-
0.14 είναι πάνω από το όριο;;;
0.14 είσαι με 1 σφηνάκι μπαντιντα Ντι κοκο!
Ωρε που πάμε.... -
Για τους γηραιότερους κερασμενα από την τροχαία;
-
@pgp737ng said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Πριν απο παρα πολλα χρονια γυρναγαμε σε καθημερινη βαση απο διασκεδαση ειτε λιγο γκολ ειτε κλαταρισμενη ζαντα. Ευτυχως μας προστατευσε καποιος καλος αγιος και επιζησαμε.
Μονο μια φορα με σταματησαν για αλκοτεστ και βγηκα λιγο οριακα πανω απο το οριο. Ο αστυνομικος κερασε ενα μπουκαλακι νερο και μετά από λίγη ώρα ξαναφυσηξα και ήμουν μέσα στο όριο.
Ευτυχως έφυγα χωρίς ροζ χαρτάκι!Εύχομαι να έχει μετατραπεί η εύνοια της καλής τύχης σε προσεκτικότερη συμπεριφορά.
Αφορά όλους μας που είμαστε παρόντες ακόμα.️ -
@pgp737ng said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Πριν απο παρα πολλα χρονια γυρναγαμε σε καθημερινη βαση απο διασκεδαση ειτε λιγο γκολ ειτε κλαταρισμενη ζαντα. Ευτυχως μας προστατευσε καποιος καλος αγιος και επιζησαμε.
Μονο μια φορα με σταματησαν για αλκοτεστ και βγηκα λιγο οριακα πανω απο το οριο. Ο αστυνομικος κερασε ενα μπουκαλακι νερο και μετά από λίγη ώρα ξαναφυσηξα και ήμουν μέσα στο όριο.
Ευτυχως έφυγα χωρίς ροζ χαρτάκι!Lucky you!!!
Το μακρινό 2007 την 2η φορά που με σταμάτησαν, βγήκα με 0,27 με όριο 0,25.
Δεν υπήρχε τρόπος για νερό, οπότε στην 2η μέτρηση 15' μετά βγήκα με 0,26.
Πήρα το ροζ χαρτί κανονικά και ρωτάω "τώρα τι κάνω;;;" Και η απάντηση του οργάνου της τάξης ήταν "παρ'το και τράβα σπίτι σου'!!! -
Κατά πρώτον πάνε σε δικηγόρο όπως είπαν οι άλλοι.
Κατά δεύτερον να σπεύσει να βγάλει δίπλωμα.
Κατά τρίτον, νομίζω ότι δε χρειάζεται να πεις τίποτα. Άσε τον να το σκέφτεται μέχρι να έρθει η κλήτευση για το δικαστήριο. Όσο πιο πολύ αργήσει τόσο το καλύτερο, γιατί: α) θα έχει αρκετό χρόνο να σκεφτεί και β) θα προλάβει να βγάλει δίπλωμα και όντας μεγαλύτερος, θα πει ότι μεγάλωσε και ωρίμασε και άφησε τις νεανικές τρέλες.Ε! Τον καημένο τον αδερφό σου!
-
@mary_12 said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Καλησπέρα , πρόσφατα σταμάτησαν τον αδερφό μου (ανήλικος 17 ετών , χωρίς δίπλωμα ) η ομάδα (ΟΠΚΕ-ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκλήματος ) στον δρόμο και του έβαλαν πρόστιμο 250€ καθώς είχε περάσει το επιτρέπουμε όριο Αλκοόλ (3 μπυρες με φίλους ) και του είπαν ότι σύντομα θα κλιθεί για δικαστήριο . Ο πατέρας μου δεν γνώριζε ότι πήρε το αμάξι του επίσης δεν τον κάλεσαν όταν σταμάτησαν τον αδερφό μου , αλλά επέτρεψαν σε έναν φίλο του που είχε δίπλωμα να το πάρει στη συνέχεια . Γνωρίζετε μήπως τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στα δικαστήρια και για τον αδερφό μου που το οδηγούσε παράνομα και για τον πατέρα μου παρόλο που δεν γνώριζε αφού το πήρε κρυφά ;;; ΒΟΗΘΕΙΑ
- Εάν σκεφτείς τι ακριβώς θα επακολουθουσε εάν ο αδελφός σου είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και όχι απαραίτητα από υπαιτιότητα του, τότε θα ανάβες και ένα κεράκι στον τοπικό σας πολιούχο.
- Παραχώρηση οχήματος σε άτομο που στερειται άδεια ικανότητας οδήγησης+παραμέληση εποπτείας ανηλίκου=κάποιοι μήνες φυλάκιση στον πατέρα σου με αναστολη. Συν τα δικαστικά έξοδα.
-
Βέβαια στο δικαστήριο λαμβάνεται υπ όψιν και η ηλικία του ανήλικου. Άλλο 12 χρόνων και άλλο 17 όσον αφορά την παραμέληση.
-
Ούτε δικηγόρο χρειάζεσαι ούτε τίποτα ,οι ποινές αν και εφόσον καταδικαστεί είναι αστείες . τζάμπα λεφτά θα πληρώσεις
έφαγε 200 ευρώ για την μέθη ,το εκλάβανε ως νέο οδηγό με όριο 0,10
και 50 ευρώ γιατί δεν κατείχε αδεια ικανότητας οδηγού ,100 είναι κανονικά αλλά λόγω συρροής πάει στο μισό .
Απλά ας φροντίσει όταν γίνει το δικαστήριο να έχει βγάλει δίπλωμα , για να αθωωθεί
αρθρα 42,94 και 99 ΚΟΚ -
@amyntas1 said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Απλά ας φροντίσει όταν γίνει το δικαστήριο να έχει βγάλει δίπλωμα , για να αθωωθεί
αρθρα 42,94 και 99 ΚΟΚΔεν ισχύει πλέον αυτό νομίζω. Στο δικαστήριο παρουσιάζεται η ημερομηνία που καταγράφηκε η έλλειψη διπλώματος και αυτή λαμβάνεται υπ όψιν.
-
Ούτε δικηγόρο χρειάζεσαι ούτε τίποτα ,οι ποινές αν και εφόσον καταδικαστεί είναι αστείες . τζάμπα λεφτά θα πληρώσεις
και 50 ευρώ γιατί δεν κατείχε αδεια ικανότητας οδηγού ,100 είναι κανονικά αλλά λόγω συρροής πάει στο μισό .
αρθρα 42,94 και 99 ΚΟΚΕλπίζω να μην ασκείς δικηγορία...
-
@realzeus said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
αρθρα 42,94 και 99 ΚΟΚΕλπίζω να μην ασκείς δικηγορία...
Ελπίζω να μην το παίζεις ξερολας
-
Πες μας αν ισχύει ακόμα αυτό με το δίπλωμα. Αν εμφανιστείς τώρα με δίπλωμα που δεν είχες όταν έγινε το ατύχημα τη σκαπουλαρεις;
-
Όχι βέβαια...
-
Ενα μαθημα μπορεί να πληρωθεί πάρα πολύ ακριβά
εσεις είστε πολύ τυχεροί ευτυχώς!!! το μάθημα θα πληρωθεί φτηνά όσο και να είναι το ποσό, θα είναι χρηματικο. Θα το πληρώσει βεβαια ο πατέρας αλλά με την σειρά του φανταζομαι θα δώσει το καταλληλο μάθημα στον νεαρο.
Αλλοι για το ιδιο λάθος πληρώνουν παρα πολύ ακριβά με συνολικό κόστος ανθρώπινων ζωων.
Παρτε ενα δικηγόρο. Φροντιστε ο νεαρός να καταλάβει το μάθημα και να μη χρειαστεί εξτρα φροντιστηρια στο μέλλον
-
@cirus said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
φανταζομαι θα δώσει το καταλληλο μάθημα στον νεαρο
Φαντάζεσαι δυστυχώς ... αφού την γλιτώσαμε θα έχουμε να τα λέμε και να γελάμε ...
-
Αυτές οι παραβάσεις, θα έπρεπε να τιμωρούνται με κοινωνική εργασία στην αποκατάσταση θυμάτων τροχαίων ...
Όσο γλυτώνουν με χρηματικά πρόστιμα και χάδια από τους μπαμπάδες στα αυτιά (ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχει τραυματισμός ή ακόμα χειρότερα απώλεια) δεν θα αλλάξει τίποτα.
-
Σίγουρα ο πατέρας ήξερε πως ο γιος έπαιρνε το αυτοκίνητο.Αυτό στην επαρχία τουλάχιστον, γίνεται συνεχώς.
Μίλαγα με έναν 16χρονο στο facebook επί εποχής lockdown, και μου ανέβαζε βίντεο που πήγαινε βόλτες άνετος, και βέβαια ο μπαμπάς το ήξερε. -
@realzeus said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
@antonakis said in Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ:
Ο νόμος τώρα δεν επιτρέπει σε ανήλικους με οδηγούν αν έχουν συνοδό με δίπλωμα;
Όχι ντιρλα προφανώς. Έλεος.
Όχι, δεν είμαστε στην Αμερική. Αυτό ισχύει εκεί με learner's license.
Και στην Αγγλία
Οδήγηση ανηλίκου υπό την επήρεια αλκοόλ