-
καλησπέρα παιδιά. κάτοχος πλέον του corolla cross .
παρατήρησα κάτι και θελω την γνώμη σας όσοι έχετε πάρει το αμαξι.
οι μπροστινοι αεραγωγοί δεν μου πετάνε ζεστό αέρα όταν έχω το clima ενώ στο κρύο νιώθω τον αέρα κανονικά. να είναι ιδέα μου?
-
@jim-1 said in Toyota Corolla Cross:
οι μπροστινοι αεραγωγοί δεν μου πετάνε ζεστό αέρα όταν έχω το clima ενώ στο κρύο νιώθω τον αέρα κανονικά. να είναι ιδέα μου?
Για να βγάζουν οι μπροστινού πρέπει να έχεις να έρχεται από μπροστά και να έχεις και τις ροδέλες ανοιχτές.
Εμένα αυτό που με χαλάει είναι πως όταν ρυθμίζω μια θερμοκρασία και το βάζω να δουλέψει αρχίζει και βγάζει γενικώς. Π.χ τώρα τον χειμώνα, βάζω το καλοριφέρ και αρχίζει και βγάζει αέρα.
Το civic που είχα από το 2002 είχε εντελώς αυτόματο κλιματισμό, δεν έβγαζε αέρα μέχρι να ζεστάνει και ρύθμιζε μόνο του ταχύτητα ανεμιστήρα και απο που να βγάζει (μπροστά, πόδια κλπ.).
α ρε χόντα, όλο προσόντα.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Για να βγάζουν οι μπροστινού πρέπει να έχεις να έρχεται από μπροστά και να έχεις και τις ροδέλες ανοιχτές.
Εμένα αυτό που με χαλάει είναι πως όταν ρυθμίζω μια θερμοκρασία και το βάζω να δουλέψει αρχίζει και βγάζει γενικώς. Π.χ τώρα τον χειμώνα, βάζω το καλοριφέρ και αρχίζει και βγάζει αέρα.
Το civic που είχα από το 2002 είχε εντελώς αυτόματο κλιματισμό, δεν έβγαζε αέρα μέχρι να ζεστάνει και ρύθμιζε μόνο του ταχύτητα ανεμιστήρα και απο που να βγάζει (μπροστά, πόδια κλπ.).
α ρε χόντα, όλο προσόντα.
ανοιχτούς τους έχω... μιλάω πάντα για τους αεραγωγούς κατω απο την οθόνη
-
Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού, σε όλα τα αυτοκίνητα, ρυθμίζει μόνο του από ποιους αεραγωγούς θα διοχετευθεί ο αέρας για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο συντομότερο χρόνο.
Επειδή ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος από τον θερμό, το καλοκαιρι βγάζει κρύο αέρα κυρίως απο τους κεντρικούς (μετωπικούς) αεραγωγούς, ενώ τον χειμώνα το αντίστροφο, δηλαδή κυρίως απο τους αεραγωγούς των ποδιών.
Μπορείτε να το ρυθμίσετε να βγάζει ζεστό αέρα απο τους κεντρικούς αεραγωγούς, μέσω του σχετικού πλήκτρου που καθορίζει τις θέσεις ροής του αέρα, αλλά δεν σας το συνιστώ, αφού ο ζεστός αέρας κατά μέτωπο, αφενός προκαλεί υπνηλία, αφετέρου δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ζεσταθεί αποτελεσματικά η καμπίνα, σύμφωνα με όσα προανέφερα. -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού, σε όλα τα αυτοκίνητα, ρυθμίζει μόνο του από ποιους αεραγωγούς θα διοχετευθεί ο αέρας για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο συντομότερο χρόνο.
Επειδή ο ψυχρός αέρας είναι βαρύτερος από τον θερμό, το καλοκαιρι βγάζει κρύο αέρα κυρίως απο τους κεντρικούς (μετωπικούς) αεραγωγούς, ενώ τον χειμώνα το αντίστροφο, δηλαδή κυρίως απο τους αεραγωγούς των ποδιών.
Μπορείτε να το ρυθμίσετε να βγάζει ζεστό αέρα απο τους κεντρικούς αεραγωγούς, μέσω του σχετικού πλήκτρου που καθορίζει τις θέσεις ροής του αέρα, αλλά δεν σας το συνιστώ, αφού ο ζεστός αέρας κατά μέτωπο, αφενός προκαλεί υπνηλία, αφετέρου δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ζεσταθεί αποτελεσματικά η καμπίνα, σύμφωνα με όσα προανέφερα.ευχαριστώ πολύ
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Μπορείτε να το ρυθμίσετε να βγάζει ζεστό αέρα απο τους κεντρικούς αεραγωγούς, μέσω του σχετικού πλήκτρου που καθορίζει τις θέσεις ροής του αέρα, αλλά δεν σας το συνιστώ, αφού ο ζεστός αέρας κατά μέτωπο, αφενός προκαλεί υπνηλία, αφετέρου δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να ζεσταθεί αποτελεσματικά η καμπίνα, σύμφωνα με όσα προανέφερα.ευχαριστώ πολύ
Να είσαι καλά. Καλοτάξιδο το αυτοκίνητο!
-
Καλοταξιδο!το clima να το βάζεις στο auto και ρυθμίζει αυτό σε ποιους αεραγωγούς κ πόσο θα βγάλει θερμό αέρα. Λειτουργεί άψογα κ ζεσταίνει γρήγορα χωρίς να σε ζαβλακωνει. Στο golf στο auto μέχρι να πιάσει θερμοκρασία στον πετάει με δύναμη στη μουρη (επίσης αποφεύγω τη λειτουργία eco στο clima τώρα στη βαρυχειμωνια). Εύχομαι πολλά κ ασφαλή χλμ..
-
Καλημέρα,
Γνωρίζει κάποιος πως απενεργοποιείταιτο lane assist από κάποιο fast key, πχ στο τιμόνι.
Κάθε φορά που ξεκινάω το αμάξι το έχει by default ενεργοποιημένο και πρέπει να μπαινω στο menu του adas και να το κάνω off.
Στο corrola HB δεν ήταν έτσι.
-
Δε νομίζω ότι γίνεται.
-
Πήρε το οκ από πύργο ελέγχου...
-
Εδώ ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ξοφλημένο αμάξι από 25/1, ξεφορτωμένο από 30/1 και δεν έχει μπει κανείς στον κόπο να μου πει ένα vin...κάτι...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εδώ ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ξοφλημένο αμάξι από 25/1, ξεφορτωμένο από 30/1 και δεν έχει μπει κανείς στον κόπο να μου πει ένα vin...κάτι...
Το VIN το μαθαίνεις όταν σου στείλουν την άδεια για την ασφάλεια. Τογιότα λέμε....χαχαχα!!
-
100 χρόνια πίσω η φάση...έχεις αγορασμένο αμάξι που δεν ξέρεις αν υπάρχει δηλαδή...
-
100 χρόνια πίσω η φάση...έχεις αγορασμένο αμάξι που δεν ξέρεις αν υπάρχει δηλαδή...
Αχαχαχα!! Υπάρχει....απλά ειναι λογική Τογιότα. Έχε πίστη και εμπιστοσύνη!
Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Ακόμα και στο Φόρντ, έμαθα το VIN οταν μπήκε σε παραγωγή. Στα τογιότα δεν ξέρω εαν φταίει το εργοστάσιο, η εισαγωγική ή ο έμπορος.
-
Δεν έχετε ακούσει να λένε στις αντιπροσωπείες της toyota πίστευε και μη ερεύνα σε άπταιστα ιαπωνικά;
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Το VIN το μαθαίνεις όταν σου στείλουν την άδεια για την ασφάλεια. Τογιότα λέμε....χαχαχα!!
Δεν υποτίθεται ότι στο Corolla cross θα έμπαιναν εξαρχής στο myt τα vin?
-
Και η πίστη και η εμπιστοσύνη έχουν εξαντληθεί προ πολλού...όχι μόνο στην Τουοτά αλλά γενικώς στον κλάδο. Είναι η κατασταση όπως είναι και όλοι εμπλεκόμενοι κάνουν ότι μπορούν για την επιδεινώσουν. Η αγορά αυτοκινήτου έπρεπε να είναι εμπειρία και έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη.
-
@antonakis said in Toyota Corolla Cross:
Όχι, για αυτό λέω κάποιο θέμα υπάρχει. Στο MyT μπαίνει με αριθμό παραγγελίας και όχι με το VIN.
-
@antonakis said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι απλά για να συμβεί αυτό κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί. Όσο να πεις είναι σκληρό να πρέπει να ματσάρεις έναν αριθμό παραγγελίας με ένα email/username. Λογικά τέτοια δουλειά θα πρέπει να συνοδεύεται κι από βαρέα και ανθυγιεινά.
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Μόλις έπεσε και το τηλ από την τουοτα, για την εφαρμογή MY T ότι μπαίνει το αυτοκίνητο.
Εχει μια εβδομάδα που με πήραν τηλέφωνο... αλλα δεν έχω λάβει εμαιλ ακομα.
Στο ενδιάμεσο είχα πάρει τηλέφωνο να τους πω οτι δεν έχω πάρει εμαιλ.. και μου ειπαν οτι θα σταλούν μαζικά τις επόμενες ημέρες...
Toyota Corolla Cross