-
Η άλφα ρομέο δεν λέει τίποτα για τους περισσότερους κάτω των 35-40 ετών. Αυτό λέει πολλά.
Παλιά π.χ. λέγαμε 'αυτή τη στροφή την παίρνεις με 80 μόνο με άλφα ρομέο' . Δεν πιστεύω να έχετε ακούσει τίποτα τέτοιο από το 1995 και μετά. Πολλά μικρά παιδιά, μέχρι 20 ετών, δεν την γνωρίζουν καν. -
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Σήμερα όχι μόνο θα κοιτάξει BMW αλλά θα την αγοράσει κιόλλας γιατί ειναι το ίδιο καλή οδηγικά και υπερτερεί σε όλα τα άλλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Άλφα έχει χάσει το USP (Unique Selling Point) που είχε και πλέον απλά προσπαθεί να πουλήσει με το συναίσθημα σε κάτι ρομαντικούς, επείδη κάποτε ήταν κάτι....πίας το αυγό και κούρεφτο δηλαδή!
Σε τι υπερτερεί η BMW; Σχεδίαση ή αξιοπιστία (το τελευταίο ήταν χτύπημα κάτω από την μέση). Την Alfa θα την πάρει κάποιος που εκτιμάει την σπορτίβικη οδήγηση (το ίδιο και την BMW), αλλά προτιμάει την ιταλική σχεδίαση και το ότι δεν την βλέπεις σε κάθε γωνία - η σπανιότητα μετράει σε αρκετούς.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Σήμερα όχι μόνο θα κοιτάξει BMW αλλά θα την αγοράσει κιόλλας γιατί ειναι το ίδιο καλή οδηγικά και υπερτερεί σε όλα τα άλλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Άλφα έχει χάσει το USP (Unique Selling Point) που είχε και πλέον απλά προσπαθεί να πουλήσει με το συναίσθημα σε κάτι ρομαντικούς, επείδη κάποτε ήταν κάτι....πίας το αυγό και κούρεφτο δηλαδή!
Σε τι υπερτερεί η BMW; Σχεδίαση ή αξιοπιστία (το τελευταίο ήταν χτύπημα κάτω από την μέση). Την Alfa θα την πάρει κάποιος που εκτιμάει την σπορτίβικη οδήγηση (το ίδιο και την BMW), αλλά προτιμάει την ιταλική σχεδίαση και το ότι δεν την βλέπεις σε κάθε γωνία - η σπανιότητα μετράει σε αρκετούς.
και σιγουρα καποιος που δεν χρειαζεται ψευτοπριμιο για να παιρνει φρεντο το πρωι με αλαρμ να φαινεται. η αλφα ειναι τελικα απλα για αλλους ανθρωπους, οι αποδελοιποι δεν πειραζει, ζηστε το με χ-ρεπ ενα
-
Σε τι υπερτερεί η BMW;
- Ποικιλία μοντέλων (όχι 2 ή 3).
- Ποικιλία κιντήρων/συστημάτων πρόωσης και κιβωτίου για κάθε μοντέλο καθώς και πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς
- Απτή ποιότητα
- Δυνατότητα εξοπλισμού και εξατομίκευσης
- Ομορφιά (όχι οι τελευταίες)
- Εσωτερικό
- Image (για κάποιους που δίνουν 100+Κ μετράει και αυτό)
- Επιδόσεις (σε κάποιες περιπτώσεις)
- Ανάρτηση/ποιότητα κύλισης
Να το πω και αντίστροφα: σε τι υπερτερεί σήμερα μια Άλφα? Σε τίποτα! Κάποτε υπερτερούσε σε πάρα πολλά σημεία. Σήμερα είναι για ρομαντικούς που αναπωλούν περασμένα μεγαλεία.
Γενικά οι Αλφα είναι μονοδιάστες....απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό πλέον. Και δυστυχώς αυτό που πουλάνε, λίγοι θέλουν να το αγοράσουν...άλλα πράγματα κοιτάνε πλέον οι υποψήφιοι αγοραστές. Βέβαια σε λίγο που θα γίνουν Πεζώ και θα πλασαριστούν σωστά θα αρχίσουν να πουλάνε και θα πάρει και ο φίλος μου ο γάτος μία....χαχαχα!!
-
Στα 8 και 9 σίγουρα διαφωνώ!
-
Καλά κάνεις, αλλά τα νούμερα είναι αμίληκτα. 280ps vs 400ps.
-
Καλά κάνεις, αλλά τα νούμερα είναι αμίληκτα. 280ps vs 400ps.
Σε ποιες αναφέρεσαι; Η δίλιτρη Giulia είναι ταχύτερη από την δίλτρη 3άρα και καλύτερη στον δρόμο. Αν αναφέρεσαι στην 340, η Alfa δεν έχει απλά αντίστοιχο μοντέλο (που αυτό πάει στο Νο 2, που ανέφερες), αλλά έχει αντίστοιχο της Μ3.
-
Σε ποιες αναφέρεσαι; Η δίλιτρη Giulia είναι ταχύτερη από την δίλτρη 3άρα και καλύτερη στον δρόμο. Αν αναφέρεσαι στην 340, η Alfa δεν έχει απλά αντίστοιχο μοντέλο (που αυτό πάει στο Νο 2, που ανέφερες), αλλά έχει αντίστοιχο της Μ3.
Ακριβώς...εχεις 200 άλογα, 280 και μετά 510...δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Με τα λεφτά της 280αρας παίρνεις πιο δυνατή 3αρα. Βασικά δεν έχει μοτέρ η Άλφα...μεγάλο πρόβλημα, όταν κάποτε ήταν αρχηγός!
-
Από 01/01 η εγγύηση από 5 έτη/200.000κμ είναι στα 4 έτη/160.000κμ
-
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
Από 01/01 η εγγύηση από 5 έτη/200.000κμ είναι στα 4 έτη/160.000κμ
Εναρμοζίνεται με την Στελάντις σιγά σιγά...σου λέει θα αρχίσουν οι βλάβες, μην πληρώνουν συνέχεια....χαχα!!
-
Ακριβώς...εχεις 200 άλογα, 280 και μετά 510...δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Με τα λεφτά της 280αρας παίρνεις πιο δυνατή 3αρα. Βασικά δεν έχει μοτέρ η Άλφα...μεγάλο πρόβλημα, όταν κάποτε ήταν αρχηγός!
Συμφωνώ σε όλα τα άλλα, αλλά δεν παίρνεις την 340άρα BMW με τα λεφτά της 280άρας Alfa. Βασικά με τα λεφτά της 280άρας Alfa παίρνεις την 250άρα BMW. Οπότε δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό. Απλά δεν υπάρχει μοντέλο της Alfa στα 350 άλογα. Ε εκεί ας πάρει κάποιος την BMW, δεν χάλασε ο κόσμος.
-
Συμφωνώ με το τέλος της alfa romeo και την βλέπω να ακολουθεί την μοίρα της lancia που αργοπεθαίνει.
-
Μετά από 2 επισκέψεις σε αντιπροσωπείες με αντίστοιχα test drive και εν γνώση ότι είναι σχετικά ακριβό για ό,τι προσφέρει μηχανολογικά στα 130PS, σε περίπου 10 μέρες θα είμαι κάτοχος της Tonale.
Δεν είναι μια ορθολογική αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά περισσότερο μια αγορά που θα μου χαρίσει χαμόγελο μετά από μια δύσκολη περίοδο και ελπίζω για αρκετά χρόνια.
Χρώμα Rosso Alfa και έκδοση super ετοιμοπαράδοτο με εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος και camera. Ωραία η Speciale αλλά με τίποτα 20αρες ζάντες.
Από τα test drive μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός ανάρτησης/τιμονιού (δεν γέρνει όπως τα περισσότερα suv), και η υβριδικότητα της που ειναι κάτι μεταξύ mild hubrid και full hybrid αφού υπήρχε περίοδος όπου κινήθηκα τελείως ev μέχρι 40km/h σε μποτιλιάρισμα.
Έχει επίσης εξαιρετικά σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα φρένα και πολύ όμορφη εικόνα μπροστά από τον οδηγό με τις 2 ψηφιακές οθόνες (το infotainment έχει την καλύτερη απόκριση touch οθόνης που έχω δει σε αυτοκίνητο- ο πωλητής μου είπε ότι είναι το ίδιο u-connect 5 της Tonale με της Maserati Grecale- δεν ξέρω αν μου έλεγε μπούρδες ή αν ισχύει).
Δεν μου άρεσε α) η έλλειψη περισσότερης δύναμης του κινητήρα αλλά είχα όριο τα 35-37000 τα οποία ήδη ξεπέρασα στην βασική των 130 (συν ότι έχω άλλο αυτοκίνητο για γκάζι) β)η εγγύηση που από 5 χρόνια έγινε 4, γ)το σαλόνι της βασικής έκδοσης που δεν έχει 3ο προσκέφαλο πίσω δ) η έλλειψη ρεζέρβας.
Περισσότερα για την Tonale όταν την οδηγήσω εκτενέστερα ως ιδιοκτήτης πλέον.. -
Πολλά πολλά συγχαρητήρια και πολλά πολλά απολαυστικά χιλιόμετρα.
-
Θα χαρείς ένα αυτοκίνητο που διάλεξες ΕΣΥ! Με το καλό η παραλαβή.
-
Με το καλό να την παραλάβεις και να την χαρείς με υγεία και ασφάλεια.
Το ότι σου αρέσει τόσο, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να σε κάνει να περάσεις καλά μαζί της. -
Με το καλό να παραλάβεις.
Καλά χιλιόμετρα να έχεις! -
Μπορεί να είναι 130 άλογα μόνο, μπορεί να μην λογική αγορά, μπορεί να μην έχει πλήρη εξοπλισμό και να μην είναι φουλ υβριδική, αλλά είναι ALFA!
Καλοτάξιδη και να την καταχαρείς!
-
Σας ευχαριστω πολύ!! Την αναμένω πως και πως!
Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θα μπουν μεμβρανες αντηλιακες και θελω να ψάξω να δω αν μπορεί να ντυθεί το μαύρο πλαστικό στους θόλους, τα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα με wrap gloss black όπως είναι τα μέρη αυτά στην έκδοση speciale. Αν έχει κανείς υποψη κάποιο μαγαζί που να κάνει τέτοιου είδους wrapping σε δύσκολα σημεία ας μου στείλει. -
@sgl said in Alfa Romeo Tonale:
Σας ευχαριστω πολύ!! Την αναμένω πως και πως!
Μέσα σε 1-2 εβδομάδες θα μπουν μεμβρανες αντηλιακες και θελω να ψάξω να δω αν μπορεί να ντυθεί το μαύρο πλαστικό στους θόλους, τα μαρσπιέ και τον πίσω προφυλακτήρα με wrap gloss black όπως είναι τα μέρη αυτά στην έκδοση speciale. Αν έχει κανείς υποψη κάποιο μαγαζί που να κάνει τέτοιου είδους wrapping σε δύσκολα σημεία ας μου στείλει.Είχα ρωτήσει για wrap gloss και αν δεν κάνω λάθος μπορεί να μπεί μόνο σε γυαλιστερό πλαστικό.
Σε σαγρε πλαστικά δυστυχώς δεν μπαίνει.
Δεν γνωρίζω τι πλαστικά έχει η τοναλε.
Αν μάθεις κάτι διαφορετικό θα ήθελα να με ενημερώσεις.
Alfa Romeo Tonale