-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτά ισχύουν μερικώς και είναι εξαίρεση στον κανόνα.
Είναι για περιοχές πέριξ του κέντρου.Για κέντρο δεν ξέρω. Ξέρω σίγουρα για Περιστέρι και Ανατολική Αττική (παραθαλάσσια) από τρία διαφορετικά μεσιτικά γραφεία.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Είναι για περιοχές πέριξ του κέντρου.Για κέντρο δεν ξέρω. Ξέρω σίγουρα για Περιστέρι και Ανατολική Αττική (παραθαλάσσια) από τρία διαφορετικά μεσιτικά γραφεία.
Για Περιστερι δεν ισχύει (έχω σπίτι στο Περιστερι και ψάχνω διακαώς για μεγαλύτερο)έχει πολλά σπίτια διαθέσιμα σε όλο τον ευρύτερο δήμο ,όμως οι τιμές είναι από 3100-3500 τα νεόδμητα και περίπου στις 2000 τα παλαιότερα.Φυσικά όσο πας προς το μέτρο στο Δημαρχείο όπως είμαι εγώ πι τιμές είναι ακόμα πιο ακριβές
-
Τα ίδια και χειρότερα στον Κορυδαλλο και σε πιο μικρό βαθμό Νικαια κέντρο όχι Νεάπολη που είναι εξίσου ακριβά!Αν βρει κάποιος 100αρι με 3 υπνοδωμάτια από το 2000 και μετά σε νορμαλ κατάσταση και λογική τιμή κάνω όχι τον Κινέζο που λένε οι μεσίτες αλλά το δισέγγονο του Tζενκις Χαν
-
Έχω σταματήσει εντελώς να ασχολούμαι με το θέμα "αγοράς κατοικίας", οπότε ότι γράφω είναι από αυτά που μου λένε κάποιοι μεσίτες και γνωστοί που πουλάνε ή ψάχνονται. Κυκλοφορεί πολύ παπάτζα εκεί έξω (ειδικά από τους μεσίτες), οπότε κρατώ μικρό καλάθι για όσα μου λένε ή ισχυρίζονται.
Όποιος μπλέκει με αναζήτηση και αγορά οικίας πρέπει να οπλιστεί με απύθμενη υπομονή και να έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο. Προφανώς το χρήμα εξυπακούεται και όσο ποιο μικρό το τραπεζικό δάνειο τόσο ποιο πολύ χαλαρώνει και η θηλιά στο λαιμό...
-
Σωστά όλα όσα λες,να προσθέσω όμως ότι οι περισσότεροι μεσίτες είναι εντελώς ερασιτέχνες ,αδιάφοροι και φαφλατάδες.
Το μόνο που τους καίει είναι να πουλήσουν για να πάρουν τα ποσοστά.
Άλλο τραγικό αυτό να πληρώνονται 2% απο τον πωλητή και άλλο τόσο από τον αγοραστή! -
Οι μεσίτες στην Ελλάδα είναι άσχετοι, αλλά παίρνουν λίγα λεφτά. Αυτό το 2+2 έξω είναι πολύ παραπάνω.
Επίσης γιατί ψάχνεις καινούργιο σπίτι ?
Το μετά το 2000, όταν από το 2008-2018 δεν χτιζόταν τίποτα, σημαίνει ότι ότι χτίστηκε από το 2000-2008 είναι καινούργιο σπίτι, είτε το θέλουμε, είτε όχι.Με 2000 ευρώ το τμ, κόστος κατασκευής ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ και χωρίς το κατασκευαστικό κέρδος τι περιμένεις να βρεις ?
Στις φτηνές περιοχές ότι χτίζεται τώρα θα τελειώσει και μετά με αυτό το κόστος τίποτα δεν θα χτίζεται, αφού η περιοχή δεν μπορεί να σηκώσει τα 3 και τα 3500.
Μόνο περιοχές που μπορούν να πληρώσουν ξένοι και πλούσιοι Ελληνες τα 4-5000 και παραπάνω θα χτίζονται πλέον, αφού και τα οικόπεδα είναι λίγα και οι οικοπεδούχοι θέλουν κοντά στην μισή πολυκατοικία.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Επίσης γιατί ψάχνεις καινούργιο σπίτι ?
Το μετά το 2000, όταν από το 2008-2018 δεν χτιζόταν τίποτα, σημαίνει ότι ότι χτίστηκε από το 2000-2008 είναι καινούργιο σπίτι, είτε το θέλουμε, είτε όχι.Γιατί είναι ίσως τα μόνα που δεν θέλουν ανακαίνιση.
Εγώ λίγο που κοιτάω και ψάχνω επιφανειακά, όσα είναι προ του 2000 χρειάζονται ανακαίνιση. Και με τις τιμές που υπάρχουν τώρα και θ ανακαίνιση κάτω από 15 20 δεν θα βγει
-
Προφανώς δεν θέλουν ανακαίνιση αφού είναι καινούργια.
Ειδικά αν δεν καπνίζεις και δεν είχες παιδιά βανδάλους, δεν θέλουν τίποτα.
-
Ανακοινώθηκε ενα πρόγραμμα για σχετικά νεους που όμως αν το διαβάσεις είναι αστείο.
Και το οποίο εκτός από το ότι είναι απλά αστείο και επικοινωνιακού χαρακτήρα έχει μείνει μόνο στο επίπεδο της ανακοίνωσης... καμία απολύτως εξέλιξη ως σήμερα.
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να δουμε, τα ντοπια γαιδουρια θα ζητησουν συγνωμη???
Όχι μόνο δεν, αλλά ο Σπίρτζης (αν τον γράφω σωστά, όχι πως έχει και σημασία βέβαια!) συνεχίζει να λέει πως υπάρχει «νεκρή μαρία»!
Γαμάτο;Αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι άσχετο:
Από τις χιλιάδες επανασταστικές γυμναστικές του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ κλπ, έχουν κάνει καμία από αυτές, έξω από την τουρκική πρεσβεία; -
Σωστά όλα όσα λες,να προσθέσω όμως ότι οι περισσότεροι μεσίτες είναι εντελώς ερασιτέχνες ,αδιάφοροι και φαφλατάδες.
Άλλο τραγικό αυτό να πληρώνονται 2% απο τον πωλητή και άλλο τόσο από τον αγοραστή!Εγώ πάντως με τα μεσιτικά παραλίγο να την πατήσω. Το 2% δεν ισχύει.
Ισχύει 2% +23%ΦΠΑ... για να κοπεί η μεσιτική απόδειξη. Εγώ πήγα στο γραφείο μετρητά μόνο το 2% της εμπορικής αξίας όπως μου είχαν πει και εκεί προέκυψε και το 23% ΦΠΑ. Το οποίο είναι ένα τεράστιο ποσό.Π.χ. αν ένα διαμέρισμα αγορασθεί με 250000 τότε η μεσιτική αμοιβή είναι 5000euro και με το ΦΠΑ ανεβαίνει στα 6150euro!!!!!!!
-
Άντε να ξεμπερδεψουμε επιτέλους με τους αρπακτικουληδες...
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από τις χιλιάδες επανασταστικές γυμναστικές του ΠΑΜΕ, ΚΚΕ κλπ, έχουν κάνει καμία από αυτές, έξω από την τουρκική πρεσβεία;
Οι εχθροί τους είναι οι Αμερικάνοι (Made In USA), η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι υπόλοιποι είτε τους είναι παντελώς αδιάφοροι, είτε είναι φίλοι τους λόγω ιστορικών ιδεολογικών/κομματικών δεσμών.
Αυτά.
-
Άλλο τραγικό αυτό να πληρώνονται 2% απο τον πωλητή και άλλο τόσο από τον αγοραστή!Εγώ πάντως με τα μεσιτικά παραλίγο να την πατήσω. Το 2% δεν ισχύει.
Ισχύει 2% +23%ΦΠΑ... για να κοπεί η μεσιτική απόδειξη. Εγώ πήγα στο γραφείο μετρητά μόνο το 2% της εμπορικής αξίας όπως μου είχαν πει και εκεί προέκυψε και το 23% ΦΠΑ. Το οποίο είναι ένα τεράστιο ποσό.Π.χ. αν ένα διαμέρισμα αγορασθεί με 250000 τότε η μεσιτική αμοιβή είναι 5000euro και με το ΦΠΑ ανεβαίνει στα 6150euro!!!!!!!
Και για να δώσουμε όλες τις παραμέτρους, από την αμοιβή αφαιρείς επιτόπου ένα 20% που καταβάλλεται στην εφορία ως φόρος εισοδήματος.
-
Άνθρωπε με μπερδεύεις.
Δεν ξέρω τι είναι αυτά που λες.
Εγώ με την εφορία δεν έκανα απολύτως τίποτα... -
Άνθρωπε με μπερδεύεις.
Εγώ με την εφορία δεν έκανα απολύτως τίποτα...Δεν την πληρώνεις εσύ, ο μεσίτης την πληρώνει…
-
Εγώ πάντως με τα μεσιτικά παραλίγο να την πατήσω. Το 2% δεν ισχύει.
Ισχύει 2% +23%ΦΠΑ... για να κοπεί η μεσιτική απόδειξη.Γιατί σου έκοψαν απόδειξη!?!?! Αλλά ναι προφανώς είναι +ΦΠΑ, όπως σε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες.
-
Ναι πήρα, με ένα τυπικό ποσό (150euro) αφού δεν είχα τα παραπάνω χρήματα του 23%. Αυτοί πάντως έκοψαν κανονική απόδειξη και μετά την ακύρωσαν. Επίσης ο μεσίτης άκουσε κατσάδα από την ιδιοκτήτρια του γραφείου, επειδή δεν μου τα είχε αναλύσει όλα αυτά κατά την διάρκεια της αναζήτησης.
Εγώ πάντως από τον μεσίτη δεν είχα κανένα παράπονο. Ο άνθρωπος αγώνα έκανε για να μου βρει κάτι όπως περίπου το ήθελα. Σε αντίθεση με άλλους που με πίεζαν να αγοράσω ότι μου έδειχναν.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άντε να ξεμπερδεψουμε επιτέλους με τους αρπακτικουληδες...
Εντάξει συνειδητοποίησε κι ο Κυργιάκος ότι αν διαγράψει όλα τα λαμογια απ το κόμμα, μέχρι τις εκλογές το κόμμα δεν θα υφίσταται...
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άνθρωπε με μπερδεύεις.
Εγώ με την εφορία δεν έκανα απολύτως τίποτα...Δεν την πληρώνεις εσύ, ο μεσίτης την πληρώνει…
Δηλαδή ο μεσίτης φορολογείται μόνο με 20% στο εισόδημά του κι όχι με τις υψηλές κλίμακες που φορολογούνται οι υπόλοιποι επαγγελματίες;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2