Safety Administration μόλις το καλοκαίρι άρχισε να ασχολείται με αυτά τα θέματα, και ζήτησε πλήρη διαφάνεια και καταγραφή όλων των περιστατικών.
12 εταιρείες κατέγραψαν ατυχήματα, 273 η Tesla, 90 Honda και 10-12 η Subaru και οι υπόλοιποι λιγότερα από 5.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε διάφορα, όπως γίνεται πάντα με ένα τόσο καινούργιο και τόσο αμφιλεγόμενο θέμα.
-
12 εταιρείες κατέγραψαν ατυχήματα, 273 η Tesla, 90 Honda και 10-12 η Subaru και οι υπόλοιποι λιγότερα από 5.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε διάφορα, όπως γίνεται πάντα με ένα τόσο καινούργιο και τόσο αμφιλεγόμενο θέμα.Το πρόβλημα με τα Tesla είναι η συμπεριφορά/χρήση από τους οδηγούς τους. Συν το μάρκετινγκ του Musk που τους έχει κάνει να πιστέψουν ότι το όχημα δεν θέλει καμία επίβλεψη στον πιλότο.
Και η αυτόματη οδήγηση (στα βίντεο εξ αμερικής πλευρά τουλάχιστον) είναι εντυπωσιακά καλή πλέον. Ουκ ολίγα βίντεο από αμέρικαν χάιγουει με κοιμισμένους στο τιμόνι.
Η Tesla τουλάχιστον έχει καταγραφή των περιστατικών (όπως και δεδομένα χρήσης από όλα τα αυτοκίνητα, τρομακτικό αν το σκεφτείς), δεν ξέρω πόσα από τα δεδομένα δίνει στους ερευνητές και πόσα κρατάει για εσωτερική χρήση.Για να το κάνω λίγο πιο προσωπικό...
Στο παρακάτω βίντεο, το αυτοκίνητο ήταν σε automated mode, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φταίει το αυτοκίνητο, αλλά η μαϊμού πίσω από το τιμόνι.
Youtube Video -
Το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ το ίδιο θέμα με το αφρενάριστο Τεσλα.
Και εγώ κρατάω μια πισινή όπως ο @dublin .
Το ότι δεν καταγράφηκε στα data φρενάρισμα ή δεν άναψαν τα φώτα των φρένων μπορεί νομικά να απαλλάσουν την εταιρεία αλλά αν ποτέ δεν δόθηκε το σήμα στα ηλεκτρονικά γιατί αυτά απέτυχαν - τρελλάθηκαν;;;;
Αυτό που έπρεπε να ερευνηθεί - δεν ξέρω ίσως έγινε - είναι αν η εντολή στα φρένα με το πόδι γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή μόνο μηχανικά όπως σε όλα τα αυτοκίνητα ή με κάποιο συνδιασμό , και το ίδιο για το πεντάλ της επιτάχυνσης που επίσης φαίνεται να είναι στο πάτωμα , πως δίνει εντολή επιτάχυνσης ένα tesla , μόνο ηλεκτρονικά;
Και όλα αυτά τα κορυφαία συστήματα αποφυγής και αυτόματου φρεναρίσματος γιατί δεν δούλεψαν;
Μπορείς να τα βγάλεις χειροκίνητα εκτός στο Tesla;Εδώ με τα ADAS στα ταπεινά θερμικά δεν μπορείς να καρφώσεις πίσω απο τον άλλο και ας έχεις στο πάτωμα το γκάζι.
Μόνο κοιτώντας το βίντεο φαίνεται πως ο άνθρωπος ξέρει να οδηγά , κάνει σωστούς ελιγμούς και προσπάθειες αποφυγής αλλά απο ένα σημείο και μετά έχει πιάσει 200km/h , τι άλλο να κάνει , υπάρχει δηλαδή περίπτωση να πανικοβλήθηκε τόσο που να μην άφηνε το πόδι απο το δεξί πεντάλ ή να το έκανε επίτηδες παίρνοντας 2 ζωές στο λαιμό του και παραλίγο και την δική του;
-
Το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ το ίδιο θέμα με το αφρενάριστο Τεσλα.
Και εγώ κρατάω μια πισινή όπως ο @dublin .
Το ότι δεν καταγράφηκε στα data φρενάρισμα ή δεν άναψαν τα φώτα των φρένων μπορεί νομικά να απαλλάσουν την εταιρεία αλλά αν ποτέ δεν δόθηκε το σήμα στα ηλεκτρονικά γιατί αυτά απέτυχαν - τρελλάθηκαν;;;;https://insideevs.com/news/584899/tesla-china-owner-admits-lying-brake-failure/
Νομίζω είναι σαφές όταν δεν πάτησε φρένο."After the accident, I was upset even though I knew I had pressed the accelerator pedal instead of the brake."
"I have been insulting and defaming Tesla Inc. and Tesla vehicles since mid-August 2020 by continuing to fabricate content on Douyin, Weibo, radio and TV interviews about Tesla's automatic acceleration and brake failure, and about how to cherish life and stay away from Tesla." -
Τα φρένα του είναι drive by wire; Ή υδραυλικά;
Πάντως η Τέσλα ανακοίνωσε μεγάλη ανακληση.
TESLA FORUM